30 yaşından sonra evlenenler

Geç kaldım diye üzülüyordum eskiden ama şimdi daha önce evlenmemekle iyi etmişim diyorum, çünkü bu dünyada mutlu olabileceğim tek adamı buldum. Darısı diğer 30 üstü bacılarıma :nazar::KK15:
Geç kaldım diye üzülüyordum eskiden ama şimdi daha önce evlenmemekle iyi etmişim diyorum, çünkü bu dünyada mutlu olabileceğim tek adamı buldum. Darısı diğer 30 üstü bacılarıma :nazar::KK15:
Kac yasindasiniz evlendiniz mi mutluluklar diliyorum cani gonulden

35 e girmeden halledin bu işi kısmet olursa. 35 ten sonra hem anne hem bebek için riskleri fazla. 35 ten sonra olmazmı olur. iş arakadaşım 42 yasında normal yolla 2 ay ıcınde hamıle kaldı. ama erken dogdu.kısmet işte . 35 ten sonra riskler cogalıyo düşük erken dogum down sendromu vesaire

Kendi kendime 30 yaşıma kadar evlenmicem diye söz vermiştim ve 30 yaşımda evlendim. Kendimi hazır hissedene kadar çocuk yapmayacağım dedim 3 sene yapmadım. Şimdi hazırım ve hamileyim çok şükür.

Çok tatliş bir konu.kadınlara evlilik konusunda 20lerin sonlarından itibaren çok baskı var bence.bu da kendilerini iyice baskı altına alıp guvensizleşmelerine neden oluyor.ben de 39 yasımda geçen sene evlendim;yılsans doktora yoğun çalışma ama en önemlisi evlenme ilişkisine girilebilecek biri olmadığından yaşamımda evlenmedim.ayrıca sanırım evliliğe bakışım da çok olumlu değildi toplumdaki erkek ortalaması nedeniyle.erkek arkadaşlarım oldu uzun süren;evlilik teklifleri de aldım öncesinde ama olmadı.su an herşeyi öyle güzelleştiren biriyle birlikteyim ki;eskiden arkadaş çevresinden bildiğim ve yıllar sonra tesadüfen karşılaştığım bir insana aşık oldum ve 2 ay içinde evlendim. Hemen hamile kaldım ama dusuk oldu:/ şimdi tüp bebek deniycez.bazen kızıyorum kendime bebişe niye geç kaldım diye de çoçuk için karşıma bugune kadar çıkan adamlardan biriyle de asla bu kadar hazır olmaz ve huzurlu hissetmezdim. Çevremde inanılmaz başarılı ama 30sendromıyla apar topar evlendikleri sorunlu adamlarla yasayan mutsuz arkadaşlarım var aman deyim! Mesele o kişi sizin için uygunsa z de yeterince olgunsanız o kararın alınması.hangi yaş olursa olsun 20 30 40 .butun sorunlara rağmen huzurun garantisi o çünkü

Bende iki sene once 36 yasta geç evlendim .diyebilirim ki severek evlilik yaptım .ama çocuk yok sıkıntılar var biraz geciktigim için olmuyor hemen hemen çalışmaları yaptığı halde biraz sikintili durum var.cok pişmanım gençlik ergenlik cagimi boşa gecirmistim öyle patavatsiz olmasaydim evlenip çocuklarım de kolay olurdu acaba ama nasip da var karşımıza çıkan talepleri çok vardı gençken genede o yasa kadar bekar kaldım. Herşeye rağmen çocuk konusunda sıkıntılar olmasa da evlilik güzel bir şeydir acele ediniz kızlar zaman boşa gutmesin

Artik herkes kariyer is derken 30 dan once evlenmiyor. Bu demek oluyor ki ileride ureme yok denecek kadar azalacak.. ( 35 den sonra hamile kalmak zorsa eger )
Benim arkadasimin annesi 42 yasinda 3 cocugunu dogurdu. Bunye meselesi bu..

Tabiki kadın geç yaşta da hamile kalıp digabilir . Benim komşu 39 yaşındayken evlenip doğal dan doktora başvurmadan doğurdu bunlar da genel olarak şanslar nasip işte. 50 yaşta ta çocuk diganlari da görmüştüm bile ama diyeceğim şey bu kadın 35 yaştan sonra zorlanır artık . Sıkıntılar başlar Genelikle

Bende 28 yasinda evlendim..34le cocugum oldu suan 10 aylik..benim icin ideal. cocuklada sorunun yok esimlede..2ici cocuk istemiyorum suan belki 3 4 yasina girirse düsünürüm ozamanda 38 olurum onada dert etmiyorum.
Gec evlilik diye bisey yok bence nasibin nezamansa dogru zaman o.Benim esim 34 yasindaydi evlendiginde erkek icin hatta nekadar gec okadar iyi daha bi oturakli yada o toy akli olmuyor aynisi kizlar icinde gecerli..daha bilinclisin herbakimdan

Çok tatliş bir konu.kadınlara evlilik konusunda 20lerin sonlarından itibaren çok baskı var bence.bu da kendilerini iyice baskı altına alıp guvensizleşmelerine neden oluyor.ben de 39 yasımda geçen sene evlendim;yılsans doktora yoğun çalışma ama en önemlisi evlenme ilişkisine girilebilecek biri olmadığından yaşamımda evlenmedim.ayrıca sanırım evliliğe bakışım da çok olumlu değildi toplumdaki erkek ortalaması nedeniyle.erkek arkadaşlarım oldu uzun süren;evlilik teklifleri de aldım öncesinde ama olmadı.su an herşeyi öyle güzelleştiren biriyle birlikteyim ki;eskiden arkadaş çevresinden bildiğim ve yıllar sonra tesadüfen karşılaştığım bir insana aşık oldum ve 2 ay içinde evlendim. Hemen hamile kaldım ama dusuk oldu:/ şimdi tüp bebek deniycez.bazen kızıyorum kendime bebişe niye geç kaldım diye de çoçuk için karşıma bugune kadar çıkan adamlardan biriyle de asla bu kadar hazır olmaz ve huzurlu hissetmezdim. Çevremde inanılmaz başarılı ama 30sendromıyla apar topar evlendikleri sorunlu adamlarla yasayan mutsuz arkadaşlarım var aman deyim! Mesele o kişi sizin için uygunsa z de yeterince olgunsanız o kararın alınması.hangi yaş olursa olsun 20 30 40 .butun sorunlara rağmen huzurun garantisi o çünkü
çok haklısınız yaş geçiyor diye evlenmek hiç evlenmemekten daha zor...

Bunun zorlugu tarifsiz su an daha iyi anliyorum
Asgari 30 yil baba evinde kalip, ekmek elden su golden yasayip, tek derdin is ev hayatiyken birden kendini evliligin icinde buluyorsun
Sanirim be evlilik mevzusunda en cok zorlanan da 30 dan sonrs evlenenler bende 32 yasindayim evlenmeyi cok istesemde gozum almiyo nasil olscak bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun

Bunun zorlugu tarifsiz su an daha iyi anliyorum
Asgari 30 yil baba evinde kalip, ekmek elden su golden yasayip, tek derdin is ev hayatiyken birden kendini evliligin icinde buluyorsun
Sanirim be evlilik mevzusunda en cok zorlanan da 30 dan sonrs evlenenler bende 32 yasindayim evlenmeyi cok istesemde gozum almiyo nasil olscak bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun
hissettiklerini anlıyorum ben de 30 lu yaşlara gelince aynı şeyleri düşünmeye başladım. ama olumlu tarafları da var bence belli bir olgunluktasın ve ne istediğini bildiğin bir yaşta insan...Anne olmak için bir çocuğun kıymetini daha iyi anlayabileceğin bir yaş ben böyle düşünüyorum.

Çoktandır yazan olmamış. Yine de 30undan sonra evlenen bir bayan olarak yazmak istedim. Eğitim, iş, aradığım gibisi yok derken 39 yaşında evlendim. O yaşa kadar kendi parasını kazanıp dilediğince harcayan, istediği gibi gezip tozan ve üstelik yalnız yaşayan bir bayan için o yaştan sonra evlenmek hiç kolay değilmiş. Bir yaşam tarzın var, bir ev düzenin var ve hop diye bunlar değişip orta yerine başka biri dahil oluyor. Ben buna alışmakta çok zorlandım. İşten gelince yemek bulaşık çamaşır derken saat 10 oluyordu ve ben iş yaparken o ayaklarını uzatmış tv karşısında keyif yapıyordu. Büyük kavgalar ayrılıklar yaşadık, zaman içinde biraz ben alıştım biraz o yardım etmeye başladı, ev işleri eskisi kadar sorun olmaktan çıktı. Medyada çevrede 45 yaşında bile çocuk yapanlara bakarak hiç acelem yok sanıyordum, 40 yaşında 1 düşük 1 de down sendromu nedeniyle sonlandırılan gebelik yaşadım. Bir dr internetteki sayfasında medya geç yaşlarda çocuk sahibi olmayı çok normal gösterip yüceltiyor bu nedenle sorun yaşayan çok çift var yazmıştı. Çok doğruymuş. Fiziken gören herkes 27-28 yaşında olduğumu sanıyor, hiçbir metabolik hastalığım yok, tüm genetik tahliller normal tek sorun yaşım nedeniyle yumurtaların geriye gidiyor olması. Demem o ki içinize sinen birisi çıkmadıysa elbette önünüze çıkanla evlenmeyin, ortak hayat sevmeden çekilmez ama zaman acımasız, çocuk isteğiniz varsa kriterlerinizi fazla yüksek tutmayıp kalbinizin ısındığı birisiyle geç olmadan evlenin.

Herkese merhaba
Hareketlenmiş bir konu ben de yazmadan edemedim. 38 yaşında bekar bir bayan olarak : ))
Hali hazırda iyi giden bir ilişkim var, inşallah kısmet olursa çok da uzatmadan sonuca gitmek istiyoruz. Ve tabi ki hedef 40 olmadan hamile kalabilmek :)) ama bunun garantisi yok, ve ben her şeyin kader kısmet olduğuna çok inanıyorum.
Örneğin yirmili yaşlarında evlenen ve türlü nedenlerle çocuk sahibi olamayan arkadaşlarım oldu
Yaş tabi ki önemli bir faktör ama nasip olmayınca olmuyor diye düşünüyorum
İnşallah herkesin gönlünce olur, ama tabi şimdi karşıma çıkan insanın bundan en azından 5 yıl önce çıkmasını tercih ederdim : ))
Kızlar son olarak şunu demeliyim mümkünse 35 i geçmeyin, çok büyük bir fark yok gibi görünse de bir miktar hayat zorlaşıyor ağırlaşıyor, hayatımda ilk kez son üç yıldır fazla kilo sorunu oldu mesela bu bile fark :)))
Herkese sevgi dolu mutlu zamanlarda huzurlu eşler diliyorummm

ben 31 yasindayim ve nisanliyim. nisanlimla beraber yasiyoruz. suanda ben daha dügün/nikah plani yapmiyorum. evi tadilat yapiyoruz, mobilya vs. derdindeyim suan :) kismetse 2019 sonbahar veya 2020 ilkbaharda evleniriz. ozaman ben 32/33 olurum. Kismetse cocukda olur. ben bu konulari hic dert etmedim kendime. mutlu ve huzurluyum.

eskileri: YOK.

Yengem 32 yaşında evlendi ama kiloluydu 100 vardi herhalde bilemiyorum çocuğu olmadı doktora gittiler sorun yok dedi. Tup bebek için de maddi durumu yoktu simdi 40 41 yaşında... bence evlenince 4 5 ay sonra çocuk yapilmali gec kalınca kötü oluyor. Yengem ilk yillarda çalışıp ev alalim diye biriktirdi 5 yillik eviykken çocuk istemişlerdi

Back
X