33 haftalık hamile yatılı misafir

Neredeyse 5 aylık kızım var. Hamilelikte ilk 6 ay sadece aile ile görüştüm. Son 3 ay kimseyi görmedim. Eşim de işten eve evden işe ki orada da kimseye yaklaşmamaya çalıştı.

Eşimin kuzeninin eşi benden 2 hafta gerideydi hamilelikte. Covid geçirdi semptomsuz atlattı. Bebeği doğdu 5 gün yaşadı. Mis-c sendromu (covid komplikasyonu) nedeniyle öldü.

Arkadaşım benden 1 ay sonra doğurdu. 38.haftada doğurdu ve yine covid geçirmişti. Çocuğun barsakları gelişmemişti uğraşıyorlar. Baş çevresi küçük, prematür bebek gibi tonik kasılmaları oluyor. Covidden olabilir diyorlar.

Evladı kıymetsiz olan hamileyken misafir de alır, gezer de. Bir de bana yatıya geliyorum diyecek kimse olamazdı hamileyken. Eşime de diyemezlerdi. Sokaktan bulmuyoruz biz bu çocukları.
Ama sizin yaptığınız da normal değil ki başına bir şey gelecekse kafese kapatsanız da gelir, sakınan göze çöp batacak aksi ispatlanmadı bu konuda. Salmayın kendinizi ama bu kadar da çevreye kapatmayın kendinizi. Kartal bebek herpes virüsünden enfeksiyon kapıp kalp yetmezliği yaşadığını söylemişti annesi. Bir anlık dalgınlığınızla bile neler olabilir çocuğa. Kimsenin çocuğu değersiz değil. Herkes okula ya da kreşe gönderiyor ya da bakıcıya, ailesine emanet ediyor. Onlar da sizin bebeğiniz gibi tüm açık saldırılara karşı savunmasız.
Ve lütfen anne adaylarını korkutmayın.
Bu korkutmaların sonucu ilerde Victor vakası gibi çocukları dış dünyaya nasıl uyumlu getiririz durumuna döneceğiz. Pandemi çocuklarının okula dönüşü bile vehamet.

yani bu sizin kararınız. Belki yeni evlisiniz pratik kazanamadınız hamile de olunca istememiş olabilirsiniz.hastalık da herkes gezip tozarken eve kabul etmemeyi unutturdu. yazın tatile giriyor corona da :KK49: eşiniz de kırılmış olabilir ama sınırlar böyle böyle çizilir. Zamanla alışır.

Maalesef öyle ama riski azaltmak en mantıklısı. İşe bir şey yapamazsınız ama mesela başka kimseyle görüşmeyebilsiniz. Eve misafir almazsınız. Her karşılaştığınız insan risk ve ne kadar az insan o kadar güvenli demektir. Ben işyeri hekimliği yapıyordum. 36 yaşımda tüp bebekle hamile kaldım. Corona döneminin geçmesini bekleyecek yıllarım yoktu maalesef. Riski azaltmak için işi de bıraktım. Durumumuz uygun olmasaydı sadece işe gitseydim dışarı başka nedenle çıkmaz, eve kimseyi yine kabul etmezdim ve ilk fırsatta doğum iznine çıkardım. Umarım sizin bebeğiniz de sağ salim gelir hiç etkilenmez.
Konu sahibi zaten hamile haliyle bebek görmeye uçakla kardeşinin evine giden biri. Covid onun için bir bahane değil. Sizin de kötü niyetle yazmadığınızı biliyorum ama bu tarzda felaketle sonuçlanan hamilelikleri olabildiğince yazmamaya dikkat ederseniz daha iyi olur. Cevap yazdığınız mesajdaki gibi birçok hamile kadın bu konuları okuyor, kaygılarını arttırabilirsiniz.

Ama sizin yaptığınız da normal değil ki başına bir şey gelecekse kafese kapatsanız da gelir, sakınan göze çöp batacak aksi ispatlanmadı bu konuda. Salmayın kendinizi ama bu kadar da çevreye kapatmayın kendinizi. Kartal bebek herpes virüsünden enfeksiyon kapıp kalp yetmezliği yaşadığını söylemişti annesi. Bir anlık dalgınlığınızla bile neler olabilir çocuğa. Kimsenin çocuğu değersiz değil. Herkes okula ya da kreşe gönderiyor ya da bakıcıya, ailesine emanet ediyor. Onlar da sizin bebeğiniz gibi tüm açık saldırılara karşı savunmasız.
Ve lütfen anne adaylarını korkutmayın.
Bu korkutmaların sonucu ilerde Victor vakası gibi çocukları dış dünyaya nasıl uyumlu getiririz durumuna döneceğiz. Pandemi çocuklarının okula dönüşü bile vehamet.

Yahu şu anda biz geziyoruz gayet. Çocuğumu da herkese gösteriyorum elbette kafese kapatamayız ve sonsuza dek koruyamayız. Ama covid in hamilelik dönemde etkileri sıkıntılı. Özellikle hamileliğin son 3 ayı ile ilgili çalışmalar var. İlk 40 gün de çocuğun bağışıklığı çok sorunlu. Bu nedenle özellikle hamileliğin son 3 ayı ve bebeğin ilk 40 günü dikkat etmek gerekli. Tabi bence bu da. İsteyen gezsin misafir ağırlasın sonuçta doğduktan sonra koruyamayacağız diye. Ama burada “ne var canım, masaya 1 tabak mı koyamadın” ya da “zor durumda hastaneye gelmişler tabi bakılmalı” diyen insanlara cevap verdim. Öyle değil işte. Bir hamile bile kendini mecbur hissetmesin insan ağırlamaya demek istedim. Ben kimseyi kabul etmedim. Milleti de yoldan çevirdik ilk 40 gün. Sonra gösterdik çocuğu. Herkesin kendi düşüncesi, kendi duyarlılığı, kendi riski. Bence covid döneminde kritik dönemler alınmayacak risk ama herpes kapması alınabilecek risk. Ya da çocuğun 40ından sonra corona kapması alınabilecek bir risk. Tabi hasta kimseye yaklaştırmadan elbette. Yani asemptomatik birinden kapmasından bahsediyorum. Tabi ki hamileler de korkmasın. Benim çevremde bu kadar çıkması çok büyük şanssızlık oldu. Genelde sadece plasentayı etkiliyor covid ve o da çok büyük hasar veriyor gibi değil. Annenin riski son 3 ay bağışıklık düştüğünden daha önemseniyor aslında. Yani covid kapıp ölme ihtimaliniz çocuğunuzun doğup mis sendromundan ölme ihtimalinden daha yüksek. (Alta link bıraktım korkulmasın diye, hamilelikte covidle ilgili son bulgular için) O yüzden panik yapmadan dikkat etmek lazım. İnsanlarla görüşmeyi mümkün olduğunca sınırlandırmak, kapalı ortama mümkün olduğunca girmemek gibi. Ne kadar kapma riskini azaltırsak o kadar iyi.

Konuyla ilgili de konu sahibi elbette ektiğini biçmiş. Ben eve bebeği görmeye gelen kimseye hiçbir yemek yapmadım, hazırlamadım. Görümcem de dahil. Kendisi eleştirdiğini yaşamış resmen. Normal zamanda teyze çocuğunu evde ağırlarsın eşle birlikte ama hamileyken de lohusayken de küçük çocuğu varken de corona olmasa bile elbette rahatsız olursun. Ben 4,5 aylık bebekle yeni yemek yapmaya başladım ki önceden anneler yapıyordu sağolsunlar. Hamileliğim de çok kötüydü yine yapmıyordum hiçbir iş. Yani hamilelik benim için hastalıktı. Hiçbir dönem bu kadar zorlanmamıştım. Lohusalık daha fenaydı. Konu sahibi normalde çok haklıyken gelinine yaptığı nedeniyle haksız duruma düştü sadece.

Link: Pregnancy and coronavirus (COVID-19)

Son düzenleme:
Ya bişey diyeceğim. İnsan ne yaşatırsa yaşıyor ya şu an konu sahibi bunu yaşıyor. Yeni doğum yapmış gelinlerinin hizmeti beğenmeyip hunharca eleştirirken şimdi evine gelecek misafiri kabul etmiyor. Söyleyeceklerim bu kadar
Forumda sık sık ilahi adalet var mı diye konu açanlar bunu okuyup tatmin olsun. Ne kizmistik o zaman konu sahibine

Bence hata etmişsiniz. O 1 gece ömür boyu bütün sülale tarafından başınıza kakilacak. Sülale de önemli değil,ben kendim utanirdim . Diğer konumuza da baktım da hamileyim de hamileyim diye ne çok abartiyirsunuz herşeyi .

Son düzenleme:
Güncel = misafirler apart tutmuş. Eşimde buranın misafirhane olmasını anlamıştır umarım çünkü ipini koparan buraya geliyor iyiki gelmemişler dün feciydim kusmaktan içim dışıma çıktı artı her yerm çatlak kırmızı resmen çıplak geziyorum

Bence hata etmişsiniz. O 1 gece ömür boyu bütün sülale tarafından başınıza kakilacak. Sülale de önemli değil,ben kendim utanirdim . Diğer konumuza da baktım da hamileyim de hamileyim diye ne çok abartiyirsunuz herşeyi .
İnsallah sizde benim de gibi hamilelik yaşarsinz da anlarsınız ne yaşadığımi

Ben 2 kere yaşadım, beddua mi bilmiyorum ama geç kaldınız bunun için. Hamilelik ve dogumlarimizi karşılaştırmayalım bence zira benim yaşadıklarımı yaşasaniz dayanamazdiniz eminim.

Görümcem 18 haftalık hamile birkaç gün önce şehir dışından onun görmeye gittik sabah kahvaltıya . Kahvaltı hazırlamamıştı bile dışarı çıkarttılar 900 TL hesap ödediler 🤦🏻‍♀️ Canı kahvaltı yemek vs yapmak istemiyormuş 😂 yani 1 gece kabul edilebilirdi bence büyütülecek mevzu değil

Maalesef öyle ama riski azaltmak en mantıklısı. İşe bir şey yapamazsınız ama mesela başka kimseyle görüşmeyebilsiniz. Eve misafir almazsınız. Her karşılaştığınız insan risk ve ne kadar az insan o kadar güvenli demektir. Ben işyeri hekimliği yapıyordum. 36 yaşımda tüp bebekle hamile kaldım. Corona döneminin geçmesini bekleyecek yıllarım yoktu maalesef. Riski azaltmak için işi de bıraktım. Durumumuz uygun olmasaydı sadece işe gitseydim dışarı başka nedenle çıkmaz, eve kimseyi yine kabul etmezdim ve ilk fırsatta doğum iznine çıkardım. Umarım sizin bebeğiniz de sağ salim gelir hiç etkilenmez.
Tesekkur ederim inşallah sıkıntısız atlatırız
Allah size ve çocuğunuza sağlıklı ömürler versin inşallah

Görümcem 18 haftalık hamile birkaç gün önce şehir dışından onun görmeye gittik sabah kahvaltıya . Kahvaltı hazırlamamıştı bile dışarı çıkarttılar 900 TL hesap ödediler 🤦🏻‍♀️ Canı kahvaltı yemek vs yapmak istemiyormuş 😂 yani 1 gece kabul edilebilirdi bence büyütülecek mevzu değil
Siz davet edersnz görümcenizi hamile iken 😉 gelinlerde görümce olmuş bu devirde 🤭🤭

Ne kolay dimi beddua etmesi?
Dedikodusunu yapmaktan bir hal olduğunuz gelin de size inşallah benim gibi sıkıntılı lohusalık geçirirsin de anlarsın dediyse ne yapacaksınız?

Merhaba
33 haftalık Hamileyim eşimin teyzesinin oğlu ve gelini yatılı gelecekmis.
Sabahtan gelip ertesi gün işleri bitince gidecekler fakat Hastane işi bitermi bitmezmi orasını Allah bilir. (bitmezse kalmaya devam edecekler)
Bu insalar ömrümde evime gelmedi aramadi sormadi biz merkez bir yerdeyiz
Sınavı, okulu, hastane işi olan gelip burayı otel gibi kullanıyor ama ilk kez reddettim
Eşim bana trip atıyor laf söylüyor bir gece idare edemedin diye haksizmiyim
33 haftalık hamile olarak ağırlamak zorundamiyim teyze oğlu ve gelinini
Korona olmasaydi esiniz hakliydi, yani 1 gun hastalik durumunda es hatrina katlanilabilir bence ama korona oldugu icin bunu dusunmesi bile hata

Back
X