30 yaş üniversite

boncukarzu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2019
8
4
1
36
Herkese merhabalar :) 30 yaşında bekarım.Annem ve ablam ile yaşıyorum.Ev geçimini sorunlu bir şekilde abim karşılıyor.2006 yılında meslek lisesinden mezun oldum.Üniversiteye derslerim zayıf olduğu için gitmedim.Matematik berbat :) Kendi ayaklarımın üzerinde durmak için bu sene üniversite sınavında önlisans dış ticaret kazandım.Evde kendi imkanlarımla ders çalıştım.30 yaşında üniversite okumak bana buruk geldi biraz.Çünkü yaş ilerledikçe iş bulmak ve geçinmek zorlaşıyor.Şimdiden sağlık sorunlarım bile çıkmaya başladı.Kendimden 12 yaş küçük bireylerle aynı sıralarda olacağım.Sizce geç mi kaldım? Korkum,endişem yersiz mi ? Sizler ne düşünüyorsunuz?

1979 doğumluyum. 3 çocuğum var. 2017 2018 eğitim öğretim döneminde 9 Eylül üniversitesi önlisans bölümüne kaydoldum. Sıra arkadaşlarım kızımdan sadece 1 yas büyüktü. Hiç sorunsuz 2 senede bölümümü tamamladım. Siz 30 um diyorsunuz. Ben Kasım’da 40 oluyorum artık.

Siz isteyin yeter.

Türkiye gibi bir yerde iş bulma ile üniversite mezunu olma arasındaki bağlantıya inanacak kadar temiz kaldığınızı düşündüm sadece.

Okumak istiyorsanız okuyun elbet. Yaş farkının bir önemi yok

Ama bence bu yaslarda egitim kayda deger bir sey olmadikca hobiye hizmet.

30 yaşınıza kadar hiç mi çalışmadınız?
Evin geçimini abiniz tek başına mi karşıladı?
Okurken masraflarınızı yine abiniz mi karşılayacak?

Helal olsun size.Evlatlarınız ve sevdiklerinizle huzurlu ömürler.

26 yaşındayım, okuldan geldim biraz önce. Hiçbir şey olmaz, gidin ancak sonunu getirecekseniz gidin. Benim tipimden dolayı, kendi yaşıtı sandı 18 yaşındaki "sınıf arkadaşım". Yaşın verdiği olgunlukla, bir zamanlar ne kadar çocukmuşum diyorsun hatta.
İlk üniversitemde 'arkadaşlar' edinmezsem ezik olurum düşüncesindeyken şimdi "yalnızlık krallıkmış." diyorum. Hepsiyle selamlaşıp, hepsiyle mesafemi koruyorum.
Gidin, dediğim gibi devamı gelecekse çok güzel.

Bizim eskiden fabrikamız vardı iflas ettik.Bende muhasebesine bakardım.Lise mezunu olunca tecrübe bile sormuyor çoğu.Muhasebeyi kurstan öğrendim.Sertifika var.Şans veren yok.En azındankamu personeli olmaya çalışırım.2 tane abim var ikiside birbirinden dengesiz :)

Amacım en iyi noktalara gelebilmek.Çalışmak için gidiyorum.Hiç ortam,çevre düşüncem yok.

okumanin geci olmaz bence,
ama sizin yasinizda deneyim cok daha onemli, o yuzden okulunuza gitseniz bile part-time bir isi zorlamalisiniz.

Ben 25 yaşında mezun olacağım Allah'ın izni ve benim de gayretimle.Çok pişmanım uzattığıma sizin gibileri görünce kendimden utanıyorum.Başkalarıyla kendimizi kıyaslamamalıyız okumanın yaşı yoktur.Belki yaşıtlarım iş güç peşinde ben yeni başlayacağım üniversiteye diye.Okuyun ama uzatmamaya çalışın.Ama bence maddi durumunuz çok iyi değilse bir işte çalışmalısınız ben çalışamıyorum bu sene 9 ders alıyorum.

ben sizi tebrik etmek istiyorum. çok güzel bir karar vermişsiniz lütfen pes etmeyin, hevesiniz kırılmasın. hiçbir şey için geç değil. ben de 30 yaşındayım. iki üniversite mezunuyum, çalışıyorum ama hala okumak istediğim bir kaç bölüm var

ayrıca eklemek istedim. yaşı daha büyük olan çok sayıda öğrenciler gördüm. herkes iş sahibi olmak için okumuyor, meraktan okuyanlar da çok

Tamam hiçbir şey için geç değil herkes her yaşta her şeyi başarabilir ama sizin amacınız üniversite okuyayım bitireyim değil iş bulayım artık bir çok meslekte yaş sınırı var neredeyse 34 yaşında tecrübesiz eleman olacaksınız ben pek pembe gözlüklerle bakamıyorum evet başarırsınız evet bitirirsiniz ama iş bulmak şu bu çok zor

Size kendi konumla cevap vereyim
Bu arada 3. Sınıf oldum bile

ayol 30 yaş nedir çok gençsin üni okumak için..
ben 51 yaşındayım üni okuyorum sosyal hizmetler..
sen i,ş bulursun ben belki bulamam..yaşımdan ötürü ama okumak hoşuma gidiyor yan uğraş benim için vakit geçiriyorum ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…