34 yaşında özel sektörde iş nasıl bulabilirim?

Devletten şu dönemde istifa ettin ya, ya kendine aşırı guveniyosun veya düşünme kabiliyetini yitirdin...devlette calisanlarin sorunlari ozelde calisanlardan her zaman daha azdır...ben yerinde olsaydim istifa ediceme hazir ucretsiz izindeyken ne yapar eder calistigim subeyi veya bakanligi degistirirdim..çok cok buyuk bi risk..hele ki şu dönemde...yine de Allah yolunu açık etsin diyeyim...geri donus yok artik...

Devlette is yapamayan ozelde asla calisamaz onu da soyleyeyim. Hele ki siz,son derece sorunlu bir kisiliginiz var ve bildigim kadariyla tedavi de olmadiniz henuz. Ozel sektor oyle rahat degildir,mesainiz de olur,gec de cikarsiniz bazen. Gunluk calismaniz da az olmaz. Yaptiniz mi yapmadiniz mi herseyin hesabi da sorulur ayrica.

ayrıca devlette geç kosene yap işini ama özelde sürekli insanlarla iletişim halinde olmak gerekir hele ki ticaret işi tamamen iyi bir iletişim temelinde yürür
Konu sahibi kendini kandirmasin

İnan ben de böyle düşünmüştüm. Ne kadar kalifiyeli olursa olsun yaşa bakarlar diye. Çünkü gazete ilanlarına bir bakın, ilk cümle yaşla başlar.. Kimse gıdısı olmayan, zayıf biri demez de genç, dinamik der... Hafta sonu çalışmayan, evime yakı olan (böylece kızıma daha çok vakit ayırabilirim), hesap vermek zorunda olacağım hiyerarşi kurallarının uygulandığı üstlerin olmadığı bi iş istiyordum. (çalışcam ama hergün gerilmeye gerek yok para kazancam diye).. Ben muhasebeciyim. Mali müşavir bi kaç tanıdığıma bahsettim düşüncelerimden. Onlar da eleman ihtiyacı olduğunu söyleyen firmalarla beni görüştürdüler. Ve kafama yata yerde başladım. Allaha şükür ne karışanım, ne görüşenim var.. Kendi işim gibi.. Haftasonu yok, akşam beş dakikayı 15 dakikayı sorgulayan yok.. Bazen az para alıyosun diyolar bana, umurumda deil çünkü kafam çok rahat
selam :) bana da yardımcı olabilir misiniz iş bulma konusunda acaba? asistanım ve biraz muhasebe bilgim var..

Şunu belirtmeden de geçemeyeceğim bir arkadaş bahsetmiş devlette yapamayan özel sektörde hiç yapamaz.Kesinlikle katılıyorum.Özel sektörde mesai kavramı çok esnek hafta sonu bile çalışılıyo.Keşke başka bir kuruma geçiş yapmaya uğraşsaydınız istifa etmek yerine

eşin ne dedi bu duruma, böyle önemli bir kararı tek başına almadın heralde, adamla aranızdaki tek ilişki maddiydi onu da bitirdin

merhaba mandalinacım özlemiştim seni :) kiloyla olmuyor o işler, 50 kiloyum 6 aydır iş arıyorum bulamadım daha da bulacak gibi değilim, neyse benim gibi olmazsın inşallah. hadi kolay gele :)

merhaba mandalinacım özlemiştim seni :) kiloyla olmuyor o işler, 50 kiloyum 6 aydır iş arıyorum bulamadım daha da bulacak gibi değilim, neyse benim gibi olmazsın inşallah. hadi kolay gele :)
Al benden de o kadar :) piyasalarin durumu rezalet, sonu olmayan bir bekleyisteyiz biz issizler ;) ben de neredeyse 6 aydir ariyorum yok. Onca tecrubeymis ozellikmis hepsi yalan. Kismeti olmali insanin

Al benden de o kadar :) piyasalarin durumu rezalet, sonu olmayan bir bekleyisteyiz biz issizler :KK66: ben de neredeyse 6 aydir ariyorum yok. Onca tecrubeymis ozellikmis hepsi yalan. Kismeti olmali insanin

iş bulmak bir yana çatır çatır işten çıkarıyorlar insanları,
forex firmalarında çalışan arkadaşlarımın hepsi zorunlu ücretsiz izne ayrılmış.
az önce face i açtım, farklı sektörlerde birsürü veda paylaşımı var, hiçbirinin kendi isteğiyle ayrıldığını sanmıyorum.
sanırım hızla artıyoruz :KK34:

canım keşke biraz daha sabretseydin bu dönemde istifa etmeseydin. işsizlik tavan yapmış ekonomi berbat herşeye zam geldi. eskiden 7 liraya aldığın yumurta bile 20 lira olmuş geçinmek çok zor. senin birde ailevi sorunların var eşine sana bir gelecek vaad etmiyor.
bende 8 yıl özel sektörde çalıştım üstelik senin hayallerindeki gibi büyük bir plazadaydım holding kadrosundaydım maaşımda iyiydi. ama öyle bir mobing vardı üstümde anlatamam sağlığımı yitirdim çeşit çeşit hastalıklara yakalandım stresten ve geçen yıl dayanamayıp istifa ettim. çok çalıştım kpss yi kazandım memur oldum 1 yıllık memurum maaşım nerdeyse yarı yarıya düştü ama öyle mutluyumki anlatamam. yine işim yoğun çalıştığım birim gereği. ama kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor. izinler sıkıntı olmuyor. yanlış yaptığın bir işten kimse hesap sormuyor. demem o ki özel sektör herzaman devletten kat kat daha zor. eğer dönme şansın varsa bu şansı kaçırma.

iş bulmak bir yana çatır çatır işten çıkarıyorlar insanları,
forex firmalarında çalışan arkadaşlarımın hepsi zorunlu ücretsiz izne ayrılmış.
az önce face i açtım, farklı sektörlerde birsürü veda paylaşımı var, hiçbirinin kendi isteğiyle ayrıldığını sanmıyorum.
sanırım hızla artıyoruz :KK34:
Malesef. Cok uzucu. Ben yillarin emegine aciyorum. Bunca insan yillarca okudu masraf etti aileleri,kurslar sertifikalar,yurt disi deneyimleri vs. Yazik gunah.

Dış Ticaret Uzmanıyım. Yaklaşık 15 yıldır da bu işi yapıyorum özel sektörde. Dış Ticaret işlemlerinde sadece İngilizce yi iyi bilmek yetmiyor. İyi bir matematik pratiğine de sahip olmanız gerekiyor. Günde 100 taneye yakın dünyanın bilmem ne limanından Türkiye'nin herhangi bir limanına tamamen birbirinden bağımsız, ayrı gümrük tarifeleri olan malların konteyner bazında, parsiyel maliyetini %2 yanılma payı ile yapmam gerekiyor. Yani 1 tanesini 4,8 dakikada yapmam lazım...
Malum ülke şartlarında bu 100 maliyetin 2-3 satış/siparişe dönüyor.
Ki bunun yanı sıra 100 çeşit başka işlemlerde yapmam lazım.. Para transferleri için dövizi saniye saniye takip etmek bunlardan 1 tanesi. Tuvalete gidebildiğim şanslı dakikalarda telsiz telefon hep yanımda olmak zorunda. Saniyelerin bile çok önemi var. Yani demem o ki sıfırdan başlayıp öğrenmek için yaşlısınız... İşi bilen pozisyonu için de yetersiz...
Memuriyet deneyimi olan biri için bu iş çok zor... Keşke hiç istifa etmeseydiniz. Ya da edeceksiniz iş bulup öyle etseydiniz.
Özel sektörde işvereni memnun etmek neredeyse imkansız...
Şu yaptığınız şeye ad koyamadım kusura bakmayın...

Malesef. Cok uzucu. Ben yillarin emegine aciyorum. Bunca insan yillarca okudu masraf etti aileleri,kurslar sertifikalar,yurt disi deneyimleri vs. Yazik gunah.

ona ayrı üzülüyorum, bi de insanların planları programları, kredileri, ödemeleri var.
yazık yani, karı koca forex şirketinde çalışan arkadaşlarımın ikisini de ücretsiz izne yollamışlar, krediyle ev almışlardı o kredi nasıl ödenecek, çocuğun okul taksiti vs vs mesleğin ne olursa olsun özel sektöre güvenip adım atmamak lazımmış bir kez daha anladım...

ona ayrı üzülüyorum, bi de insanların planları programları, kredileri, ödemeleri var.
yazık yani, karı koca forex şirketinde çalışan arkadaşlarımın ikisini de ücretsiz izne yollamışlar, krediyle ev almışlardı o kredi nasıl ödenecek, çocuğun okul taksiti vs vs mesleğin ne olursa olsun özel sektöre güvenip adım atmamak lazımmış bir kez daha anladım...
Bir on yil sonra devlet de maas odeyemez hale gelecek diye dusunuyorum ben. Hakkimizda hayirlisi

Çok çok yazık... özel sektörde kadının hamile kalması işten çıkarılma nedeni. Burada memur arkadaşlar doğum iznini daha ne kadar uzatabilirim derdinde.... maaşım kesilmesin iznim bitmesin...
Özel hayat namına birseyim kalmadı. Sabah 6.30 da kalk, akşam 20.00 de eve gir. İnsanlıktan çıktım resmen...

Back
X