33 yaşındaki bir kadın için başarı kriteri nedir sizce?

="Bir-Dost, post: 45958878, member: 744260"]Ev hanımları da çocuk yetiştiriyor, diğer ev işlerinin yanı sıra
O çocuklar okurken derslerine yardımcı oluyorlar
Çocuklarına önce evde eğitim verip sonra okula götürüyorlar
Topluma okumuş, meslek sahibi olmuş, üreten bireyleri kazandırıyorlar
Bunu genele endekslersenkz maalesef çoğu ev hanımı bunu yapmıyor. Yapamıyor. Çok kişiyi biliyorum. Aman mutfakta bulaşık kalmasın diye çocuğunun ogunki derslerine yardım etmeyen. Üstelik kucumsemiyorum bu benim fikrim.Ben böyle düşünüyorum.

post: 45958818, member: 584787"]İşte ben de önceki mesajlarımda yazmıştım bunlar hep göreceli ben de çalışan kadını koyamıyorum. (Genellemeler bu da dahil yanlistir)Herkes yaşadığı,bilinçalti , gözlemlediği vs vs şeylerden etkileniyor, mesela sizin eşinize güven sorununuz varmış, öyle olunca tabi çalışmazsanız kendinizi güvende ve mutlu hissedemezsiniz, kimisi var çalışıyor maas karti kocada bi çöp alacağı zaman izin istiyor, kimi ev hanımı var benim gibi(ki ben de öğretmenim 7 yıl çalışıp sistemin rezilliğini görüp bıraktım, ileride anlarsıniz ne demek istediğimi) el üstünde tutulur bir dediği iki olmaz, mutludur. Yani bu işler evhanimi eziktir, çalışan cok iyidir gibi genellemelerle olmuyor.
Dikkat ederseniz kendi parasını kazanan demedim. Kimseye hesap vermeden kendi parasını harcayabilen dedim. Demek istediğimi anladiniz umarım.

Bunu genele endekslersenkz maalesef çoğu ev hanımı bunu yapmıyor. Yapamıyor. Çok kişiyi biliyorum. Aman mutfakta bulaşık kalmasın diye çocuğunun ogunki derslerine yardım etmeyen. Üstelik kucumsemiyorum bu benim fikrim.Ben böyle düşünüyorum.
Anneniz nineniz de ev hanımı diye düşünüyorum?

Benim annem ev hanımıydı ve bu dediklerimi yapardı, yapıyor. Bizde emeği büyük, dünya bir yana biz bir yanaydık bulaşığın lafı bile olmaz.

Kızıma da annem bakıyor mesela, beni yetiştirdiği gibi yetiştireceğinden emin olduğumdan gözümde arkada kalmıyor
En güzel üretim insana yatırım yapmaktır, çocukları güzel yetiştirmektir

="Bir-Dost, post: 45959535, member: 744260birakiyorumineniz de ev hanımı diye düşünüyorum?

Benim annem ev hanımıydı ve bu dediklerimi yapardı, yapıyor. Bizde emeği büyük, dünya bir yana biz bir yanaydık bulaşığın lafı bile olmaz.

Kızıma da annem bakıyor mesela, beni yetiştirdiği gibi yetiştireceğinden emin olduğumdan gözümde arkada kalmıyor
En güzel üretim insana yatırım yapmaktır, çocukları güzel yetiştirmektir
Benimde cocugum var bende okula giderken anneme birakiyorum. Ben cocugumun başarılı olması için her turlu yardımı yaparım. Ama o benim değil çocuğumun başarısıdır. Ben sadece çocuguma yardım etmisimdir..
Sadece çocuk yetiştirmenin arkasına siginilmamali. Çocuğun başarısını sadece kendi başarısı olarak gormemeli bir ebeveyn

Benimde cocugum var bende okula giderken anneme birakiyorum. Ben cocugumun başarılı olması için her turlu yardımı yaparım. Ama o benim değil çocuğumun başarısıdır. Ben sadece çocuguma yardım etmisimdir..
Sadece çocuk yetiştirmenin arkasına siginilmamali. Çocuğun başarısını sadece kendi başarısı olarak gormemeli bir ebeveyn
Sadece para vererekte çocuğun başarılı olduğuna inanmamak lazım

"Bir-Dost, post: 45959665, member: 744260"]Sadece para vererekte çocuğun başarılı olduğuna inanmamak lazım
Burdaki yardımda aslında parasal açıdan düşünmedim. Birebir dersleri ilgili hayatla ilgili yardımdan bahsediyorum. Parasal yardım da dahil olabilir buna.Bir çocuğun başarılı olduğuna inanmak hayal aleminde gezerek olmaz alırsın eline notlarını konuşursun öğretmeniyle davranışlarıyla ilgili dersleriyle ilgili. O zaman inanirsiniz.

vala 33 yaşında tek istediğim başarı kriteri kv demi tahtalı köyeee:KK68:töbee estgfrllah:confused:

kişiliği karakteri sapasağlam oturmuş aklı selim mantıklı olgun maddi manevi olaylarda fazlasıyla yol almış eşiyle mutlu bir evliliği olan ve güzel eğitimli ahlaklı çocuklar yetiştirebilen gelecek kaygısı olmayan bir bireyse ise bu yaşlarda insan ondan başarılısı ondan iyisi yok bence..

Bence kişi mutluysa olay bitmiştir
Bekar ve Mutlu, evli ve Mutlu, iş kadını ve mutlu, ev kadını ve mutlu
30lu yaşlar artık bana olgun ve daha ayakları sağlam yere basan biri yaptı beni ve sahip olduklarımın farkında Mutlu Mutlu yaşıyorum :)
Sende mutluysan 33 yaşının gerektirdiği yerdesin demektir

Burdaki yardımda aslında parasal açıdan düşünmedim. Birebir dersleri ilgili hayatla ilgili yardımdan bahsediyorum. Parasal yardım da dahil olabilir buna.Bir çocuğun başarılı olduğuna inanmak hayal aleminde gezerek olmaz alırsın eline notlarını konuşursun öğretmeniyle davranışlarıyla ilgili dersleriyle ilgili. O zaman inanirsiniz.
Evet ama ev hanımlarını çok değersiz görüyorsun
Annen de ev hanımı
Hatta senin çocuğuna bakıyor değil mi
Tabi ki senin fikrin o ama bana çok değişik geldi

10 yila yakin is hayatindan sonra kizimla ilgilenebilmek icin isimden ayrildim, ve birden degersiz bir zavalli olmusum meger, bikac ay sonra ise baslamayi dusunuyorum, o zaman da birdenbire entelektüel, aydin, basarili, ideal ve hatta degerli!!! olacagim oyle mi?
Ah ah bir kadin olarak baska bir kadinin degerini nasil meslegiyle, yaşam tarziyla, geliriyle belirlemeye calisirsiniz? Bu ne dengesizlik?

[QUOTE/] E="pelin-, post: 45961447, member: 623806"]10 yila yakin is hayatindan sonra kizimla ilgilenebilmek icin isimden ayrildim, ve birden degersiz bir zavalli olmusum meger, bikac ay sonra ise baslamayi dusunuyorum, o zaman da birdenbire entelektüel, aydin, basarili, ideal ve hatta degerli!!! olacagim oyle mi?
Ah ah bir kadin olarak baska bir kadinin degerini nasil meslegiyle, yaşam tarziyla, geliriyle belirlemeye calisirsiniz? Bu ne dengesizlik?
[/QUOTE]
Benim dusuncem bu arkadaşım . Nasıl anliyorsan anla umrumdada degil. Sanada sorucak değilim dengeli mi dengesizlik mi diye hayret bir sey

Back
X