7 senedir bu foruma uyeyim . Hicbir zaman kimsenin cocuguna laf soylemedim, soylemem de. Bu kisiye soyleme nedenime gelelim;
Bu arada bunun master yapip yapmamakla hicbir alakasi yok. Hicbir zaman aileler ve cocuklar karistirilmamali. Bunu yazsam da icimden cocugu icin boyle bir dilegim olmadi merak etmeyin. Empati kurup , benim basima da gelebilir diyerek , oturup da dusunmesine ve dusunce yapisinin biraz degismesine sebep olurum belki. Cocuklar ve hayvanlar konusunda ayri hassasim . Onlar icin hicbir zaman kotu dilegim olamaz. Evlenir mi , evlenmez mi bunu kaderi gosterir ama geleceginin guzel olmasini, okumasini ve dusunce yapisinin annesi gibi olmamasini dilerim.
Bir kadin ozellikle anne ise bu tarz cumleler kurmamali. 29 yasinda bir anne nasil olur da bu cirkin sozleri soyleme haddini kendisinde buluyor.Bu sekilde genc kizlari psikolojik baski yapip erken evlenmeye zorluyoruz. Sonra KK de acilan yuzlerce evde mi kaldim konusu…
Birilerinin hic evlenmemesi ya da gec evlenmesi kimseyi ilgilendirmez. Bir insan evlenmemeyi secebilir, bir insan dogru kisiyi bulmayabilir, bir insanin bambaska sorumluluklari olabilir. Herkes kendi isine baksa toplumumuz biraz rahatlayacak aslinda ama komsu kizinin , akrabanin evlenip evlenmemesi bizi cok ilgilendiriyor cunku konusacak baska bir seyimiz yok(!) .
Ayni sey 30 yas ustu erkekler icin de soyleniyor . Yok 30 yasina kadar evlenmemisse anormaldir filan. Ben bu konudaki cinsiyet ayrimina da karsiyim. Erkeklere de soylenmemeli.
Bu cirkin zihniyet eski generasyona ait olmali ve orada kalmaliydi ama maalesef kalmadi …