30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Canım o kramplar ve dönme sorunlarımız ayrı, hani tıpkı elektrik çarpıyor gibi kalçandan parmak ucuna kadar bir acı hissedersin ya, bu öyle bişi. Aman olmasın sizde. Bu sabah uyur uykumdan uyandırdı beni. Neyse inşallah doğumdan sonra geçer. Bitti, yerine kaldırmıyorum fotosunu çekip size göstereyimdiye ama tembellikten bir türlü de yapamadım( şimdi de nakonun yünlerinden ve dergilerinden almıştım netten, oradan bir model buldum bebek kazağı, onu apmaya çalışıyorum ama verilen bilgilerde eksiklik var. Kolaltının arttırmasını yazmış da eksiltmesini azmamış, kafama göre yapıyorum bakalım becerebilecek miyim?:)) battaniye için de bitiremezsin dediler, sinir olmuştum o yüzden bir gayret bitirdim. Gerçekten örgü terapi gibi geliyor insana ya. Aslnda tezimi çalışmam gerek hiç canım istemiyor(

Maşallah Zerdalım ya, çok şanslısın, benim bulantı ve kusmalarım azaldı ama hala haftada 2-3 sefer olmak üzere devam ediyor..aşlarda hiçbişi yiyemedim, o yüzden kilo alamadım ya zaten, bebişime de bakamadım, tam şimdi yiyeceğim derken koca kafalı oğlum mideme baskı yapıyor reflüden yiyemiyorum. Bu velet em anneyi hem kendini zayıflatmaya geldi sanırım:)) ye canım canın isterken bol bol ye. Battaniye bir sürü oldu ama kendi örmem daha güzel geliyor:)) daha güzelleri senin olsun canım...
Benim dr yeni doğum yapmıştı, ilk zamanlar çatlaklar için ona sordum, beyaz tenlisin en yaparsan yap çatlarsın dedi, dediği gibi de oldu. Badem ve zeytinyağı gibi asidik yağlar cildi daha da kurutur dedi, bence mantıklı. En iyi geleni kakao yağı dedi, ben arada sürdüm ama devamlı değil, gene de çatladım. Bebek yağları falan da sürdüm ama nafile...Her bakışımda çatlaklarımı seviyorum. Ya onlar bebişimden bana kalacak süsler gibi geliyor, ya bu günleri hiç yaşayamasaydım diyorum, hiç şikayetim yok yani. Aman babası da bişi demiyor zaten, gerisi boş.

Canım sen esmer misin? Bizim arkadaşlardan yeni doğum yapan biri esmerdi, hiç çatlamadı, belki de yapısal bir durum. Bazısı da doğumdan sonra ortaya çıkıyormuş, sonradan çatlarsan da hiç üzülme, onlar bizim annelik nişanımız :))

Ben de 30'lu yaşlarda hamileliği yaşadım ve 2 sene önce kızımı kucağıma aldım. Benim hamileliğim çok zor geçti. Gene olsa aynı şeyleri yapardım. Kısaca yaşadıklarımı anlatıyım. 6-7. haftada hamileliğimi kesinleştirdim. Tahmin ediyordum daha önce ama test yapmadığım için emin değildim. Dr. gecikmenin kistten kaynaklandığını söylemişti. Ama o gördüğü bebeğin beslendiği kistmiş sonra farketti bebişimin de orada olduğunu. Herkesde 13. haftada maksimum 4-5 cm olması gereken kist bende daha 6-7. haftalarda 6 cmyi geçmişti. 12. haftaya geldiğimde kistin boyutu 12 cm ağırlığı da 1,5 kilo civarında olmuştu. 13. hafta ameliyat olacaktım. (Bu arada daha önceki haftalarda dr. bebeğimi aldırmayı teklif etmişti kistin küçülmesi problem yaşamamak için. Kist patlarsa zaten ölür sen de acıdan bayılırsın demişti ama ben aldırmadım ölücekse kendi ölsün dedim) neyse 13. haftada ameliyat olacaktım dedim ya çünkü o zaman bebek kistten beslenmeyi kesip kondondan beslenmeye başlayacaktı. ama biz 13. haftayı bekliyemedik. Kist kendini boğdu ve sabahtan akşama kadar ağrı çektikten sonra 12. haftada gece apar topar hastaneye gittik ve sezeryan gibi ameliyat oldum. Çok şükür kızıma birşey olmadı. Ortaları problemli değildi hamileliğimin. Son ayında da allerjim azdı ve bütün vücudum yara içinde kaldı kaşınmaktan. biz Edasu'yu 14-16 eylül arası bekliyorduk. Birazcık erken gelmek istedi sıkıldı herhalde kızım 5 eylülde suyum gelmeye başladı. Hastaneye çağırdı dr. bizi ve 5 eylül saat 3'de sezeryene girdim kızımızı aldım kucağıma şimdi 2 yaşında. Kısaca anlatayım dedim ama epey sürdü :)
Umarım sizler problemsiz güzel bir hamilelik geçirip bebişlerinizi kucağınıza alır mutlu bir aile olursunuz.

Evrendeniz canım inşalalh birdaha böyle sııkıntılar yaşamazsın. Hepimizin imtihaı farklı farklı dimi? Maşallah azmine hayran oldum. Allah kuzunu da size bağışlasın. Canım arada uğra buralara. Hamişler olarak bizim duaya ve desteğe çok ihtiyacımız oluyor. Öpüyorum canım..

Bu da hamişliğimin ilk başlarında Yabangülünün yardımıyla yaptığım patik. Acemilkten biri küçük diğeri büyük olmuş ama artık gülmeyin:)))

O zamanlar cinsiyeti belli değildi yeşil yapmıştım. Şimdi heryer mavi:)) en sevdiğimiz renk eşimle benim. Aslına erkek bebeklerde kırmızı da güzel oluyor ama biz mavinin her tonuna takmış vaziyetteyiz:))

Kızlar battaniyemin resmini çekebildim şükür, bakalım beğenecek misiniz?
Nesecim ellerine sağlık, becerikli arkdaşım çok tatlı bu, güle güle kullansın faruk bey.
Bu da hamişliğimin ilk başlarında Yabangülünün yardımıyla yaptığım patik. Acemilkten biri küçük diğeri büyük olmuş ama artık gülmeyin:)))

Gülmemeye söz veremem, ama iyi yani bu kadarı becerip yapmışsın ya, bende oda yok, ama çok tatlı ya, bizde bebişim daha gelmeden ilk oalrak ona patik almıştık, yardıma muhtaç bi teyze satıyormuş, eşimde dayanamamış almış, sadece evde patiğimiz var işte.

bende hamilelikle ilgili hiçbişeyden şikayetim yok, allaha şükür eşimde şikayet etmez. Zaten nasıl bekledik bu sipaları, gelsinler bakalım. Sevelim onları.
O zamanlar cinsiyeti belli değildi yeşil yapmıştım. Şimdi heryer mavi:)) en sevdiğimiz renk eşimle benim. Aslına erkek bebeklerde kırmızı da güzel oluyor ama biz mavinin her tonuna takmış vaziyetteyiz:))
Bende öyle erkek bebekte mavi, kızda pempeyi seviyorum, cinsiyeti belli olunca, artık rengimizde belli olur.

Peki patiklerin sonra aynı ölçülerinde olanını yaptın mı nesecim.

Dualarını allah kabul etsin canım öbür tarafa ekledim.

Son düzenleme:

Hayırlı uğurlu olsun canım, veren allah her türlü veriyor, hani işini allaha gördüreceksin demişler, bebişlerimiz rabbime emanet.

yok beyaz tenliyim hem de bembeyazz dr deyimiyle beyaz peynir hehehehhee
totom çatladı bayağı bi de dizimin arkası
sanki göğsümün kahverengi kısmının altı çatlayacak gibi aman olsun
ablam ve annemin sadece kasıklarda olmuş bş de dşz arkası sanırım ben de onlara benzeyeceğim
çok şükür kızını almışsın kucağına zor günlerin geride kalmış ne güzelll
Kızlar battaniyemin resmini çekebildim şükür, bakalım beğenecek misiniz?

ooooo maşallahhh neşem ne güzell battaniye öyle ben sadece düz ve normal şişlerle olanları yapabilirim valla sırnaşık şey sırnaşık şey

tamam tamam gülmeyüizzzz dimi kızlarrrr sırnaşık şey sırnaşık şey

bizim de 3 renk var mavi sarı yeşil var eşimin favori rengi zaten herşey mavi olsun ister normal de de valla hatta bir sinema filmi vardı orada yaratıklar maviydi ya eşim çok sevdi onlarıııı

Zerdalım, daha güzelelri sizin olsun inşallah. İşte can sıkıntısından yapıyorum bunları ve hoşuma gidiyor. Aslında bir gösteren olsa hepsi kolay. Aslında yapacak o kada çok işim var, hiçbirini canım istemiyor. Biz de eşimle hamişlikten önce öyle minik bir patik almıştık gittiğimiz gezide, ilk eşyamız odur:))

Yapmadım canım tekrardan. Bende de çabuk bıkma huyu var sanırım. Birşeyi bitirir bitirmez hemen yeni yapacağım şeye aklım kayıyor:)) amin canım hepimizin dularını Rabbim kabul etsin.

Canım bizim gibi çatlak hatunlarda da 3-5 çatlak oluversin dimi ya? Zaten genetik bir yönü de var. Amaaaaaaaannnnn bebişlerimiz ve biz iyi olalım da...Canım battaniye ve patik tığ ile. Şimdi yaptığım kazak şiş ile. Ben de sadece düz örmeyi biliyordm şişte, nakonun dergilerinden aldım oralarda açıklamalara bakarak yapmaya çalışıyorum, bakalım ne kadar uydurabileceğim. Zaten zor şeylerle uğraşamam. Düz ör sen deüstüne süsler koy. Benim kazak da düz gibi üstüne süs olarak minik yelkenler mi yapsam, nazar boncukları mı? Tığla yapıp eklerim. Ne dersiniz? Krem renginde örüyorum, üstüne mavi, sarı falan minik süsler yapıp dikmek istiyorum. Hangisi daha güzel olur ki?

Kızlar bugece sancılarımız epey sıklaştı, hiç uyuyamadık, uyutmadık da :)) sabaha da sızıp kalmışız. Daha kahvaltı etmedik. Hepinizi öpüyoruz, mamamızı yiyelim biz. Hepinizi çok seviyorum...

valla hepsi süper olur diyim sana
aman dinlen erken daha az daha dursun farukçum
benim sezeryan 8 ekim bu arada kızlar

zerdalcıgım nehaber ben karakız nasıl gıdıyo hamılelık cınsıyetı bellımı arada senı takıp edıyom aklıma gelıyosun cunku?

zerdalcıgım nehaber ben karakız nasıl gıdıyo hamılelık cınsıyetı bellımı arada senı takıp edıyom aklıma gelıyosun cunku?

Ah canım tesadüf gördüm seni benimki daha belli değil, baybninkibelli oldu doktor %90 kız demiş, bende 7 ekimde gideceğim.

karakız canım, bizim diğer topinkimize gel arada canım, genel olarak ordayım, sen nasılsın, naptın.

karakız canım, bizim diğer topinkimize gel arada canım, genel olarak ordayım, sen nasılsın, naptın.

bişey yapmadım canım aynı değişen birşey yok canım iyiyim daha bebiş yok zaten daha 1 kere regl oldum bakalım canım allah bırdaha ne zaman verır beklemedeyiz yani canım. insallah fazla beklemeyiz. gelirim arada canım

nesecim yoksa loveliden öncemi doğracan, sen normal düşünüyorsun demi canım.
valla hepsi süper olur diyim sana
aman dinlen erken daha az daha dursun farukçum
benim sezeryan 8 ekim bu arada kızlar

canım loveli, 8 ekimde allahın izniyle sağlıklı sıhatli ereni doğrursun. Bizde resmini görürüz, yiğenimizin.

Hamile kalabiliyorsun ya canım, allahın iziniyle olur inşallah, hiç stres sıkıntı yapma.

Ah canım tesadüf gördüm seni benimki daha belli değil, baybninkibelli oldu doktor %90 kız demiş, bende 7 ekimde gideceğim.

baby nin bayagı erken belli olmus biz babbyle hiç ovalusyondan sonra konusmadık belkıde unutmustur senınle konustuk yınede onunla hıc konusmadım allah hayırlısını versın canım eli ayagı duzgun olsunda kız erkek fark etmez. senınde ınsallah 7 ekımde bellı olur ama belkıde olmaz 16. haftada kesın bellı oluyo cunku gercı bebegın pozısyonuna ve ultrason makınesının kalıtesıne gorede degısebılıyomus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…