31 Mayıs dondurulmuş çift embryo Transfer olanlar varmı acaba birlikte bekliyelim

Ne oldu canım sonuç merak ettim .
Ben sonucun değişmeyeciğini biliyorum sadece o bebekte ne hastalığı var onu merak ediyorum.
Kendi ellerimle canına kıymak istemiyorum.
Belki yaşamla bağdaşmayacak bi hastaliği var ya da diğer ikizini tehlikeye sokacak bi durumu olabilir ilerleyen dönemlerde, iyice arastirmak istiyorum ona göre karar vermek istedim.
Doktorlar direk sonlandiralim diyor.onu yapamadim .
Hastaliginin ismini tam bilmiyorum ama onlar sonlandırdı Çünkü doğsa bile çok acı cekicekti o şekilde anlatmıştı bize sonra sağlıklı gebeliği oldu doğum yaptı 1 sene sonra tek bebekti onun birde senin bir yavrum daha var içerde ama iyice araştır aklın kalmasın içinde şüphe bişey o sırada kendini de ihmal etme canım umarım herşey yolunda gider bı mucize olur ama sanırım biraz zor gibi hakkninzda hayırlısı olsun inşallah insan evladına kıyamaz çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın ama hem onun geleceğini hemde diğer yavrunun gelecegini düşünmek zorundasın ister istemez🤲🏼 şimdi nasıl bir yol izliyceksin canım

Bende bunları merak ediyorum kaç aylikti canım bebeği?
beni,ikizini riske atacak durum olursa sonlandirmak istiyorum .
Burdaki doktorum kafasinin cok buyudugunu diğer bebeğe baski yapabilecegini ilerleyen donemlerde, ve suyunun çok artip erken doğuma neden olabileceginden bahsetti.
Başka doktorlara da sorup kararimi vermek istedim 🙏🏻
Hatta ankaraya gitmeyi planliyorum .
Ne hastaligi var ona gore hem ögrenip hemde karar vermek istedim.
Canim suan hatırlamıyorum kac aylık olduğunu ama baya büyük oldugundan bahsetmişti. Hemen goturuyorlardi bakmak istedim dedi normalmis yani herseyi bebegin. Baya oluşmuş yani kafasinin büyüyüp yapışan kısmını da gördüm dedi. Bir orası farklıydı dedi. Demek ki görüp inanmaya ihtiyacı vardı onun. Cok zor bir karar cidden iyice araştır canım baksınlar. Tek olsa yine belki risk almak istersin yaşar veya yasamasaz diye kabulüm dersin ama diger bebek olunca bu çok zor. O arkadaşımın gebeliginin öyle olduğunu fark eden. Optimed hastanesi terkidag Çerkezköy subesi nida hanım.oldu.Hatta baska bir doktor mi cihazı ne getirmiş özellikle kontrol etmek için dedi. Suan tam hatırlayamıyorum. 1 yıl geçtiği icin üstünden.Ama amliyat icin istabula gitmis. Ve rahim ameliyetini falanda istanbulda oldu. İşe 1 ay falan gelememisti ordan hatırlıyorum.

Hastaliginin ismini tam bilmiyorum ama onlar sonlandırdı Çünkü doğsa bile çok acı cekicekti o şekilde anlatmıştı bize sonra sağlıklı gebeliği oldu doğum yaptı 1 sene sonra tek bebekti onun birde senin bir yavrum daha var içerde ama iyice araştır aklın kalmasın içinde şüphe bişey o sırada kendini de ihmal etme canım umarım herşey yolunda gider bı mucize olur ama sanırım biraz zor gibi hakkninzda hayırlısı olsun inşallah insan evladına kıyamaz çok zor Rabbim kimseye yaşatmasın ama hem onun geleceğini hemde diğer yavrunun gelecegini düşünmek zorundasın ister istemez🤲🏼 şimdi nasıl bir yol izliyceksin canım
Riskleri var mı öğrenmek istiyorum burdaki doktorum bebegin kafasinin buyuyup diğer bebeğe baskı yapabilecegini söyledi .suyunun artip,diğer bebeğin erken dogumuna sebep olabileceğini söyledi.
Evet doğsada malesef çok acı çekecek yaşıyor gibi olmayacak beni duymayacak, gormeyecek,beslenemeyecek bile 🥺
Öylece acı içinde yaşayacak.
Bu sekilde onun yaşamasini zaten istemiyorum .
Doktor ben birsuru çocuk gordum hep içindeyim onlar için iyilik yaparsiniz dedi .🥺

Canim suan hatırlamıyorum kac aylık olduğunu ama baya büyük oldugundan bahsetmişti. Hemen goturuyorlardi bakmak istedim dedi normalmis yani herseyi bebegin. Baya oluşmuş yani kafasinin büyüyüp yapışan kısmını da gördüm dedi. Bir orası farklıydı dedi. Demek ki görüp inanmaya ihtiyacı vardı onun. Cok zor bir karar cidden iyice araştır canım baksınlar. Tek olsa yine belki risk almak istersin yaşar veya yasamasaz diye kabulüm dersin ama diger bebek olunca bu çok zor. O arkadaşımın gebeliginin öyle olduğunu fark eden. Optimed hastanesi terkidag Çerkezköy subesi nida hanım.oldu.Hatta baska bir doktor mi cihazı ne getirmiş özellikle kontrol etmek için dedi. Suan tam hatırlayamıyorum. 1 yıl geçtiği icin üstünden.Ama amliyat icin istabula gitmis. Ve rahim ameliyetini falanda istanbulda oldu. İşe 1 ay falan gelememisti ordan hatırlıyorum.
Canim bizim sadece kafasinda da gorunmuyor problem.
Kolları içe donukmus,ayaklari içe dönük gorunuyor .
1 bucuk saat inceledi ekranda doktor her hareketini.
Ters duruyor cocugun ayaklari elleri.
Birsuru problemi var yani tek biyerde değil.
Kollarini da o sekilde gorunce zaten sonlandirmak geldi içimden.
Biseyler daha duymaya ihtiyacim var sanirim benimde çabalamadim da demek istemiyorum .🥺

Biseyler daha duymaya ihtiyacim var sanirim benimde çabalamadim da demek istemiyorum .🥺
Evet tabiki cok zor araştırın biraz daha baska doktorlarada gidin görüş alın. Rabbim size sabrını versin inşallah. Ben daha once boyle birsey duyduğum icin paylaşmak istedim. Insallah düzelir ya da bir çözüm bulunur. Bazen görüyoruz duyuyoruz bir doktorun dedigini baska doktor demiyor. Baska görüş almakta fayda var. 🌸

Kesinlikle canım git Ankara’ya da orada da baksınlar. Bütün olasılık ve detaylar konuşulsun.
Tabi doğunca da çok acı çekme ihtimali var , bir kaç sorun olunca daha komplike herşeu. Diğer bebeğinin ve senin sağlığını da etkileyen bir duruma doğru gitmemeli,
En kötü ihtimal sonlandırırlarsa bi zararı var mı size? Her detayı sorun. Rabbim zorunuzu kolaya çevirsin.

Kesinlikle canım git Ankara’ya da orada da baksınlar. Bütün olasılık ve detaylar konuşulsun.
Tabi doğunca da çok acı çekme ihtimali var , bir kaç sorun olunca daha komplike herşeu. Diğer bebeğinin ve senin sağlığını da etkileyen bir duruma doğru gitmemeli,
En kötü ihtimal sonlandırırlarsa bi zararı var mı size? Her detayı sorun. Rabbim zorunuzu kolaya çevirsin.
Amin canim benim .
Sonlanirsa Cift yumurta ikizi olduğu için 10 binde bir riski var dedi yani çok çok dusuk bi ihtimalmiş.

Evet tabiki cok zor araştırın biraz daha baska doktorlarada gidin görüş alın. Rabbim size sabrını versin inşallah. Ben daha once boyle birsey duyduğum icin paylaşmak istedim. Insallah düzelir ya da bir çözüm bulunur. Bazen görüyoruz duyuyoruz bir doktorun dedigini baska doktor demiyor. Baska görüş almakta fayda var. 🌸
Ben düzelecegini hiç zannetmiyorum çünkü ileri dereceydi.
Bi işlem yapilacaksa da büyük şehir olsun istiyorum.
Buralar küçük yer güvenemiyorum diğer bebeğe de zararı olabilir küçük bir riski var ben en aza indirmek istiyorum o riski de.
Orası daha güvenli geliyor .
Çok teşekkur ederim paylastiğin icin 🙏🏻
belki vicdanim rahatlar bu sekilde düsünürsem 🥺
Baska doktor da ayni seyi soylerse eğer seni ve bebeği riske atar derse evet vicdanım biraz olsun rahatlar.

Alara m2026 Alara m2026 canım nasilsin gittinmi doktora? merak ettim seni sen kalmistin aramizda detaylı ultrasona girmeyen🌸
Gittim kuzum çok şükür herşey yolunda kendi doktoruma raporlari attım sonucu oksaparida kesti sadece coraspirin 34. Haftaya kadar icicem o kadar 🤲🏼
Sen ne yaptın nasılsın canım bir doktora gozuktun mu sen iyimisin 🙄

Gittim kuzum çok şükür herşey yolunda kendi doktoruma raporlari attım sonucu oksaparida kesti sadece coraspirin 34. Haftaya kadar icicem o kadar 🤲🏼
Çok şükür canım çok sevindim Allahım saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin🌸🧿
Ben geziyorum doktor doktor .
Ayni şeyleri söylüyorlar ama burda söylenen riskler daha fazla gibi sanki .
Sonlandirma gibi bir durum olursa diğerini etkileyebilir diyorlar .
Ne yapacagimizi sasirdik biz de .
Diğerini tehlikeye atacak bişey yapmak istemiyorum .
Ama bu şekilde de çok ağır geliyor sonrasında ne olacak ne yapacağız derdi sarıyor beni.

Çok şükür canım çok sevindim Allahım saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin🌸🧿
Ama bu şekilde de çok ağır geliyor sonrasında ne olacak ne yapacağız derdi sarıyor beni.
Rabbim Tez zamanda hayırla sonuclandirsin kuzum aslında doktor fikirleri almak farklı iyi ama herkesin görüşü yorumu başka olur sen bu sıkıntıyi teyit etmek için daha çok çaba sarfettin tabikide senin bileceğin bir durum ama naçizane ben olsam şu dakikadan sonra kendi dotkorumun önerisiyle ilerlerim gibi diğer yavrunu etkiliycek diyen Dr lari anliyamadik bu işlem çok yapılan hastalar var . Gerçekten bu alanda tecrübeli bı dr da bence problem yaşanmaz ilerde bu durumda zorlanmaktan ziyade diğer yavruna ayırdığın zaman ilgi herşey kisiktlancak çünkü o meleğin sana Bir ömür ihtiyacı olucak

Oh çok şükür kuzum gözünüzaydın🧿🧿♥️ sağlıkla gelsin prenses🥰
Oh oksapar bitmiş efso bir haber , ben devam ediyorum . Her iğne öncesi bebişler hareket ediyor korkutuyorlar beni 🤭

Allahım tez zamanda en hayırlı kararı vermenizi sağlasın inşallah. Çok doktor gezince de kafalar karışıyor dimi. Ankara’ya gidicem diyordun kapsamlı bi araştırma hastanesine mi gitseniz acaba . Tabiki diğer bebek ve sen koruma altında kalmalısınız. En iyi doktorlarla karşılaştırsın Allahım seni.

Allahım tez zamanda en hayırlı kararı vermenizi sağlasın inşallah. Çok doktor gezince de kafalar karışıyor dimi. Ankara’ya gidicem diyordun kapsamlı bi araştırma hastanesine mi gitseniz acaba . Tabiki diğer bebek ve sen koruma altında kalmalısınız. En iyi doktorlarla karşılaştırsın Allahım seni.
Amin kuzum 🌸🤲🏻
Öyle yaptim etlik şehir hastanesine,bilkent sehir hastanesine gittim orda birsürü görüş aldım.
Onlar sonlandirma taraftari olduklarini ,kararı bana biraktiklarini soylediler .
Ama sonlandirmadan önce iki bebekten de sivi almak istediler ben kabul etmedim digerinde bir problem gorunmuyor bosu bosuna riske atmak istemiyorum diğer bebeği ne gerek var.
Sonlandirma gibi bir durum olursa batmanda kendi doktorumu dusunuyorum .
Hala bir karar vermiş değilim .
Bebekte yeni yeni skntilar da öğrendim.
Sağ elini de göremiyorlar.
Sağ eli var mı yok mu bilmiyoruz.
Diğer tarafta da sol elde de deformtiler mevcut dediler.
Safra kesesi çok küçükmüş .
Mesanesi varmış ama çok sivriymiş .
Yani acı icinde olacak yaşarsa onun hayatini da dusunuyorum bu sekilde acı içinde yaşayacak.
Sonlandirirsak ne olursa Allahin takdiri bana bununla ilgili yüzde veremezler.
Sonuçta bunlar çift yumurta ikizi en az riski olan bi durum normalde ama kendilerine pek güvenmiyorlar o konuda .
Ama tabiki herseye göze almam lazım öyle bir karar verirsem gönlüm devam et diyor ama sonrasını dusunuyorum çok ağır.

Oh çok şükür kuzum gözünüzaydın🧿🧿♥️ sağlıkla gelsin prenses🥰
Oh oksapar bitmiş efso bir haber , ben devam ediyorum . Her iğne öncesi bebişler hareket ediyor korkutuyorlar beni 🤭
Sagol canım benim aman iyi olsunlar da gerisi hiç önemli değil bende bı tedirgin oldum gittiğim Dr profesör unv eğitimler veriyormuş harika biriydi oksaparin bebeğe bı faydası yok ilk 12 hafta önemli dedi bir sürü açıklama yaptı hamdolsun yüzünude yandan aradan gördük köfte dudak 🌼😊🤍
Sende Bursa olsaydin bu Dr tavsiye ederdim kuzum prof Halil aslan Glz1 Glz1 😔

Amin kuzum 🌸🤲🏻
Öyle yaptim etlik şehir hastanesine,bilkent sehir hastanesine gittim orda birsürü görüş aldım.
Onlar sonlandirma taraftari olduklarini ,kararı bana biraktiklarini soylediler .
Ama sonlandirmadan önce iki bebekten de sivi almak istediler ben kabul etmedim digerinde bir problem gorunmuyor bosu bosuna riske atmak istemiyorum diğer bebeği ne gerek var.
Sonlandirma gibi bir durum olursa batmanda kendi doktorumu dusunuyorum .
Hala bir karar vermiş değilim .
Bebekte yeni yeni skntilar da öğrendim.
Sağ elini de göremiyorlar.
Sağ eli var mı yok mu bilmiyoruz.
Diğer tarafta da sol elde de deformtiler mevcut dediler.
Safra kesesi çok küçükmüş .
Mesanesi varmış ama çok sivriymiş .
Yani acı icinde olacak yaşarsa onun hayatini da dusunuyorum bu sekilde acı içinde yaşayacak.
Sonlandirirsak ne olursa Allahin takdiri bana bununla ilgili yüzde veremezler.
Sonuçta bunlar çift yumurta ikizi en az riski olan bi durum normalde ama kendilerine pek güvenmiyorlar o konuda .
Ama tabiki herseye göze almam lazım öyle bir karar verirsem gönlüm devam et diyor ama sonrasını dusunuyorum çok ağır.
Aynen kuzum valla haklısın çok çok zor bir karar, ama sanki dünyaya gelirse de zorlukları daha çok olacak. Her durumu herşeyi enine boyuna düşünmek gerekiyor maalesef.
Son karar eşinin ve senin. Zaman geçtikçe operasyonun riski artıyor mu acaba ?
Diğer bebişin ve senin etkilenmeyeceği kendine ve ekibine güvenen bi doktor olsun. Kendi doktorun seni süreci çok iyi biliyor sonuçta daha iyi olur belki.

Glz1 Glz1 canım nasılsın merak ettim seni
İyi olmaya calisiyorum kuzum akışına bıraktım şuan doğum için hastane planlıyorum.
Nerede olacak falan diye .
Küçük sehirde yaşiyorum burda olmaz .
Buyuk sehirde üniversite hastanesi falan olması gerekiyor.
Onları dusunuyorum 😌🌸
Dua edermisiniz bana 😌🌸🤲🏻

İyi olmaya calisiyorum kuzum akışına bıraktım şuan doğum için hastane planlıyorum.
Nerede olacak falan diye .
Küçük sehirde yaşiyorum burda olmaz .
Buyuk sehirde üniversite hastanesi falan olması gerekiyor.
Onları dusunuyorum 😌🌸
Dua edermisiniz bana 😌🌸🤲🏻
Dualarım seninle ve minik yavrularinla canım Rabbimin mucizesi bitmez sağlıkla al kucağına ikisinide inşallah 🤲🏼🤲🏼🤲🏼☺️🤲🏼 iyi olun ucunuzde ünv hastanesi olması çok iyi olur daha donanımlı doğum planı nasıl oluyor ikiz gebelikte daha erken olduğu için mi araştırmaya girdin

Back
X