30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

Oh sezen tatile gitti bile, huzurlu ve olduğundan sağlıklı döner umarım. Nazo, ben o şeker yüklemesinden sonra tatlıya dünyanın en kötü şeyiymiş gibi tepki gösteriyorum. Aklıma bile gelmiyor doğrusu, bakalım ne kadar sürer. Dondurmanın diyabetliler için olanı var ya, ondan biraz kaçamak yapabilirsin, can çekip de yememek de olmaz.
Neşecim, ne güzel besleniyorsun sen öyle, ben kiloma bakmadan Agop'un kazı gibi yedim tabii, şeker yükselmesi çok normal. Başından beri 13 kg aldım hamileliğin. Duba gibiyim, obezim yani. Şimdi ufak ufak kısmaya başladım ya, epeyce zorlandım, aç hissettim. Bu sabah kalktığımda midem ağrıyordu açlıktan. Meyveye özen gösteriyorum ben de özellikle ara öğünlerde. Yürüyüş işine hiç giremedim. Kanım da çok düşük olduğu için hiç halim yok.
Sınavında da başarılar bu arada canım...

Hoşgeldin anira. En önemli zamanlarındasın, aman dikkat et. 12.haftadan sonra rahat edersin.

Kim demiş?????:)) Bence emin olmayın,ben de öyle sanmıştım ama kanama sonra gelmeye başladı, kusmalar hala devam.... Bence 9 ay çok dikkatli olunmalı...

kızlar selam benide aranıza alırsanız sevinirim.8.4 haftalık hamileyim.korkuyorum bişey olacak diye

Canım hoşgeldin, hepimizde o korku var. Öğrendiğimiz günden beri. Bir arkadaş yazmıştı anneannesi "kadının ömrü çamaşırına bakarak geçiyor" diye, hala kulaklarını çınlatıyorum. Tam dedim 3 ayım bitti artık çamaşır kontrolü yok şüür, 2-3 güne kalmadı bir kanama ve düşük tehlikesi atlattım. imdi her tuvalate gidişimde yüreğim ağzımda giriyorum..:(( perşembe ve cuma günü de az leke geldi, diken üstündeyim kızlar, bol bol yatıyorum:(( dualar edelim birbirimize..

şimdilik 4 kilo aldım bakalım kaçla bitecek

Canım çok almamışsın gene. Yine de dikkatli ol. Yalnız benim sonum daha beter olacak. Allah nasip eder de doğuma kadar az kilo alırsam, doğumdan sonra bulantı ve kusmalar geçeceği için deli gibi saldırabilrim herşeye...

Oh sezen tatile gitti bile, huzurlu ve olduğundan sağlıklı döner umarım. Nazo, ben o şeker yüklemesinden sonra tatlıya dünyanın en kötü şeyiymiş gibi tepki gösteriyorum. Aklıma bile gelmiyor doğrusu, bakalım ne kadar sürer. Dondurmanın diyabetliler için olanı var ya, ondan biraz kaçamak yapabilirsin, can çekip de yememek de olmaz.
Neşecim, ne güzel besleniyorsun sen öyle, ben kiloma bakmadan Agop'un kazı gibi yedim tabii, şeker yükselmesi çok normal. Başından beri 13 kg aldım hamileliğin. Duba gibiyim, obezim yani. Şimdi ufak ufak kısmaya başladım ya, epeyce zorlandım, aç hissettim. Bu sabah kalktığımda midem ağrıyordu açlıktan. Meyveye özen gösteriyorum ben de özellikle ara öğünlerde. Yürüyüş işine hiç giremedim. Kanım da çok düşük olduğu için hiç halim yok.
Sınavında da başarılar bu arada canım...

Canım bir biyolog olarak söylüyorum, sakın diyet şeyler ymeyin, normalinden yiyin az yiyin. Onlar kimyasal ve çok zararlı.Normlde zararlı, bebişler için kimbilir en kötüdür, sakın ha...Canımcım aç gezmeyeceksin, az ve sağlıklı şeyler yiyeceksin sık sık. Benim meyvem hem ana öğünüm hem ara öğünüm. Canım cuma günü 10 gibi sınavım inşallah. Hala belgelerimi hazırlayamadım, dün hep yattım.

günaydın güzel anneler..bugün pazartesi gününe kadar hafta sonu için tatile gidiyoruz..kendinize çok dikkat edin..hepinizi sevgi ile kucaklıyorum kocaman..

Oh maşallah, kendine ve yiğenimize çok dikkat et, sıcaktan kendini koru canım..Ben bu sene tatilden falan avzgeçtim, serin serin evimde yatıcam inşallah..

Önemli değil canım ne demek.Gerçekten güzel bir liste.Diyet demek aç kalmak demek değilmiş.Ama şeker yasak işte.Alıştım şekersiz hayata sadece dondurmadan uzak kalmak biraz zorluyor o kadar.

Anam delikafadulden biri dondurma mı dedi, kız ben unuttum ya dondurmayı, dur eşime naz yapaym biraz bakalım umursayacak mı?:))

Kızlar hepsi... diye başlayan alışveriş sitesinde bebek bezleri bölümünde yıkanailen pamuk ve bambu bebek bezleri buldum, etrafınızda hiç kullanan biri var mı? Ben hazır bez kullanmak konusunda kararsızım. Malum erkek bebeklerin üreme hücrelerinin üretildiği bölgenin vücut sıcaklıından 2-3 derece düşük olmas gerekiyor, hazır bezler aşırı ısıtıyormuş, Allah korusun 20-30 sene sonra korkunç bir kısırlık problemi olabilir toplumda. Hem hazırların içinde sıvıyı emen jeller tamamen kimyasal ve bebek cildine çok zararlı. Ben kendime güvenebilirsem yıkanan bez kullanıcam da bu hazırlardan mı, bize kulanılanlardan mı ona karar veremedim. Çocuğumu ve gelecek neslimi tehlikeye atmak istemiyorum her ne kadar zorlanacak olsam da...

çalışan annesin neşecim uğraşabilecek misin yıkamakla evde olsan kullan derim ama evde değilsin onu düşün
kaynatamıyorsun da onları hijyen ne kadar sağlanabilir ki

kızlar biz döndük kısa ama güzel tatilimizden çok güzeldi
bolca oksijen aldım ve yüzdümmmm
hamile iken yüzmek harika birşey o kadar hafif hissediyor ki insan kendini..

selam kızlar bende sizlerden biriyim 11+6 haftalık hamileyim, bulantı kusma halsizlik ne ararsanız var 12. haftadan sonra geçer diye ümitle bekliyorum inşallah geçer allahım :( normalde çok iştahlı biriyim kendime şaşırıyorum...

Kızlar hepinize selam, sevgi ve öpücükler... Sıcaklarla baş etmek çok zor, aman kendinize dikkat edin. Bol bol sıvı tüketmeyi unutmayın. Özellikle su, meyve suyu ve ayran :kahve:

günaydın arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun dualarımız kabul olsun inşallah amin.

Merhabalar tatlı hamişler...Teyzeleri biz sizleri çok özledik:(( nasılsınız? Nasıl gidiyor? Sezeni dönmüşsün tatilden Lovelicim kapattınız hadi hayırlısı seneyi, biraz daha rahatlamışsındır. Bizim okul Temmuz ortalarına kadar devam..Devam da bizim halimiz nice olur bilmem. Geçen hafta salı günü sabahtan akşama laboratuvarda koşuşturmacalı sınavlarımız vardı, birden karnıma ağrılar girmeye başladı, lavaboda gene kanama geldiğini görünce çok telaşlandım, babasına haber verdik saat 5'i geçtiği için acile gittik. Acilde benim kendi dr'um vardı Allahtan ki, hemen ultrosona aldı, şükür oğluşumun kalbi atıyordu. Rahmimde sertleşme varmış, neyse o. Hemen hastaneye yatırdı. Ne olduğunu anlamadan serum taktılar, iğne ilaç derken kendimi hastanede yatar halde buldum. 3 serum yedik oğlumla. Çarşamba öğlen çıktık şükür. 10 gün rapor verdi dr yatıyoruz o gün bu gündür fazla oturamıyoruz. Gelip size haber de veremedim, babamız kalkınca çok kızıyor. Dr teyzesi de yatmazsak eğer doğuma kadar hastaneye yatırmakla tehdit etti. Kızlar hastane ortamı sıcakta öyle kötü ki, Mevlam eksik etmesin ama düşürmesin de...Ağır kanamalı hastaları gördükçe mahvolduk. Evimize gelince cennte gelmiş gibi olduk. Bugünümüze şükür. Ne olur dua edin. Biraz zor geçecek ama herşey çok güzel olacak inşallah. Sizler neler yapıyorsunuz? Bebişler nasıl? Hepinizi ayrı yrı merak ettim. Tek tek isim yazamıyorum, darılmayın ne olur. Hemen yatıcaz gene. Siz yazın biz okuruz oğlumla. Bu rada babası da isminin Hüseyin olmasını istedi. Rabbim hepimizi evlatlarımıza bağışlasın, olmayanlara da tez zamanda versin inşallah...Heppinizi kocaman öpüyorum...

kızlarrrr dr bana dediki karpuz kiraz gibi meyveleri yedikten sonra üstüne yarım fincan bile olsa süt iç şekerini alırmış kilo da yapmazmış yaaa

bebeğim iyi çok şükür şeker yüklemesi yapılacak 2 hafta sonra
ayrınıtılı utrason ilk aşaması yapıldı maşallah herşey yolunda 3 hafta sonra komtrolümüz var 4 boyutlu bakacak kanımın akışına bakacak pıhtılaşmadan dolayı umarım hepsi iyi geçer

nesemese çok geçmiş olsun arkadaşım, neyseki biraz zor olsa da atlatmışsın.

loveli, o şeker içeriği fazla olan meyvelerin yanında süt tüketimi kanımızdaki ani şeker artışını önlemek için. Eğer süt de içersen şekerin birden yükselmez ve kendini iyi hissedersin. Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim.

Back
X