30 Yıllık evlilik.. Bitsin mi?

Minenur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
2
0
86
65
Adana
herkese selamlarrr..
Ben 30 yıllık evlı.. 3kızı olan 49 yasında .bır ev hanımıyım.
20 yıllık evlıyken. Eşimin iş krizi nedenıyle.. Turkiycumhuruyetlerıne gitmesiyle beraber... Başladı tum problemler.
Her şey yoluna gırecekken.. Hep umutla hasretle .. Kızlarımın başında...babamızın yolunu haberini bekledik durduk. 3yıl dedi 5 yıl oldu sonra 9 yıl oldu.. Nıhayet ohh geldi dedikkk ama......
Bu 9 yıl içinde bende zaman zaman 2 ay 3 ay gıdıp dönüyordum..
Anlamıştım..oralarda bir erkeğın boş duramıyacagını ..ama ne yapimki... Mecburdum..kızlar okumalıydı... Zaten eşimde bu yuzden gitmişti....
Bağrıma taş bastım dayandım. 3 maymunu oynadım. Hissettim.. Hatta daha ilk yıl.. Ihanete uğradım ama yinede..dedim.. Buralarda yapılır yani olmassa olmaz.. çünki oraların kanunu ..bu.. O kadınlara dayanmak mumkun deil... Ama tabiii...her şeyi tadında bırakmak gerek...ileriye gitmemesini ben kendim dedim eşime...
Yani onu sıkmadım ama guvenmedımde.......sık sık yanına gıttım döndüm...
Ilk yılki yaşadıgım olaydan baska abartılı bişey yasamadım ... Eşimin işi gereği..bazı gec gelmelere fılan da alışmştım...
Ve eşimede aklı başında .. Her kadın gibi.. çaktırmadan örnekler verip.. Hatta şaka yla karışık.. Nasıhatlarda bulundum...
Fakat ...olmadı olmadı megersem.... Her şey boşmuş...
Eşim... Mecburi dönüş yaptı.. 9 yılın sonunda....ohh çok şukur dedım.. Maddi bisey kazanamamıştık ..ama kocam arkasında puruz bırakmadan döndü dedim..
4 yıl öncesi bir ilişki.. Bir rus kadın ve ondan olan bir erkek cocuk..
Ve onları taaa buralara turkıyeye kadar getırtmış..
Ve benim 1yıl sonra haberım oldu...
Ben çok şukur hasret bitti derken... 10 yılmız nasılda babasız kocasız gectı derken.. Megersem... Adam orda cocuk peydahlamış.. Vede aynı şehre getırmıs....
şimdi diyorumki.... Ben ne yapim... 30 yıllık evlılığım..verdıgım emekler... Cektıgım 10 yıllık hasret...
Bu olayı duyalı 2 ay oluyor... Eşim cok pısmanım diyor onları yollıcam evime donecem diyor.... Affet diyor ...

Ben atbii anti deprasanlarla namazla kuranımla sabırla ...ve kızlarımın destegıyle ayaktayım..
55 yaşındaki eşimin .... Hayatta hiç biseyi yok.. Bir rus kadın ve ondan olma 3 yaşında oğlan cocuk...
Enkaz yığını bir adam... Bana bundan sonra ne hayrı olabılır... Ama bunun yanı sıra da kızlarıma bir söz gelir diyede saklıyorum olayı...
Yani muhafazakar bir ailem oldugu için.... Rezil olamk istemiyorum..kımselere diyemiyorum...çünki bekar 2 kzım var daha..
Demesinler şu adamın kızları ...bu benim icin çok acı verici bişey...

Hadi bana bişeyler yazın ne olur...belki ilaç gibi olur nebilim....

Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz, kızlarınız hala okuyorlar mı yoksa bir meslek sahibi oldular mı? Yani boşanırsanız kendinizi geçindirebilirmisiniz? Eğer böyle bir durumunuz varsa hiç düşünmeyin boşanın. Bir başka kadınla ilişki kurmuş hatta bir çocuk dünyaya getirmiş eşinizi affetmek en büyük hatanız olur.
Başınıza gelenler gerçekten zor ve kötü ama bence siz güçlü bir kadınsınız ve bununda üstesinden gelirsiniz.

öncelikle allah yardımcınız olsun
katlanılması o kadarda kolay bir durum değil
yurt dışına gidenlerin çoğu oturma izni alabilmek için
sözleşmeli olarak evlendiklerini duymuştum
sizinki biraz sözleşme dışı olmuş sanırım
tabi bide çocuk var ortada olan ona olacak sanırım
hazmedilmesi kolay bir şey değil
affedilmeside zor.... affedemem diyorsanız ve kendi ayaklarımın üzerinde
durabilirim diyorsanız el ne der diye düşünmeden bitirmenizi tavsiye ederim
başkalarının dediğine göre şekillendirmeyin hayatınızı
bu hayat sizin unutmayın...

ALLAH yardımcın olsun bizde 3 kız kardeşiz..eğer kendinize yeni ve başkasıyla bir yaşam kurmayı düşünmezseniz zaten daha öncedende kabul etmişsiniz çapkınlıklarını.. bir kız için ailesinin birlikte olması çok önemli evliliğinde bence herzaman.. evlatlarınız için yıllarca çekmişssiniz şimdi ailelerini yıkmayın bence ama tercih yinede sizin..

çok acı bir olay.neler yaşadınız ,ne koşullarda nelere sabrettiniz en iyi siz ve allah bilir.
size şunu yapın demek çok zor,budurumun başlangıcındaki her hanıma diyecek lafım var.lütfen medem ayrılamıyorsunuz,veya başka alternetifiniz yok ne pahasına olursa olsun göz yummayın,tepkiniz,tavrınız net olsun.geri dönüşün olmayacağını karşınızdaki bilsin.
sizinde kızlarınız okumuş kendi ayakları üzerinde duruyor olsalardı,artık hayatınıza onlarla devam edin derdim.zaten şu ana kadar asla katlanılamayacak birşeye katlanmışsınız.bundan sonrasını kendinize yaşayın derdim.yinede imkanlarınız varsa artık kendinize yaşayın.
allah yardımcınız olsun.

herşeye yapabilcek bi yorumum olan ben tıkandım resmen CADIARZU
sizin kadar özverili bir anneye bir eşe bunu yapabilen bir erkeğe dencek söz bulamıyorum klava:
aldatmayı bir çocuk sahibi olarak daha da ciddi bir duruma getiren bir adam üstelik klasik aladatn erkekler gibi pişman 3 kızını eşini düşünmemiş peki şimdi 55 yaşında olan bu adam 3 yaşındaki evladına ne verebilcek yazık çok yazıkk 1 erkek 6 hayatı mahvediyor :mymeka:
Allah yardımcınız olsun :Saruboceq:

valla ne denirki bu konuda yaa çok zor ama yani kızların biliyormu olayı ??
birde benim daha yaşım küçük ama kaç yaşında olursam olayım bunu kaldıramazdım ve koyardım kapıya ama birde senin dedigin gibi ya kızlar işte iki tane bekar kız bunların sorumlulukları geleçek çok zor ya ablacım hakkın da hayırlısı olsun allah yardımcın olsun inşallah doğru bir tercihdebulunursun çok zor valla yaa ama yazını okudugum kadarıylaa çok güçlü bir kadına benziyorsun doğruların için savaş bencee

öncelikle yaşadığınız durum çok zor bi durum ALLAH yar ve yardımcınız olsun.
eğer gidebileceğiniz bi yer varsa ayaklarınızın üstünde durabiliyosanız bennce boşanmanızdır.çocuklarınızı bugüne kadar çok düşünmüşsünüz ama sizinde bi hayatınız var elaleme karşı olamsa bile hayata karşı boynunuzu bükmüş bi adam ve size hiç bi faydası yok ne maddi ne manevi.bekara kadın boşamak kolay derler die düşünebilrisniz ama siz çok çabalamış ve sonuç görememişseniz kendizini ve piskolojinizi daha fazla yıpratmaktan başka bi faydası olmaz bu tür bi olay çok yakınımdada yaşandı ve yaşı çok geçtiği için bişi yapamıyo anne yok baba yok gitcek hiç biyer yok ama tımarhanelik olmak üzere oyüzden geç kalmadan bi karar vermelisiniz ALLAH kararınızı hayırlı kılsın inşallah:Saruboceq::Saruboceq:fisfisfis:çok üzgünüm:

ablacığım babanın işlediği günahın vebalini masumkızların niye çeksin ki..onun dedikosunu yapan çevren adam değildir zaten..

30 yıllık evlilik bitsin mi?kalbim kanıyor... Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Ben 49 yaşında 30 yıldır evliyim..3 kızım var.
Bundan 10 yıl önce eşim Özbekistana çalışmaya gitmişti,10 yılda neler değişmezki..Bir düşünün ne özverilerle kızlarımı büyüttüm,birini gelin ettim annane oldum...10 yıl içinde senede 1 kere 15 günlük izinlere gelirdi kocam.Beni 10 yıl önce de yani oraya gittiği ilk sene de bir rus kadınla aldatmıştı.Evliliğimi kurtarmak adına savaştım ama ne savaş,o kadınla kavga bile ettim.Ve sonunda eşimi geri döndürebildim.Gururumu bir yana bıraktım 3 kızım için,elalem ne der rezil olmayayım,kimse duymasın,bundan sonra herşey güzel olacak inşallah inşallah dedim yuttum.Bundan 1,5 yıl önce eşim ordan büyük badireler atlatarak yani deyim yerindeyse kaçarak geldi ama sanki aklını kalbini orda bırakmıştı.Kızlarımla kendisine her türlü maddi manevi destek oluyorduk.İş ilanları kesip ara diyorduk,iş bulamasan da emeklisin bundan sonra otur torun büyüt diyorduk ama eşim hep ben bunalımdayım,benim psikolojim bozuk deyip duruyordu...Kızımın ve damadımın üstünden kredi çekti iş yapacağım ihaleye gireceğim dedi.İhaleye girmiş evet ama kızımın kredisi ödenmiyor maddi kazığıda cabası.30000 ytl üstlerine bindi.Öyle mahcubum ki.Para neye lazımmış belli oldu.Son yaklaşık 1 yıldır da artık evimizden iyiden iyiye uzaklaşmaya başlamıştı.Ben zaten ona bu hallerinden dolayı hep tavırlıydım yani kendisi bazı şeyleri anlasın diye hep bekliyordum.O konuşmazdı ben de konuşmazdım.Mersinde bir arkadaşım var deyip deyip evden gidiyordu,zaten bunalımlarda ya zaten psikolojisi bozuk ya bişeyden şüphelenmedim doğrusu.Aslında artık gücüm de kalmamıştı uğraşmaya ben gelmişim 50 yaşına dedim.Ben ona tavırlı olmasam,ondan yana ümidimi yitirmiş olmasam çoktaan ortaya çıkarırdım bu pisliği.2 ay önce çantasında 1 elektrik faturası buldum mersinde okuyan kızmın yanına gittiğimde bu faturadaki adrese bir gideyim bakaklım dedim.Amacım o arkadaşını bulup konuşmaktı yani,beyefendi eşime siz de yardımcı olun evine gelsin gitsain düzenimiz bozulması diyecektim.Adrese vardım evde kimseler oturmuyordu.Karşı kapıyı çaldım burda kim oturuyor diye sordum.1 rus bayanla bir çocuk vardı bir sabah erkenden taşındılar dedi.Peki kocası dedim?Benim kocamı tarif etti,çocuk baba diyor ama adam yaşlı dedi.Arabaları var dedi bizim arabanın plakasını söyledi.O anda başımdan ayaklarıma kadar kaynar sular döküldü.Kızımın yanına geri nasıl döndüm o geceyi nasıl geçirdim hatırlamıyorum.Krediyi niye çekti iş yapacam diye damadını kızını kandırdı.O kadını ve çocuğunu buraya gettirtmek,ev açmak bunlar hep para.Krediyle bunları yapmışş..Çantamda 4 çeşit antidepresanla geziyorum.Kocam eylülde dede oldu kızım doğum yaptı ama öncesinde yine baba olmuşş,oğlu 3 yaşındaymış.Kızım 9 aylık hamileydi,lohusaydı evine gelmedi bile,torununu görmek istemezmi insan,biz hep bunalımdadır dedik,kendi telaşımızdan aklımıza getirmedik bile onu.Buraya getirmiş o kadını,çocuk yapmış,inanamamıyoruum...İçinde bulunduğum durumu tarif edemem allah düşmanıma bile yaşatmasın.Sonra araştırdıkça ortaya çıktı çocuğu üstüne almış birde.Buraya Adanaya taşınmış,kendine bir aile kurmuş.Yeniden baba olmuş koca olmuş...Aldatılmak budur işte.Şimdi hala bunlarla mücadele veriyorum.Filmlerde adam karısını aldatır hani metresi hamile kalınca ne bileyim tehdit eder,aldıracaksın der,öldürürüm seni der benim kocam gayri meşru çocuğunu meşru yapmış hiç çocuğu olmamış gibi.Benim pırlanta gibi 3 kızım var hepsini üniversite okuttum..Hala 2 kızım bekar o adamın kızıdır babaları şerefsizin tekidir demesinler diye susuyorum.Rezil olmak istemiyorum.Kocam bu olay çıktı çıkalı çok pişmanım eve dönecem diyor ama 2 ay oldu.Ne onları göndereceği var ne eve geleceği.Gelse de ne olacak herşey eskisi gibi devam mı edecek ben eski ben nasıl olacağım?Pişmanım dedi,ağladı,kafasını duvarlara vurdu ama Hala eve geldiği yok o tercihini onları getirmekle,ev açmakla,çocuğu üstüne almakla zaten yapmış.Tiksiniyorum.Bana birşeyler söyleyin.Çıkmazdayım belki anlattığım kadaruyla bile beni anlayanınız çıkar.İçimdeki yangını kelimelere dökmem zaten imkansız.30 yıldır verdiğim emeğe,mücadeleye mi,bir rus kadının kocamı elimden almasına mı yanayım.30 yıllık evliğim bitiyor bir Rus kadın yüzünden...
Duygularım karma karışık...İnşallah anlatabilmişimdir.Ne deyim ki gençsiniz dikkat edin.Allah huzurunuzu bozmasın...

konuyu 2 kere yazmışım.Biraz acemiyim.Kusura bakmayın...

canım yaa cok üzüldüm yazdıklarına senağlama
benim annemde yaşadı benzerlerini..o zaman daha küçüktüm ermiodu aklım..
sadece bayram sabahları boynumuz bükük kalmasın diye ayrılmadı babamdan..çekti kahrını..halada çekio..babamın borçlarını ödemeye çalışıo bizde çekiyouz..
ben anneme üzüldüm..en güzel yılları gitti gidio..hayatını bize adadı..bitti ..boşuna geçen bi ömür..
annem kendini düşünmedi hiç hep bizi düşündü ama sen kendini düşün olur mu
en azından senin cocukların daha fazla üzülmesin

ziyan olmus bir evlilik bu adam icin bu kadar mucadele etmenize degdi mi? yapti yone yapacagini kadini dahi buraya getirms cocuk yapmis.. siz evliligimi kurtaryorum derken o aile kurmus. aldatan adamin affetmek ise yariyyo mu yaramiyo mu bilmiyorum.. simdi de kizlarim icin rezil olmasinlar diye susuyorum diyorsun 30 yillik evlilik bitsin mi diyosun.. valla artik sozun bittigi yer brasi zaten.

öncellikle çok üzüldüm yaşadıklarınıza eğer geçinme gücünüz varsa hiç beklemeyin boşanın
kızlarınız için boşanmıyorsunuz ama onun sizi ya da kızlarınız hiç düşünmediği ortada ve yanınızda olduğundada çocuklarınızada daha fazla zararı dokunmuş. hiç geri dönmesine izin vermeyin ne hali varsa dönsün onun pişman oldum demeleri pek güvenilir olmadığını düşünüyorum.

cok uzuldm sadece filmlerde olmuyor ne yazikki bu olaylar
hayatimizin ne zaman nereye gidecegini bilemiyoruz tabiki ;burada onemli olan sizsiniz bence
siz kendinize ne kadar deger ve onem veriyorsaniz karsinizdakide size o onemi verir
ben zannemiyorum ki esiniz evine donse siz onunla daha mutlu bir hayat yasayacaksiniz
yine eskisi gibi daha mutlu olacaksiniz
o adamin kisiligi gitmis bence ;sizin yorulmaniz bir seyler yapmaniz gerekmez
insanin ici yanmazmi kolay degilki 30 yillik bir evlilik bitince
insanlara sorumluluk ogretmek kadar zor bir sey yoktur su hayatta ;herkes uzerine dusen gorevini yapsa herkes mutlu olurdu ama bazi seyler ogretilmeyle degilde yasanmayla ortaya cikiyor.bu yazdiklarim tabiki benim fikrimdir ama bu olay ortaya ciktiginda siz rezil olmayacaksiniz ki ;siz kendi hareketlerinizden sorumlusuniz onun yanlislarindan degil
kendiniz ve cocuklariniz zaten uzulmusler ....
onlarinsa cocuklari bile olmus
sizin hayatinizin hemde onu uzmemek adina verdiginiz bu hayat mucadelesinden kim karli cikti sizce ????
Siz bu olayi bilmemeis olsaydiniz onlar yine yasayip gideceklerdi............
birde boyle dusunup karar verin ,bizler kadiniz diye herseyi sanki biz cekmek zorunda degilizki
siz ve ccukalriniz nasil mutlu olasaksa oyle karar vermeye calisin ve bol bol dua edin Rabbim ins size hayirli bir kapi (sonuc )acacaktir

çok zor bi durum ablacım...ne desem bilmem.
azda değil 30 sene..
ne olur bana kızma ama acaba biazda senmi cesaret verdin eşine.
yani yap ama fazla ileri gitme demişsinya.onu diyorum.erkekler sınırlarını belirlemekte fazla usta değiller.nasılsa eşten vize çıktı deyip,bşirazda dalgnlıkla yapmış işte bişeyler.
ortada 3 yaşında bi çocuk var.onları göndereceğim demeside doğru değil ki.o çocuğun ne suçu var.babasız kalmak istermi bakalım.madem eşiniz bi halt etti,en azından çocuğuna sahip çıkmak zorunda.
size gelince.kızlarınızın işi gücü varmı,eğitimleri nedir bilmiyorum.eğer meslek sahibiyseler ve size destekseler ayrılın derim.
elalem ne der devrini geçeli çok oldu.siz yada kızlarınız utanılacak bişey yapmamışsınızki milletin lafından çekiniyorsunuz?
babası bilmem ne yaptı diye kızlarınızı istemeyecek olan erkek eksik olsun zaten.

neden rezil bir insanın rezilliğinin ortaya çıkmasına mani oluyorsunuz.
kızlarınız okumuş,lütfen bundan sonrasını kendinize yaşayın,bir ömür boyu artık yenmezki

Erkeklerin yaptığı şeylrin sıkıntısını kadınlar çekmek zorundamı ya:S
Ablacım bukadar yıl üzmüssün kendini bile bile katlanmışşın iş bukadar ayyuka çıkmış daha da kabullenmen için bi sebebin yok..Eşiniz yapmış orda yapacağını size yüklemiş burda sorumlulukları.
Kızlarınız yetişkin olmus artık mutlaka mantıkla karsılıcaklardır ki çevreniz de sizden yana olur bence.
Ben kendi yerime koysam kızlarınız olarak annemin bu durumdan bi an önce kurtulmasını isterdim ve ayrılması için ben desteklerdim emin olun..Kızlarınız her konuda size yardımcı olucaktır.Bunları yaşatan bir eş ile ne paylasabılırsınız ki ömrunuzun sonuna kadar?
pişman olsa yanıbasınıza getırmezdi kurduğu 2. ailesini..
daha fazla mutsuz olmayı kabullenmeyın lutfen.kendiniz için birşeyler yapın.

Ablacim allah yardimcin olsun...cok ama cok zor bir durum...:teselli:

Ben olsam ne yaparim ona göre yorum yapabilirim ancak...

Cok acik ve net söylüyorum 10 senelik evliyim, benimde 2 tane kizim var, belki bir gecelik bir kacamak yüzünden kalkip yuvami dagitmam belki diyorum ihaneti asla kabul etmem, lakin cocuklarim icin cidden pismansa tövbe ederse ve bende buna inanirsam belki tamam derim bir sans daha, amaaa beraber olucak, aylarca yillarca isin icinde duygular olucak, cocuk yapacak kadar sevecek, Aslaaaa Abla asla, 30 sene degil 50 senede olsa kabul edemem....

Insanlar hata yapabilir, seytana uyabilir fakat bu derece yüzüne gözüne bulastiran bir adamla 1 günümü degil 1 saatimi bile gecirmem mümkün degil...

Reziligi hic düsünme ablacim, rezil olacak biri varsa oda kendisidir, boyunca kizlari varken, dede olucak yasta iken neyi deyi belirsiz bir kadindan cocuk yapmis...reziligi o düsünsün...

Bence Kizlarinla kendine yeni bir hayat kur, o kendine yeni bir aile kurmus zaten...:çok üzgünüm:

Rabbim yardimci olsun ablacim...inanki cok üzüldüm:1hug:

ablacım diyecek birşey bulamıyorum ama artık kendini fazla yıpratma.için ne diyorsa onu yapman iyi olacaktır bence.kendin ve kızların için yaşa bundan sonra.eğer gerçekten böyle istiyorsan tabi.allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…