30 yaşından sonra üniversite okuyan var mı?

Ben değil ama etrafımda okuyanlar oldu sorun olmuyor okumanın yaşı yok ayrıca.

Siz ne okumayı düşünüyorsunuz?

Ben vardım kayıt bile yaptırdım 😅 ama hamile olduğumu öğrendim kayıttan sonra yine sorun olmazdı ama hamilelik dönemim zor geçtiği için başlamadan bitirdim ama hala içimde heves var tekrar giricem ileride sınava 😂
Önemli olan sizin ne kadar istekli ve azimli olduğunuz.. Tempoya başlarsanız alışıyorsunuz. Dondurma hakkınız da var bi sıkıntı olursa

Ne amacla yapmak istediğinize bağlı Yeni bir meslek için kendinizi yipratirsiniz ama kendinize birşey katmak içinse neden olmasin

Bir çalışma arkadaşım 32 yaşında ingilizce öğretmenliği okumaya başlamış ve atandığında 36 yaşındaydı üstelik iki çocuğu vardı ..Çok imrenmiştim kendisine. Ama okuyacağınız bölümü gerçekten seviyor ve istiyor olmanız gerekiyor bence, yoksa pes etme ihtimaliniz var..

30 yaş nasıl bir yaş sizce onca yıl geçmiş içimde hafiften bir okuma isteği gelir gibi oluyo ama yoğun iş temposu eve kendimi yorgun atmam başarabilirmiyim ki kendimede güvenemiyorum sonuna kadar devam ederim diye sizlerin bu yönlü mücadeleleri oldu mu sonuca vardınız mı?
Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Bilen bilir okuması kolay bir bölüm değildir. Benimle aynı dönem giren bir abla vardı 35-36 yaşlarında evli ve çocuğu var. Okulu 3 yılda onur derecesiyle bitirdi. Şu an formasyon alıyor ve gelecek dönem yüksek lisans düşünüyor. Biz sınavları nasıl geçeceğimizi düşünürken o hem eviyle hem çocuğuyla ilgilenip okulu bir yıl erken onur derecesi ile bitirdi. Diyeceğim o ki istediğin zaman önünde hiçbir engel yok. Tek engel kendin olursun. Onu hallettiğin zaman istediğin her şeyi başarabilirsin yaşla durumunla alakası yok

İstedikten sonra okumanın yaşı yok. Yeter ki vazgeçmeyin.
Okumuş olmak için öylesine değil de bitirdikten sonra okudugu bölümle ilgili bir meslek edinecekse insan daha bir dört elle sarılıyor. O yüzden kendinize ben bitirince bununla alakalı bir iş yapabilir miyim ve bu bölümü seviyor muyum diye de sormalısınız bence.

30 yaş nasıl bir yaş sizce onca yıl geçmiş içimde hafiften bir okuma isteği gelir gibi oluyo ama yoğun iş temposu eve kendimi yorgun atmam başarabilirmiyim ki kendimede güvenemiyorum sonuna kadar devam ederim diye sizlerin bu yönlü mücadeleleri oldu mu sonuca vardınız mı?
Beeeeen. Otuz üç yaşında başlayıp bitirdim bile. Konum da var hatta isterseniz bakın..

Ben 31 yaşındayım ve ben de yeniden üniversite okumak istiyorum . Benim de endişelerim var ; okul , ev , oğlum , oğlumun dersleri yetişebilir miyim acaba ?
Takipteyim konuyu .

18 yaşına göre geç evet ama kalan belki de 30 yıllık iş hayatınıza göre geç değil . Siz istiyorsanız yaşın önemi olmaz

Bizim hastane 2 yaşında çocuğuyla yandal sınavına çalışmış ve türkiye 4.sü olmuş biri vardı. Hem de mecburi hizmetteyken yapmıştı bu dereceyi ve çalıştığı hastane de çok çok yorucu olup ayın tüm günleri de icapçıydı.
Demem o ki insan istediği müddetçe, azmederse çok şeyler başarabilir.
Çevremde de çok örneği var bunun öğretmenlik yaparken sınava hazırlanıp tıp kazan mı dersin, 50 yaşından sonra tıp okuyup mezun olan mı dersin.
İste yeter ki ve gayret et. Rabbim de yardım eder inşallah.

Beeeeen. Otuz üç yaşında başlayıp bitirdim bile. Konum da var hatta isterseniz bakın..
Harikasınız okudum konunuzu çok azimli bende istiyorum ama zaman geçti yapabilirmiyim diye endişeliyim

Back
X