Herkes bişeyler yaşıyo, hayal kırıklığına uğruyo
Önemli olan bunlardan ders çıkarmak zaten
Evlilik nasip kısmet, her evlenen de öyle sandığın gibi yırtık filan değil
Ayrıca evlenen herkes mutlu mu ?
Evlenmekle bitmiyo iş, şimdiden bıktım diyosun evlilik sorumlulukları ve zorlukları daha da yıldırabilir seni
Bebek te aynı şekil de nasip kısmet, hiç çocuğu olmayan insanlar var
Sen yine sen olacaksın yani, evlenince sihirli bi değnek değmiyo herşey süt liman olmuyo yani
İrade çok önemli, her zaman.
evlenince herşey değişcek gibi bi mucize beklemiyorum sadece olması gerektiğine inanıp yaşayamadığım konulardan biri bu merkeze oturtmuş değilim bunu tabiki herşeyin sorumluluğu farklı ama siz asla benim yaşadıklarımı yaşamammışsınız bunu anlıyorum yazdıklarınızdan. ben zaten süt liman olmayan bi hayatın içindeyim
tek tek alıntı yapmayı bilmiyorum oyüzden alıntı yapmadan yazcam . ben yazılanlardan anlıyorumki kimse yaşamamış herkes yaşamadığı konularda çok akıllı net keskin cümleler kuruyo ama hayat öyle değil işte. tabi herkesin sıkıntıları olur ama herkesin aynı yerden yanmaz canı oyüzden insan sadece yaşadığı kadarını anlayabiliyo sanırım
Şurda iki satırla kimse kimsenin hayatını bilemez diye düşünüyorum
Toplum dayatması her yerde var
Önemli olan senin nasıl cevap verdiğindir, yok saymayı görmezden gelmeyi öğrenmek lazım
Şimdi evliliği soranlar, yarın evlensen çocuk soracak, sonra ikinciyi soracak vs. ( Bana çok saçma gelse de )
Hayatının her döneminde bunlarla karşılaşman muhtemel
Sevgili Alone2,
Konularını hatırlıyorum, farkında mısın hemen hepsinin sonu aynı şekilde bitiyor ....... var mı? ......... var mı?
Evet var. Elbette var.
Şu dünyada 30 yaşında evlenmemiş olan, canı sıkılan, sevgilisi problem yaratan, kaşları küsen, parabensiz şampuan kullanan :) kısacası yaşadığın her şeyi yaşayan pek çok insan var.
Sen ne kadar nickine kadar "yalnız" zannetsen de kendini, öyle değilsin.
Silkelen ve kendine gel
Herkesin yaşadığı sıkıntı kendisine göre en büyük sıkıntıdır, boşuna dememişler dağına gör kar diye...
Insanlar neler yaşıyor kuzenim gibi babası gözünün önünde intihar eden mi istersin, komşumuzun oğlu gibi kendisi hariç yüm ailesi trafik kazasında ölen mi dersin... Kısacası kendi halimize şükretmeyi bilmiyoruz.
Ayrıca bir dert sıkıntı olunca, depresyonda gibi off pofff diye gezmek, ümidim yok bıktım demek en kolayı
Güç gerektiren ise kalkıp dimdik durabilmek, eğer ki diyorsan ben aciz değilim 30 yaşımda Olgun ve güçlü bir kadınım ayağa kalk nefes al kendine bak, dışarda ne kadınlar var 30unda hala 20liklere taş çıkarır
Ayrıca "yırtık" olmak marifet değil olgun oturaklı olmak marifet.
Gerçi şimdi kalkıp diyeceksin ki benim yaşadığım sıkıntıyı bilmiyorsun anlamıyorsun. Unutmuşum tek derdi olan sensin koca dünyada :)
eski konularına bakıp yeni konuya mutlaka bi eleştiri getirmek moda oldu bunu biliyorum. evet konumda varmı kelimesini çok fazla kullandığımdan dem vuruyosun demekki her konuda okadar yalnız hissettirilmişimki kendimi bu konuda olduğu gibi oyüzden hep varmı cümlesini kullanmışım. konuyu açarken amacım kendi sıkıntılarımı anlatıp anlatıp kendimi rahatlatmak filan değildi yazdığım gibi kendini böyle hisseden arkadaşlarla dertleşmekti ama teşekkür ediyorum yalnız değilsin derken kurduğun cmlelerle bu konudada yalnız olduğumu hissettirdin. yadırgayan ve insanların sıkıntılarını küçümseyen hep hata arayan cümleler kurulduğu sürece ben açtığım her konuda BUNU YAŞAYAN VARMI DİYE SORCAM
evet aynen dediğin şeyi diyorum kimse yaşamadığı derdin akıl klavuzu olamaz zahet edip okumasaydın kendi dertlerine yoğunlaşsaydın konu başlığı zaten dertleşelim diye açılmış derdimi dinleyin diye değil sanırım anlamadan yazdın
Aksine okudum, hatta diğer konularını da okudum
Dertleşince dertler küçülmüyor, denedim onayladım hatta bazen daha da büyüyor...
Ben derdimden asla yakınmam, Allah'ın takdiri benim sınavım derim derdime de yoğunlaşmam hayatı kaçırmam, sana da tavsiye ederim
eski konularına bakıp yeni konuya mutlaka bi eleştiri getirmek moda oldu bunu biliyorum. evet konumda varmı kelimesini çok fazla kullandığımdan dem vuruyosun demekki her konuda okadar yalnız hissettirilmişimki kendimi bu konuda olduğu gibi oyüzden hep varmı cümlesini kullanmışım. konuyu açarken amacım kendi sıkıntılarımı anlatıp anlatıp kendimi rahatlatmak filan değildi yazdığım gibi kendini böyle hisseden arkadaşlarla dertleşmekti ama teşekkür ediyorum yalnız değilsin derken kurduğun cmlelerle bu konudada yalnız olduğumu hissettirdin. yadırgayan ve insanların sıkıntılarını küçümseyen hep hata arayan cümleler kurulduğu sürece ben açtığım her konuda BUNU YAŞAYAN VARMI DİYE SORCAM
buna katılmıyorum bak. eski konulara bakıp da diye başlayan cümleler...
bazı konu sahipleri var ki aynen şöyle başlıyor: daha önce yazmıştım eski konularımdan bilen bilir...
o halde sadece eski konusunu okuyanlar mı yorum yazmalı yoksa konuya yorum yapacaklar eski konusuna mı bakmalı?
bakmayınca bir şey anlaşılmıyor?
başka konu sahibi de hiç eski konusundan bahsetmeden biz konuyu biliyormuşuz gibi anlatıyor...bu durumda yardımcı olmak için ne yapmak lazım?
bence sen fazla alınganlık yapıyorsun bu konuda.[/
neden anlamadan yazarsınız vallahi yoruldum. benim açtığım konunun eskisiyle yenisiyle alakası yok herşey yazdığım kadar eski konumu bilirsiniz falan gibi bi cümlede kurmadım herşey yazdığım kadar açık ve net kendini bu derece mutsuz hisseden varsa dertleşelim dedim olay budur
evlenince herşey değişcek gibi bi mucize beklemiyorum sadece olması gerektiğine inanıp yaşayamadığım konulardan biri bu merkeze oturtmuş değilim bunu tabiki herşeyin sorumluluğu farklı ama siz asla benim yaşadıklarımı yaşamammışsınız bunu anlıyorum yazdıklarınızdan. ben zaten süt liman olmayan bi hayatın içindeyim
Ne yaşadın mesela canım??
Baban küçükken gözünün önünde annene işkence mi etti?
Adamları eve getirip annene garsonluk mu yaptırdı?
Sokakta mı kaldınız?
Gidecek bir yer bulamayıp parkta mı yattınız?
22 yıl boyunca babanın sizi öldürmesi korkusuyla şehir şehir kaçmak zorunda mı kaldınız?
Bu 22 yıl boyunca annen çalışmaktan harap olup hastalandı mı?
"Fahişe" damgası mı yedin?
Aldatıldın mı?
Seni ümitsizliğe sürükleyen bunlardan biri mi?
Bunların hepsini(daha fazlasını) yaşamış biri olarak ASLA umudumu kaybetmedim arkadaşım.
Hiç pes etmedik ve umudumuzu yitirmedik.
bunu anlamana çok sevindim ama o toplum baskısı denen şey bi yerden sonra dayanılmaz hale geliyo benim ne cevap verdiğimhiç önemli değil çünkü herkes anlamak istediğini anlıyo zaten kendini bilen insan kimsenin hayatının peşinde olmaz ne desem boş öyle insanlara. bak örnek veriyorum yaşanmışlıktan: keyfim yerinde takmıyo gibiyim kendimce kafam güzel bugün dertlerimi unutcam sokağa çıkcam akışına bırakcam diyosun pat bir tanıdık nasılsından önce kurduğu cümleler: neden evlenmiyosun demir tavında dövülür geç kaldın pişman olcaksın çalışmıyomusun çalışmayacaktın boşa okudun yazık napalım olsun sen dert etmiyosan sorun yok..........
ve o güne lanet edersin insanlarada tabi bu derecede hayatımı düşünen dostlarıma ne desem boş
ben onu yeni anlamadım, zaten benim cümlem olduğu için biliyodum yani
Ayrıca dediğim gibi bu daha ne ki
Neler sorarlar insana neler
Benim ablamın çocuğu olmuyodu, onu bile sorup duran patavatsızlar vardı
Tedavi gördü, aaa tüp bebek mi dendi
Sanki tüp bebek olunca uzaylı oluyo gibi
Herkes bişeyler yaşıyo, görüyo da sen biraz fazla fevrisin
Milletin mahalle baskısını burdaki yorumculardan çıkarmaya çalışıyosun
O an cevap ver de rahatla bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?