Tamam en çok dertli olan sizsiniz. Tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum, bol dertler.Ben de dehbliyim hanfendi ve asla sizin kadar melodram yapmadım .. Ve inanın dehb yetişkin otizmden daha beter bile olabiliyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamam en çok dertli olan sizsiniz. Tebrik ederim, başarılarınızın devamını diliyorum, bol dertler.Ben de dehbliyim hanfendi ve asla sizin kadar melodram yapmadım .. Ve inanın dehb yetişkin otizmden daha beter bile olabiliyor
Dehb otizmle ilişkili olduğu durumlar olabiliyormuş. Benim de dehb tanım vardı ama otizmle ilgili değildir diye düşünüyorum o biraz daha karakter gibi benim için.Bende kendimden bu durumdan şüpheleniyorum ama dehb taniliyim acaba ondan mı ? Belirtilerinin neydi acaba ? Bu arada sakin arkadaslariniza söylemeyin halkımızı cahildir rencide ederler gerek yok
Ya bunu yapanın anneniz olmasınza üzüldüm konuyla alakasız. Annem de benim tüp bebek tedavisi gördüğümü tüm mahalleye yaydı. Ne zaman anneme gitsem gtümü göbeğimi inceleyip hamile mi acaba diye içten içe süzüyorlarKucuk kizim makrosefali tanili ama herhangi bir sendroma, hastaliga vs sahip olmadigi netlesti.
Bu durum netlesene dek, ailemizdeki bircok kisi durumu öğrendi, ben anlatilmasini istemedim ama sagolsun annem kardeslerine her hastane randevumuzu bildiriyordu ve bu sebeple kizima halen daha hastaymis gibi davraniliyor, gelen mutlaka bir kafasini inceliyor (su an artik yasitlarina persentil olarak epey yaklasti), ardından "yok ya buyuk degil bence abartıyorsunuz" ya da "ay hakikaten buyuk, insallah buyudukce boyle iri durmaz kiz cocugu cok zorbalanir" vb cumlelere maruz kaliyoruz.
Bebeğim 2 yasinda ve kendi cekirdek ailemizde asla kafasıyla alakali seyler duymadigi ve ben gelen her misafire cocugun yaninda bunlari konusmuyoruz dedigim halde, yavrum kendisinin "koca kafali" oldugunu soyluyor, simdi eğlendiriyor bu durum kendisini ama buyudukce uzulecek biliyorum.
Sizin durumunuzla hastalik baglaminda alakasiz olsada insanlar etiketlemeyi seviyor diye ornek olsun istedim, bence kendinizi asagi cekecek bu hareketten (otizmli oldugunuzu etrafla paylasmaktan) kacinin. Bu ulke cok kulturlu oldugunu zanneden zorba yobazlarin ulkesi, hic gerek yok.
Ayrica bana kalirsa ulkenin en az yuzde 30-40'i tani almamis otizmli ya da dehb'li zaten, hepimizde biraz ucundan mevcut diye dusunuyorum.
Annemin iyi niyetinden yana hicbir suphem yok, o benle konusunca beni uzdugunu zannettigi icin torununun basina gelenleri kardesleriyle paylasip rahatliyordu aslinda, sonradan kendide farketti, anlatmayi birakti, kuzuma hasta gibi bakiyorlar diye kendini sucluyor su anda, kardeslerine kiziyor ama tabi artik olan oldu.Ya bunu yapanın anneniz olmasınza üzüldüm konuyla alakasız. Annem de benim tüp bebek tedavisi gördüğümü tüm mahalleye yaydı. Ne zaman anneme gitsem gtümü göbeğimi inceleyip hamile mi acaba diye içten içe süzüyorlar
yorumumuda begenmeme yapmayın ya ayıp birşey mi dışlanacaksın herkes bir engelli adayı hayret birşey ! yarın başımıza ne geleceğini nereden bileceğiz herkes sizi olduğu gibi kabul etsinben beğenmedim yaptım çünkü niye gizleme ihtiyacı duyarsın ki saçmalık !?
Kafanızda otizmi farklı canlandırıyorsunuz bence. Bu bir spektrum. Söyleyip söylemeyecek bir şey yok.ya insan daha ne kadar şaşırabilirim diyor. 15 aylık oğlumda otizmden şüpheleniyordum ama belirtilerden sadece parmak ucu yürümesi var gerisi yok. yine de uzmana götürdüm ve daha küçük sonra ay tekrar getirin filan dedi. kafam hep onunla meşgulken kendimde de benzer şeyler gördüm. üç farklı doktora gidip tanı aldım.
bildiğin 33 yıldır tüm gizem aydınlandı. hep neden farklıyım diye düşünüyordum veya neden insanları anlamıyorum iletişim kuramıyorum diye. çok üzüldüm çünkü otizmde olan stimming dediğimiz tekrarlayıcı hareketler çocukluğumdan beri hep vardı hala var, kimse de farketmemiş. çok kez psikiyatri ve psikologa gittim halbuki. okb-anksiyete-depresyon-sosyal fobi gibi bozukluklar yüzünden.
düşününce çocukken de çok tuhaftım zaten o zaman da kimse dememiş bu kız niye böyle diye. göz teması kurmuyorum, ritmik hareketler yapıyorum. annem diyordu ki 3 yaşlarındayken seni bırakınca 4 saat hiç kalkmadan odaklanıp aynı boyutta kağıtlar kesiyordun makasla. normal mi yani kimse de tuhaf dememiş.
sanırım şu an yapabileceğim bir şey yok, eşime de şok oldu tabi resmen otizmli biriyle evlenip farketmemiş. benim sürekli kafamın karışık olmasını ve sohbet ederken aniden konu değiştirmemi filan zekadan zannediyormuş. ayak sürtme hareketimi de tik sanıyormuş. ben çoğu zaman yaptığımı farketmiyorum bile. ama oğlum da yapıyor bu hareketi. allahım yaa.
burda bir konu vardı kadın yıllar sonra kocasının otizmli olduğunu farketmişti de herkes linçlemişti kadını. o da oğlunu gözlemlerken öğrenmişti. nasıl başıma geldi o olay hayret ediyorum.
netice olarak, kendimi çok kötü hissediyorum. ve sizce insanlardan bunu gizlemeli miyim yoksa aileme arkadaşlarıma söylesem beni yanlış anlamazlar sürekli problem yaşamaktan kurtulur muyum? bir yandan gizlemek istiyorum ama bir yandan da söylersem belki sürekli yanlış anlaşılıyorum kaygısı yaşayıp durmam. olur mu ki öyle?
Bazen iş yerinde de iletişim sıkıntısı yaşadığım oluyor acaba söylesem ters mi tepki olur yoksa anlayış mı gösterirler? gerçi kimsenin anlayış gösterme gibi bir zorunluluğu yok.
Beğenmeme sebebim saçmalık şeklinde çıkış yapman. Yoksa tabi ki herkes farklı fikirde olabilir. Ben de saklamama fikrindeydim zaten.Madem beğenmeme yapacaktın ne diye konuyu paylaştın herkesten yorum almak değil midir kimisi sakla der kimisi saklama der konu sahibinde beğenmeme yapması enterasan
işinize geldiği gibi davranın bizide yormayın
niye saçma onlar zorbalar seni diye saklamanmı mantıklı doğru olan bu değil biliyorsun belki mecbur kalırsın ama doğru birşey yapıyormuş gibide davranmaBeğenmeme sebebim saçmalık şeklinde çıkış yapman. Yoksa tabi ki herkes farklı fikirde olabilir. Ben de saklamama fikrindeydim zaten.
Melo boş yapma ya. Dogru değil biliyorsun diyorsun bıde. Fikir almaya çalışıyor işte. Bana göre saklaması gerek. Böyle alısılmıs yaşanmış ekstra kımse hassas davranmayacak. Belki daha cok uzecekler bilince. Sende bir öyle bir böylesin. Konu sahibı ıletısım sorunum var dıyor senın daha çok var.niye saçma onlar zorbalar seni diye saklamanmı mantıklı doğru olan bu değil biliyorsun belki mecbur kalırsın ama doğru birşey yapıyormuş gibide davranma
önce sende nasıl davrancağını bil ben doğru olmadığını düşünüyorum o kadar hastalıklar ,farklılıklar var bir arada yaşıyoruz saklar , saklamaz ama doğru olmadığını sonuna kadar savunurum bir arada yaşamayı öğrenmeliyizMelo boş yapma ya. Dogru değil biliyorsun diyorsun bıde. Fikir almaya çalışıyor işte. Bana göre saklaması gerek. Böyle alısılmıs yaşanmış ekstra kımse hassas davranmayacak. Belki daha cok uzecekler bilince. Sende bir öyle bir böylesin. Konu sahibı ıletısım sorunum var dıyor senın daha çok var.
Vede kendi özeli paylaşmak zorundada değil o ayrıMelo boş yapma ya. Dogru değil biliyorsun diyorsun bıde. Fikir almaya çalışıyor işte. Bana göre saklaması gerek. Böyle alısılmıs yaşanmış ekstra kımse hassas davranmayacak. Belki daha cok uzecekler bilince. Sende bir öyle bir böylesin. Konu sahibı ıletısım sorunum var dıyor senın daha çok var.
Herkes fikrini belirtiyor. Sen dayatıyorsun melo. Kadına dogru olan mantıklı olan bu sende biliyorsun yazmıssın. Tavrını begenmedı dıye bildiğini yap konu acma dıyorsun. Iletısım sorunun var. Alta dıger yazdıgın yorumları başa yazsaydın sorun yoktu. Son diyeceğin lafı en başa koyuyorsun. Biz gayet bır arada yasayabılıyoruz. Ama bile isteye kötülük yapan insanları engelleyemeyız. Zaten gelmıs 33 yaşına böyle tanımış alısmıs herkes. Söylese ne olacak bu saatten sonra? Daha fazla üstüne gelenlet olacak. Aıle kurmus bu kadın hayatı herkes gibi yaşıyor zaten.önce sende nasıl davrancağını bil ben doğru olmadığını düşünüyorum o kadar hastalıklar ,farklılıklar var bir arada yaşıyoruz saklar , saklamaz ama doğru olmadığını sonuna kadar savunurum bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz
Sana göre saklaması gerekir bana göre değil sende farklı düşünmeyi kabul et!
Kim ne derse desin umursamaması lazım ama genede ona kalmış.@gkulata
o zaman konu açmayacaksın bildiğini yapacaksın
Tamam Oksijensizsu nasıl gerekiyorsa öyle yapsın ama şimdi biri duyarsa ne olur nasıl bir tepki verecek?Herkes fikrini belirtiyor. Sen dayatıyorsun melo. Kadına dogru olan mantıklı olan bu sende biliyorsun yazmıssın. Tavrını begenmedı dıye bildiğini yap konu acma dıyorsun. Iletısım sorunun var. Alta dıger yazdıgın yorumları başa yazsaydın sorun yoktu. Son diyeceğin lafı en başa koyuyorsun. Biz gayet bır arada yasayabılıyoruz. Ama bile isteye kötülük yapan insanları engelleyemeyız. Zaten gelmıs 33 yaşına böyle tanımış alısmıs herkes. Söylese ne olacak bu saatten sonra? Daha fazla üstüne gelenlet olacak. Aıle kurmus bu kadın hayatı herkes gibi yaşıyor zaten.
Soylemezse kım nerden duyacak? Hadi duydular. Size ne dıyebılır bu kadın. Yenı tanı koyuldu bende ustunde durmadım dıyebılır kıme ne soylemek zorunda değil kı. Kımseyı ılgılendırmıyor. Aramızda tanı koyulmyan bır sürü kişi var. Kım ne dıyor onlara.Tamam Oksijensizsu nasıl gerekiyorsa öyle yapsın ama şimdi biri duyarsa ne olur nasıl bir tepki verecek?
hak veriyorum canımSoylemezse kım nerden duyacak? Hadi duydular. Size ne dıyebılır bu kadın. Yenı tanı koyuldu bende ustunde durmadım dıyebılır kıme ne soylemek zorunda değil kı. Kımseyı ılgılendırmıyor. Aramızda tanı koyulmyan bır sürü kişi var. Kım ne dıyor onlara.
Ha isterde söylesin ama insanlar kötü. Bunun için otizm demeye gerek yok. Dumduz kötüler var. Bunu duyunca burdan yürürler
Videolar izleyerek kitaplar okuyarak..trex pozisyonunda uyurum iki işi asla aynı anda yapamam mesela araba sürerken muhabbet etmek tezgahı silerken arkadaşıma kek tarifi vermek imkansız benim için gibi gibi şeyleri niye yapamadığımı takip edip buldum ..Tanınız var mı? Nasıl anladınız?