30 Yıllık evlilik.. Bitsin mi?

ablacım allah yardımcın olsun.
artık en yakınımın da başına gelince son günlerde anladım ki; ne kadar fedakarsan, ne kadar sessiz sakin yapıda insansan, o kadar mutsuz oluyorsun nedense.

içim acıdı her sözünü okurken. bir insan evladına, bir anneye reva mı bunlar dedim. ki şu günlerde benzer bir olayı çok yakinen yaşadığım için sanırsam çok hassasım bu konuda.

kocanız diyormuş ya; zaten göndereceğim onları falan diye.
o 3 yaşındaki çocuğun ne suçu var peki; bir de o var.
tabii ki de dersiniz, banane ondan ben mi düşüneyim diye -ki sonuna kadar haklısınız-; ama ben çocuk heder olunca kayıtsız kalamıyorum işte.
yani babası evlilik dışı dünyaya getirdi diye, annesi evli adamla birlikte oldu diye en büyük cezayı o çekecek bundan sonra; sonuç ne olursa olsun.

sizin yerinde olsam diyeceğim ama yapamıyorum. çünkü ben en başından yap ama fazla ileriye gitme diye açık çek veremezdim herhalde.
bu zamana kadar çok çekmişsiniz, bundan sonra çekmeyin bence.
bırakın sürünüyor mu, sefil mi oluyor siz düşünmeyin. sizin kızlarınızın bundan haberi var mı bilmiyorum ama sanırsam onlar da anneleri böyle bir durumdayken; babaları da olsa hala affet demezler. siz kızlarınızla birlikte yaşamınıza devam edin, onu da allaha havale edin derim ben

ah ablam benim.. canım ablam.. yaşadıkların o kadar zor, o kadar acı ki..ablam benim fikrimi sorarsan eğer, ayaklarının üzerinde durabilecek güçteysen, salıver gitsin.. bırak eşin yediği haltlarla yüzyüze gelsin.. kızlarını al yanına.. ayrılık gerekçeni herkeze açıklamak zorunda değilsin.. hatta herkeze açıkla ki, aile reisinin ne işlere karıştığını herkez bilsin de kızlarını o ortamdan çekip aldığını anlasınlar.. korkma.. kızlarının huyundan suyundan eminsen, asla dedikodudan korkma.. aslan gibi dur onların karşısında.. namazımda kuranımdayım demişsin.. sırtın yere gelmez senin.. yeter ki kızlarını öyle bir babadan kurtar ablam.. benim yaşım 24. nacizane fikrim budur.. ama dikkate alırsın, ama almazsın.. sana göre çook cahilim ama, ben senin yerinde olsam, sanırım kızlarımı yanıma alır, herşeye göğsümü gererdim..

ablacım sen tabiki daha tecrübelisin ben eşimden ayrıldım 25 yaşındayım vede 4 yıl oldu ayrılalı,30 yılda olsa 60 yılda olsa öyle bir hale geliyorki insan hani bir gün yaşamayada razıyım yeterki bu sorunum olmasın,o sorun öyle bir yer ediyorki insanın aklında,mutluluğa öyle hasret kalıyorki insan geçen yılların hiç bir önemi kalmıyor
sana ayrıl demeye hakkımız yok en iyisini sen bilirsin,sabrını yaşanılanları üzülme yeter allah hayırlısını versin hakkınızda

ablacigim allah yardimcin olsun
ama artik o koca lafini bile yakistiramadigim insani (kusura bakma )
artik kendi hayatina bak derim eminim cocuklarini
en güzel sekilde yetistirmisin bundan sonrasinida kendin icin yasa derim
yas daima ilerliyor geri dönüsü yok
sen depresonya girdikce o kisi sana dahami deger veriyor ????
bence artik olan olmus de ve bitir bence cünki üzülen sen olursun
ayrica kizlariniz biliyormu bilmiyorum ama
eminimki biliyorlar bu utanc duyulacak diye dahada endiseleneceklerine
birak o kisi kendi düsünsün gerisini.
ve ayrica pisman olan insan tutup sevgilisini ve ondan olma cocugunu ayni sehre getirmez
allah yardimcin olsun

canim esin adam degilm is zaten. bir zamanlar sizi dusunmeyip cocuk peydahladigi gibi, simdi onlari dusunmeyip, sokaga atiyor. O yavrunun ne gunahi var. hic dusunmeden gonderecem diyor. akli basina yeni mi gelmis?

bence kocan ne sekilde rahatsa o sekilde yasamis. oarada siz yoksunuz, hayatini yasamis, burada da onlari yok sayip gene rahata kavusacagini dusunuyor.

yuzune tukurur terkederdim. kizlarini o dusunmedi ise ne diye sen bu pislik adamla ayni cati altinda durasin ki? hem de sen gidip gelirken kandirmis sizi. basbayagi aile hayati yasamis orada, uckuruna sahip cikamamis. adam zaten namus kavramindan habersiz, kizlarima laf gelmesin diye dudunmez ki bu adam.. rezil olsun beter olsun.

çok zor bi durum ablacım...ne desem bilmem.
azda değil 30 sene..
ne olur bana kızma ama acaba biazda senmi cesaret verdin eşine.
yani yap ama fazla ileri gitme demişsinya.onu diyorum.erkekler sınırlarını belirlemekte fazla usta değiller.nasılsa eşten vize çıktı deyip,bşirazda dalgnlıkla yapmış işte bişeyler.
ortada 3 yaşında bi çocuk var.onları göndereceğim demeside doğru değil ki.o çocuğun ne suçu var.babasız kalmak istermi bakalım.madem eşiniz bi halt etti,en azından çocuğuna sahip çıkmak zorunda.
size gelince.kızlarınızın işi gücü varmı,eğitimleri nedir bilmiyorum.eğer meslek sahibiyseler ve size destekseler ayrılın derim.
elalem ne der devrini geçeli çok oldu.siz yada kızlarınız utanılacak bişey yapmamışsınızki milletin lafından çekiniyorsunuz?
babası bilmem ne yaptı diye kızlarınızı istemeyecek olan erkek eksik olsun zaten.

aynen senin gibi düşünüyorum ...

Allah yar ve yardimciniz olsun ablacim,ablacim diyorum benim annem yasindasiniz cunki herneyse, Allah kimsenin basina vermesin iste seytan sasirttimi 50- 60 yas tanimiyor birde erkegin icinde varsa tamam...ahhh bu durumda ne yapilmali simdi ; (birde 3 yasinda cocuk var ortada aman Allahim kabullenilicek gibi birsey digil buuuu olay...onca yil bekle,bekle sonu husran :(((

böyle durumlarda onu yap bunu yap demenin dışarıdan yaşadıklarını seyredenler olarak ne kadar yanlış ve yersiz olduğunu düşünenlerdenim.

bunca zaman kızlarınız için hep beklemişsiniz içinizde bir şüpheyle yitip giden zaman eminimki çokta mutlu geçmemiş. zaman geçiyor her geçen saniye her geçen gün ömrümüzden biraz daha gidiyor.. sizin kendi hayatınızı hiçe sayarak kendinizi heder ettiğiniz yavrularınız yarın yuvadan uçup gittiğinde tek kalacaksınız. o yüzden ne yapacaksanız karar verecek olan sizsiniz. size affedin diyemem, affetmek çok zor bunu yaşayan olarak biliyorum.. ama yanlızlıkta çok zor. kararı verecek olan sizsiniz şimdi düşünün elinize kağıt kalem alıp yazın.. affedersiniz yeni hayatınızda neler nasıl değişir? affetmezseniz yine yeni hayatınızda sizce sonuç ne olur? hakkınızda hayırlısı olsun..

ne entrika dolu bi adammış eşiniz.
çok zor olmalı, babamı düşünüyorum bi an hep böyle bir olaya şahit olduğumda.
inanın çok zor.
bende diğer arkadaşların yaptığı yorumdan daha farklısını yapamicam üzgünüm.
kızlarınız çalışıyorsa ayrılın nereye kadar

Abla sen ne sabırlı bi kadınmışsın ..sanırım sen eşini çok sevmişsin hemde herşeyden çok sevdiğin için gözün kör kalbin geniş sabrın büyük olmuş ..ve Allah seni imtihanların büyüğüyle sınıyor ..ama bundan sonra kendini düşünmelisin ne kadar kızsanda tiksinsende sen o adamı SEVİYORSUN ayrılmak sana çok zor gözüksede kendine olan saygını yitirme lütfen belki kızlarına yük olmak istemiceksin ama bir doktorun avukatın yanında çay servisi bile yapsan kendini geçindirirsin lütfen güçlü ol bundan sonra kendin için yaşa canım ablam Allahım yardımcın olsun..

Boşanın diyenleri ve sizin boşansammı diye düşünmenize anlam veremiyorum.Zaten sizi aldattığını bile bile bunu kabul etmişsiniz, şimdi içinden çıkamadığınız durum ne ki cinsel birlikteliklerde hamile kalma ihtimali her zaman var biliyorsunuz ki, bu kadar şaşırmamalıydınız...
Hatta istemedende olsa yaptığı çocuğa sahip çıkmış bu da bir erdemdir.

Bir şeylere göz yumarsanız devamı ve daha fazlası gelip kapınızı çalar, Bence şaşkınlığı atın üzerinizden eşinizin başka kadınlarla birlikte olduğunu zaten biliyormuşsunuz..

bence kendinize daha fazla zarar vermeden,bırakın o adamı...
kızlarınızın meslekleri olsun olmasın eşiniz hepinizi geçibdirmek zorunda...
yaptıklarının bedelini ödemeli ne de olsa:delphin:
Rabbim yardımcınız olsun:Saruboceq:

bi kere kendinize sayginiz varsa bosanin..
gerci bu kadar seye goz yummussunuz..
ve aysunun dedigi gibi neden bu kadar sasiriyosunuz ki?
sizi aldatan adam cocukta yapar imam nikahiyla 2.kariyi da alir...
ayrica neden kizlariniza laf gelsin ki onlarin sucu ne..
rezilligi yapan baba kinanan kizlari mi olacak daha neler.

yorumlarınızı annem adına ben okuyorum..
Hepiniz sağolun..Kızlarının yani bizim tabiki herşeyden haberi var,baba bile demiyoruz artık.annem perişan durumda,kendini suçluyor zaman zaman ona maddi manevi desteğiz her zaman.Şu anda tek isteği babamın o kadına açtığı evi bulmak ve o rus karıya iki çift laf etmek belki iki tokat atmak.Biliyoruz bişey değişmeyecek ama belki içi soğur bir nevi intikam almış olur belki akşamları Tv karşısında oturup dizisini seyredebilir.Annemin içi yandıkça bizim kalbimiz kanıyor...MAddi sıkıntılarımız da cabası.Bir arabamız var onu satıp babamın taktığı borçları ödeyeceğiz.İster boşan ister boşanma karar senin diyoruz.Boşansa da ne olacak??Sabah boşansa babam öğlen nikahı kıyar o kadınla,çocuğu nikahsız üstüne alan adam kadıni haydi haydi alır.Bence bu ekmeğine yağ sürmek olur.Babamın acı çekmesini istiyorum.Biz onun için hala önemlimiyiz bilmiyorum ama bizi kaybettiğini hissetsin onunda kalbi kanasın istiyorum...Biz namusumuzla okuduk,işe başladık ben evlendim..Ne bileyim her görevimizi bizden her bekleneni sosyal sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirdik. Sonunda bunu mu hakettik?Neden neden??Şimdi pişmanım diyor,hangi yaptığından pişman?Pişmanlık neye yarar?Bana göre o şimdi 55 yaşında nikahsız bir rus karı ve 3 yaşında bir çocuktan başka karı olmayan bir adam..Çünkü maddi açıdan da bir birikimi yok,aile olarak da,manevi olarakda..Bizim yanımızda artık yeri yok.

Boşanın diyenleri ve sizin boşansammı diye düşünmenize anlam veremiyorum.Zaten sizi aldattığını bile bile bunu kabul etmişsiniz, şimdi içinden çıkamadığınız durum ne ki cinsel birlikteliklerde hamile kalma ihtimali her zaman var biliyorsunuz ki, bu kadar şaşırmamalıydınız...
Hatta istemedende olsa yaptığı çocuğa sahip çıkmış bu da bir erdemdir.

Bir şeylere göz yumarsanız devamı ve daha fazlası gelip kapınızı çalar, Bence şaşkınlığı atın üzerinizden eşinizin başka kadınlarla birlikte olduğunu zaten biliyormuşsunuz..

Canım benim çocuk olayına neden şaşırdık biliyor musun?
Babam denen şerefsiz 10 yıldır anneme ben hastayım artık olmuyor,hem zaten unumuzu eledik eleğimizi astık diyordu.10 yıldır beraber bile yatmıyordu annemle.Annem de inanmış tabiki nasıl inanmiyacaksın.Aman rencide olmasın aman utanmasın diye cinselliğe hiç zorlamamış.Canım annem babam geleceğe yakın hep kendine yeni gecelikler :1no2:alırdı,babamı doktora bile götürmüştü bu sorun için.E gel zaman git zaman vaz geçti tabiki.Bir kadın kocası 10 yıldır kendiyle beraber olmadıktan sonra 10 yıl sonra bir ilişkisi bir de çocuk olduğunu duyarsa neler hisseder bir kadın daha fazla nasıl aşağılanır düşünün.

çocuğa sahip çıkmak erdem mi???Ne kadar saçma..
ya 30 yıllık bir eşe ve 3 kızına sırt çevirip o karının çektiği yere köpek gibi gitmek,gayrı meşru çocuğunu meşru yapmak ne,bizim günahımız ne???

Hayat bu herşey insanlar için lütfen öncelikle toparlanın. Depresyona girmeniz doğal lakin, sinirlerinizi harap edip, kendinizi yıpratmak sadece ve sadece size zarar veriri ve sevdiklerinizi üzer. Evet çok kötü bir olay yaşadınız, yaşıyorsunuz. Ama dünyanın sonu değil. Hayat devam ediyor.
Korkarım her Türk kadını gibi fazlası ile iyimser ve fedakarsınız. Keşkelerin faydası yok. Sizi bu şekilde rencide eden biriyle hayat paylaşılmaz. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.Unutabileceğinizi düşünüyorsanız ki sanmıyorum devam edin ama bu kalan yıllarınız için oynayacağınız bir kumar olur.
Naçizane fikrim derhal hayatınızdan çıkarın, maddi imkanı varsa tazminat ya da nafaka talep edin. Yoksa zaten boşverin gitsin. Bundan sonra Rus ve muhtemelen genç bir eşe maddi manevi güç yetirmeye çalışsın. Siz sizi seven evlatlarınızla yepyeni bir hayata başlayın. Asla bunu neden yaptı deyip kendinizi suçlamayın. Siz mükemmel bir insansınız. Takdir edilecek bir kadınsınız. Kendinize güvenin. Tam olgunluk çağınızdasınız. Bundan sonra inş. güzel bir ömür bekliyor sizi. Evlatlarınızı yetiştirmişsiniz ne mutlu. Lütfen çevre ne der fikrinden de kurtulun. Hepimizin düştüğü bir hatadır bu. Başkaları ne der?
Ne der diye hesabını yaptığımız o başkaları, şu an sizin uykusuz geçen gecelerinizde yanınızada mı? Akan gözyaşlarınızı siliyor mu? Yüreğinizin acısını biliyor ya da hissediyor mu?
Sakın ola başkaları için yaşamayın. Birileri zaten hep konuşur. Ve bu olay boşanmasanız da bir şekilde nasılsa duyulacak.
Aldatılan ilk kadın değilsiniz ne de son olacaksınız.
Unutmayın!
Siz mükemmel bir kadın ve fedakar bir annesiniz!
Eli öpülesi, önünde eğilesi
Hayat sizin nihayi karar sizindir. Ama lütfen bu süreci uzatp kendinizi harap etmeyin. Hayat hızla akıp geçiyor. Bakın bugün de akşam oldu.
Haydi hemen ayağa kalkın ve yarına umutla yürüyün. Siz basit bir erkeğin gölgesinde değil, kendi güneşine yürüyecek bir kadınsınız.
Evlatlarınızla mutlu yarınlar dilerim...
Allah cc. yardımcınız olsun.

canım seni çok iyi anlayabiliyorum.kızların için sesini çıkaramıyosun.çok üzüldüm.pişman olması hatayı örtmeye yetmez ki.ortada bi çocuk var.ne yapsan boş.bence bi süre daha sineye çek.sonra vur tekmeyi gitsin.sen ki onun yanına boş kalmasın diye arasıra gidip kalan bi bayanken bu kadar fedakarken bunu nasıl yapmış ya.hem de çocuk bunu isteyerek yapmıştır canım.bana çok inandırıcı gelmedi açıkcası

Öncelikle maksadım akıl vermek değil fakat etrafımda gördüğüm olaylara ve sizin anlattıklarınıza dair fikrimi yazmak istiyorum...
Öncelikle aradan 10 yıl gecmiş keske eşiniz yurt dısına sizden ayrılıp gitmseydi diyemicem çünkü olan olmus..
Anladığım kadarıyla siz eşinizin sizi aldatmış olduğunu tahmin etmişsiniz ve bu olayı bir sekilde kabullenmişsiniz zaten..Yani eşinizin başka kadınlarla ilişkisi olduğunu zaten tahmin ettiğinizi ve üzerinde durmadığınızı yazmıssınız..
O zaman neden bir cocuğu olduğunu duyunca tepki gösteriyorsunuz ki?
Sonucta eğer bir ilişkiyi içinize sindirebilmişseniz onun sonucunda olan cocuk bence o ilişkiden cok daha masum bir sonuc..
Yani demek istediğim eğer eşinizin sizi aldatmasını sineye cekebildiyseniz bu cocuğu da cok garip karsılamamalısınız bence..
Sunu da eklemek istiyorum ki 10 yıl bu kadar zorluğu cekmişsiniz,aldatılmayı sineye çekmişsiniz bu saatten sonrada bu kadar sabırdan sonra da bence madem eşiniz de pişman bu olayı da kapatın derim..
Biliyorum kapatın demesi kolay ama bu durumda yapılması gereken en mantıklı şey eşinizin diğer ailesini bir sekilde uzaklastırıp size dönmesi ve en azından kızlarınız evlenene kadar da etrafa bu olaylara duyurmamanızdır..
Allah kolaylık versin...

yorumlarınızı annem adına ben okuyorum..
Hepiniz sağolun..Kızlarının yani bizim tabiki herşeyden haberi var,baba bile demiyoruz artık.annem perişan durumda,kendini suçluyor zaman zaman ona maddi manevi desteğiz her zaman.Şu anda tek isteği babamın o kadına açtığı evi bulmak ve o rus karıya iki çift laf etmek belki iki tokat atmak.Biliyoruz bişey değişmeyecek ama belki içi soğur bir nevi intikam almış olur belki akşamları Tv karşısında oturup dizisini seyredebilir.Annemin içi yandıkça bizim kalbimiz kanıyor...MAddi sıkıntılarımız da cabası.Bir arabamız var onu satıp babamın taktığı borçları ödeyeceğiz.İster boşan ister boşanma karar senin diyoruz.Boşansa da ne olacak??Sabah boşansa babam öğlen nikahı kıyar o kadınla,çocuğu nikahsız üstüne alan adam kadıni haydi haydi alır.Bence bu ekmeğine yağ sürmek olur.Babamın acı çekmesini istiyorum.Biz onun için hala önemlimiyiz bilmiyorum ama bizi kaybettiğini hissetsin onunda kalbi kanasın istiyorum...Biz namusumuzla okuduk,işe başladık ben evlendim..Ne bileyim her görevimizi bizden her bekleneni sosyal sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirdik. Sonunda bunu mu hakettik?Neden neden??Şimdi pişmanım diyor,hangi yaptığından pişman?Pişmanlık neye yarar?Bana göre o şimdi 55 yaşında nikahsız bir rus karı ve 3 yaşında bir çocuktan başka karı olmayan bir adam..Çünkü maddi açıdan da bir birikimi yok,aile olarak da,manevi olarakda..Bizim yanımızda artık yeri yok.

Ne guzel annenize desteksiniz bir an önce kurtarın onu ve asla diger bayanla karsı karsıya getirmeyin daha coık uzulur bu seferde kendini diger kadınla kıyaslar benim eksigim neydi diye bırakında babanız bu yaptıklarını allah'ından bulsun mazlumun ahı kimsede almaz unutmayın

Back
X