34 yaşında özel sektörde iş nasıl bulabilirim?

Arkadaşlar, şikayet ettiğim işimden istifa ettim ve özel sektörde dış ticaret alanında iş arayacağım, çalışmayı sevdiğim bir alan, yabancı dilim şu an biraz gerilemiş gibi, ingilizce konuşmam eskiye oranla çok kötü, en son 5 sene önce dış ticarette 2 yıla yakın tecrübem olmuştu, sadece o kadar...Yaşım 34, sizce bu şartlarda iş bulabilir miyim?
Yaşıma bağlı olarak eskisi gibi güzel değilim, kazayaklarım ve hafif gıdı problemi de var, veremediğim yaklaşık 50 kiloyu saymıyorum bile(şu an 93 kiloyum), özel sektör biraz da görünüme önem verir, o açıdan yazmıştım.

sizce uzun süreli olarak çalışabileceğim, haftasonu ve mesaisi olmayan düzgün bir iş bulabilme durumum nedir?

İş aramanın en temel kuralı yeni işini bulana kadar istifa etme.
İş yerinde türlü mobbinge maruz kalmış bir insanım, stresten kustuğumu bilirim o yüzden diyorum ki hiç bir şart kendini garantiye almadan istifa etmeni gerektirecek kadar kötü olamaz. Hani tacize falan uğruyorsundur ancak.
Umarım bulabilirsiniz. Dış görünüşü önemsemeyin ama ingilizcenizi geliştirmeye çalışın.

İş aramanın en temel kuralı yeni işini bulana kadar istifa etme.
İş yerinde türlü mobbinge maruz kalmış bir insanım, stresten kustuğumu bilirim o yüzden diyorum ki hiç bir şart kendini garantiye almadan istifa etmeni gerektirecek kadar kötü olamaz. Hani tacize falan uğruyorsundur ancak.
Umarım bulabilirsiniz. Dış görünüşü önemsemeyin ama ingilizcenizi geliştirmeye çalışın.
mobbingle ilgili söylediklerinin aynısı bende vardı, nasıl baş ettin, çözüldü mü sorunun

Is bulmak kismet isidir. Senin ozelliklerini ona katlayan bir suru issiz var. nasibin varsa bulursun isi ozelliklerinle degil. Hayirlisi olsun

mobbingle ilgili söylediklerinin aynısı bende vardı, nasıl baş ettin, çözüldü mü sorunun

Yeni işe geçerek. Ki iş yerinde sözlü tacizi de yaşadım, o da yeni işe geçerek. Ama bu devirde kendini garantiye almadan olmaz. 6 ay ücretsiz izin alabilirdiniz. Bu süreçte iş arayabilirdiniz. Bulduğunuzda istifa edebilirdiniz. Yapabileceğiniz çok fazla şey varken gemileri yakmışsınız hemen.

Dış görünüşü boş ver

İçi boş dış görünüşe kimse pirim vermez artık

Lakin İngilizcenin alanında önemli olduğunu söylemeye gerek yok

Birisi beni aradı hadi artık İngilizce konuşalım dedi telefonla görüşürken

Konuşalım da ne konuşalım yani telefonda film mi anlatayım

Sor konuşalım dedim yok siz sohbet edin dedi daha önce hiç görmediğim birisi bu konuştuğum kişi

O nedenle dil konusunda unutulanları tamamlamak önemli

Arkadaşlar, şikayet ettiğim işimden istifa ettim ve özel sektörde dış ticaret alanında iş arayacağım, çalışmayı sevdiğim bir alan, yabancı dilim şu an biraz gerilemiş gibi, ingilizce konuşmam eskiye oranla çok kötü, en son 5 sene önce dış ticarette 2 yıla yakın tecrübem olmuştu, sadece o kadar...Yaşım 34, sizce bu şartlarda iş bulabilir miyim?
Yaşıma bağlı olarak eskisi gibi güzel değilim, kazayaklarım ve hafif gıdı problemi de var, veremediğim yaklaşık 50 kiloyu saymıyorum bile(şu an 93 kiloyum), özel sektör biraz da görünüme önem verir, o açıdan yazmıştım.

sizce uzun süreli olarak çalışabileceğim, haftasonu ve mesaisi olmayan düzgün bir iş bulabilme durumum nedir?

En kötü karar, kararsızlıktan iyidir derler.

Ama ben istifanızın şu yönüne takıldım. Başvuru yaptığınız yerler mutlaka özgeçmiş isteyecek. Özgeçmişte memuriyetten istifa olunca insanların aklına "Acaba gerçekten istifa mı?" sorusu gelebilir.

Zira çok fazla görevden ihraç var son zamanlarda, at izi it izine karıştı derler ya, öyle biraz.

İstifanız zamanlama olarak yanlış geldi bana.

Yerinizde olsam bunun gerçekten istifa olduğunu kanıtlayıcı bir iki belge vs bir şey eklerim cv bırakırken.

Totalde sizin iş bulma şansınızı bilmem ama devam ettirme şansınızı düşük buluyorum. Eski konularınıza hakimim, eskiden özel sektörde çalışmış bir devlet memuru olarak söylüyorum sizin beklentilerinizi karşılayacak bir iş, ortam çok çok zor.

Keşke istifa etmeden önce açsaydınız bu konuyu.

Her şeyin gönlünüze göre olmasını tüm kalbimle diliyorum.

çok güzel, maaş ne kadar(siz az deyince merak ettim)

2100 falan.. ama ben zaten kızımın kreş ücretini ödemek ve bu konuda eşime yük olup onu zora sokmamak için çalışıyorum yetiyor da artıyor bana. Zaten eşim öyle para konusunda sıkmaz bizi. O yüzden al bu özel kreş ücretini de sen öde diyemezdim memur bi adama. Sabah - akşam giriş çıkış saatlerime karışılmaz bilirler ki işim varsa zaten bırakmam. haftasonu kızımlayım. ek çalışmalar olmaz. arkadaşlar kafa dengi... strese sokan olmaz. Fazla para alıp hergün stres çekmek te var. Ki çalışma hayatını çok iyi bilen biriyim.

2100 falan.. ama ben zaten kızımın kreş ücretini ödemek ve bu konuda eşime yük olup onu zora sokmamak için çalışıyorum yetiyor da artıyor bana. Zaten eşim öyle para konusunda sıkmaz bizi. O yüzden al bu özel kreş ücretini de sen öde diyemezdim memur bi adama. Sabah - akşam giriş çıkış saatlerime karışılmaz bilirler ki işim varsa zaten bırakmam. haftasonu kızımlayım. ek çalışmalar olmaz. arkadaşlar kafa dengi... strese sokan olmaz. Fazla para alıp hergün stres çekmek te var. Ki çalışma hayatını çok iyi bilen biriyim.
Bence iyi para

Devlette is yapamayan ozelde asla calisamaz onu da soyleyeyim. Hele ki siz,son derece sorunlu bir kisiliginiz var ve bildigim kadariyla tedavi de olmadiniz henuz. Ozel sektor oyle rahat degildir,mesainiz de olur,gec de cikarsiniz bazen. Gunluk calismaniz da az olmaz. Yaptiniz mi yapmadiniz mi herseyin hesabi da sorulur ayrica.

Yaşın ileri değil ki neden öyle düşündün? Anladığım kadarıyla iş tecrübende var. Bence iş bulursun ümidini kaybetme. 50 yaşında gibi konuşuyosun :l

valla senin adına sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
özel sektör zordur. mesaisi olur,yoğunluğu olur,mobbingi olu. olur da olur.
patron kaprisi var birde.
hakkında hayırlısı

Hangi ildesiniz bilmiyorum ama piyasa çok durgun bende kapandı işyeri çıktım 2 yildir çalıştığım yerden 2 aydır issizim ve başvurmadigim yer kalmadı 600 700 tl maaş diyolar kabul edersen is çok asgari ücret veren yer bulamıyorum 26 yaşındayım Ünv mezunuyum şimdi kurslara yazıldim bikaç alanda dah kendimi gelistreyim is imkanım artsın diye zor bu devirde tanıdık torpil olmadan Allah yardımcımız olsun inş en kisa zamanda bulursunuz

Back
X