• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş hayata yeniden başlamak için geç mi?

30 yaş hiç de geç değil. Artık evlilik yaşı bile 30 üstüne çıktı. Etrafın lafına bakmayın mutlaka söyleyecek birşeyleri olur zaten.

Hayır, asla.
Yeniden baslamak - yani bir seyleri değistirmek icin - hiç bir zaman geç olamaz bence.
Bunu istiyorsak, daha önce bir şeyler yolunda gitmiyordur ve bizi mutsuz ediyordur. Üç günlük ömrümüz bile kalsa bunlari değiştirmeye değer.

Nefes alacağın mutlu son 1 günün dahi varsa geç kalmış sayılmazsın hele 30 da asla 35 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum

Şuan okuduğum bir kitap var. Orada asırlık yaşamların sözleri bölümüne geldim. Yani ortalama üstüne çıkabilmiş insanlar. 95 yaşında olan bir adam şöyle diyordu. '95 yaşındayım ama kendimi genç hissediyorum, daha yapacağım çok şey var'.

Samimi düşüncemi söyleyeceğim.
32 yaşındayım. Çocuk denilecek yaştan beri kronik hastalıklarla yaşıyorum. Başka sorunlar da oldu. Çocukluğumdan ve gençliğimden hiçbişey anlamadım. Bomboş geçti. neyse 30 yaşına gelince ben bittim artık diye düşündüm. Artık çocuk ya da genç değildim. Ömrümün en güzel yılları çöpe gitti. Hala düşünürüm geçmişte güzel anılarım olsaydı. Doyasıya bir gençlik yaşasaydım. OlmAdı. Yalan değil hala çok üzülüyorum bu duruma.
peki çok mu geç. Cevap şu hem geç hem hiç geç değil.
nasıl anlatsam yeni yaşantımıza göre hedefler koymalıyız. Gerçeklerle yüzleşip hedeflerimizi ona göre ayarlamamız lazım. Eğer akıllı olursak çok güzel bir hayat kurabileceğimize inanıyorum.
yeni yaşımıza yeni hayatımıza uygun bir yaşam. Özgüvenli , Cesaretli , olgun olmamız gerekiyor.

Eğer 30 evilik için geçmi diyorsanız hayır. 39 yaşımda evlendim ve şu an yaş 43. 20 yaşımda olmadığım kadar enerjik bir yapım var hayatı daha bi seviyorum. Mutlu olmak için bahaneler üretiyorum seviyor ve seviliyorum. İlk evlilik 31 de bitti. Acele etmeyin eğer varsa kısmette nasipte elbette doğru insan doğru zamanda karşınıza çıkar. (yarın bir arkadaşımın nikahı var yaş 46) İnsanlar kaç yaşından sonra üniversite bitiriyor, iş hayatına atılıyor, yeni bir hobi ediniyor, kurslara katılıyor 30 daha yolun başı sayılır. (keşke yaş 30 olsaydı da çocuk yapsaydım :))))

Ben de senin gibiyim hatta ben 35 yaşındayım. Nişanlılıktan beri kötü bir hayat yaşıyorum 3 senedir evliyim ve evliliğin en başında boşanmadığıma çok pişmanım. Hep değişir düzelir diye şans verdim ama sadece giden yıllarım oldu. Başta neyse öyle gidiyor asla insanlar değişmiyor. Ailem çevrem heo söledi dinlemedim 5 sene de geçse boşanacaksınız iyisi mi bırak en başından dediler göremedim . Şimdi diyorum kaç yaşına geldim boşansam nolcak napcam falan ama yanlış bi düşünce bu. Boşanma kararımı aldım. Sen de hiç düşünme daha 30 ne ki hayat yeni başlıyor. İşin yoksa bir işe gir ve hayatını yaşamaya başla. Emin ol çok güzel günler seni bekliyor korkma kendine güven.

Geç kaldın hayata desek ne değişir!? Allahaskina geç yada erken hayata devam etmeyecek misin?
Arkadaşım niye bu kadar negatifsiniz anlamadım,
Elbette edecegim ama pozitif şeylerde okumak istiyorum,
Yani mecbur degilsinizki cevap vermeye.

Geç kaldın hayata desek ne değişir!? Allahaskina geç yada erken hayata devam etmeyecek misin?
Yani mecbur degilsinizki cevap vermeye
Eğer 30 evilik için geçmi diyorsanız hayır. 39 yaşımda evlendim ve şu an yaş 43. 20 yaşımda olmadığım kadar enerjik bir yapım var hayatı daha bi seviyorum. Mutlu olmak için bahaneler üretiyorum seviyor ve seviliyorum. İlk evlilik 31 de bitti. Acele etmeyin eğer varsa kısmette nasipte elbette doğru insan doğru zamanda karşınıza çıkar. (yarın bir arkadaşımın nikahı var yaş 46) İnsanlar kaç yaşından sonra üniversite bitiriyor, iş hayatına atılıyor, yeni bir hobi ediniyor, kurslara katılıyor 30 daha yolun başı sayılır. (keşke yaş 30 olsaydı da çocuk yapsaydım :))))
Konu tekrar evlenmek degil,
Kötü bir evlilik geçirdikten sonra tekrar evlenmeyi düşünmek biraz zor görünüyor.
Ama bi anda böyle bi boşluk,
Sudan çıkmış balık gibi oluyor insan.

Yani mecbur degilsinizki cevap vermeye

Konu tekrar evlenmek degil,
Kötü bir evlilik geçirdikten sonra tekrar evlenmeyi düşünmek biraz zor görünüyor.
Ama bi anda böyle bi boşluk,
Sudan çıkmış balık gibi oluyor insan.
Hiç öle düşünme. Oh diye nefes alacagım günleri iple çekiyorum keşke senin yerinde olsaydım. Daha çok gençsin inan bana daha güzel bi hayatın olacak. Motive ol diye demiyorum gerçkleri söylüyorum

30 yaş neden geç olsun ki? 30 yaş yaşlı olduğunuz ve ununuzu eleyip eleğinizi astığınız bir yaş değil ki.

Yani; 30 yaş hayata yeniden başlamak için geç mi diye sorguluyor olmanız bile anlamsız.

30'lu yaşlar artık herşeye geç kaldım, köşemde oturayım denilecek yaşlar değildir. Bu modadan çıkıp önünüze bakın. :21:

Annem hep 30 yaş bir kadının en güzel yaşı der. Ve ona bazen ''Anne bi şans verseler kaç yaşına dönmek istersin'' diye soruyorum, hep 30 dedi. Hatta bazen durup dururken keske 30 yaşına dönsem, bi kadının en güzel çağı diyor 🌸

Back
X