30undan sonra evlenmemiş olan sıkıntılı tiptir???!!

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?
Ah su arkadaslar bazen kirdiklarinin yani basinda oldugunu farketmeden asip kesiyorlar.ben de az önce bi arkadasimin beni nasil uzdugunu yazmistim.neyse, asla sizin oyle bir tip oldugunu gostermez bu cok sacma degil mi hem? Sizden yasca kucuk ve evli olanlar mukemmel ve sorunsuz o zaman? Cok yanlis bir tabir..Herkesin kendine gore nedenleri vardir ve evlilik yapmak mukemmeliyet gostergesi degildir.

Ben de arkadaşınız gibi düşünüyorum;
Çoğunlukla sıkıntılı insanlar oluyor.
Siz üreme psikolojisini çok yanlış anlamışsınız.
Her insanın varoluşsal amaçları farklıdır.
Bu dünyada erkenden evlenip çocuk sahibi olmak isteyenler olduğu gibi kendini gerçekleştirme peşine düşen kişilerde var.
Ayrıca her 30 yaşını geçene kıskanç, haset sahibi evlenmek isteyip evlenemeyen biri demek ne kadar doğru?
Bari kadınlar kadınlara bunu yapmasın.
Bende bir sav ortaya atacağım.
Bizim toplumda sırf evlenmek için evlenmek isteyen biri yaşı kaç olursa olsun rahat evlenir.
Bilinçli kadınlar bir sürü parametreye bakıp evlilik sürer mi diye düşünen kişilerdir.O yüzden evlenmek için evlenmezler. Yani yaşa takılmazlar.
Evlenmek kolaydır evliliği sürdürmek zordur.
Bende bir sav ortaya atıyorum.
8 yıldır bu foruma üyeyim.
Şu ana kadar okuduğum konularda en fazla sorunu olan, aldatılan, mutsuz olan, eşinin ailesiyle sorun yaşayan grup 18-25 yaş arası evlenen grup.
Çok nadir 30'dan sonra evlenip dert yazan üye görüyorum.
Bende bekarım eğer evlenmek için evlenmek isteseydim abartmıyorum 20lerde çok rahat evlenirdim.
Buradaki çoğu bekar kadın rahat evlenirdi.
Ama şimdiye çoktan boşanmıştım.Çünkü hiç bana uymayan insanlardı.
Herkesin yuvası daim olsun.
Kimsenin eşinde bebeğinde gözümüz yok.
Ama sırf bizim bebeğimiz yok diye bizde arıza tipler olmuyoruz bunu kabul etmiyorum.
Kısaca haddi aşmayalım kalp kırmayalım.
Bu lafinızdan sonra konu sahibi benim sorunsuz birini bulma şansım yok mu demiş.
Buna o kadar üzüldüm ki bam telim ağrıdı.
Benim bile içim acıdı.
Bir kadın sırf 30 yaşını geçti diye bu lafı hak etmiyor.
Kalp kırmayalım. Hayatta ne yaparsan sana geri dönüyor.
Iyilik de dönüyor kötülük de.

Son düzenleme:
Düzgün biri bulma ihtimalimiz yok mudur acaba?
Var tabi ki.
Her 30 yaş civarı bekar erkek sosyopat veya psikopat değil.
Kimisi zaten mesleğini eline alana kadar birazda birikim yapana kadar 34 35 yaşına geliyor.
Kimisi de kendisine uyacak parametrelerde birini istediği için bekar.
Kimisi de sadece öyle istediği için..
Burada asıl tehlike 18 yaş civarı aile zoruyla evlendirilen erkeklerde.
O erkeklerin çoğu ya eşini aldatıyor ya da 10 yıl içinde boşanıyor.
Bilinçli ileri ergenlikten cıkmış erkekler iyidir.
Ayrıca bu gönül işleri kader kısmettir.
En azından ben öyle inanıyorum.
Umutsuz olmayın.

Olacağı var ise olur..

İki masteriniz olması sizi cahil her atışmaya "çoluğundan çocuğundan çıksın taaaaaam mı" diye çıkışan insanlardan ayıramamış ne yazık ki.
Üyenin yorumlarına elbette ki katılmıyorum ama sizin yorumlarınız daha bir çirkin, 3 aylık bebeğe sataşacak ne yaşamış olabilirsiniz? 3 aylık bebek yahu bebek,ayıp gerçekten
7 senedir bu foruma uyeyim . Hicbir zaman kimsenin cocuguna laf soylemedim, soylemem de. Bu kisiye soyleme nedenime gelelim;

Bu arada bunun master yapip yapmamakla hicbir alakasi yok. Hicbir zaman aileler ve cocuklar karistirilmamali. Bunu yazsam da icimden cocugu icin boyle bir dilegim olmadi merak etmeyin. Empati kurup , benim basima da gelebilir diyerek , oturup da dusunmesine ve dusunce yapisinin biraz degismesine sebep olurum belki. Cocuklar ve hayvanlar konusunda ayri hassasim . Onlar icin hicbir zaman kotu dilegim olamaz. Evlenir mi , evlenmez mi bunu kaderi gosterir ama geleceginin guzel olmasini, okumasini ve dusunce yapisinin annesi gibi olmamasini dilerim.

Bir kadin ozellikle anne ise bu tarz cumleler kurmamali. 29 yasinda bir anne nasil olur da bu cirkin sozleri soyleme haddini kendisinde buluyor.Bu sekilde genc kizlari psikolojik baski yapip erken evlenmeye zorluyoruz. Sonra KK de acilan yuzlerce evde mi kaldim konusu…

Birilerinin hic evlenmemesi ya da gec evlenmesi kimseyi ilgilendirmez. Bir insan evlenmemeyi secebilir, bir insan dogru kisiyi bulmayabilir, bir insanin bambaska sorumluluklari olabilir. Herkes kendi isine baksa toplumumuz biraz rahatlayacak aslinda ama komsu kizinin , akrabanin evlenip evlenmemesi bizi cok ilgilendiriyor cunku konusacak baska bir seyimiz yok(!) .

Ayni sey 30 yas ustu erkekler icin de soyleniyor . Yok 30 yasina kadar evlenmemisse anormaldir filan. Ben bu konudaki cinsiyet ayrimina da karsiyim. Erkeklere de soylenmemeli.

Bu cirkin zihniyet eski generasyona ait olmali ve orada kalmaliydi ama maalesef kalmadi …

7 senedir bu foruma uyeyim . Hicbir zaman kimsenin cocuguna laf soylemedim, soylemem de. Bu kisiye soyleme nedenime gelelim;

Bu arada bunun master yapip yapmamakla hicbir alakasi yok. Hicbir zaman aileler ve cocuklar karistirilmamali. Bunu yazsam da icimden cocugu icin boyle bir dilegim olmadi merak etmeyin. Empati kurup , benim basima da gelebilir diyerek , oturup da dusunmesine ve dusunce yapisinin biraz degismesine sebep olurum belki. Cocuklar ve hayvanlar konusunda ayri hassasim . Onlar icin hicbir zaman kotu dilegim olamaz. Evlenir mi , evlenmez mi bunu kaderi gosterir ama geleceginin guzel olmasini, okumasini ve dusunce yapisinin annesi gibi olmamasini dilerim.

Bir kadin ozellikle anne ise bu tarz cumleler kurmamali. 29 yasinda bir anne nasil olur da bu cirkin sozleri soyleme haddini kendisinde buluyor.Bu sekilde genc kizlari psikolojik baski yapip erken evlenmeye zorluyoruz. Sonra KK de acilan yuzlerce evde mi kaldim konusu…

Birilerinin hic evlenmemesi ya da gec evlenmesi kimseyi ilgilendirmez. Bir insan evlenmemeyi secebilir, bir insan dogru kisiyi bulmayabilir, bir insanin bambaska sorumluluklari olabilir. Herkes kendi isine baksa toplumumuz biraz rahatlayacak aslinda ama komsu kizinin , akrabanin evlenip evlenmemesi bizi cok ilgilendiriyor cunku konusacak baska bir seyimiz yok(!) .

Ayni sey 30 yas ustu erkekler icin de soyleniyor . Yok 30 yasina kadar evlenmemisse anormaldir filan. Ben bu konudaki cinsiyet ayrimina da karsiyim. Erkeklere de soylenmemeli.

Bu cirkin zihniyet eski generasyona ait olmali ve orada kalmaliydi ama maalesef kalmadi …
o üyenin yazdıkları baştan sona saçmalık zaten, ona hak vermiyorum , ona sizin de milananın da verdiği cevaplar yerinde cevaplardı onunki bambaşka boyut , sadece bebeğin işin içine karışması açıkçası da sizin karıştırmanız şaşırttı zira ben de uzun yıllardır burdayım az çok biliyorum eski üyeleri

o üyenin yazdıkları baştan sona saçmalık zaten, ona hak vermiyorum , ona sizin de milananın da verdiği cevaplar yerinde cevaplardı onunki bambaşka boyut , sadece bebeğin işin içine karışması açıkçası da sizin karıştırmanız şaşırttı zira ben de uzun yıllardır burdayım az çok biliyorum eski üyeleri
Beni taniyorsan hicbir zaman cocuklari karistirmadigimi bilirsin.

Bu annenin cocugunu o kafayla yetistirmesi fikri beni sinirlendirdi. 30 bin uzerinde mesajim var, yazsam mi yazmasam diye dusundugum tek bu mesajdir. Onun da sebebini yukarida acikladim. Umarim anlasilmistir.

Bir bebekle alip veremedigim olamaz. Icten de oyle bir sey dilemedim, asla da dilemem.

Umarim annesi de kisa zamanda bu fikir yapisini degistirir.

Boyle kisilere cevap vermek yerine goz ardi edip kendi haline birakmak gerekiyor . Cevap vermek de benim hatamdir.

O zaman başka biri de derki'30'undan önce evlenen kafayı yemiştir.' Her iki önerme de yanlış olduğundan kafaya çok takılmaması gereken durumdur.

İnsanı sıkıntılı yapan evlenip evlenmemek değil. Bu toplumda biri sıkıntısızsa orda bi sıkıntı vardır. Elbette yaş aldıkça bazı şeylerin daha çok farkında oluyorsun. Evlilik denen kurumu da görüyorsun, ilişkileri de. Açıkçası ben gittikçe sıkıntıyı bile bırakıp tepkisizleştim. Keşke sıkıntı yapabilsem. En azından yaşam belirtisi.

35 yaşındayım ve bekarım. Evlenmedim çünkü evlenmedim. Çalışıyordum,ayakta kalmaya uğraşıyordum,okuduğum okulun hakkını vermeye çalışıyordum, çok sevmedim, anlaşamadım vs vs. En az bir erkek kadar (hatta onlardan daha çok) hırslıydım iş hayatında. Zaman zaman kıskandığım,iç geçirdiğim olmuştur ancak iki gözlemimi belirtmeme izin verin lütfen.
1- Kadınlar sırf "evde kaldı" demesinler diye evleniyorlar. 2- Kendi hayatında heyecanı yakalayamamış kadın evlenerek yeni pencere açmaya çalışıyor hayatında. Yani bir birey olmanın,sorumluluk almanın evlilik ile ilgili olduğunu sanan pek çok kişi var.Maalesef bu kadınlarla da sınırlı değil;erkekler de daha fazla.O nedenle evlenince saçlarımı süpürge ettim, hayatım bitti, her gece pilav yemek gibi saçma sapan laflar çıkıyor ortaya. İlk olarak hayatı yaşamak,tatlarıyla zorlukları ile tatmak gerektiğini kimse anlamıyor bence. Yetişkin bir birey bana göre üniversiteden mezun olmuş yaştaki kişiye denir yada şöyle diyelim 25 yaşından sonraki herkes yetişkindir bana göre. Daha hayatında fatura ödememiş,hiç tatile gitmemiş, taksitle birşey almamış, işinde saatlerce çalışmamış,para biriktirmemiş,arkadaş biriktirmemiş , içip sarhoş olmamış, aşık olmamış insanlar sırf "zamanı geldi" diye evleniyorlar ;yada bir yere ait olma hissi ile. Bu çok yanlış. Kaldı ki evlenmek zorunda değil kimse ve dahi iyi yetiştiremeyecekse çocuk da doğurmasınlar lütfen.

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?
Bence bunu arkadaşının 30 yaşının üstünde olduğunu bile bile suratına söyleyen insan sıkıntılı bir tiptir.

Back
X