30’undan sonra bebek sahibi olmak zorlaşıyor mu?

Tiny-Miny

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2018
288
140
18
40
Kızlar bu durum hiç aklıma gelmemişti. Yazılan yorumlara bakınca dank etti. Ben 34 yaşında evlenmemiş biri olarak buna üzülürken çocuk olayı hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Belli bir yaştan sonra zor mu oluyor ilk gebelik?

Ben aslında olayın biyolojik yönünü merak ettim. Gerçekten hamile kalmak zorlaşıyor mu?

Nasip çok güzel bir ihtimaldir. Allah ne yazdığıysa o olur.

Bebeğim olacak mı olmayacak mı diye bekarken kafaya takmanız çok saçma. Allah nasip ederse 30unuzdan sonra zorda olsa bebeğiniz olur. Allah nasip etmezse 20 yaşında da evlenseniz bebeğiniz olmaz.

Yani demem o ki, Allahın sorumluluğunda olan şeylere boşu boşuna kafanızı takıp kendinizi yıpratmayın. Sevgiler.

35 ve 40 yaştan sonra kademeli olarak azalıyor, fakat tıp çok ilerledi biliyorsun 45 te bile normal yolla kalanlar var..senin yumurta sayısına bağlı...

Bu yas faktorlerini surekli dile getirerek kadinlar uzerinde olumsuz baski olusuyor farkinda misiniz?
Eger bu dediginiz doğru olsaydi kadinlar 30unda menopoza girerdi tamam bitti.
Yahu su artik anlasilsin, tup bebek falan filan hikaye. 10 kere deneyip cocuk sahibi olamayan da var tek seferde olanda
Spiral taktirip hamile kalan da var, korunma ignesi yaptirip ilk geceden hamile kalan da.
Eger nasipse, kismetse siz kac yasinda olursaniz olun o gelecek dunyaya, hic bir sey engel değil.

Ben 32 yaşındayım tup bebekle hamileyim. Geçenlerde 27 yasinda 3 aylik evli arkadaşım yanimda hemen cocuk yapmam lazim 30undan sonra olmuyormuş dedi sadece gulumsedim artik hic bir sey anlatmaya calismiyorum insanlara. Bunu diyen de egitimli bir insan neticede anlasa coktan anlardi. Bende 27 yasinda evlendim hic korunmadim ama nasip boyleymis iste. Bir diger arkadasim dogumun yaza gelmesi lazim 5 ay denedik olmadi, simdi ara verdik sonra tekrar başlayacağız diyor. Ara verdigi surede hamile kalmayacagi ne malum?

Sakin bu sozlerimden o zaman herkes hamile kalsin 7-8 cocuk dogursun gibi bir sey algilayip, saptiran olmasin. Benim soylemeye calistigim sey. Sahip olmayi cok istesek ve biyolojik, psikolojik olarak cok uygun olsak, en son tip gelismelerini denesekte nasibimizde yoksa olmaz ama olacaksa 35te de olur, 40ta da...

Kek, pasta yapmiyoruz neticede degil mi ?

Ben aslında olayın biyolojik yönünü merak ettim. Gerçekten hamile kalmak zorlaşıyor mu?
Valla güzelim yaşla beraber hamile kalmanin zorlaşmasından bebekte anomaliye kadar pekcok risk oranı katlanarak artıyor.Bunun yanında yirmi yaşında evlenip çocuğu olmayan arkadaşım var.Kadinda bir sağlık sorunu olmayıp eşi nedeniyle bebek sahibi olamayan da var.Hayirlisi olsun

30 ve 35 yaşlarında doğurdum. Annem kardeşimi 34 yaşındayken doğurdu. Kuzenim 39 ve 41 yaşlarında iki çocuk sahibi oldu.hepsine tedavisiz kavuştuk. Hatta annemle ben normal doğurduk. Daha anlatayım mı... nasip kısmet bu işler. Allah kime sağlık verir kime vermez biz bilemeyiz. Bunu kıstas alarak hareket etmeyin. Kadınlar üzerindeki baskının türlerinden biri de bu. Ayrıca gittiğim son kadın doğumcu “kadının Rahmi ve yumurtalığı olsun yeter onu çözeriz, asıl problem erkek infertilitesi ve gün geçtikçe artıyor inanamazsın” demişti.

Bilimsel olarak evet, hamile kalmak zorlaşıyor ve risk oranları artıyor.Ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor, ilk hamileliğim 18, diğer ikisi 30 ve 32 yaşlarımdaydı.Son iki hamileliğimde hamile kalmaya çalışmadım özel olarak ama tam olarak korunuyor da sayılmazdım.Hele 32 yaşımdaki hamileliğimde hap kullanıyordum birkaç gün almayı unuttum sürpriz oldu.Menopoza girmediğiniz sürece sıkıntı olmayabilir.

Ben 40 da dogum yaptim.38 yasinda evlendim ilk denedigimiz ay hamile kaldim ama dış gebelikdi.Sonra 39 da hamile kaldim 40 da digurdum.20 sinde menopoza giren insanda var 40 da doguranda.Sizi cok rahatsiz ediyirsa bu durum yumurtalarinizi dondurtup saklayin derim.Benim hic aklima gelmemisti gelseydi yapardim

Öyle güzel yazmışsınız ki sağlıkla kucağınıza alın. Kesinlikle nasip işi olduğunu düşünüyorum ben de.

Ya tabii ki nasip kısmet ama yaşla birlikte riskler de artıyor. Sanırım konu sahibi bunu sormuş. Evet, 45inde sağlıkla doğuranlar da var illa ki ama oranlara bakmak lazım. 25 yaşında yapılan doğumlarda karşılaşılan anormalliklerle, 45 yaşında yapılan doğumlarda karşılaşılan anormalliklerin kıyaslanması doğru olur.

Yaş arttıkça yumurtaların kalitesi düşüyor. Bu durumda riskleri arttırıyor tabii ki. Yoksa 55 yaşında doğuran da var ama doğurmuş olması riskin fazla olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Allah nasip ettiği sürece yaş önemsizleşio.
39 yaşında evlenen kuzen , 2.ayda hamile kaldı hiç doktora gitmeden.. sağlıklı bi gebelik geçirdi ve doğum yaptı hemde normal.
Ben 30 yaşında doğum yaptım çok zor oldu herşeyim.

30 ve 38 yasinda hamile kalip dogurdum
Bu insanina gore degisiyor , bunu bilmeniz mumkun degil , kimi kac yasinda olursa olsun cok kolay hamile kalir kimi 18 yasinda bile zor kalir
35 den sonra doktorlar riskli buluyor , ama sonucta herkesde sorun olacak diye bir durum yok , bu konu hic genelleme yapilacak bir konu degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…