30’undan sonra bebek sahibi olmak zorlaşıyor mu?

Kadınlar için yaş sınırını el birliğiyle ergenliğe kadar çekeceğiz neredeyse.

Yumurtalıklarınız, 35 yaş sonrası oluşabilecek bazı hastalık faktörleri, yaklaşık 10-15 yıllık fiili bi hayat tecrübesi ve koşturması gibi etkenler çocuk doğurmayı, çocuk bakmayı, ona ayrılacak sabrı ve zamanı zorlayabiliyor. Erken yaşta çocuk sahibi olanlara göre daha çok risk alıyorsunuz. Ama bu çocuğunuz olmayacak, olsada bakamayacaksınız, 1-2 yıla menepoza gireceksiniz demek değil. Hayatınızda biri yoksa bunu düşünmenizin gereği bile yok. İnsan sevdiği adamdan çocuk yapar, çocuk yaptığı adamı sevmezki.

Herkes gereken cevabi vermiş zaten. Ben de bir örnek vereyim kuzenim 34 yasinda evlendi. 35 de ilk cocuk 37 de ikinci çocuk. Bu sene 39 yaşında şimdi 3. yu istiyor. Doktoru tavsiye etmedi hamile kalmasini arka arkaya iki sezeryan. Ve kisa araliklarla oldugu icin toparlamasi zaman aldi. Simdi doktorunun okey vermesini bekliyor saglik acisindan. İki cocugu saglikli. Birinci normal haftasini dogurdu ikincisi erken dogum.

Herkes hayatinda sevecegin biri yoksa cocuk düşünme demiş de öyle olsa sperm bankalari kurulmazdi. İnsan hayati boyunca sevecegi erkegi bulamasa da çocuk sahibi olmak isteyebilir.

Hala gençsin cevremden gozlemledigim 41'e kadar bircok kisi rahatlikla hamile kaldi. Ama çocuk istegin varsa etrafini evlenme niyetiyle bak derim.

Teknik olarak menopoza girmediğiniz müddetçe hamile kalabilirsiniz. Bununla beraber kadın vücudu yaşlandıkça yumurta rezervi azalıyor. Kadın doğum camiasında 35 yaş üzeri gebelikler daha itinalı kontrol ediliyor. Ama bu asla 35 yaş üzeri kadın sağlıklı bebek doğuramaz demek değil. Çok stres yapıyorsanız yumurtalarınızı dondurabilirsiniz.

Muhtemelen konu sahibi de Nasip kelimesini biliyordur.. Birde tedbir, takdir mevzusu var.. Belki yapabileceği birşey vardır, şimdiden yaparak tedbirini almak istiyordur.. Nitekim tıp denilen bir gerçekte var..

Doğru insanla henüz karşılaşmadıysan ne yapabilirsin ki kişiden kişiye değişiyor sanırım bu durum ben 32 yaşında da üçüncü ayda hemen hamile kaldım yakın bi arkadaşım 26 yaşında gebelik istemeye başladı 30unda ancak hamile kalabildi,kimse denemeden bilemiyor bu işleri. Şuan bu konuya takılma bence.

Kalitesiz yumurta ile olacaksa da oluyor, sperm sayısı düşük olduğunda bile olacaksa oluyor.

Doğal yoldan gebe kalamazsın denilen kadınların oluyor. Her şey normal hamile kalmamanız imkansız denilen insanların olmuyor.

Yani ayy yaş geçiyor evleneyim demek yanlış. Çünkü ben son zamanlarda kadere teslimiyete inanıyorum. Olacak olan zaten olması gereken.

Elbette risk faktörü vs mutlaka var ama bebek işinin nasip işi olduğuna inanıyorum artık.

Bu yorum çok mantıklı ben de benzer birşey tavsiye edeceğim size. Yumurta rezervinize baktırıp olası azalma durumu varsa dondurma işlemi yaptırabilirsiniz. 35 yaş üstü biçok kadın bu muayeneyi yaptırıyor,hem kafanızdaki soru işaretleri de sona ermiş olur.

moralim bozuldu yahu
30 daha genç bir yaş lütfen ben de daha evlenmedim böyle stres yaratmayın
kısmet neyse o... napalım yani

35 ten sonra riskli gebelik ihtimali artıyor
Ama 35 yaş herkeste aynı değil bence
8 yaşında adet görmeye başlayan var
Ben 15 yaşındaydım mesela
Metabolizması herkesin aynı değil
Herkes için 35 denemez yani
Ama tıbben bi zorlaşma olabileceğini de göz önünde bulundurmak zorundayız

İleride böyle bir düşünceniz olacaksa yumurta toplatıp dondurabilirsiniz veya kontrole gidebilirsiniz. 30 dan sonra da yine aynı şekilde kolaylıkla hamile kalınır bir sakıncası da yoktur tabiki ama 35 den sonra riskler artıyor. Belki sizin öyle olmayabilir yalnız işi kış tutup bir doktora görünün.

Her ne kadar 20 yaşındakilerinde senelerce olmuyor desek de gençken tedaviye yanıt vermek başka 35 den sonra başka.

5 yıl bebeğim olmadı.Bir sorunumuz yoktu.Fakat çok kafama takıyordum.30 yaşındaydım.Sanki zamanım daralıyor gibi hissediyordum.Stres yaptıkça olmadı tabii.Artık vazgeçtim.Oluruna bıraktım 35 te hamile kaldım doğal yollardan.İlk oğlumu kucağıma aldım.Sonra bebeğim 18 aylıkken korunmayı bıraktık.5 ay sonra ikinci oğluma hamile kaldım.38 yaşında yani.Hiç takmayın o yüzden stres yapmazsanız herhangi bir sağlık sorununuz da yoksa sorun değil yaş

Senin ağzına sağlık

26 yaşındayım henüz evlenmedim. Ama gerek lise gerek üniversitede tanıştığım ve hala görüştüğüm bir çok arkadaşım evli ve çocuk sahibi. İş hayatına atıldıktan sonra aynı iş yerinde 33 yaşında evlenmiş 34ünde gayet sağlıklı bir şekilde doğumunu yapan bir arkadaşım oldu. Keza ötekisi de 34de hamile kaldı 35de doğum yaptı. Öz halam 32de evlendi 34ünde doğum yaptı. Ama bir arkadaşım var 11 yıldır evli çocuk sahibi olamıyorlar 35 yaşında ama sorun eşinde kendinde değil yani. Bebek sahibi olmak yada olamamak durumu sadece kadına has bir durum değildir bunu unutmayalım. Ayrıca yukarıda bir arkadaş yazmış inanın erkek inferilitesi çok daha zor. O yüzden kendi yaşınıza göre düşünmeyin bunları herşey nasip kısmet. belki bundan 6 ay sonra evleneceksiniz ve eşinizden kaynaklı bir sorun olacak. Bilemezsiniz. 35 yaşından sonra ANOMALİ artıyor deniyor ama bunun içinde inanın tıp çok gelişti.

Ben aslında olayın biyolojik yönünü merak ettim. Gerçekten hamile kalmak zorlaşıyor mu?
Zamanla yumurta kalitemiz düşüyor.Buna stress,dengesiz beslenme vb birçok faktör etki ediyor.Ben tüp bebekle 32 yaşında hamile kalmıştım ve toplanan 9 yumurtadan yalnızca 2 yumurta kalmıştı.Ama her ay yumurtalık durumu farklı olur bunu bilemeyiz.Yaş ilerledikçe nasıl hücreler zayıflıyorsa öyle oluyor.Ama sen gençsin kafana takma bence sevdiğinle evlenirsen de çok bekleme derim.

Belirli yaştan sonra yumurta kalitesi ve rezervi azaldığı için tabi ki zorlaşıyordur ama gebe kalıp anne olan çok.
Bebekte anomali riski de artıyor ancak her ileri yaş gebelikte anomalili bebek olacak diye bir durum yok.
Demet Akalın, Gülben Ergen, Canan Ergüder, Hande Ataizi gibi tanınmış kadınlar 35;'nden sonra anne oldular ve sağlıklı çocukları var.

Çocuklarımı 34-36-38 yaşında doğurdum.

Nasip kısmet her şey.

bunun bir sürü parametresi var öncelikle siz nasıl bir insansınız ?
20 li yaşlarda olup düzensiz beslenen spor yapmayan vucuduna iyi bakmamış biri sadece nüfus cüzdanında o yaştadır
35 yaşında düzenli beslenmiş hareketsiz kalmamış insanın vucudu kolay kolay yaşlanmaz

öbür taraftan sağlıklısındır ama nasip olmaz birsürü olasılık var
size tek tavsiyem herkes evli çocuklu olacak diye bir kaide yok bunları düşünerek sadece kendinizi üzersiniz

Biolojik olarak dezavantajlı olunacağı bi gerçek sonucta yas ilerledikçe sadece yumurtalar degil her organ yaşlanıyor ama bunu kafaya takip bi de stres faktörünü de tetiklemenin bi anlamı yok. Artık günümüzde hayat şartları insanları ileri yaşlarda yuva kurup ebeveyn olmaya itiyor ki bu cok normal .

Reactions: 000
30dan once cocuk sahibi olmanin bazi hastaliklara yakalanmamaya katkisi oldugunu soyleyen doktorlar duydum. Ama dogurganlik ozellikleri kisiden kisiye degisir. Komsumuz 40li yaslarinda evlendi hemen hamile kaldi mesela. Annemin kuzeni 20li yaslarinda evlendi ama cocugu olmadi. Her sey takdir. Bize dusen kendimize iyi bakmak. Gerisi Allah a kalmis bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…