30’undan sonra bebek sahibi olmak zorlaşıyor mu?

Benden de bir örnek.
Kuzenim 24 yaşında evlendi ve 6 yıl çocuğu olmadı, eşinde de kendinde de görünürde sorun yok. Kaç kere yumurta rezervine baktırdı, tüplerine rahmine bakıldı bir sorun yok.Keza eşi de test yaptırdı onda da üreme sisteminde bir sorun yoktu.
Daha yeni anne oldu 31 yaşında. Akışına bırakmıştı olursa olur olmazsa ne yapalım diyordu eşi de çok medeni bir insan, ben seninle çocuk için evlenmedim sevdiğim için evlendim çocuk olmazsa da hakkımızda hayırlı değilmiş der geçeriz derdi..
Bir de iş yerinden bir tanıdık var. 38 yaşında şu an 4,5 aylık bebişine hamile..Normal yolla çocuk olmuş ama kadın düzenli spor yapar 10 yıldır ve de hamile kalmadan önce de düzenli beslenirdi.
Benimde daha çocuğum yok 31 yaşındayım.
İşin bir de benim için manevi yönü var. Hep Allahım hayırlı bir evlat olacak ise olsun yoksa istemiyorum beni evlatla sınama derim.
Burada yazanlara katılıyorum niyetine girip bırakmak lazım.
Umarım sizin için güzel kapılar açılır..

23 yaşında evlendim 1.5 sene sonra isteyerek hamile kaldım bi kızım oldu.Evliligimde çok sorunlar yaşadım kizımda buyüturken rahatsızliklar gecirdi derken çok zorlandık.Her zaman 2.çocuğu istemistim şu an kizım 10 yaşında ben 35 yaşındayım 1 senedir denememize rağmen bebeğim olmuyor hiç aklıma gelmezdi.Yaş ilerledikce gercekden bebek işi zorlaşıyor

Ben 36 yim seneye düşünüyorum,arkadaşım 36 da evlendi yada 37 de evlendi ard ard a iki çocuk yaptı ,birini 38 de doğurdu diğerini 40 da. 3. İçin biraz zaman diyor.yumurta toplattir istediğin zaman dogur.

Kuzu gebelik zorlaşıyor mu,benim ilki 33 de oldu tabi benim psikolojik yönden de cokkunlugum vardı,ikincisi seninle aynı yaşta düşünüyorum ama korkuyorum iki gebelik arasında benzerlik ve darfarklılık var mı? Bu arada Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin.

Tabikide zorlasıyor hem hamile kalmak hemde hamıle kalınsa bıle cocukta bı takım sıkıntılar olabılıyormuş..hee bu ihtimal illa olur dıye bişey yok.35 yasından sonra kadındaki yumurta yaslanıyormuş o yuzden dedı doktor

Teşekkür ederim cnm.Benim ikinci çok zor geçti.Doğumda zordu.Yalnız gebelik zehirlenmesi yaşadım..İlk doğum sezaryen dı.İkinci de iyileşme süreci daha zor oldu.Gerçi 8 günlük oğlum şuan ben de iyiyim.İlk 3 gün çok zorlandım.Bunların yaşla ilgili olduğunu sanmıyorum bünye meselesi.Umarım sağlıklı ve kolay bir gebelik ve doğum geçirirsin

28 yaşındayım.2 tane evladım var.Ben kendi adıma 30 dan sonra asla çocuk düşünmem.Neden çünkü o duyguyu tattım hatta çocuk bakmaktan yoruldum.Ama siz ilk defa tadacağınız için size zor gelmez.

Kuzenim 18 yaşında evlendi. 28 yaşında tüp bebek yöntemiyle hamile kaldı şimdide 31 yaşında erken menopoz başlangıcı sorunuyla uğraşıyor. Başka bir tanıdığım 42 yaşında evlendi, 43 yaşında çocuk sahibi oldu. Bende çocuklarımı 29-30 yaşında doğurdum. Allah nasip ederse 33 yaşında 3 numarayı doğuracağım

Istisnalar vardır elbet ama bilimsel olarak yumurta dayısının 35 yasından sonra azalmaya başladığı kanıtlandı.

harika bir örneksiniz...
peki sağlığınıza dikkat eder misiniz spor yapıyor musunuz
Spora çok özenmekle birlikte hiç yapmadım. Spor salonuna yazılıp gitmeyenlerdenim. Beslenmeme de ayrı bir özen göstermedim. Artı olarak sigara da oldu hayatımda daima. Genetik avantaj belki benimki, hiçbir fikrim yok.

Çocukta sıkıntı olursa ayrıntılı ultrasonda herşey görünüyor zaten. 20 yaşındaki gebelikte, bebekte sorun olmuyor mu? Çocukta problem olması her yaşın gebeliğinde olabilir. Genetik faktörler, annedeki problemler vs. Şehir efsanesi sizin o dediğiniz. Yumurtamın kalitesi 45 te bozuldu. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. 27 yaşında kalitesiz yumurtaya sahip olan kadınlar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…