33 yaşındaki bir kadın için başarı kriteri nedir sizce?

bana göre başarı kriteri kariyer, koca, çocuk, para değildir. bence başarı şu psikolojimizi bozan dünyada mutlu umutlu kalabilmemizdir. gerisi inan boş

Bir saksı çiçek dünyayı güzelleştirmeye yardımdır, canlı bir varlığa destektir, ekolojiye katkıdır. Bir saksı çiçekle bile uğraşamayanlar ne ile uğraşıp başarı gösterecekler ki diye düşünmeden edemiyorum, içim kıpır kıpır bugün, dört tane yeni fidanım oldu, bir ormana desteğim oldu, bunlar güzel şeyler. Huzur buluyorum dünya güzelleştikçe, paylaştıkça türünün hiç önemi yok , burasıda benim huzur yuvam, hiç bir hayvan barınakta olsun istemem ama yine de onları görünce içim ısınıyor, sevildiğimi hissediyorum.
Eki Görüntüle 1810022
Ne mutlu size
Bende çiçeklere aman otla uğraşamam diyenleri 'ot gibi yaşıyo' diye canlandırıyorum zihnimde
Ya da başka bi uğraş ne bileyim
Herşeye öf pöf diyenlerin aslında hiç bir şeye fayda sağlamadıkları için huzursuz olduğunu düşünüyorum
Ne kadar fayda o kadar mutluluk aslında, bir kere denemek lazım en azından belki de hiç kopamayacaklar

Oyuncu Anne diye tanınan Şermin Çarkacı'yı da çok takdir ediyorum
Güzel nesillerin yetişmesinde katkısı çok büyük bir yazar bence
İnsan olarak ta bence 10 numara

33 yaşında bir kadın nerde , nasıl yaşadığına göre , hangi aileden dünyaya geldiğine göre değişkenlik gösterebilir. Ama anadolu da bir köydede doğsa , metropol bir şehirdede doğsa özgüveni olmalı, çok okumalı kendini geliştirmeli, kimseye kendini ezdirmemeli az çok herşey hakkında bilgi sahibi olmalı, pısırık olmamalı, ki toplumda kabul görsün kendini kanıtlasın, eşi saygı duysun.

Kendini seviyorsan, yaşantında mutlu ve huzurluysan, bu kadar işte! Başkalarının seni ideal görmesine gerek yok ki...

İyi bir anne, sevgi dolu bir eş, iyi bir iş, güzel bir aile... Bunlar başka, senin kendini sevmen bambaşka!

Ben şunada katilmiyorum. Mutluysan huzurluysan ideal kadinsin.Abi senin millete katkin nedir. Ortaliga gülücük dağıtmak mi. Vasifin nedir?
Ne kadar kadını asalayici bir zihniyet.

Kendi bileğinin, zekanın hakkıyla kazandığın parayı hesap vermeden harciyorsan. Sen ideal değil idealleri olan kadinsin arkadaş .Geç sen sorunların üstünü kapatarak mutluyum huzurluyum ayaklarini

Ayrıca burda ideali tartismiyoruz asasen. Konu sahibi başari kriterini soruyor.

Boyle durumlarda kariyer şart bence. Ben ev hanımı bir insanı bu kefeye koyamiyorum neden bilmem
İşte ben de önceki mesajlarımda yazmıştım bunlar hep göreceli ben de çalışan kadını koyamıyorum. (Genellemeler bu da dahil yanlistir)Herkes yaşadığı,bilinçalti , gözlemlediği vs vs şeylerden etkileniyor, mesela sizin eşinize güven sorununuz varmış, öyle olunca tabi çalışmazsanız kendinizi güvende ve mutlu hissedemezsiniz, kimisi var çalışıyor maas karti kocada bi çöp alacağı zaman izin istiyor, kimi ev hanımı var benim gibi(ki ben de öğretmenim 7 yıl çalışıp sistemin rezilliğini görüp bıraktım, ileride anlarsıniz ne demek istediğimi) el üstünde tutulur bir dediği iki olmaz, mutludur. Yani bu işler evhanimi eziktir, çalışan cok iyidir gibi genellemelerle olmuyor.

Benim için başarılar çeşit çeşit ve hepsi kendi içinde bazı şartlara bağlı.
Anladığım başarının tanımı ve tarifini yazsam, buraya sığdıramam.
Öyle mutluluktur, güvendir, içimizdedir filan hikaye...
Başarının yönüne kadar tartışılır bu konu.
Çünkü kötü birisi için, kötülük yapmak bir başarıdır.

O halde ben de başarısızlığı tanımlayayım;
Başarısızlık, faydasızlıktır benim için. Hiçbir şeye faydası olmayan, faydası olmadığı gibi zarar verebilen bir şey.
Oksijen israfıdır, kapladığı hacmi öldürür, dünya için büyük bir başarısızlıktır o.

İşte ben de önceki mesajlarımda yazmıştım bunlar hep göreceli ben de çalışan kadını koyamıyorum. (Genellemeler bu da dahil yanlistir)Herkes yaşadığı,bilinçalti , gözlemlediği vs vs şeylerden etkileniyor, mesela sizin eşinize güven sorununuz varmış, öyle olunca tabi çalışmazsanız kendinizi güvende ve mutlu hissedemezsiniz, kimisi var çalışıyor maas karti kocada bi çöp alacağı zaman izin istiyor, kimi ev hanımı var benim gibi(ki ben de öğretmenim 7 yıl çalışıp sistemin rezilliğini görüp bıraktım, ileride anlarsıniz ne demek istediğimi) el üstünde tutulur bir dediği iki olmaz, mutludur. Yani bu işler evhanimi eziktir, çalışan cok iyidir gibi genellemelerle olmuyor.
neden işten ayrıldınız ki

Boyle durumlarda kariyer şart bence. Ben ev hanımı bir insanı bu kefeye koyamiyorum neden bilmem

Ben şunada katilmiyorum. Mutluysan huzurluysan ideal kadinsin.Abi senin millete katkin nedir. Ortaliga gülücük dağıtmak mi. Vasifin nedir?
Ne kadar kadını asalayici bir zihniyet.

Kendi bileğinin, zekanın hakkıyla kazandığın parayı hesap vermeden harciyorsan. Sen ideal değil idealleri olan kadinsin arkadaş .Geç sen sorunların üstünü kapatarak mutluyum huzurluyum ayaklarini

Ayrıca burda ideali tartismiyoruz asasen. Konu sahibi başari kriterini soruyor.

Ev hanımları da çocuk yetiştiriyor, diğer ev işlerinin yanı sıra
O çocuklar okurken derslerine yardımcı oluyorlar
Çocuklarına önce evde eğitim verip sonra okula götürüyorlar
Topluma okumuş, meslek sahibi olmuş, üreten bireyleri kazandırıyorlar

neden işten ayrıldınız ki
Eğitim sistemi çürümüş hatta kokuşmuş olduğu için, öğretmenlere saygı kalmadıgi için, emek sömürücülügü yapıldığı için, saygısız çirkef veliler mantar gibi türediği için, uzar gider liste. Tabi bırakma lüksüm de vardı hic pişman değilim.

Ev hanımları da çocuk yetiştiriyor, diğer ev işlerinin yanı sıra
O çocuklar okurken derslerine yardımcı oluyorlar
Çocuklarına önce evde eğitim verip sonra okula götürüyorlar
Topluma okumuş, meslek sahibi olmuş, üreten bireyleri kazandırıyorlar
ev hanımlığı dediğiniz gibi hafife alınacak şey değil:temizlikçi, aşçı,bakıcı, gece de cinsellik vs, psikologluk, herşey ama herşey ev hanımlığı, bunların hepsine dışarıdan para verilirse acayip para tutar

Eğitim sistemi çürümüş hatta kokuşmuş olduğu için, öğretmenlere saygı kalmadıgi için, emek sömürücülügü yapıldığı için, saygısız çirkef veliler mantar gibi türediği için, uzar gider liste. Tabi bırakma lüksüm de vardı hic pişman değilim.
657 den mi istifa ettiniz,millet öğretmen olmak için çabalıyo, ben de aslında çalışmak istemiyorum en azından şimdiki işimde ve bu aile boyu kriz oluyor, eşim, annem babam vs

ev hanımlığı dediğiniz gibi hafife alınacak şey değil:temizlikçi, aşçı,bakıcı, gece de cinsellik vs, psikologluk, herşey ama herşey ev hanımlığı, bunların hepsine dışarıdan para verilirse acayip para tutar
Aynen ve ev hanımlarını çok küçümsüyorlar ben üzülüyorum böyle düşünülünce bende ev hanımıyım ama çalışmak istesemde kocam istemez benden parasınıda esirgemez ben evle uğraşırım o para getirir herşey karşılıklı ama zaten o az para hatta hiç para getiremesede mutlu ve onla olduktan sonra ben parayı önemsemem bahçemiz var meyvemiz sebzemiz var çok şükür. İdeal kadına gelincede ilk yoruma katılıyorum özgüvenli olmalı bana 30 yaş aralığında olanlar tam bir kadın olarak gelir ve bayılıyorum onlara.

Aynen ve ev hanımlarını çok küçümsüyorlar ben üzülüyorum böyle düşünülünce bende ev hanımıyım ama çalışmak istesemde kocam istemez benden parasınıda esirgemez ben evle uğraşırım o para getirir herşey karşılıklı ama zaten o az para hatta hiç para getiremesede mutlu ve onla olduktan sonra ben parayı önemsemem bahçemiz var meyvemiz sebzemiz var çok şükür. İdeal kadına gelincede ilk yoruma katılıyorum özgüvenli olmalı bana 30 yaş aralığında olanlar tam bir kadın olarak gelir ve bayılıyorum onlara.
aynen katılıyorum, daha doğrusu şöyle kadın nasıl isterse öyle olmalı çalışan çalışsın, çalışmayan otursun evinde

657 den mi istifa ettiniz,millet öğretmen olmak için çabalıyo, ben de aslında çalışmak istemiyorum en azından şimdiki işimde ve bu aile boyu kriz oluyor, eşim, annem babam vs
Üniversite hocasiydim sonra koleje gectim şehir değişikliği yüzünden, ama atanan hicbir arkadaşım memnun değil, çalışma şartlarından memnun olan görsem, kocasının maaşına kredi çekip arabayı değiştirelim baskılarından memnun değil mesela, dün bitanesiyle konuştum fotoğraf mak almış bikac ay önce şimdi kocası telefonunu değiştirmesine izin vermiyormus, devlette öğretmen bu kadın, yani kişi kendini ideal kadın gibi görse de etrafındaki insanlar görmüyor, ben öyle kocaya asla aşk duyamam, ben rahat değilim dedim eşim ve ailem bırak mecbur değilsin dediler. Eşim de ailem de tüm sevdiklerim de benim ideal kadınlığımı kariyerime baglamadilar, beni sadece ben olduğum için sevdiler, illa biseylere katkim mi olacak herkesin hayatina var eşime huzur mutluluk aşk veriyorum, anne babama hayırlı evlat oluyorum güven veriyorum, komsum hamile bi tabak yemek veriyorum, evime gelen yardimci ablayi az çalıştırıp çok para veriyorum bunlar da insanliga katki bence atomu mu parcaliyacaktim.

Üniversite hocasiydim sonra koleje gectim şehir değişikliği yüzünden, ama atanan hicbir arkadaşım memnun değil, çalışma şartlarından memnun olan görsem, kocasının maaşına kredi çekip arabayı değiştirelim baskılarından memnun değil mesela, dün bitanesiyle konuştum fotoğraf mak almış bikac ay önce şimdi kocası telefonunu değiştirmesine izin vermiyormus, devlette öğretmen bu kadın, yani kişi kendini ideal kadın gibi görse de etrafındaki insanlar görmüyor, ben öyle kocaya asla aşk duyamam, ben rahat değilim dedim eşim ve ailem bırak mecbur değilsin dediler. Eşim de ailem de tüm sevdiklerim de benim ideal kadınlığımı kariyerime baglamadilar, beni sadece ben olduğum için sevdiler, illa biseylere katkim mi olacak herkesin hayatina var eşime huzur mutluluk aşk veriyorum, anne babama hayırlı evlat oluyorum güven veriyorum, komsum hamile bi tabak yemek veriyorum, evime gelen yardimci ablayi az çalıştırıp çok para veriyorum bunlar da insanliga katki bence atomu mu parcaliyacaktim.
:DDDsüpersinizz, atomkısmıkomikti, içten güldüm burada

Back
X