• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 Yaşında baba baskısı...

Herksese günaydın..Dün akşam eve gittim hiç konuşmadık yemek hazırlamadım o da bişey yemeden yattı.Koskaca adam kalkıp bi ekmek arası bile yapmıyor kendine..Sırf bana vicdan azabı olsun diye birşey yemiyor.İş yerim merkezi bir yerde fakat evimden şirkete 25 dakika yürüme mesafesi var ve vasıta yok. bel fıtığı başlangıcım olduğu için sabahları bni kendisi getirirdi şirkete. sabah odasına girdim götürcek misin dedim GÖTÜRMEM dedi aynen bu şekilde.SEN bilirsin umrumda değil dedim çıktım evden

Durumunuz varsa hemen şuan gidip araba alın dört tekeri yürüsün yeter. Zaten mesafe de kısa gider gelirsiniz

Günaydın.

Şöyle yapın. Arkadaşlarınızla buluşmasanız da gün aşırı arkadaşlarımla buluşuyorum deyip geç gidin. Ama o surat assa da gidip sarılıp öpün, yemeğini hazırlayın. Yani o küssün ama siz küsmeyin. Normal devam edin konuşun. Cevap vermese de. Eve neşeli girin. O da zaten bir süre sonra geç gelmelerinize alışacak. Ama alıştırırken kalbini kırmayın. Belli ki annenizin vefatına hala alışamamış. Yada onu kaybetti sizi de kaybetmekten korkuyor.
Makul bir çözüm yolu sunmuşsunuz teşekkür ederim.Şu an onun bana yapığını bende ona yapıyorum.Zamanla konuşunca söylediğiniz taktiği deneyeceğim.

aynı benim annemi anlattınız, acaba ikisini tanıştırıp evlendirsek mi, ikimiz de bu vicdan azabı duygusundan kurtuluruz hahahha

şaka bir yana seni çok iyi anlıyorum, aynı durumu tüm aynı senin hissettiklerinle annem de yaşıyorum. vicdanım ve kişiliğim arasında sıkışıp kalıyorum.
Keşke evlendirebilsek sonra da alır başımızı giderdik :) Sen kendince bi çözüm bulabildin mi soruna ? ne yapıcaz biz cidden ömrümüz geçti gidiyor.

20 yaşlarımda annem hayattayken inanın bende rahattım.Anne genelde dengeleyici oluyor.Söylediğinize inanın yaptım günlerce surat asıyor aynı evde beni yok sayıyor.Keşke bağırıp çağırsa tartışmak bile bundan iyidir.Dışarıya çıktığıma çıkacağıma pişman oluyorum.Ben fazla mı vicdanlıyım inanın bilmiyorum.
Evlendiğinizde ne yapıcak peki? Eh koca gökyüzünden inmiycek dışarı çıkıp insanlarla tanismali gorusmelisiniz. Bu gidişle sizin evlilik de zor. Ne düşünüyor ki acaba babanız? Sizin evlenmeye anne olmaya hakkınız yok mu? Bence yavaş yavaş alıştırın ona da yazık. Sanırım sizden başka dayanağı yok.

babanız sizin hayatınıza fazla çelme takıyor görüyorsunuz neden bencil olduğu için o nun istedikleri olmadığı için ,peki sizin ne istediğiniz babanız için önemli mi kesinlikle hayır umurunda bile değil ,neden çünkü bu hayatta sadece babanız var ve her şey onun etrafında dönmek zorunda ,
sonuç:anlayın işte kendi hayatınızı kurmaz iseniz ilerde babanızın zincirlediği gibi bir evladınız dahi olmayacak.Siz babanızdan daha çok yalnız kalacaksınız..bir süre eve yemeğinizi yiyip gelin hatta akşam programlar yapın geç gelin,sonraki aşamada evinizi ayırmanızı tavsiye ederim,kendi sosyal çevrenizi kurun ,babanızı atın satın demiyorum hafta da iki kere ziyaretini yapın eksiklerini tamamlayın yeter .Böylece babanız da kendi kendine yetmeyi bencillikleri sebebiyle kimseye eziyet etmemesi gerektiğini öğrenmiş olur,muhtemel rahmetli anneniz de kolay kolay sosyal bir ortama girmeden göçtü gitti. size günah
Annemin sosyal olmakla ilgili bir sıkıntısı yoktu.Annemin vefatına kadar benimde yoktu diyebilirim.4 yıl şehir dışında okudum.Annemle hep telde konuşurduk babam 2 günde bir arardı mesela.
Artık düşünce tarzım değişiyorsa babam beni üzebiliyorsa buna göz yumuyorsa bende onu üzeceğim yapacak birşey yok.Sürekli duygu sömürüsü, ilaç içmemeler (ki çok şükür önemli bir sağlık sorunu yok) yemek yememeler,hayata küsmüş gibi davranmalar ne yaparsa yapsın.Ölüm sıralı değil ki sürekli buna sığınıyor.Babam ölecekse bende öleceğim ama ömrüm bir mahkum olarak geçip gitmiş olarak öleceğim.Gençliğimin en güzel yılları geçip gitti bile.Etrafımda insanlar yok artık.Dertleşebileceğim kimse yok.

babanızın kesinlikle psikolojik destege ihtiyacı var. siz de bağırıp cagitmayin . alıştıra alıştıra serbestlik sağlayın. misalen birgün eve ge c gidin .diğer gün daha ge c gidin . asama aşama yapın .

Ayrı eve çıkacak duruma sahibim arkadaşlar zaten kira dahil bütün masrafları ben karşılıyorum sayılır.Ama benim isteğim o yönde değil.Aynı evde olalım babamla ama beni anlasın.Saygı duymayı öğrensin,birey olduğumu kabullensin istiyorum.

Defalarca anlattım.Ben senin kızınım ama beni sen yaratmadın ben senin kulun değilim,beni zincirleyemezsin,bir insan birşey yapmak istiyorsa bunu her şekilde yapar seninde ruhun duymaz olacak olanı engelleyemezsin hatta bu şekilde davrandığı sürece yanlış şeylerin cazip geleceğini ve yanlış yapmaya meyilli olacağımı anlattım.Ne istiyorsun evlenip gideyim sonra boşanıp tek yaşayayım bunu mu istiyorsun diyorum.Direk olayı başka yere bağlıyor ' beni istemiyosan ben giderim evden' muhabbeti yapıyor.Nasılsa paran var tek yaşarsın ,ben sana muhtaç değilimin duygu sömürüsünü yapmaya çalışıyor.

babanızın kesinlikle psikolojik destege ihtiyacı var. siz de bağırıp cagitmayin . alıştıra alıştıra serbestlik sağlayın. misalen birgün eve ge c gidin .diğer gün daha ge c gidin . asama aşama yapın .
İnanın şu an o kadar sinirliyim ki 'sen ruh hastasısın psikoloğa git' diye mesaj atasım var

Keşke evlendirebilsek sonra da alır başımızı giderdik :) Sen kendince bi çözüm bulabildin mi soruna ? ne yapıcaz biz cidden ömrümüz geçti gidiyor.
niye şaka olsun bi tanışsın gençler görüşsünler:)

Evlendiğinizde ne yapıcak peki? Eh koca gökyüzünden inmiycek dışarı çıkıp insanlarla tanismali gorusmelisiniz. Bu gidişle sizin evlilik de zor. Ne düşünüyor ki acaba babanız? Sizin evlenmeye anne olmaya hakkınız yok mu? Bence yavaş yavaş alıştırın ona da yazık. Sanırım sizden başka dayanağı yok.
Ona sorup ben evlenmezsem ve o ölürse,tek başına naparım diye korkuyor ve evlenmemi istiyor.Ama bir yere bırakmayıp dışarı çıkmamı engellediği sürece ben nasıl biriyle tanışabilirm ki.Söyledikleri hep lafta kısacası.

halen bulamadım, hatta benimki daha üst level, boşandım ayrı evimdeyim, annem benim yanıma geldi gitmiyor, kendi evinin kirasını da ödüyor. ama asla yanımdan da ayrılmıyor. her gittiğim tatile herşeye gelmek istiyor, götürmezsem surat asıyor. arkadaşlara gitmek istiyorum orayada gelmek istiyor, sanki gençliğini benimle yeniden yaşamak ister gibi. evde alt yazılı fimler izliyorum , o sevmiyor, evde tek kalıyorum sen film izliyorsun ben sıkılıyorum diye ona da surat asıp akşam 8 de yatağa girip uyuyor sırf bana gıcıklık olsun diye. bazen aşırı daralıyorum. ama anne işte kırmak da istemiyorum. çok zor günler geçirdi çünkü. ama yine de tatilime gidiyorum, o tatili bana zehir ediyor surat asacak saçma bir bahane buluyor, ama artık sallamamaya alışmaya çalışıyorum. ama baya da stres oluyorum. halen sıkıntım düzelmedi. tavsiye isterim ben de :(

Annemde boyle istedigi olmayinca surat asar.. boşuna asıyrosun derim taviz vermem... anne babamiz olabilir ama cocugunu sömüremez ..bir yere gidecek olurum bende gelecem der .. yok artık derim .. nefret ederim sürekli yapisik ikiz gibi dolanmaktan ..taviz vermeyin :110:

halen bulamadım, hatta benimki daha üst level, boşandım ayrı evimdeyim, annem benim yanıma geldi gitmiyor, kendi evinin kirasını da ödüyor. ama asla yanımdan da ayrılmıyor. her gittiğim tatile herşeye gelmek istiyor, götürmezsem surat asıyor. arkadaşlara gitmek istiyorum orayada gelmek istiyor, sanki gençliğini benimle yeniden yaşamak ister gibi. evde alt yazılı fimler izliyorum , o sevmiyor, evde tek kalıyorum sen film izliyorsun ben sıkılıyorum diye ona da surat asıp akşam 8 de yatağa girip uyuyor sırf bana gıcıklık olsun diye. bazen aşırı daralıyorum. ama anne işte kırmak da istemiyorum. çok zor günler geçirdi çünkü. ama yine de tatilime gidiyorum, o tatili bana zehir ediyor surat asacak saçma bir bahane buluyor, ama artık sallamamaya alışmaya çalışıyorum. ama baya da stres oluyorum. halen sıkıntım düzelmedi. tavsiye isterim ben de :KK43:

Sizin durumunuzda zor..ama umursadiginizi belli ederseniz bu yolu benimser ..kırılırsa kırilsin kac yasinda insansınız ..sinirlerim bozuldu

İnanırmısınız buna bile babam engel oldu şimdiye kadar yapamazmışım kullanamazmışım yeteneğim yokmuş vs.diye

O zaman ne bekliyorsun bakalım nasıl yapıyormuş un.

Babanız sizi kendisine bağımlı yapmaya çalışıyor.

Babam bile olsa hayatımdan feragat etmem. Evlenince ne olacak? Bu kadar müdahale ettirmeyin kendinize pes yani.

Back
X