- 1 Mart 2007
- 6.159
- 12.731
- 773
- 38
- Konu Sahibi Dilara55333
Ama sizin yaptığınız da normal değil ki başına bir şey gelecekse kafese kapatsanız da gelir, sakınan göze çöp batacak aksi ispatlanmadı bu konuda. Salmayın kendinizi ama bu kadar da çevreye kapatmayın kendinizi. Kartal bebek herpes virüsünden enfeksiyon kapıp kalp yetmezliği yaşadığını söylemişti annesi. Bir anlık dalgınlığınızla bile neler olabilir çocuğa. Kimsenin çocuğu değersiz değil. Herkes okula ya da kreşe gönderiyor ya da bakıcıya, ailesine emanet ediyor. Onlar da sizin bebeğiniz gibi tüm açık saldırılara karşı savunmasız.Neredeyse 5 aylık kızım var. Hamilelikte ilk 6 ay sadece aile ile görüştüm. Son 3 ay kimseyi görmedim. Eşim de işten eve evden işe ki orada da kimseye yaklaşmamaya çalıştı.
Eşimin kuzeninin eşi benden 2 hafta gerideydi hamilelikte. Covid geçirdi semptomsuz atlattı. Bebeği doğdu 5 gün yaşadı. Mis-c sendromu (covid komplikasyonu) nedeniyle öldü.
Arkadaşım benden 1 ay sonra doğurdu. 38.haftada doğurdu ve yine covid geçirmişti. Çocuğun barsakları gelişmemişti uğraşıyorlar. Baş çevresi küçük, prematür bebek gibi tonik kasılmaları oluyor. Covidden olabilir diyorlar.
Evladı kıymetsiz olan hamileyken misafir de alır, gezer de. Bir de bana yatıya geliyorum diyecek kimse olamazdı hamileyken. Eşime de diyemezlerdi. Sokaktan bulmuyoruz biz bu çocukları.
Ve lütfen anne adaylarını korkutmayın.
Bu korkutmaların sonucu ilerde Victor vakası gibi çocukları dış dünyaya nasıl uyumlu getiririz durumuna döneceğiz. Pandemi çocuklarının okula dönüşü bile vehamet.