30 yaşından sonra anne babasıyla yaşayanlar varmı ? ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz?

siz benim yerimde olsanız anne babayla yaşamaya devam edermiydiniz

• evet onlarla yaşamaya devam ederdim

• hayır asla .. biran önce param varsa evimi tutup çıkardım

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kişilik meselesi. Ablam asla taşınmazdı. Aşırı rahatdi annemin yanindi. Annem bugün hayatda olsaydi eminimki ablam hâlâ onunla yaşıyor olurdu. Asla kendi evim, düzenim olsun diye bir isteği olmadi ablamin.
Ben 17 yaşında evden ciktim...arada annemin evinde kalmış olsamda hep kendi düzenim oldu.

Anketinize "hayır, asla" cevabını verdim ama ben ailemle yaşıyorum ve rahatım.
Öğrencilik, sonrasında iş vs derken 7 sene ayrı yaşadım. Üstelik 6 sene, yani öğrencilik de dahil kendi evimde yalnız yaşadım. Sonra kendimce sebeplerle eve döndüm. Yaşam alanım bir adet yatak odasına düştüğü için zorlandım tabii başta, ama sonra alıştım.

Ailem bir şeyime karışmaz zaten. 29 yaşındayım, şehir dışındayken tatillerde döndüğümde daha korumacılardı, şimdi dünya umurlarında değil. Eve istediğim saatte gelirim, bazen gelmem, tatile giderim, aldığıma ettiğime vs karışmazlar. Ev arkadaşı gibi olduk kimse kimseye karışmıyor. Bundan sonra da ancak evlenirsem çıkarım diye düşünüyorum.

Ama sizin yerinizde olsam dakika durmaz kendime ev bakardım. Yetişkin insanların bir arada yaşaması zaten zor, bir de her şeye karışma ve eleştiri varsa hayat cehenneme döner. Maddi imkanınız varsa kendi düzeninizi kurun bence.

35 yaşımdayım. ortalama yılın yarısını ailemle yarısını yalnız yaşıyorum.annemle nadiren sorun yaşarım babamla her gün ufak ufak tartışırız 5 dakika sonra normal hale geliriz.büyük konuşmak istemiyorum ama devamlı da onlarla yaşarım gibi geliyor.keyifli de vakit geçiriyoruz. herkes beraber yaşayamayabilir sizin ayrı eve çıkmanız uygun olur bence.

17 yaşında stajim için evden ayrıldım.Hayata biraz erken atıldım şuan 23 yaşında başka bir ilde işim gereğı ayrı evde yaşıyorum.Benim anneminde tansiyonu var her tartişmada ayri düştüğümüzde biraz fenalaşıyordu dedim gitmem daha iyi olacak.Bizde memur ailesiydik.Kıt kanaat gecinmeye alıştığımız için annem elimde 1 poşet görse kazandigini buna mi harcadın der Orta duzeyin üstünde kazanmama ragmen ona gore kürdan bile almamaliyim Ayrılıp gelmek zor oldu ama zaten uzun sure ayrı kaldigimiz icin alışamîyorduk.Şimdi ara ara ziyaret ediyorum bòylesi daha iyi oldu.

Evdekilerle sorunum yok ama bir ara cok istiyordum yalniz yasamayi ve ayri bir duzenimin olmasini. Belirli bir yastan sonra bu bir gereklilik sanirim.

Kendi zevkime gore dosedigim, kucucuk, civil civil bir evim olsun istemistim ama hayat plan tanimiyor. Isim yok su an, olsaydi bile orta vadeli planlarim degisti ve istedigim o duzen bir sure daha olmayacak. Belki de hic olmayacak. :/

32 yaşıma kadar ailemle yaşadım evlendim Allah korusun boşansam gene gider yaşarım muhtemelen ben rahattım ailemin evinde babamla anlaşamadığım halde ekmek elden su gölden
Aynen, bu aileye göre değişen bir durum. Genel bi cevabı yok ki. Ben de annecigimle çok rahattim. İşten gel sıcacık yemek hazır, çamaşırım hep yıkanmış...gezdigime tozduguma hiç karışmaz. Gece beraber çay keyfi vs...
Sırf özgür olayım, aman 30.u.geçtim aile ile olmaz diye kiraya çıkmazdım asla. Işim yüzünden evden ayrıldım.
Ama ailesi ile mutlu olmayan 20 lerinde de olsa kendi düzenini kurmaya çalışmalı.

Evliyim, hiçbir değişiklik yok. Hatta bekarken daha iyiydi; o kadar karışmazlardı. ÖZelliklede annem; şimdi herşeye karışıp yorum yapıyor. Yaptığım hiçbirşeyi beğenmediği gibi birde eleştirir söylenir durur. Üzerine trip bile atar. :) Alıştım eşimde alıştı takılmıyoruz artık.. deliliğe vurduk işi. :) Haa ayrıca bunların dışında mükemmel bir kadın,annem..
Yani evini ayırınca; birşeyler değişecekse ayrıl.. Ama yok oradada aynı huzursuzluk devam edecekse; otur evinde boyun eğip kabullen bacım. :)

Bosansam ailemin yaninda onlarla yasamayi dusunurdum 65 yasindalar yanlarinda olmak yardimci olmak isterim ancak bir kizim da var iki kisi nasil olur bilemiyorum calisirim kizima bakarlar mutlu mesut yasariz diyorumancak bu durumda benim biraz sabirli sakin duymamazliktan gelme huyumu gelistirmem gerek bazen annemle kavganin icinde buluveriyorum kendimi sonra uzuluyorum anneler asagi yukari aynilar ben olsam aile ile yola devam ederim.

Bosansam ailemin yaninda onlarla yasamayi dusunurdum 65 yasindalar yanlarinda olmak yardimci olmak isterim ancak bir kizim da var iki kisi nasil olur bilemiyorum calisirim kizima bakarla

yani canım öyle düşünüorsunda bu sefer bütün hayatını iki yaşlı insana adamak üzerine kuracaksın. çoğu işine karışacaklar birde kızın var . ainne babayla yaşayınca inan belli zaman sonra onların kurallarına uya uya -onların yaşında -yaşlı bir genç kadın oluveriyorsun.. onlarla yaşayınca onlara benziyorsun . içinden bişey yapmak gelmiyor mesela bir doğum gününe gideceksin gece geç geleceksin evde bekleyen bir anne ağzını koklayacak kapılara bakacak bir baba saçma sapan bir düzene uyma zorunluluğu. işte bunlardan bıkıp eve kapanıyorsun bir noktada amaan onların huzuru kaçmasın da ben çıkmıyım moduna giriyosun. sosyal bir insansan ve ailen yaşlıysa inan dul kadın için çok çook zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…