30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Bende baya normal doğum istiyorum, tabiki bebek nasıl sağlıklı olacaksa o şekilde doğum yapmamız lazım. İnşallah şu günlerini atlatırsında, bebeğini sağlıklı sıhatli doğururusun. Yaşadıkların çok zor. Allah sabır versin.
30 yasındayım ve 9 haftalık hamileyim ben de :) Allah tüm hamilelelerin bebişlerini kucağına almasını nasip etsin: )

Hayırlı uğurlu olsun canım. Sağsalim kucağına almak nasip etsin allah.

uzman tv de normal doğumla ilgili ve sezeryanla ilgili bilgi veren videoları izledim. normal doğum anne için hemen ayağa kalkabildiği ve sonraki birkaç gün vajinadaki dikişleri haricinde fazla ağrısı olmadığı için daha kolay gibi geldi ama eğer ailede kız kardeşte annede... falan zor doğum hikayesi varsa çok aşırı sancı çekildiği için sezeryan epiduralle birlikte daha mantıklı gibi geldi çünkü bebeğin çıktığı yer çok dar özellikle ilk doğum daha zor oluyormuş bebek için zor olabilir. vakum falan kullanmak zorunda kalabiliyorlarmış bilmiyorum benmi çok büyütüyorum ama sezeryenin bebek için daha iyi olduğunu düşünüyorum birde sezeryanın kötü yanları var tabi ilk 24 saat anne sadece sıvı beslenmeli ilk 6 saat hiç ayağa kalkmıyoorsun sonra ilk gün ayağa kalkmak falan zor oluyormuş bilmiyorum ne olmalı ama ablam ilk doğumunu normal yaptı 2. sini sezeryan genel anestezi olarak yaptı kendisine hangisi daha kolay diye sorduğumda tabiki sezeryan dedi. işte böyle...

16.haftada ufak ufak hissetmeye başladım günde bir iki kere

sezeryan zorrrrrrr sonrası

sezenim geçmiş olsun canım...Rabbim yaşatmasın bir daha..canım sabret dua et...Allah yardımcın olsun bitanem...sakın moralini bozma...

neşeeeeeem geçmişler olsun...hayırlı olsun....Allah analı babalı büyütsün salihimizi...
çokta güzel adı...bahtıda adı gibi olsun...en kısa zamanda alışırsınız birbirinize inşallah....bu yaşadıklarınız da normal canım...sütüne bereket....isteyen herkese yaşatsın Rabbim....

merhaba kızlar,
bugün kontolumuz vardı..oğlum çok iyi maşallah..26. haftadayız ama kafası 39 haftalık..koca kafalı oğlum benim..astım krizlerinden dolayı hemen alabilirim dedi ama azıcık daha sabretmemi istedi en azından bayram sonrasına kadar..karnımda ne kadar kalırsa o kadar iyiymiş..dün gece yine çok kötü bir kriz yaşadım balkonda çırpındım kuşlar gibi uzun süre alamadım nefes..öyle zor ki şimdi uykum var vr uyuyamıyorum korkuyorum uyursam ya tıkanırsam diye..

canım benim yaaaa az daha dayan sezenim çok zor günler yaşıyorsun ama dr dediği gibi az daha sabret canım sen uyurken biri olsun yanında yalnız uyuma

canım benim yaaaa az daha dayan sezenim çok zor günler yaşıyorsun ama dr dediği gibi az daha sabret canım sen uyurken biri olsun yanında yalnız uyuma
hem de nasıl zor günler...dünyadaki en ama en kötü şey bir insanın nefessiz kalması..ağrıymış sızıymış hepsi gelir geçer..dua ediyorum sabrediyorum lovelicim..sabır..

@Nazo: Güle güle büyüt bebişini :)

@Zerdalcim nasıl geçti randevun 5'indeymiş, kan tahlillerinin sonucunu alabildin mi? Üzüldüm bir de o tempoda bir doktor olup da başka doktor bulunmamasına. Zor bir süreç ama inşallah doğumun kolay olur, tüm sıkıntıları bir çırpıda unutusun.

@Sezencim çok geçmiş olsun ben de kriz şeklinde olmasa da nefes almakta zorluk çekiyorum zaman zaman ki senin durumunu da çok iyi anladığımı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun canım, acil şifalar dilerim.

@Ahsen mümkün olduğunca olumlu düşün, rüyalar hep içimizdekilerin yansıması oluyor. Zamanı gelince doğacak benim bebişim diye düşün ve olumlu bak her şeye olur mu :)

@Neşecim allah analı babalı büyütsün öncelikle bebişini ve yardımcı olsun sana. Sıkma sakın canını, sen bebişine güven o sana güveniyor zaten, her şeyin üstesinden yavaş yavaş geleceksiniz. Uykusuzluk seni bunaltmıştır sadece, birazcık dinlenme şansın olsa her şeyin rahat rahat üstesinden geleceksin eminim buna. Tüm dualarımız seninle ve Salih bebişinle :)

Bir de nar suyu iyi geliyor diyorlar bebişlerin gazına. Bir iki damla ağzına kaşıkla verebilirsin. Genelde erkek bebeklerde daha çok oluyormuş bu sıkıntı ve 2-3 ay sürüyormuş. Bebişini ve kendini sıcak tut. Oğlunu emzirirken önce bir memenden emzir ara verince bebişinin gazını çıkar, sonra diğer memeye geç ve ondan sonra da bebişini omzuna koyarak gazını almaya çalış. Emme arasında alınan gaz da rahatlatıyormuş. Havluyu ütü ile ısıtıp (aşırı değil tabi bileğinin dayanacağı ısı olmalı) bebişinin ayaklarına koyup gazını azaltabiliyormuşsun. Bir de karnını elinin üzerine alıp okşayarak rahatlatabiliyormuşsun. Okuduklarımda bunlar vardı, makaleyi bulursam sana da yollarım canım. Zor bir süreç ama bebişinle seni daha da yakınlaştırıyor. Ve eminim anne olmayı seviyorsun ama yorgun olmakta haklısın ve bu da bazı konularda isteksiz yapıyor seni. Sakın anneliği ve bebişini sevmediğini düşünme. Minişine de çok kızma annesi, küçümen ve derdini sadece ağlayarak anlatabiliyor. Her şeyin ikiniz için de en kısa zamanda yoluna girmesini dilerim tatlım, sakın vazgeçme üstesinden geleceğine eminim.

@Venüscüm insanların hazımsızlığını anlayamıyorum zaten. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde hamile kalır ve sürecini de son derece sağlıkla geçirirsin canım. Her işte bir hayır vardır diyelim, senin için de belki hayırlısı budur. Benim müdürüm erkek ve tam bir ot. Geçen yıl karısı doğurdu ama anlayacak adam değil. Karısını bile insan yerine koymayan, o bişeyden anlamaz diye düşünen, yemek yapmayı bile beceremez, çocuğa zor bakıyor diyen bir adam. Benim her akşam yemek yaptığımı duyunca şaşırıp kalmıştı adam sanki anormal bir şey yapıyormuşum gibi.

@Gamzeliesin hoşgeldiiiiin :)

@Lovelim oğluşun ve sen nasılsınız?

Beni sorarsanız farkedeceğiniz gibi bir süredir yoktum, zor bir süreç geçiyorum zaman zaman. Pelvis ağrısı başladı yürüyemiyorum bazen. Bu hafta doktora gidip inşallah doğum izni için raporumuzu da alıcaz sonrasında da yavaş yavaş egzersizleri ve yürüyüşleri arttırıp bebişimize hazırlanmaya çalışıcaz :)

Neşecim hala 50 mesajı geçemediğim için özel mesaj gönderemiyorum buradan paylaşayım istedim makalede yazanları. Belki ihtiyacı olan tüm annelerin işine de yarar.

kucukinsan.com'da birçok işinize yarayan makaleyi bulabilirsiniz, ben zaman zaman okuyorum işe yarar şeyler var.

Haklısın ağrılar normal ama yine de kendi işimi yapamayacak kadar kilitlenip kaldığımda kendime kızıyorum.

Banucum 5 inde tetanoz iğnesi için sağlık ocağına gittim, erken diye vurmadılar, halbuki o tarihi verdilerdi, bizde sağlık ocağında sesli bebeğimin kalp atışlarını duyduk, çok sevindik. Hastaneyede 3 lü tarama için kan verdim, bişey yokmuş, 10 gün sonra sonuç çıkar dediler. O işte hallolmadı. 11 kasım yarın randevum var, inşallah güzel sağlıklı geçer.

Geçmiş olsun sezenim, normal doğurma şansın yok demi canım.

canım benim pek mümkün değil normal doğum ama bu kendi kadın doğumcumun kararı değil iki farklı göğüs hastalıkları doktoru ile görüştük astım krizleri ve reflünün sıkıştırmasından dolayı normal doğumda da nefes çok önemli olduğu için yapamazsın dediler..bebeği nefesinle iteceksin nasıl olacak dediler..çok üzüldüm ama en öenmlisi şu an bu sıkıntımın bitmesi ve sağ salim bebeğimin ve benim kurtulmam..yaşadıklarım çok zor..çok

Boşver bebeğin sağlıklı olsunda sezeryan olursun, insan sağlığını kaybedince kıymetini anlıyor. benimde geçen sol gösüm ağrıdıda, bi gögüs ağrısı bu kadar mı olur, bu kadar mı ağrır diye, çok kötü olduydum. Seni anlıyorum. Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…