+30 Yaş Sivilce Problemi

puantiyelicorap

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
32
22
288
İstanbul
Lise dönemi itibariyle alnımda ve yanaklarımda sivilceler vardı. Üniversiteye kadar geçer diye bekledim ama geçmedi ve sonra doktora gidip 20 yaşımdayken 7 ay boyunca roacuttane kullandım. Tedavim bittiğinde çok memnundum, cildim düzelmişti, ayda yılda bir çıkıyordu ve çok mutluydum. Ama yaklaşık 2 yıl sonra tekrar eski haline dönmeye başladı cildim. Sivilceler tekrar git gide çoğaldı.
Derken sonrasında evlendim doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ve çok iyi geldi cildime. İzlerim duruyordu ama çok da göze batmıyordu, cilt makyajı hiç yapmıyordum bile. Hiç derdim kalmamıştı yüzümle ilgili. Sonra bir gün doğum kontrol hapını bırakmaya karar verdim ve yine yine yine sivilcelerim geri döndü. Özellikle yanak ve çene bölgemde çıkıyorlar. Hatta eskisinden bile fazla. Ne yapacağımı şaşırdım.
Cilt temizliğine çok dikkat etmeye başladım. Sabah akşam yüz yıkama jeli kullanıyorum, tonik uyguluyorum, nemlendirici sürüyorum, güneş kremini ihmal etmiyorum. Yüzüme havlu değdirmiyorum, kağıt peçete kullanıyorum. Yastık kılıflarımı haftada 3 kere değiştiriyorum. Yediklerime çok dikkat ediyorum. Her gün en az 1,5 lt su içiyorum. Cips, çikolata, kola, mayonez vs gibi şeylerden uzak duruyorum neredeyse hiç yemiyorum diyebilirim. Ama asla azalmıyor.
Bir ay önce cildiyeye gittim hormon testi istedi yaptırdım, bütün değerlerim normal çıktı. Krem yazdı iki tane. Şu an onları kullanıyorum ama faydasını göremedim henüz. Tekrar roaccutane kullanmaya sıcak bakmıyorum, başka bir çözüm yolu olmalı diye düşünüyorum ama bulamıyorum. 32 yaşındayım ve bazen ölene kadar cildimin böyle olacağını düşünüyorum. 15 senedir aynı problemi yaşamaktan ve sürekli tekrar etmesinden çok bunaldım. Kendimi çirkin hissediyorum. Bazen çok büyük bir sivilcem çıktıysa dışarı çıkmak bile istemiyorum. Sosyal hayatımı etkileyecek boyuta geliyor maalesef.
Benim gibi uzun süreli sivilce problemi yaşayan ve bir şekilde çözüm bulabilen birileri varsa yardım bekliyorum.

Son düzenleme:
Nerdeyse Aynı şeyleri yaşamışız. Ben de ergenlikten beri sivilce mağduruyum. Ve kist gibi büyük büyük çıkıyor. Roacuttane kullandım. Tam bitti derken 2 yıl sonra yine çıkmaya başladı. Artarak devam etti. Doğum yaptım kısa bir süre yine bitti. Zamanla tekrar başladı. Şuan yine yeni hamileyim ve hala nokta nokta da olsa çıkıyor. Yaşım yaklaşık 30 oldu. Hala bu dertten muzdaripim. Sıfır makyaj kullanıyorum bu arada. 😐😐😐 Hamilelikle birlikte kist gibi olmuyor ama nokta nokta çıkıyor

Bu durum maalesef genetik :( Ben de lisede sivilce hapı kullanmıştım, sonrasında yüzümde birkaç sivilce çıkıp bir haftaya kendiliğinden sönüyordu. Ama üç aydır bende de kötü sivilcelenme başladı. Çıkan sivilceler geçmiyor ve büyük sivilceler çıktı :( çıkıp geçmesine de razıydım şimdi geçmiyor. Devamlı bir şeyler kullanacağız bizdeki öyle bir genetikmiş..

Beslenmeme çok dikkat ederim aylardır ne gazlı içecek ne abur cubur tüketmedim. Kaç aydır makyaj da yapamıyorum ama görsen koca sivilceler çıktı. Genetikkk genetikkk elimizde sivilce söndürücü gezeceğiz galiba 🥲
Ben bir ara diyetime dikkat etmedim. Yıllardır da çekirdek bağımlılığım vardı. Onu baya törpüledim . 3 4 aydır nerdeyse hiç yemiyorum. Abur cubur vs de öyle dikkat ediyorum. Ama yine çıkıyor yine çıkıyor. Ailemde de çok sivilce problemi yaşayan yok. Abimde ara sıra çıkar ama benimkiler başka boyut. Bir patlıyor. Aynı yer den bir başka sivilcede oluyor o da patlıyor. Artık nefret ediyorum gerçekten. Bir kere yanağımın altında çene bölgemde çıktı. Beni gören biri dişin mi şişti dedi 😐😐🥲
Allah'tan kapalıyım da en azından dışarda yan taraflar görünmüyor. Bütün testlerim de normal. Karaciğer enzimlerin falan. Ay bilmiyorum ama 30 yaşta da hala sivilce probleminin alasını yaşamak gerçekten can sıkıcı

Nerdeyse Aynı şeyleri yaşamışız. Ben de ergenlikten beri sivilce mağduruyum. Ve kist gibi büyük büyük çıkıyor. Roacuttane kullandım. Tam bitti derken 2 yıl sonra yine çıkmaya başladı. Artarak devam etti. Doğum yaptım kısa bir süre yine bitti. Zamanla tekrar başladı. Şuan yine yeni hamileyim ve hala nokta nokta da olsa çıkıyor. Yaşım yaklaşık 30 oldu. Hala bu dertten muzdaripim. Sıfır makyaj kullanıyorum bu arada. 😐😐😐 Hamilelikle birlikte kist gibi olmuyor ama nokta nokta çıkıyor
Ben de belki hamile olsam doğumdan sonra geçer diye hayal kuruyorum.
Belki de bu hamileliğinizden sonra eskiye dönmez cildiniz. Umuyorum kurtuluruz bir şekilde 🙏🏻

Ben bir ara diyetime dikkat etmedim. Yıllardır da çekirdek bağımlılığım vardı. Onu baya törpüledim . 3 4 aydır nerdeyse hiç yemiyorum. Abur cubur vs de öyle dikkat ediyorum. Ama yine çıkıyor yine çıkıyor. Ailemde de çok sivilce problemi yaşayan yok. Abimde ara sıra çıkar ama benimkiler başka boyut. Bir patlıyor. Aynı yer den bir başka sivilcede oluyor o da patlıyor. Artık nefret ediyorum gerçekten. Bir kere yanağımın altında çene bölgemde çıktı. Beni gören biri dişin mi şişti dedi 😐😐🥲
Allah'tan kapalıyım da en azından dışarda yan taraflar görünmüyor. Bütün testlerim de normal. Karaciğer enzimlerin falan. Ay bilmiyorum ama 30 yaşta da hala sivilce probleminin alasını yaşamak gerçekten can sıkıcı
İşte bizim böyle bir genetik. Ben artık kabullendim de en azından çıkan sivilceler kendiliğinden geçsin diye bekliyorum. Sivilce çıkınca sönmesini sağlayan ürünler var bir ara doktor yazmıştı. Yine gittiğimde hangisiydi diye danışırım en azından çıkan sivilceler geçsin yani

Ben de belki hamile olsam doğumdan sonra geçer diye hayal kuruyorum.
Belki de bu hamileliğinizden sonra eskiye dönmez cildiniz. Umuyorum kurtuluruz bir şekilde 🙏🏻
Bir doğum yaptım zaten. Ama bir süre sonra yine çıktı malesef. Keşke bitse 🥲 ben de biter diye düşünmüştüm. Doğumdan sonra sadcee adet ağrılarım tamamen kesildi. 4 senedir o konuda rahatım.
Şimdi tekrar hamileyim. Hala çıkıyor 😐😐 sadece kist gibi değil orta halli bazen nokta nokta gibi.

Beslenmeme çok dikkat ederim aylardır ne gazlı içecek ne abur cubur tüketmedim. Kaç aydır makyaj da yapamıyorum ama görsen koca sivilceler çıktı. Genetikkk genetikkk elimizde sivilce söndürücü gezeceğiz galiba 🥲
Aynı benim gibisiniz. O kadar çok dikkat ediyorum ama etkisi yok. Kimisi sabah sadece suyla yüzünü yıkıyor, bir sürü abur cubur yiyor, makyaj yapıyor yine de mis gibi ciltleri oluyor. Biz ne yaparsak yapalım kurtulamıyoruz maalesef.

İşte bizim böyle bir genetik. Ben artık kabullendim de en azından çıkan sivilceler kendiliğinden geçsin diye bekliyorum. Sivilce çıkınca sönmesini sağlayan ürünler var bir ara doktor yazmıştı. Yine gittiğimde hangisiydi diye danışırım en azından çıkan sivilceler geçsin yani
Ben şuan yeni hamileyim. Ama hamile olmasaydım artık doktora gidecektim. Normalim olmuştu bir ara. Son zamanlarda baya canımı sıkmaya başlamıştı. Hamilelik oldu. Allah nasip eder doğumdan sonra yine çıkarsa bende gidicem artık. 🥲 İnşallah size şifa olsun. Gerçekten yıpratıcı bir şey 🫠

Yediklerimize dikkat etmek işe yaramıyor kesinlikle. Mesela yıllardır her gün 1,5 - 2 lt su da içiyorum ama o da etkili değil.
Evet testler de normal çıkınca yapacak bir şey kalmıyor o kadar çaresiz bir durum ki 😔

Güzel bir cilt bakım rutini yapıldığı zaman sivilce eskisi kadar oluşmuyor deniliyor ama ben bu rutini internetten gördüğüm tavsiyelerle yapmak istemiyorum. Doktora gitmeyi bekliyorum. Ama mutlaka sivilce söndüren bir ürünümüz olsun da çıktığında onu sürelim

Bazı arkadaşların da dediği gibi bu durum maalesef genetik, kız kardeşim bir kaç sene aralıklarla ne yazık ki aşırı takıntılı olduğundan tam 3 kez roaccutane tedavisi gördü
her seferinde max 1 sene sonra eski haline döndü yüzü, bu arada söylediğiniz şeylere o da çok dikkat ediyor doktor önerisi dışında ürün kullanmıyor ama yok geçmiyor, çünkü bence genetiği o.

Ben mavi okyanus sabunu kullanıyordum bir ara, o çok iyi geliyordu, yüzümü de parlatıyordu ,cildiye doktoru önermişti. Bir de benzoxin diye bir krem var . Uçuk ya da sivilce çıktığında onu kullanıyorum, söndürüyor ama tamamen geçmiyor,izi biraz kalıyor.

Back
X