34 haftalık gebeyim ve psikolojim bitmek üzere...

Nirodha

Kararsız, üzgün...
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
921
1.097
113
Merhaba arkadaşlar. Ben 6 senedir evliyim ve 5 senedir hamile kalmak için uğraşıyordum. Eşimde sperm sorunu bende de pcos vardı. Tüp bebek için para toplamaya başlamış iken Rabbim oğlumu hediye etti.
Lakin 17. Haftada rahim ağzı yetmezliği tanısı nedeni ile acil olarak serklaj yapıldı. O günden bu yana ne çalışıyorum ne de aktif şekilde bir hayat sürdürüyorum.
Bin şükür çok şükür bebeğim hala benimle ancak her an kaybetme korkusu var bende.
Psikolojim inanın alt üst oldu. Sırf kalbini dinleyeyeim diye el doppleri aldım yahu. Eşimi de paniklettirmeye başladım. Sürprizimiz mucizemiz o bizim.
Nolur bana akıl verin. 34. Haftamda bu kadar korku bu kadar stres ne yapacağım bilmiyorum....

Zor günleri atlatmışsın. Şimdi tadını çıkarmaya bak. Benimde 19 haftalık sürekli bi hastalık çıkıyor.
Ben doğurduktan sonra da bu şekilde korkarmıyım asıl onu dert ediyorum. Kaybetme korkusuyla ömür geçermi kuşum. Bu arada hayırlı olsun. Rabbim sağlık versin ikinizede

Ben doğurduktan sonra da bu şekilde korkarmıyım asıl onu dert ediyorum. Kaybetme korkusuyla ömür geçermi kuşum. Bu arada hayırlı olsun. Rabbim sağlık versin ikinizede
Dua edelim canim Allah`in izniyle hicbirsey olmaz. Dogduktan sonra tadini cikar kendine eziyet etme hayatı. Bende de biara sevdiklerimi kaybetme korkusu gibi bisey oluyordu ama dua ederek yendim valla =) Yer Gök dua..

Dua edelim canim Allah`in izniyle hicbirsey olmaz. Dogduktan sonra tadini cikar kendine eziyet etme hayatı. Bende de biara sevdiklerimi kaybetme korkusu gibi bisey oluyordu ama dua ederek yendim valla =) Yer Gök dua..
Sürekli doktora gidiyoruz sıkıntılı gebelik olduğu için. Belki bunun da etkiisi vardır.
Çok üzülüyorum kendime baktıkça. İnanın ki çok özeniyorun öyle hopp deyip planlı hamile kalana ve hopp deyip doğurana.
Allah kimseyi evladı ile de evlatsızlık ile de sınamasın. Aminn

Ben de el dopleri almistin ve surekli takip ederdim.
Hatta bir keresinde kalp atislari duzensiz diye acile gitmistim. Ustelik sizin gibi beklemedim. Ilk ay gebe kaldim. Ve risksiz bi hamilelikti.
Evet dogduktan sonra da devam ediyor.
Bir kac ay sonra alisiyorsunuz.
Cok fazla arastirma yapmayin internetten akisina birakin.
Ikinci cocukta hic boyle seyler hissetmedim. Tatli telaslar olarak hatirlayin cok dusunmeyin kotu seyleri.

Bende de plesenta previa var kanama oluyorum 1 haftadir hastanede yatiyorum az daha ameliyata aliniyordum daha 28 hfta bile olmadim 2 gun kalkmadan yattim suanda hala aktif degilim hem yasak hem korkuyorum evde bi oglum daha var o hep aklimda bjndan sonra aktiflik yok ama yeter ki zamaninda saglicakla gelsinler o korku o endise hep olacak İns bu korkular yerini guzel tatli mutluluklara birakir
Cok germe kasma kendini bebeginide etkilemesin.

Endişe etmeniz çok doğal cunku saglikli gebelik geciren kadinlarda ayni seyleri hisseder sakin olun. Bebeğiniz doğduğun da sürekli panik ve pimpirikli bir anne babaya sahip olmak istemez. Lütfen üzülmeyin kendinizi bu şekilde yipratirsiniz. Hiç bir şey olmaz Allahın izniyle güzel şeyler düşünün.

28 haftalık hamileyken tansiyonum yükseldi, 10 hafta hiç kalkmadan yattım, ilaçlara rağmen tansiyonum hiç 15 in altına inmedi (son gün ilaç almayınca 20 ye çıktı) bu arada haftada 2 idrar tahlili (24 saatlik idrar toplamalı) sürekli protein kaçağı korkusu, karaciğer enzimlerinde bozulma derken 38 e kadar dayanıp doğum yaptım,
sonra uzun süre psikolojik tedavi gördüm çünkü hiç uyumadan bebeğimi izliyordum, uyuyaklınca korku içinde uyanıyordum, karnımda boşluk hissedince bebeğim öldü diye ağlıyordum.
bu noktaya gelmemek için şimdiden destek alın, kendinizi sakinleştiremiyorsanız terapi ya da en azında çevre desteğine başvurun, ben çok yalnızdım ve korkularımı kimseyle paylaşmamak gibi korkunç bir hata yapmıştım...

evet korkarsın ilk aylar daha çok ama bu normal annelik içgüdüsü merak etme, sen de yaşadıklarından dolayı daha ağır olabilir tabii ama kendini kontrol etmeyi öğrenmen lazım
ben doğumdan sonra habire gelip birilerinin bebeğimi aldığı kabusunu görüyordum, üstelik bi sorunum yoktu ne hamilelikte ne bebekte, bunların doğal olduğunu düşünüyorum

Yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin. Az bir zamanın kalmış. Son ay stresten uzak dur. İlk aylar ve son aylar önemli biliyorsun..
Kitap oku, müzik dinle, bebeğinle konuş. Rahatlat kendini.
Yürüyüş yapabiliyor musun bilmiyorum yürürsen o da iyi gelir. Sen gerildikçe rahim de gerilir. Allah'ın dediği olur unutma bunu..

Allah kucağınıza sağ salim almayı nasip etsin

cok zor bişey bu allah böyle annelere sabır versin banada versin içi sıra
ANNE OLMAK COKKK GÜZEL AMA COKKK ZOR BİŞEY
inan cokkk ciddi sorumluluk hemde öyleki
kızım dogana rahat hamilelik gecirdim cok sıkıntım olmadı
ona ragmen aklım hep yavrumdaydı
dogdu gene aynı hep onu düşünerek karnı acmı neresi agrıyor
diyerek düşünerek büyüttüm
okul basladı okulda ne yaptı acaba nasıl diye düşündüm
servisi gec kalsa o nerde diye cıldırdım
magzada bir an görmesem kafayı bozacak gibi olup bagrıyordm x... nerdesin diye cokkkk bagırdım magazalarda
amannn dedim yaa dogsada aynı olucak inanki anne olmak yürek ister vallaha
simdi ikinciyi düşünüyorm tekarar yüreğim nasıl kaldıracak bilmiyorum
buu kafayla alakalı (benim gebeliğim sıkıntılı degildi ve hemen hamile kaldım ona ragmen gözümden sakınıyorum)

magzada bir an görmesem kafayı bozacak gibi olup bagrıyordm x... nerdesin diye cokkkk bagırdım magazalarda
buu kafayla alakalı (benim gebeliğim sıkıntılı degildi ve hemen hamile kaldım ona ragmen gözümden sakınıyorum)

Cevaplayan beni anlayan tüm arkadaşlarım iyiki varsınız. Yürüyüş yapmam yasak. Evde oturuyorum . Doktorum 10 15 gün daha geçse yeter küveze bile girmez diyor. Biraz o rahatlatıyor beni. Eşim ailem hep destek ama onların da hatası olağanüstü hal ilan etmeleri. Wc de 5 dk kalsam eşim endişe ediyor. Annem sen dikişlisin yürüme evde su bile içmeye gitme diyor. Bunların hepsi bende korku yarattı demek bilinç altında. Allah yardım etsin bana da diğer annelere de.

dogumuna az kalmış canım eline bir tesbih al ve devamlı sabır allah cek , yardım allah çek ,

biz olmayanlara dua lar et , birde devamlı yanında birileri olsa biraz cenesiz biri mesela ,

devamlı konuşsa bir şeyler anlatsa , çok güzel vakit geçer ,

hadi az kalmış inşallah

Az kalmış sağlıkla kucağına al

Arkadaşın kızı 6 aylık doğmuş şimdi tepemizden bakıyor oğlu da aynı sen gibi dikişle doğmuş ve 40 haftalık doğmuş

İçini ferah tut

Çok az kalmış annesi az sabır
Tehlikeli dönemi atlatmışsınız çok şükür
Sakin olun , kaygılar stresi artırır hiç gerek yok
Yat aşağı ört üstünü tv izle keyfini çıkar
Sayılı gün çabuk geçer
İçini ferah tut

2 hafta daha dayan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…