30 yaşından sonra anne babasıyla yaşayanlar varmı ? ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

siz benim yerimde olsanız anne babayla yaşamaya devam edermiydiniz

• evet onlarla yaşamaya devam ederdim

• hayır asla .. biran önce param varsa evimi tutup çıkardım

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

fortunefavorsthebold

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
49
90
3
40
arkadaşlar geçen yıl boşandım zaten kısa süreli evlilikti. yeniden hayatımı kurana kadar ailemle yaşamaya başladım annem ve babamla.. fakat artık dayanamayacak haldeyim. herşeyime karışıyor annem. iş çıkışı elimde filelere torbalara bakıyor ne diye...söyleniyor gereksiz herşeyi alıyosun ev doldu taştı vır vır vır .. bir tencere yemek yapmış, kendim canımın çektiği başka tavuk yemeği yapmak istiyorum , ev yemek dolu sonra çöpe gidecek durmadan yeni yemek yapıosun diye bağırıyor . bitane düzgün adam bulamadın diye ikide bi laf sokmalar.. akşam 8den sonra dışarda kalsam telefona yapışır nerdesin kimlesin .. niye çıktın..mutfakta herşeye karışır onu oraya koyma bunun yeri burası mı bilmemne.. bıktım yaaa herşeyimi inceler ..zaten sağlığı iyi deil ikide bir tansiyon çıkıyor başı dönüyor vs o tabiiki huzursuzluk beni de etkiliyor. alıp doktor doktor gezdiriyorum herşeyiyle ilgileniyorum temizlik vs hep bende ..stresten kabuslar görüyorum sürekli başım agrıyor. babam desen oda zaten emekli memur herşeyi düzen içinde ister. evin içinde iç çamaşırla gezmeye vs alişmışım ,baba evde olunca hep pijama uzun şeyler giyiyorum ..dikkat ediliyo tabii.. telefonla rahat konuşulmuyo .. dinlediğim müzik uymuyo hiçbirşey uymuyo uzaylı gibiyiz babamla ..eve giriş çıkış saatime karışır tabiiki ..ama neyseki ayrı bir ev açıp orda işyerime yakın diye tek oturayım desem bişey demez. yani bunalmış durumdayım kendimi kapana tıkılmış hissediyorum . sizler neler yaşadınız evli olup/ boşanmış olup yada hiç evlenmesede anne babayla yaşayan varmı 30 yaşından sonra?? ne gibi sorunlar çıkıyor sizde yada benimkiler normalmi ? herkes mi benim gibi yoksa bizimkilerde mi var bir sorun bekar olupda aynı evi paylaşmakla boşanıp aynı evi paylaşmak çok farklı. insan bir kere özgürlüğü tadınca anne babayla kapana kısılmış fare gibi hissediyor haksızmıyım

Evli olduğun sürece rahat yaşamaya alıştığın için şu an hiç evlenmemiş halindeki ile çok değişik geliyordur. Yakın zamanda evlenme planın yoksa ayrı bir eve geçebilirsin.

En büyük korkumdu bu küçükken Zaten evden 16 yaşımda ayrıldım üniversite okumak için, bir daha geri dönmeyi düşünmüyorum. Annemle babamla çok iyi anlaşırdım ve ona rağmen böyle düşünüyorum, bir de anlaşamasam cehenneme dönerdi hayatım herhalde.

Ben de annemleyim hic evlenmedim. Ama annem oyle herseyime karismadigindan bi tarz bir sorun yasamiyorum. Konussaniz bir hani olmuyor karusmayin diye. Bu durumda ayri eve ciksaniz daha iyi gibi.

Kendi düzeninize alıstiktan sonra zor olur aileyle yasamak hele ki bu kadar yaptığınız alışverişe , yemeğe kadar karışan aileyle çok daha zor olur

Hepsi aynı ben çıkmamıştım hayatımın hatasını yapmışım aynıydı inan aynıydı. Hatta zorla düğüne falan gidiyoduk. Şimdi yeniden evlendim ama o zamanlarda kendime guvenim gelipte çıksaydım evlenmezdim tekrar. Hiç durma maddi olarak yapabilirsen çık

Ayrilsaniz da bir eliniz aileniz üzerinde olacak ayrı şehre gitmedik ten sonra. İş kendi eviniz aileniz eviniz derken üçgen içinde kalacaksınız.

Bir de böyle bakin

evet birikmiş param var ev bakmaya başlıycam dayanamıyorum . ben aslında yaşlılar ve onlara yardımcı olmak arada ev işlerini yapayım gözönümde olurlar aile bütindür kopmayalım filan diye direndim ama yok benim psikolojim bozuluyor merhametten maraz doğuyor

Boşanmışsınız hayırlısı buymuş zaten iş sahibi olmanıza çok çok sevindim.birde işsiz durumdayken bunları yaşasanız çok kötü olurdu sizin için.çok uzak bir tanıdıkta ayrılıp iki çocuğunu alıp baba evine gelmiş insan baba evi de olsa rahat edebileceğini sanmıyorum.Allah işlerinizi rast getirsin herşey gönlünüzce olsun maddi imkanınız varsa ayrı ev 1+1 uygun olur sizin için ama anneniz rahatsız bu kezde gözünüz arkada kalabilir vicdanınız rahat etmeyebilir ama en iyisini yine siz bilirsiniz kolaylıklar dilerim

Lisans için evden ayrılıp, mezuniyet ve sonraki 7 yıllık çalışma hayatımda ailemden ayrıydım. Son 1 yıldır tekrar memlekete dönüp yeni bir düzen kurdum. Ve tabiki ailemin yanına...
İnanır mısınız, insana annesi babası batar mı? Batıyor!
Lütfen yanlış anlaşılmak istemem, ana -babadır, baş tacıdır orası apayrı konular, benim demek istedigim kendi düzeninde yıllarca yaşadıktan sonra anne baba yanına gelmek = hayatı cehenneme çevirmek.
Bir yıldır ütü, temizlik, yemek yapmıyorum ama kendi evimde olup da yorgunluktan öle öle yemek yapmayı yeğlerim.
Ayrı eve çımacak maddi durumum var, ama aynı şehirde olup da hadi behlül kaçar diyemem. Özellikle son bir kaç haftadır deli gibi gitmek istiyorum. Herşeyi ikinci kere bırakıp bambaşka bir yerde sıfırdan dğzen kurmak istiyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum

Bende annemle yaşıyorum. Evliyim fakat gurbette olmam, eşimin işi nedeniyle eve aylarca gelememesi, bebeğim olması anneme çok düşkün olmam vs vs sebeplerle.. sizinkinden farklı olarak benim evimde yaşıyoruz... 2 yılı geçti ve iki gün iyiysek üçüncü gün tartışıyoruz annemle... kabus gibi oluyor ikimizinde ayrı bi hayatı Yok bu şehir de ve memlekete çok uzağız... çözemedimde.. Seni çok iyi anlıyorum umarım ayrı eve çıkarsın yoksa zor günler seni bekliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…