• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş üstü olup ,cesaret verecek hikayelere ihtiyacım var..

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.352
1.424
748
merhaba,
32 yasındayım ,evlıyım ,2 de kızım vr ..üni mezunuyum -işletme.
bekarken calıstım evliyken çalısmadım bir sürü kurslara gıttım.,
..bir iş yeri açtım okudugum bolumle ılgılı degıl..
yeni kapattım..

bugun dank ettı bana birden..gecen yıllarıma üzüldüm.. üni bitirdikten sonra neden ıkıncı uni.yi okumadım kı dedım..
yada cocuk olmadan once bı ıse gırıp neden calısmadım kı..

kpssye hazırlandım ,neden daha cok calısmadım kı dedım.

dönüp baktım hiç birsey yapmamısım ..boşa gecırmısım.

dedım ben bu sene yapacagım..bırden hırslandım:)))

yapabılır mıyım sızce ,etrafınıda yapan var mı ..bu yastan sonra guzel bı meslek edınsem olur mu

esıme bu gun bana bı ısyerı ac desem acacak güçte..ama istemiyorum..

cesaret verıcı hıkayelerınız var mı mesela ben yaptım .ablam yaptı..olur dıyen..

kpss sınavı bu yıl yok sanırım..bızım zamanımızda öss vardı:)) sımdı o da yokmus
basvuru zamanı ne zaman gec mı kaldım.
sıfır bılgı ıle olur mu bu işler.

hayatımı yenıden kurmak ıstıyorum ..öyle bunaldım.

merhaba,
yeni kapattım..

bugun dank ettı bana birden..gecen yıllarıma üzüldüm.. üni bitirdikten sonra neden ıkıncı uni.yi okumadım kı dedım..

yapabılır mıyım sızce ,etrafınıda yapan var mı ..bu yastan sonra guzel bı meslek edınsem olur mu

cesaret verıcı hıkayelerınız var mı mesela ben yaptım .ablam yaptı..olur dıyen..

kpss sınavı bu yıl yok sanırım..bızım zamanımızda öss vardı:)) sımdı o da yokmus

kızların kırmızıyla işaretlediğim yerleri duymasın:) hiç boşa geçmiş olur mu ya, iki çocuk kolay mı
diğer konularda cesaret verecek bi hikayem yok malesef : D
bence iş kurmayı düşünebilirsin, kadınlar için güzel teşvikler oluyor takip etmekte fayda var

2. ünv. okumayı oldum olası anlamamışımdır. Onun yerine kendi alanında uzmanlaşmak daha mantıklı geliyor bana. Yüksek lisans yapardım ben olsam.

Not:eski ofis arkadaşım 33 yaşında doktoradan mezun oldu 30da başlamıştı. İsterseniz doktora bile yaparsınız, 30 ne ki.

Benim iki kuzen otuzbesten sonra cocukla universite sinavini kazandi ogretmen olma hayali vardi ikisi de ogretmen oldu kpssde de iyi puan alinca atandilar. Bir sene sonra da es durumundan donduler. Yapabilirsin ama artik es durumu yok, gidersen alti sene uzakta olacaksin esinden bunu onermem. Ama baska bir bolum pekala okuyabilirsin bizim kuzenler yaptılar gayet.
Üniversite sınavı başvuruları başlamış sanırım dün. ama sistem bize gore daha zor. Çalışman lazım
Hem açık uçlu sorular var hem de her dersten müfredat daha ağır ve ayrı sınav şeklinde.
Gerçi istersen yapilmayacak şey de yok ;)

Yeni bir bölüm neden okuyacaksınız anlayamadım.İş garantisi olsun istiyorsanız öyle bir bölüm yok artık.Her bölümden mezun olanlar sudan çıkmış balık gibi.Okul bittikten sonra da çabalamak gerekiyor.
Devlet için diyorsanız işletme bölümünden alımlar görüyorum ben ilanlarda.
Ben olsam kendi bölümüm ile ilgili ilerlerim.

Yeni bir bölüm neden okuyacaksınız anlayamadım.İş garantisi olsun istiyorsanız öyle bir bölüm yok artık.Her bölümden mezun olanlar sudan çıkmış balık gibi.Okul bittikten sonra da çabalamak gerekiyor.

+1

Benim iki kuzen otuzbesten sonra cocukla universite sinavini kazandi ogretmen olma hayali vardi ikisi de ogretmen oldu kpssde de iyi puan alinca atandilar. Bir sene sonra da es durumundan donduler. Yapabilirsin ama artik es durumu yok, gidersen alti sene uzakta olacaksin esinden bunu onermem. Ama baska bir bolum pekala okuyabilirsin bizim kuzenler yaptılar gayet.
Üniversite sınavı başvuruları başlamış sanırım dün. ama sistem bize gore daha zor. Çalışman lazım
Hem açık uçlu sorular var hem de her dersten müfredat daha ağır ve ayrı sınav şeklinde.
Gerçi istersen yapilmayacak şey de yok :KK66:
Açık uçlu soru mu? Yok artık gerçekten mi?

Yüksek lisans yapmak daha iyi olmaz mı?
Bölümünüzden sıkılmadıysanız.
Ayrıca nefes aldığınız sürece hiçbir şey için geç değildir :)

kızların kırmızıyla işaretlediğim yerleri duymasın:) hiç boşa geçmiş olur mu ya, iki çocuk kolay mı
diğer konularda cesaret verecek bi hikayem yok malesef : D
bence iş kurmayı düşünebilirsin, kadınlar için güzel teşvikler oluyor takip etmekte fayda var

ya evet peşpeşe iki cocuk ,kolay olmadı tabı kı:) ama engel olmazdı ne bıleyım:)
yenıden bı ıiş acmak oyle zor gelıyor kı ..
en son oyle olucak ama bakalım
tesekkur ederım yorum ıcın :*

2. ünv. okumayı oldum olası anlamamışımdır. Onun yerine kendi alanında uzmanlaşmak daha mantıklı geliyor bana. Yüksek lisans yapardım ben olsam.

Not:eski ofis arkadaşım 33 yaşında doktoradan mezun oldu 30da başlamıştı. İsterseniz doktora bile yaparsınız, 30 ne ki.

ben de sadece işletme üzerınden yuruyecegım dedım hep .ama artık işletme mezunu heryerde.
ıkı yıllık bı mezunlar daha rahat ıs buluyor sankı
ataması da keza oyle.

Gerçi istersen yapilmayacak şey de yok :KK66:

cok korkuyorum aslında ,sıfır bılgı .bır cok konu unutuldu
ama yapılmayacak bırsey degıl tabı kı.

işletme ıcın ugrastım aslında kpss ye gırdım ama yetmedı .alımlar var ama o kadar yüksek kı
heryerde işletme mezunu var
ne bıleyım ..
ıkı yıllık okusam yada acıktan bı bölum.

Yüksek lisans yapmak daha iyi olmaz mı?
Bölümünüzden sıkılmadıysanız.
Ayrıca nefes aldığınız sürece hiçbir şey için geç değildir :)

yüksek lısans nasıl yapılır onu bıle bılmıyorum.
mezun oldum cok seneler olmuş.
bı de kpss ye hazırlandım olmadı ..her üni kabul eder mı mesela
formasyon alınıyordu bı ara alınır mı hala.

Tabikide başarirsin.. Eşim harita kadastro okumus, suanda inşaata calisiyor.. Bu sene iktisat okumaya basladi disardan.. Gec bile kalmadiniz, arastirin girin sinivlara...

merhaba,
yeni kapattım..

kızlarınız kaç yaşında acaba??
benim bu konuda size anlatacak bir hikayem yok fakat size bildiklerim doğrultusunda biraz açık konuşayım

bence 2. üniversite vakit kaybı
yani 4 yıl (uzamaması durumunda 4 yıl) okul ile uğraşmak yerine bi sene kpss ye hazırlanmak daha mantıklı.
hemde okulda sizden yaşca epey küçük öğrencileri görünce iyice karamsarlığa kapılacak gibisiniz.
zaten 4 yıl okumuş olduğunuz bölüm bitince yine kpss ye hazırlanacaksınız. memur olma yaş sınırı 35 ti en son fakat artmış olmalı onuda bi araştırın derim.

kendinizin de zevk alabileceği bi iş yeri açıp işletmek en mantıklısı
açık konuşayım kpss ye de hazırlanmak kolay değil 2 çocukla
hemde 1 sene her şeyinizle hazırlanıp sınavda bir aksilik durumunda bütün emekleriniz gidebilir. madem iş yeri açma olanağınız var iş yeri açın
herkes devlet memuru olacak diye bi kaide yok.

en önemlisi sizin ne istediğiniz ama bence pek bi araştırma içine girmiş değilsiniz
yani çok istediğiniz bir bölüm olur gidip okursunuz ya da şu iş yeri açma hayalim vardı dersiniz açarsınız ama siz tamamen boşluktan bi şeyler yapma gayretine düşmüşsünüz bilinçsizce
ne istediğinize bi karar verin öyle o yolda ilerleyin
işletme mezunlarına her sene kpss oluyor
ama siz alanınızdan girerseniz baya bi dersten hazırlanmanız gerekiyor.
fakat düz memurluk diye tabir ettiğimiz yerden sınava hazırlanmak istiyorsanız 2018 de gireceksiniz.yani o zaman 5 dersten sorumlu oluyorsunuz. 2 yılda bir oluyor sınav
önce bunları araştırıp yapıp yapamayacağınız konusunda bilgi edinin bence.

bende şu an hamileyim 28 yaşındayım üniversite mezunuyum
daha önce kpss sınavına girdim 2 kez ama hazırlanamadım
birisine işim varken girdim
diğerine tam hazırlanamadm
2018 de ki kpss ye hazırlanmak istiyorum
fakat çocuk yeni doğmuş olacak fırsat verirse 1 sene hazırlanmayı planlıyorum zor ama deneyeceğim...

Son düzenleme:
benim kpss ye girme sebebim tamamen mesleğimi yapmak
özelde alım olmuyor bizde atanmak şart
arkeoloğum ben mesleğime aşığım
olursa güzel olur. olmazsa sağlık olsun
kpss için bebek fikrini ertelemeliydim ama bebek mesleğimdende önce istediğim bir şeydi erteleyemedim
o yüzden sizde önce bi ne istediğinize karar verin

Son düzenleme:
Ne yapmış olursanız olun hep hayıflanacakmışsınız gibi bir kişiliğe sahipsiniz bence :)

merhaba,
yeni kapattım..

18 Ocakta sınav başvuruları başlıyor kaçırma sakın

Ygs sinav başvurulari dün başladi 18 ocakta son.Açik uclu sorular geldi evet ama sadece lys yani 2. sinav aşamasi için o da tum derslerden toplamda 15 soru.Yani matematikte falan en fazla 2 3 acik uclu soru olacak.Bu sene ilk kez denenecegi icin cok zorlanmayacagi soyleniyor gozunuzu korkutmasin.Bir de ogretmenlik falan sadece lysden alinacak ve baraj 240.000 olacak.

23 yaşımda üniversiteyi bitirdim, 28 de yüksek lisans yaptım, geçen sene (yani 33-34 yaşımda) formasyon aldım, aynı zamanda açıktan 2. üniversiteye başladım.
açıköğretim düşünüyorsan sınavsız 2. üniversite kapsamında çok bölüm var (gerçi geçen yıl daha çoktu bu yıl bazı bölümler kaldırılmış)
beni geçin, üniversiteden arkadaşım 35 yaşında örgün öğretim hukuk okuyor 3. sınıfta :)
hala yaşıyorsak hiçbir şey için geç değil.

Ben oglum. 2 yasindayken ve ayni zamanda hamileyken sinava hazirlandim ve 85 puanla ogretmenlige atndum.sinava girdiğimde 8 aylik hamileydim.

Ben de 37 yaşındayım.İki yıllık işletmecilik sonra dgs ile 4 yıllık işletme örgün okudum sonra evlendim 5 yıl sonra ikizlerim oldu .Onlar 2 yaşındayken aöf den sosyal hizmetler okumak için başvurdum sınavsız ve şimdi 2.sınıfım.Ayriyeten çalışıyorum işime devam ediyorum.İkizler 3 yaşına girince kreşe verdim şimdi biraz daha rahatım.Bnce yaşın çok genç ben 4 yıllığa tamamlayıp uzmanlık almayı planlıyorum.Eşimde bnm gibi azimli ,Mat. müh mezunu olup ikizlerden sonra aöf adalet okuyup dgs ile İstanbul hukuk a geçti ve hiç alta ders bırakmadan mezun oldu stajını verdi şimdi 40 yaşında avukat.Kaderini değiştirmek senin elinde.Önce ne yapmak istediğine karar vermelisin.Şansın çok

Back
X