30 yaşından sonra üniversite okuyan var mı?

Var ablam..
Çoluk çocuk derken bu yıl 2 üniyi aynı anda okuyor.Azimli...
Okumaktan zarar gelmez.Siz de umudu ümidi bırakmayın.Hakkınızda hayırlısı olsun..

Harikasınız okudum konunuzu çok azimli bende istiyorum ama zaman geçti yapabilirmiyim diye endişeliyim
Yarın bugünden daha geç olacak. Yaparsınız ama yapamazsanız da bırakırsınız aklınızda kalmasındansa. Bizim sınıfta 47 yaşında bir abimiz vardı devlette memur olan 3. Senede bıraktı neden bilmiyoruz tabi. Ama başlaması bile bir cesaret. Bi sürü arkadaşım vardı sınıfta evli çocuklu, gece çalışan vb.

30 yaş nasıl bir yaş sizce onca yıl geçmiş içimde hafiften bir okuma isteği gelir gibi oluyo ama yoğun iş temposu eve kendimi yorgun atmam başarabilirmiyim ki kendimede güvenemiyorum sonuna kadar devam ederim diye sizlerin bu yönlü mücadeleleri oldu mu sonuca vardınız mı?
20 yaşında önlisans, 32 yaşında lisansı, 42 yaşında ikinci yüksek lisansı ( ilki süre aşımı nedeniyle iptal oldu) kazandım😀. Şu an 44 yaşındayım tez ile uğraşıyorum.
Şöyle söyleyeyim hem bakış açın farklı oluyor, ciddiye aliyorsun hemde daha başarılı oluyorsun. Doktorayi da yapacağım inşallah. 50 yaşında mezun olsamda. Kesinlikle tavsiye ederim

Bizim hastane 2 yaşında çocuğuyla yandal sınavına çalışmış ve türkiye 4.sü olmuş biri vardı. Hem de mecburi hizmetteyken yapmıştı bu dereceyi ve çalıştığı hastane de çok çok yorucu olup ayın tüm günleri de icapçıydı.
Demem o ki insan istediği müddetçe, azmederse çok şeyler başarabilir.
Çevremde de çok örneği var bunun öğretmenlik yaparken sınava hazırlanıp tıp kazan mı dersin, 50 yaşından sonra tıp okuyup mezun olan mı dersin.
İste yeter ki ve gayret et. Rabbim de yardım eder inşallah.
Ben ikinci üniversiteme otuz yaşında başladım.Kariyer olarak en yoğun yıllarımdı. Şu an 3.'yü okuyorum ama biri bebek iki çocukla bu yaşta örgün eğitimi gözüm yemedi. Açık ögretim fakultesine sınavsız kayıt yaptırdım. Yani bence olur. Bir deneyin.

30 yaş nasıl bir yaş sizce onca yıl geçmiş içimde hafiften bir okuma isteği gelir gibi oluyo ama yoğun iş temposu eve kendimi yorgun atmam başarabilirmiyim ki kendimede güvenemiyorum sonuna kadar devam ederim diye sizlerin bu yönlü mücadeleleri oldu mu sonuca vardınız mı?
Tam istekle başlarsanız olur ama kararsız başlarsanız çok zor. Ben üniversiteye kadar hiç ders çalışmamıştım o yüzden böyle 2,3 saatten fazla ders çalıştım mı kafa gidiyordu :D iki yıllık turizm okudum sonra dgs ile dört yıla tamamlamam gerekti o sınava da şansıma matematik yapma zorunluluğu geldi aksi halde puanın hesaplanmıyor benim de öyle oldu çünkü matematiğim 0 dır o kadar kötü. Hiç görmedim cidden ne lise de ne de ünv de gördüm ama ders işlenmedi. Sonra baktım bu böyle olmuyor benim bir şekilde dört yıla tamamlamam gerek çünkü baştan okuyamam. Bi hırs bi istek geldi içime matematik çalışmaya başladım ennn baştan tabi dersaneye gittim bi hafta denemelik iyi ki başlamamışım çünkü onlar matematiği olmayan öğrenciler değil az çok bilen konuya ortadan devam edenler o yüzden başlasamda parayı çöpe atmış olacaktım en kötü özel ders alayım dedim. Gerçekten öğrendiğimi gördükçe daha da mutlu oldum hiç bırakmadan saat çalışıyordum tabi yine gün boyu çalışamıyorum malum bünye alışkın değil asdfghj ama hatayı şurada yapmışım bunca zaman seviyeme uygun olmayan zor seviyeden olan kitapları alıp çözmeye çalışmışım doğal olarak anlamayınca bırakıyorsun. Bu sefer antremanlarla mat ile bir başladım hocam bile tebrik etmişti beni çalışıp geliyorsun öğrenmişsin bu konuyu anlatmaya bile gerek yok diye. Her şey içinde netleştirmekle alakalı

30 yaşında maliyeyi kazanıp gittim. Ve 3 yılda bitirdim 4 yıllık okulu. Severek girdiğiniz bir bölüm olursa, her türlü bitirirsiniz. Şimdi staj sınavına hazırlanıyorum. Okumanın cidden yasi yok :)

İlk üniversitesini 41 yaşında bitirmiş, üniversite sınavına oğlundan 1 sene sonra girmiş bir kişi ile aynı işyerinde çalışıyorum.

16-18'e göre daha ileri yaşta, akıl biraz daha baştayken, hele bir de artık gerçek hayatın içindeyken yapılmış seçimlerin çok daha verimli sonuçlar doğurduğunu düşünüyorum.

Ben 40 yaşında bir yaşında ki emzirdiğim bebeğimle yüksek lisans yaptım

Ben lise mezunuydum 2018 de gidiğim sınavda aöf önlisans aşçılık bölümünü kazandım. 2020 de onur belgesi ile mezun oldum gerekli belgeleri ve kurslarımıda alarak halk eğitimde usta öğretici olarak aşçı yardımcılığı dersi veriyorum. Bu senede yapabilirsem dgs sınavına giriceğim, okumanın yaşı yok şu anda yaşım 55.

40 yaşında ikinci üniversiteme başladım, şu an 2.sınıftayım üstten ders alıyorum ki erken bitirebileyim.Hedefim yüksek lisans İkiz annesi bir öğretmenim.🙂

Biz üniversitede okurken yaşı 30 olan da vardı çok daha büyük olan da. Hatta bir abla vardı oğluyla aynı anda hazırlanmış sınava ikisi de aynı fakülteyi kazanmış. Birlikte okudular :D

Sınıfımda iki kişi var adam 40 yaşında kadın 36 ve notları bizden daha iyi ve biri 8'e giden biri 1 sınıfa giden iki çocuğu var. bende 23 yaşındayım siniftakilere göre büyüğüm 3 4 yaş.İstiyorsan oku geç değil.

İstedikten sonra herşey mümkün konu sahibi

Ayrıca hemşirelik bölümünün ataması da bir hayli iyi bildiğim kadarıyla

Kesinlikle okuyun belki 3-4 sene zorluk çekersiniz ama sonrasında garanti bir işiniz olur.

Ben üniversite okurken sınıf ortalama yaşı baya buyuktu, 30-40 yas arası cok kişi vardı ve inanın hepimizden daha öndelerdi. Yaptıkları hersey eksiksizdi, tamamen okula odaklılardı, oyuzden hep demişimdir 18le girilen üniversiteyle 30 da girilen üniversite bambaskadır diye. Gercekten bölümün zevkini enn cok onlar cıkarmıstı bence :) hatta bir örnek daha, baska bölümden bir ablayla tanısmıstım bilgisayar dersinde, oda yaklasık 50lili yaslarda ev hanımı bir hanımefendiydi, 3 çocuğunu da mezun ettikten sonra okumaya karar vermiş, o moda tasarımında kullanılan programları nasıl takır takır yapıyordu görüceksiniz, üstelik bilgisayarı da okula girdikten sonra öğrenmis. Yani diyeceğim o ki insan istedikten sonra her yasta herseyi başarabilir.

Back
X