• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 yaşından sonra yeni bir hayat nasıl oluşturmalı?

jpeg

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
151
17
118
Kayseri
Eşimle ayrılmak üzereyiz. Dilekçeyi yazıp verecez. Konuştuk anlaştık. Çocuğumuz yok.Benim işim gücüm ve kendime ait evim var. Bunlar net. Ama ben tüm bunları aileme nasıl anlatacağımı bilmiyorum.Zaten onlar hiç istemedi.Ben yaptım, ben buldum. Ve bundan nasıl nasıl bir hayat beni bekliyor..Korkuyorum..Yeni biri olur mu..Benim de çocuğum olur mu..Ben çok zor alışan biriyim.Nasıl tekrar başlarım.Bu evliliğe devam etmeyi de düşündüm.Ancak eşim de artık istemiyor.Bu durumda kendimi daha fazla küçük düşürme niyetinde de değilim.Sanırım ben de bu terreddütlerden dolayı istiyorum.Yoksa belki de istemiyorum.Bilmiyorum.Kafam karışık.

eşini sevmiyor musun ya da bu evliliği bitiren şey ne ? öncelikle bu soruların cevabını bulmalısın ilerde tekrar aynı hatayı yapmamak için. tekrar sevip sevilebilir misin yeniden çocuğun olur mu? inşallah Allah yazdıysa neden olmasın. ailene de güzelce açıklarsın Allahtan evin ve işin var kımseye muhtac değilsin

biz kadınlar çok güçlü canlılarız , kendını sakın kucuk düşürme bırak o tereddüt yaşasın ,
Teşekkür ediyorum.İstemediğini söyleyen insana elimden birşey gelmiyor.Sadece kendi hayatımı tekrar nasıl planlayacağım ve bu durumu insanlar duyunca ne olacak bunlar kafamı yoruyor.İş bitene kadar ailemize dahi söylemeyelim dedi.Tamam dedim.Belki barıştırmaya kalkarlar diye istemiyordur.Ben kendi açımdan da bakıyorum.Mutlu muydum diyorum.Cevap yok.Hayırlısını diliyorum.

Bénde 33 yasindayim.25 yasinda bosandim.
Hersey cok guzel ilerledi.
Çocuğum var ama yine evleniyorum yine olur herhalde kismet.
Iliskiler bitince hayat bitmiyor degil mi kendinize guvenin ve cok mutlu olun: )
Doğru söylemişşsiniz.Teşekkür ederim.

eşini sevmiyor musun ya da bu evliliği bitiren şey ne ? öncelikle bu soruların cevabını bulmalısın ilerde tekrar aynı hatayı yapmamak için. tekrar sevip sevilebilir misin yeniden çocuğun olur mu? inşallah Allah yazdıysa neden olmasın. ailene de güzelce açıklarsın Allahtan evin ve işin var kımseye muhtac değilsin
evet çok şükür muhtaç değilim.Beni düşündüren olayın garip olması.Nasıl olacak.Evden ben gidecem.Henüz gitmedim.Ama son olarak bugün sakince konuştuk.Karar verdik.Evlilik neden bitiyor konusuna gelince aslında elle tutulur sebep var mı bilmiyorum.Yıpratıyoruz birbirmizi.Eşim aşırı kıskançtı.ben biraz törpülesem de.Evde olmadığı zamanlar ben çok bunladım.Günde 4-5-6 saat yalnız kalıyordum onun işleri dolayısıylave kendimi çok yalnız hissediyordum.Kıskançlığından dışarı çıkmama bile izin vermezdi.Sadece işe gidip geldim.Doğru dürüst arkadaş çevrem de yok.Velhasıl ben gitgide bunaldım.Kavgalar başgösterdi.Benim ailemi hep ikincil tuttu.Kendi annesine sürekli gittik.Bizimkilere çok az.Ki herkes aynı şehirde vs vs...Yalnız başıma yaşadım gibi birşey bu evliliği.Anam var babam var kardeşim var ama ben kendimi çok yalnız hissediyordum.Eşim desen kafasına göre.Gider saat kaçta gelir belli değil.Bunalmışlık bizimkisi.

Eşimle ayrılmak üzereyiz. Dilekçeyi yazıp verecez. Konuştuk anlaştık. Çocuğumuz yok.Benim işim gücüm ve kendime ait evim var. Bunlar net. Ama ben tüm bunları aileme nasıl anlatacağımı bilmiyorum.Zaten onlar hiç istemedi.Ben yaptım, ben buldum. Ve bundan nasıl nasıl bir hayat beni bekliyor..Korkuyorum..Yeni biri olur mu..Benim de çocuğum olur mu..Ben çok zor alışan biriyim.Nasıl tekrar başlarım.Bu evliliğe devam etmeyi de düşündüm.Ancak eşim de artık istemiyor.Bu durumda kendimi daha fazla küçük düşürme niyetinde de değilim.Sanırım ben de bu terreddütlerden dolayı istiyorum.Yoksa belki de istemiyorum.Bilmiyorum.Kafam karışık.

Allah yazmışsa tabi ki tekrar seversin, tabi ki çocuğun olur
ama şöyle düşün, şu anda, yani seni istemeyen bir adamla devam etsen de, çocuğun olacağının bir garantisi var mı?
tut ki oldu, birbirlerini sevgi göstermeyen bir anne babayla büyümeli mi bir çocuk?

Ben bu durumdan sıkıldığımı söyledikçe de başının etini yiyor oldum anlayacağınız.Haklı haksız aramıyorum zaten.Sadece kafam karışık.Ailem duyunca üzülecek.Ona canımı sıkıyorum.Ve ne bekliyo beni belirsizlik.

Allah yazmışsa tabi ki tekrar seversin, tabi ki çocuğun olur
ama şöyle düşün, şu anda, yani seni istemeyen bir adamla devam etsen de, çocuğun olacağının bir garantisi var mı?
tut ki oldu, birbirlerini sevgi göstermeyen bir anne babayla büyümeli mi bir çocuk?
Evet doğru.O da istemiyor.Zaten çocuk işine de pek hevesli değildi.Ben istiyordum.Şimdi de böyle oldu.

evet çok şükür muhtaç değilim.Beni düşündüren olayın garip olması.Nasıl olacak.Evden ben gidecem.Henüz gitmedim.Ama son olarak bugün sakince konuştuk.Karar verdik.Evlilik neden bitiyor konusuna gelince aslında elle tutulur sebep var mı bilmiyorum.Yıpratıyoruz birbirmizi.Eşim aşırı kıskançtı.ben biraz törpülesem de.Evde olmadığı zamanlar ben çok bunladım.Günde 4-5-6 saat yalnız kalıyordum onun işleri dolayısıylave kendimi çok yalnız hissediyordum.Kıskançlığından dışarı çıkmama bile izin vermezdi.Sadece işe gidip geldim.Doğru dürüst arkadaş çevrem de yok.Velhasıl ben gitgide bunaldım.Kavgalar başgösterdi.Benim ailemi hep ikincil tuttu.Kendi annesine sürekli gittik.Bizimkilere çok az.Ki herkes aynı şehirde vs vs...Yalnız başıma yaşadım gibi birşey bu evliliği.Anam var babam var kardeşim var ama ben kendimi çok yalnız hissediyordum.Eşim desen kafasına göre.Gider saat kaçta gelir belli değil.Bunalmışlık bizimkisi.

kusura bakma ama yazdıklarından yola çıkarsak bu "bunalmışlık" değil
bu yalnız bırakılmışlık, önem verilmemişlik, duyumsanmamışlık, hapsedilmişlik, dışlanmışlık vs vs
kıskanç, bir yere göndermez ama kendi kafasına göre istediği yere gider
arkadaşınız yok ama o arkadaşlarıyla istediği gibi olur
siz zaten evliliğinizin içinde boşanmış gibisiniz, yalnızsınız
bu durumda imza olsa ne oluuur olmasa ne olur

Kendime ait bi evim düzgün bi işim olsa şu çocuklu halimle ben bile ayrılırım inanın. Tereddüt yaşamanızı gerektiren bi durum yok.. şanslısınız gerçekten..

34 yaşında tanıdığım bi kadın var kötü bi evlilikten sonra bi tane de çocukla ayrılmıştı eşinden.

2 sene önce bi adam çıktı karşısına 1 yıl öncesi de evlendiler. Öyle güzel seviyolar ki birbirlerini imrenirsiniz. Adam kadını gözünden sakınıyo sürekli hediyeler jestler sürprizler. Kadın kocasının gözünün içine bakıyo. 1 hafta sonra da kızları doğucak inşallah..

Umarım umut olur size bu anlattığım konu. Kıymetinizi bilcek adam gibi adam çıkarsın karşınıza Allah inşallah..

Karamsarlığa kapılma. En azından evin ve işin var. Belki daha iyi birisi çıkar karşına.

İmkanlarınız var.Maddi yönden sorun yok gibi görünüyor.

Geriye manevi kısmı kalıyor.Ailenize ve dostlarınıza dayanacaksınız.Ama benim çevremden ve tecrübelerimden edindiğim

izlenim biri olur mu, çocuğum olur mu diye takıntı yapanların hata yaptığı.Acele etmeyin.Bi kendinizi toparlayın.

Bırakın su aksın yolunu bulsun.

Kızlar vatsap grubu yapıp fikir alışverişi yapalım mı

Teşekkür ediyorum.İstemediğini söyleyen insana elimden birşey gelmiyor.Sadece kendi hayatımı tekrar nasıl planlayacağım ve bu durumu insanlar duyunca ne olacak bunlar kafamı yoruyor.İş bitene kadar ailemize dahi söylemeyelim dedi.Tamam dedim.Belki barıştırmaya kalkarlar diye istemiyordur.Ben kendi açımdan da bakıyorum.Mutlu muydum diyorum.Cevap yok.Hayırlısını diliyorum.
Şaka gibi bu ara bende dahil kimden bosanma kararı duyduysam hep soğuma ve istememe ama hep erkekler istemiyo nedense:işsiz:
Hakkınızda hayırlısı olsun insallah.. Gün doğmadan neler doğar..Bizim bilmediğimizi rabbim biliyordur :dua:

siz zor alisan degil daha cok kararsiz bir insansiniz bana gore cunku hem esinize donmeyi dusunurken hemde yeni bir evlilige nasil karar veriyorsunuz? Oncelikle esinizi aklinizdan cikarin. Daha sonra yeni bir evliligi dusunun, boylece hayatinizdaki bu yeni insana ancak bu sekilde alisabilirsiniz.

Kimseyede ayrildiginiz icin hesap vermek zorunda degilsiniz. Bu sizin hayatiniz! Aileler bana gore zor animizda yanimizda olacak insanlardir yetiskin cocuklarinin hayatlari hakkinda karar veremezler! Bu hatayi ulke erkek ve kadinlari olarak yapiyoruz aileleri hayatimiza karistiriyoruz. Sonrada yikilan yuvalar vs vs...

Back
X