33 yaşındaki bir kadın için başarı kriteri nedir sizce?

[/QUOTE]
Benim dusuncem bu arkadaşım . Nasıl anliyorsan anla umrumdada degil. Sanada sorucak değilim dengeli mi dengesizlik mi diye hayret bir sey[/QUOTE]

Ovvvv cok agresifsiniz sayin kariyerli bayan :KK70:degersiz buldugunuz ev hanimlarinin hikayelerini neden ciddiye alip bu kadar sinirleniyorsunuz ki :KK59: bu arada aman siz sakin hayatiniz boyunca issiz kalmayin maazallah degerinizi kaybeder paspas olursunuz :KK14:

Son düzenleme:
Benim dusuncem bu arkadaşım . Nasıl anliyorsan anla umrumdada degil. Sanada sorucak değilim dengeli mi dengesizlik mi diye hayret bir sey

Ovvvv cok agresifsiniz sayin kariyerli bayan :KK70:degersiz buldugunuz ev hanimlarinin hikayelerini neden ciddiye alip bu kadar sinirleniyorsunuz ki :KK59: bu arada aman siz sakin hayatiniz boyunca issiz kalmayin maazallah degerinizi kaybeder paspas olursunuz :KK14:[/QUOTE]
Kendini ve kendi grubunu degersiz goren
sizsiniz "bayan" cunku bende henuz ogrenciyim.:KK68: Sadece fikrim. Millette o
kadar asagilik duygusu olusmuski hemen degersize vuruyorlar.

Araçlar herkese göre değişir de kriter bence mutluluktur olmalıdır. İnsanı ne mutlu ediyorsa, ne hayali varsa odur kriter. İnsan hem özgür hem sosyal bir varlıktır, ama sosyalliği yüzünden özgürlüğünden feragat ederse mutlu olamaz, bu yüzden genel kalıplara sokmaya çalışmak bence çok yanlış.

Konuyu tam okuyamadım ama kendini yetersiz başarısız vs görüyorsan insanların kriterlerini, toplumun beklentilerini çok önemsediğindendir diye tahmin ediyorum. Buraya da sorduğuna göre.

Tek kriter mutluluktur bence, ya da olmazsa olmazı. Bekar, hayatında hiç kimse olmayan ve hatta düşük maaşlı bir de işi olan bir kadın mutluysa başarılıdır. Ama sırf toplum dayatıyor diye evlenmek, çocuk yapmak ya da kariyer yapmak zorunda hissediyorsa o kadın zaten bir şekilde mutsuz yani başarısız olacaktır.

Yine de bunu göremeyerek bunları amaçlar ve her şeyi sırf çevresindeki kriterler uğruna başarsa bile, kendi bireyliğini topluma ezdirdiğinden toplum için başarmış olacağından yine mutsuz olur.
Ne yaparsa yapsın mutlu olamayınca, hayat herhalde böyle der... Bir de üstüne umutsuz olur.
Bir ömür kabulleniş gelir sonra da.

İçine yönel derim. Naçizane tavsiyem. Bu cevapları dışarıda arama, mutsuzluk getirir.
Ne istiyorsan o yolda ilerle. O yolculukta mutlu olursun zaten. İçgörünü kazanıp, gerçekten ne istediğini anlayıp, o hayal uğruna daha ilk adımını attığında başarılı sayılırsın, ulaşıp ulaşmaman da mühim değil hatta isteğine, o niyete yönelmen yeterlidir... kendine karşı samimi ol, kendini kandırma bu süreçte, yeter...

[/QUOTE]
Kendini ve kendi grubunu degersiz goren
sizsiniz "bayan" cunku bende henuz ogrenciyim.:KK68: Sadece fikrim. Millette o
kadar asagilik duygusu olusmuski hemen degersize vuruyorlar.[/QUOTE]

Tarzin cok tatli :KK53:

Arkadaslar aman diyeyim ya bu konuda bile birbirimizi yemeyelim :KK53: ben su an calismiyorum bu nedenle kendimi ise yaramaz buluyorum mesela tabii bu benim kendimle ilgili fikrim, asla bir ev hanimina degersiz ise yaramaz diyemem o ayri, arkadas da oyle demek istememis bence
Kendim icin 33 yas yani bir yil sonrasi icin 10 bin lira maas yeterli olurdu sanirim :KK70:

Başarı mutluluğu garantilemez.ikisi birbirinin aynı değildir ve nedensel olarak ilintili değillerdir. Sizin icin önemli olan saygı duyduğunuz ancak çok başarılı olmayan insanlar tanıyorsunuzdur. Bu insanlar sizce değerliyse niçin siz öyle olmayasınız? Üretken olmak ve iyi şeyler yapmak çok tatminkar ve zevk vericidir. Çok mutlu olabilmek için çok başarılı olmak ne gerekli ne de yeterlidir.
Bunlar David Burns'ün İyi hissetmek kitabından birkaç satır sorduğunuz sorunun az da olsa yanıtı gibi.

Bana göre en azından bir çocuk sahibi okumuş ise iş hayatına atıldığı zaman hayal ettiği kariyere ulaşmış. Bunları yaparken desteğini esirgemeyen bir eşi olmalı. Kariyer hariç var çok şükür :)

Bence 33 yasinda bir kadin, eşine, sevgilisine veya ailesine bagimli degilse,yani onlar olmadan da hayatini idame ettirebilme yetisine sahipse ozaman basarilidir diyebilirim.

İdeal kadın
Niye yunan felsefesi yapıyoruz ki anlamadım:p
En güzeli aynı ülkeler gibi insanların da hedefleri olmalı bence uzun vadeli ve kısa vadeli hedefler sonra o hedeflere göre huzur ve mutluluk içerisinde bir yaşam:)
herkesin ideali değişkendir şu zaman antik çağda gibi ideal insandan bahsedilemiyorsa ideal bir kadın ya da ideal bir hayattan da söz edilemez:)

Mutlu olabilmektir kendi kriterlerine göre yapabildiklerini vaşarabilmişseb mutlusundur mutluysan bence başarılısındır. Çevrenin değil senin kriterlerin kıstasdır

aile,kariyer ya da başka bişi,33 yaşında ideal bir kadın nasıl olmalı sizce?
30 yasindayim benim de dusunmeme neden oldun. Bundan 3 sene once olsaydi atanmak derdim 1.5 sene once sorsaydin aile cocuk derdim. Simdi ise basari istedigini elde edebilmek derim. Gulmek coookkk gulmek derim sevmek sevilmek derim saglikli olmak derim mesleginde en iyisini yaomak derim oyle terfi falan degil temizlik bile yapiyorsan bal dok yala olmali heryer o derece iyi yapmak derim. Imanli olmak derim Allaha sonsuz guven derim. Derim de derim sen icinden begen al. ;)

Kesinlikle
Benim şükürsüzlüğe tahammülüm yok
O kadar güzel yaratılmışız ki aslında yeter ki biraz olsun başımızı ellerimizin arasına alıp düşünelim
Çok şeyi değiştirebilir, güzelleştirebiliriz
Ben bi çiçeğe bakınca bile çok anlam çıkarırım, bazısı aman otla uğraşamam der
Eki Görüntüle 1809968
Bunlar benim minicik alanda biriktirdiğim gönlümün bahçesi, bana göre

Dün burda paylaştığım çiçeklerden birinin
Eve gidince çiçek açmış olduğunu gördüm
Çocuklar kadar sevindim ( : kokusu da mis misss
12938249_10207821640793504_475563473607988221_n.webp

Bence hayattan zevk alabiliyorsan 'ideal insan' sındır
Bunun bi standardı yok

Back
X