Herkese Merhabalar,
Sürecimin en başından beri sizlerin güzel hikayelerini tebessümle ve dualarla okuyorum. Hepinizi uzun yıllardır tanıyormuşum gibiyim.
Biraz uzun olacak yazacaklarım şimdiden kusura bakmayın lütfen
Ben 4 yıllık evliyim 28 yaşındayım. İleri seviye pcos ve tiroid hastasıyım. 2024 Aralıkta
tüp bebek sürecimize başladık. Normalde transferim 22 Nisan da olacaktı fakat tiroid değerim çok yüksek olduğu için erteledik. 1 ay içerisinde istediğimiz değerlere ulaştık ve rahim hazırlığının ardından 10 Haziranda 5. Gün çift embriyo transferi gerçekleşti. Normalde geçmişimde bir gebelik kaybı olmadığı için ve ilk denemede ve belirli bir yaş altında olduğum için tek embriyo transferi olacaktım. Hazırlanmam için beni odaya aldıklarında doktorum, 2 embriyo transfer edelim mi ister misin dedi. Şaşırdım bilmiyorum hocam böyle konuşmamıştık vs dedim beklemediğim bir durumda dondum kaldım açıkçası. İlk çözülen embriyonun kalitesini beğenmediğini sonraki çözüleninde çift embriyo olduğunu söyledi ve biri tanesinin tutma ihtimalinin zaten %15 olduğunu belirtti. Ama dilersen yeni bir tane tek embriyo çözebiliriz dedi. Ben de bunu istemedim. Demekki kaderimde bu var hayırlısı buymuş böyle olması gerekiyor dedim ve eşimle kabul ettik. Transfer çok rahat geçti ama idrara sıkışıklık dayanılmazdı

İlk 15 dakikamda lavaboya gittim sonrasında toplamda Yarım saat uzandım. Maksimum 1-2 gün dinlendim fakat full yatak olarak değil bunu kendimde istemedim. Evin içinde hep gezindim. İkinci günden sonra yemeğimi evimin günlük işlerinide yaptım (temizlik hariç) Daha sonra 5. Gün bir göğüs hassasiyeti ve kasıklarımda çekilme batma hissi başladı. Eşim dayanamadı test aldı. Yaptım ilk 5 dakika bir şey çıkmadı o sıra dışarıya çıkmıştık döndüğümüzde çok hafif bir çizgi vardı. Kuruma çizgisi diye düşündüm. Ertesi gün şikayetlerim daha da arttı sıtma tuttu belim ağrıdı kasık ve göğüs hassasiyeti iyice arttı. Erken gebelik ve kaset test aldık ama ilk idrarla değil bayağı gece 11-12 gibi yaptık testi ilk 1 dakikada ikisindede çizgi çıktı. Dayanamadım ertesi gün yani transfer +7. Gün kan verdim. 93 çıktı her 48 saatte %75 artış oldu. Doktorum 3 den sonra daha kan verme gayet iyi ilerliyor dedi. Transfer +16. Gün de ise çok şükür keseyi gördük. 12 Temmuz da kalp atışı için çağırdı. Günlerim çok stresli ve endişeli geçiyor. Bazen belirtilerim oluyor bazı günler ise olmuyor. Olmadığı günlerde çok üzülüp acaba sonlandı mı diye paniğe kapılıyorum sürekli evde kaset test yapıyorum

Sizce belirti aramakla hata mı yapıyoruz? Kasık ağrılarım 2 gündür artık yok diyecek kadar ve bu beni endişelendiriyor. Normalde de bel fıtığı olan bir insan olarak belim beni bir tık zorluyor bu süreçte. Çok şükür bulantı vs yok sadece akşamları erken uyuyorum. Çabuk yoruluyorum o kadar. Çalışırken beni tek zorlayan şey uyku. Umarım hepimiz bu süreci sağlıkla ilerler ve bebişlerimize hayırlısıyla kavuşuruz.