• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşında sınava hazırlık

Coğrafya felsefe tarih de mi çözdün hukuk kazanmak da zor tebrik ederim gönülden
Evet tıp için 40bin barajı gelince tm içinde sınava girdim.yani tmeye son birkaç ay çalıştım.ygsde türkçem çok iyidi ordan puan gelmişti bence. tarih,coğrafya,felsefe,din hepsini çözdüm.hedefim tıptı ama olmadı.tmde psikoloji yazacaktım aslında ama iyi puan gelince hukuk yazdım.psikolojide aklım kalmadı değil ama artık başka bölüm okursam annem isyan eder.hukuk güzel tek sorun tam olarak hangi alanda ilerleyeceğimi bilmiyorum henüz.teşekkür ederim darısı başınıza.buarada bizim sınıfta yaş ortalaması yüksek herkes şansını denemiş sanki:KK48:

Evet tıp için 40bin barajı gelince tm içinde sınava girdim.yani tmeye son birkaç ay çalıştım.ygsde türkçem çok iyidi ordan puan gelmişti bence. tarih,coğrafya,felsefe,din hepsini çözdüm.hedefim tıptı ama olmadı.tmde psikoloji yazacaktım aslında ama iyi puan gelince hukuk yazdım.psikolojide aklım kalmadı değil ama artık başka bölüm okursam annem isyan eder.hukuk güzel tek sorun tam olarak hangi alanda ilerleyeceğimi bilmiyorum henüz.teşekkür ederim darısı başınıza.buarada bizim sınıfta yaş ortalaması yüksek herkes şansını denemiş sanki:KK48:
Onlardan biri ben olabilirdim :deli:Ben de psikolojiden önce hukuk düşünüyordum ama yaş itibariyle vazgeçtim. Avukat ve hakim arkadaşlarım var 22-23 yaşında mezun olup benim mezun olacağın yaşta (35) en az on yıllık avukat olacaklar. Bu beni korkuttu ve hukuk hayalimi bir kenara bıraktım.

Onlardan biri ben olabilirdim :deli:Ben de psikolojiden önce hukuk düşünüyordum ama yaş itibariyle vazgeçtim. Avukat ve hakim arkadaşlarım var 22-23 yaşında mezun olup benim mezun olacağın yaşta (35) en az on yıllık avukat olacaklar. Bu beni korkuttu ve hukuk hayalimi bir kenara bıraktım.
Psikolojide önü kapandı diye caydım ben birde hukukun havasına mı kandım ne bileyim ama dersler aşırı zor geliyor bazen:olamaz:bende 26-27de olacağım inşallah.hayırlısı artık hakim-savcı yada kamuda avukat olurum özelde avukatlık zor ilk yıllarda,çevre lazım:rolleyes:psikoloji kuzenim bitirdi ama çok az maaşı.ailesi yardım etmese geçinemez,memnun değil:KK43:

Psikolojide önü kapandı diye caydım ben birde hukukun havasına mı kandım ne bileyim ama dersler aşırı zor geliyor bazen:olamaz:bende 26-27de olacağım inşallah.hayırlısı artık hakim-savcı yada kamuda avukat olurum özelde avukatlık zor ilk yıllarda,çevre lazım:rolleyes:psikoloji kuzenim bitirdi ama çok az maaşı.ailesi yardım etmese geçinemez,memnun değil:KK43:
Evet klinik psikolog olmadan özel zor. Ben sağlık bakanlığında kimyagerim. Psikolojiye direk devlette başlayacağım. Bendeki onun rahatlığı. Artık her meslek zor sanırım.

Avukatlık da öyle özelde cok maaşlar calılıyordu arkadaşlarım en iyisi hakim olmak herhalde.tüm meslekler değer kaybti ne yazık ki..psikoloji bitirnde işsiz öğretmen olanda ..ya torpil ya torpil

Avukatlık da öyle özelde cok maaşlar calılıyordu arkadaşlarım en iyisi hakim olmak herhalde.tüm meslekler değer kaybti ne yazık ki..psikoloji bitirnde işsiz öğretmen olanda ..ya torpil ya torpil
Özelde artık nerdeyse herkesi köle gibi çalıştırılıyor az bir maaşla birkaç yıl bunu göze almak şart.ben aile bürosuna girecekleri kıskanıyorum.işleri,çevreleri hazır:KK51:aile işi gibi:KK48:

Evet klinik psikolog olmadan özel zor. Ben sağlık bakanlığında kimyagerim. Psikolojiye direk devlette başlayacağım. Bendeki onun rahatlığı. Artık her meslek zor sanırım.
Devlet şansı varsa süper tabi.kolay meslek kalmadı her bölümde yığılma var sanırım.

Saglik bölumleri gercekten daha mantikli örnegin fizik tedavi gibi fizyoterapist veya anestezi vs.

Öğretmenseniz zaten bir temeliniz vardır. Ben 33 yaşında tekrar başladım bu sene okumaya. Hedefim istanbulda bir özel üniversiteyi yüzzde elli bursla kazanmaktı. Tam burslu hatta derece burslu kazandım (Türkiye ilk 500 de kazandım)
Bizim zamanımıza göre çok kolaydı sınav hatta epey genel kültür düzeyindeydi.Bu sene daha kolay olacak çünkü sistem değişti. Ben matematik öğretmeniyim, çok yoğun çalışıyorum ve sözelim sıfırdı önceleri ama toplamda 7 yanlışım çıktı tüm ygs lgs vb hepsinde.
Matematik Türkçeye asılın biyoloji cepte kimya da fena olmaz sizin..5-6 fizik de yaparsınız.
Ben tekrar girip bir de önlisans okumayı düşünüyorum..İstediğim bir bölüm var.
Bir de epey dersten muaf oldum bu sene sadece 2 yarım gün gidiyorum okula.
Allah gönlünüze göre versin. Bir de sizin için eczacılık okumak daha kolay olur bence dükkan açmaya imkanınız olursa rahat edersiniz.

Kesinlikle hazirlanin lakin benim biyoloji ogretmeni arkadasim 2 bucuk yil once atandi. Acaba siz pes mi ettiniz konulariniz tam mi degildi. Cunku dis hekimligi kazanmak da cok zor

50 kusur yasinda tip fakultesi bitirmis bir eczaci vardi. Haberlere cikmisti. Neden olmasin?

2 yıllık sağlık bölümlerinden dgs ile geçiş yapılıyor mu bilmiyorum ama benim bir tanıdığım okuduğu bölümü bırakıp 2 yıllığa girdi, hazırlanmaya vakti az olduğu için. Sonra dgs ile mühendisliğe geçiş yaptı. Biraz daha uzun oluyor tabi süreç ama aklınızda bulunabilir diye dedim. Dgs eğer değişmediyse sadece matematik ve türkceden oluşuyor diye biliyorum.

Diş hekimliğide zor mu dersin buarada
zor bence ilk sınava girdiğimde tutmasına rağmen yazmadım bana göre bir iş değil.tıp tutarsa onu yaz hatta bence tıp hedefle hayalin diş hekimliği falan değilse.tıpda kolay branşlarda var.ailemin çoğu doktor.zor uzmanlık seçmezsen hem iş hem iyi para garantili meslek kim nederse desin tabi işini severek yapmanda önemli.ben bile heveslendim şuan sanki ben gireceğim sınava:KK48:

Back
X