- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- 248
Bunu en iyi doktor bilir aslın da daha önce gittiniz mi baktırdınız mı yumurtalık rezervinize hormonlarınıza...Ben aslında olayın biyolojik yönünü merak ettim. Gerçekten hamile kalmak zorlaşıyor mu?
Kızlar bu durum hiç aklıma gelmemişti. Yazılan yorumlara bakınca dank etti. Ben 34 yaşında evlenmemiş biri olarak buna üzülürken çocuk olayı hiç aklıma gelmemişti gerçekten. Belli bir yaştan sonra zor mu oluyor ilk gebelik?
Kuzu gebelik zorlaşıyor mu,benim ilki 33 de oldu tabi benim psikolojik yönden de cokkunlugum vardı,ikincisi seninle aynı yaşta düşünüyorum ama korkuyorum iki gebelik arasında benzerlik ve darfarklılık var mı? Bu arada Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.5 yıl bebeğim olmadı.Bir sorunumuz yoktu.Fakat çok kafama takıyordum.30 yaşındaydım.Sanki zamanım daralıyor gibi hissediyordum.Stres yaptıkça olmadı tabii.Artık vazgeçtim.Oluruna bıraktım 35 te hamile kaldım doğal yollardan.İlk oğlumu kucağıma aldım.Sonra bebeğim 18 aylıkken korunmayı bıraktık.5 ay sonra ikinci oğluma hamile kaldım.38 yaşında yani.Hiç takmayın o yüzden stres yapmazsanız herhangi bir sağlık sorununuz da yoksa sorun değil yaş
Ay ard ard a zor oldumu bir,Allah bağışlasın.39 da evlendim 41 de biri 42 de diğer çocuğun doğdu tedavisiz.
Amin, sağolun. Annemle babamı yanımıza aldık. Omlar olmasa asla bakamazdım, imkansız yani.Ay ard ard a zor oldumu bir,Allah bağışlasın.
harika bir örneksiniz...39 da evlendim 41 de biri 42 de diğer çocuğun doğdu tedavisiz.
Doğal yolla anne olamadığım için onunla alakalı birşey diyemem fakat inşallah gerek olmazda tedavi ile böyle birşey olacaksa yaş en önemli faktör.Ben aslında olayın biyolojik yönünü merak ettim. Gerçekten hamile kalmak zorlaşıyor mu?
Teşekkür ederim cnm.Benim ikinci çok zor geçti.Doğumda zordu.Yalnız gebelik zehirlenmesi yaşadım..İlk doğum sezaryen dı.İkinci de iyileşme süreci daha zor oldu.Gerçi 8 günlük oğlum şuan ben de iyiyim.İlk 3 gün çok zorlandım.Bunların yaşla ilgili olduğunu sanmıyorum bünye meselesi.Umarım sağlıklı ve kolay bir gebelik ve doğum geçirirsinKuzu gebelik zorlaşıyor mu,benim ilki 33 de oldu tabi benim psikolojik yönden de cokkunlugum vardı,ikincisi seninle aynı yaşta düşünüyorum ama korkuyorum iki gebelik arasında benzerlik ve darfarklılık var mı? Bu arada Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.
Spora çok özenmekle birlikte hiç yapmadım. Spor salonuna yazılıp gitmeyenlerdenim. Beslenmeme de ayrı bir özen göstermedim. Artı olarak sigara da oldu hayatımda daima. Genetik avantaj belki benimki, hiçbir fikrim yok.harika bir örneksiniz...
peki sağlığınıza dikkat eder misiniz spor yapıyor musunuz
Çocukta sıkıntı olursa ayrıntılı ultrasonda herşey görünüyor zaten. 20 yaşındaki gebelikte, bebekte sorun olmuyor mu? Çocukta problem olması her yaşın gebeliğinde olabilir. Genetik faktörler, annedeki problemler vs. Şehir efsanesi sizin o dediğiniz. Yumurtamın kalitesi 45 te bozuldu. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. 27 yaşında kalitesiz yumurtaya sahip olan kadınlar da var.Tabikide zorlasıyor hem hamile kalmak hemde hamıle kalınsa bıle cocukta bı takım sıkıntılar olabılıyormuş..hee bu ihtimal illa olur dıye bişey yok.35 yasından sonra kadındaki yumurta yaslanıyormuş o yuzden dedı doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?