30 yıllık evlilik bitsin mi?kalbim kanıyor... Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
Ben 49 yaşında 30 yıldır evliyim..3 kızım var.
Bundan 10 yıl önce eşim Özbekistana çalışmaya gitmişti,10 yılda neler değişmezki..Bir düşünün ne özverilerle kızlarımı büyüttüm,birini gelin ettim annane oldum...10 yıl içinde senede 1 kere 15 günlük izinlere gelirdi kocam.Beni 10 yıl önce de yani oraya gittiği ilk sene de bir rus kadınla aldatmıştı.Evliliğimi kurtarmak adına savaştım ama ne savaş,o kadınla kavga bile ettim.Ve sonunda eşimi geri döndürebildim.Gururumu bir yana bıraktım 3 kızım için,elalem ne der rezil olmayayım,kimse duymasın,bundan sonra herşey güzel olacak inşallah inşallah dedim yuttum.Bundan 1,5 yıl önce eşim ordan büyük badireler atlatarak yani deyim yerindeyse kaçarak geldi ama sanki aklını kalbini orda bırakmıştı.Kızlarımla kendisine her türlü maddi manevi destek oluyorduk.İş ilanları kesip ara diyorduk,iş bulamasan da emeklisin bundan sonra otur torun büyüt diyorduk ama eşim hep ben bunalımdayım,benim psikolojim bozuk deyip duruyordu...Kızımın ve damadımın üstünden kredi çekti iş yapacağım ihaleye gireceğim dedi.İhaleye girmiş evet ama kızımın kredisi ödenmiyor maddi kazığıda cabası.30000 ytl üstlerine bindi.Öyle mahcubum ki.Para neye lazımmış belli oldu.Son yaklaşık 1 yıldır da artık evimizden iyiden iyiye uzaklaşmaya başlamıştı.Ben zaten ona bu hallerinden dolayı hep tavırlıydım yani kendisi bazı şeyleri anlasın diye hep bekliyordum.O konuşmazdı ben de konuşmazdım.Mersinde bir arkadaşım var deyip deyip evden gidiyordu,zaten bunalımlarda ya zaten psikolojisi bozuk ya bişeyden şüphelenmedim doğrusu.Aslında artık gücüm de kalmamıştı uğraşmaya ben gelmişim 50 yaşına dedim.Ben ona tavırlı olmasam,ondan yana ümidimi yitirmiş olmasam çoktaan ortaya çıkarırdım bu pisliği.2 ay önce çantasında 1 elektrik faturası buldum mersinde okuyan kızmın yanına gittiğimde bu faturadaki adrese bir gideyim bakaklım dedim.Amacım o arkadaşını bulup konuşmaktı yani,beyefendi eşime siz de yardımcı olun evine gelsin gitsain düzenimiz bozulması diyecektim.Adrese vardım evde kimseler oturmuyordu.Karşı kapıyı çaldım burda kim oturuyor diye sordum.1 rus bayanla bir çocuk vardı bir sabah erkenden taşındılar dedi.Peki kocası dedim?Benim kocamı tarif etti,çocuk baba diyor ama adam yaşlı dedi.Arabaları var dedi bizim arabanın plakasını söyledi.O anda başımdan ayaklarıma kadar kaynar sular döküldü.Kızımın yanına geri nasıl döndüm o geceyi nasıl geçirdim hatırlamıyorum.Krediyi niye çekti iş yapacam diye damadını kızını kandırdı.O kadını ve çocuğunu buraya gettirtmek,ev açmak bunlar hep para.Krediyle bunları yapmışş..Çantamda 4 çeşit antidepresanla geziyorum.Kocam eylülde dede oldu kızım doğum yaptı ama öncesinde yine baba olmuşş,oğlu 3 yaşındaymış.Kızım 9 aylık hamileydi,lohusaydı evine gelmedi bile,torununu görmek istemezmi insan,biz hep bunalımdadır dedik,kendi telaşımızdan aklımıza getirmedik bile onu.Buraya getirmiş o kadını,çocuk yapmış,inanamamıyoruum...İçinde bulunduğum durumu tarif edemem allah düşmanıma bile yaşatmasın.Sonra araştırdıkça ortaya çıktı çocuğu üstüne almış birde.Buraya Adanaya taşınmış,kendine bir aile kurmuş.Yeniden baba olmuş koca olmuş...Aldatılmak budur işte.Şimdi hala bunlarla mücadele veriyorum.Filmlerde adam karısını aldatır hani metresi hamile kalınca ne bileyim tehdit eder,aldıracaksın der,öldürürüm seni der benim kocam gayri meşru çocuğunu meşru yapmış hiç çocuğu olmamış gibi.Benim pırlanta gibi 3 kızım var hepsini üniversite okuttum..Hala 2 kızım bekar o adamın kızıdır babaları şerefsizin tekidir demesinler diye susuyorum.Rezil olmak istemiyorum.Kocam bu olay çıktı çıkalı çok pişmanım eve dönecem diyor ama 2 ay oldu.Ne onları göndereceği var ne eve geleceği.Gelse de ne olacak herşey eskisi gibi devam mı edecek ben eski ben nasıl olacağım?Pişmanım dedi,ağladı,kafasını duvarlara vurdu ama Hala eve geldiği yok o tercihini onları getirmekle,ev açmakla,çocuğu üstüne almakla zaten yapmış.Tiksiniyorum.Bana birşeyler söyleyin.Çıkmazdayım belki anlattığım kadaruyla bile beni anlayanınız çıkar.İçimdeki yangını kelimelere dökmem zaten imkansız.30 yıldır verdiğim emeğe,mücadeleye mi,bir rus kadının kocamı elimden almasına mı yanayım.30 yıllık evliğim bitiyor bir Rus kadın yüzünden...
Duygularım karma karışık...İnşallah anlatabilmişimdir.Ne deyim ki gençsiniz dikkat edin.Allah huzurunuzu bozmasın...
konuyu 2 kere yazmışım.Biraz acemiyim.Kusura bakmayın...