• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Nenacım Giz'e katılıyorum bu konuda keşke başka bir renk tercih etseydiniz. Biraz hareket ve canlılık verseydi odaya. Ben kırmızı da seçmezdim ama şahsen. Turkuazlar, pembeler, fuşyalar beyazla çok güzel giderdi diye düşünüyorum. Bu rengi de tam kahverengiye benzetemedim ışık yanık olduğunda belli ki çekim kaynaklı değilse kahverengiden ziyade başka ton duruyor. Ben senin yerinde olsam avizem bu olacaksa abajur ve perdelerimi turkuaz kahve ağırlıklı seçerdim ki odaya turkuaz hareket katsın. Turkuaz, kahverengi ve beyaz hoş olacaktır ama burda dikkat etmen gereken bir şey var ki o da kullanacağın nevresimleri hep bu tonlarda seçerek odaya bütünlük sağlaman.

tam kahve değil böyle koyu sütlü kahve gibi yada toprak tonu gibi falan dırek kahve değil bende pembelerle kombınleyımmı dıe sorcaktım off cok zor a soktu benı bu cocuk ya hıc ıcıme sınmedı renk ben beyaz alıp perdelermı canlı tutucaktm esasen ya cok ıcım sıkıldı sızde oyle dıyınce hepten tuhaf oldum napcam ben :14:bu tona uygun örtülerm var bi kaç tane tesadüf englsh homedan hedıye almıslardı bana degstrcektm degstırmeym barı kullanrm artık napim...

hakloısın detaya girmedim uzun uzun yazıp sizi sıkmamak için şimdi şöyle anlatayım biz aylarrrr önce nikah tarihimizi kendi belediyemzden aldık hatrlarsanız evrakları verdik ve paramızı ödedik daha sonra bizim belediyede ufak pürüzler çıkmıştı beni yine koşturdular işte saglık raporu tarihinde problem vs cıkmıstı bunları anlatmıstım ozamn hatrlarsanız... neyse daha sonra kendi belediyemzde kokteyle karar verdik onlarda bize eskiden yapıyorduk artık yapmıyoruz dediler bizde hemen kartal beld. kokteyl olup olmadgnı sorduk Coluyor dediler onlar öyle diyince bizde atladık arabaya kartal beld. gittik istedgmız tarihe boş yer bulamdık o yuzden nıkah tarıhımızı 1 hafta erkene almıstık 29 eylülde olucaktı adam bize 22 eylül komple boş bahçe kokteyli olcgı ıcın saat 17:15 in uygun oldgnu söyledi ben ona göre kına tarihimi bile erkene aldm neyse 22 eylülü en son saate yazdrdık paranın bir kısmını verdik pendik beledyesnden adımıza dilekçe yazmalarnı rica ettik onlarda kırmadılar yazdılar o şekilde her şeymizi ayarlamıştık eksik olan kısım izin belgesydi kendi beledyemzden aldgmz ızın belgsnı nıkahın kıyılacgı beledıyeye götürcektik evraklarmz her seyımz tamamdı sadece ızın belgmz ıcın ugrıcaktık nısanlım calıstgndan fırsat bulup gıdemıyrduk ıkımzn ımzasnı ıstyrlar bızde ımzaladk o gun kostur kostur kartal beledysne gttık ordada bu bu manzarayla karsılastk peşimze atmayım ama ya 4 yada 5 nıkah vardı :26:

Canım öyle ya da böyle hayırlısı olsun diyorum ama anladığım kadarıyla sizdede hata var biraz geçe bırakmışsınız sanki. Ben kokteyli çokta mantıklı bulmuyorum zaten. Arkadaşlarınızla nikah sonrası eğlenmeye gidin çok daha keyifli olur.

Nenacım Giz'e katılıyorum bu konuda keşke başka bir renk tercih etseydiniz. Biraz hareket ve canlılık verseydi odaya. Ben kırmızı da seçmezdim ama şahsen. Turkuazlar, pembeler, fuşyalar beyazla çok güzel giderdi diye düşünüyorum. Bu rengi de tam kahverengiye benzetemedim ışık yanık olduğunda belli ki çekim kaynaklı değilse kahverengiden ziyade başka ton duruyor. Ben senin yerinde olsam avizem bu olacaksa abajur ve perdelerimi turkuaz kahve ağırlıklı seçerdim ki odaya turkuaz hareket katsın. Turkuaz, kahverengi ve beyaz hoş olacaktır ama burda dikkat etmen gereken bir şey var ki o da kullanacağın nevresimleri hep bu tonlarda seçerek odaya bütünlük sağlaman.

evet bende bu fikre tam destek veriyorum turkuaz ve beyaz hatta şu sıralar yemek bende turkuaz renge çok çok takılmaya başladım bir fotoğraf görmüştüm koltuklar beyaz tülller beyazın tonları yastıklar turkuazdı çok hoşuma gitmişti bembeyaz değilde turkuaz ve beyazın bütünlüğü çok huzur verir ki mavi ve beyaz uyumunu çok seviyorum

tam kahve değil böyle koyu sütlü kahve gibi yada toprak tonu gibi falan dırek kahve değil bende pembelerle kombınleyımmı dıe sorcaktım off cok zor a soktu benı bu cocuk ya hıc ıcıme sınmedı renk ben Cabeyaz alıp perdelermı canlı tutucaktm esasen ya cok ıcım sıkıldı sızde oyle dıyınce hepten tuhaf oldum napcam ben :14:bu tona uygun örtülerm var bi kaç tane tesadüf englsh homedan hedıye almıslardı bana degstrcektm degstırmeym barı kullanrm artık napim...

Canım pembeyle de olur neden olmasın hemde çok tatlı olur perdelerini kahveli kremli pembeli de seçebilirsin. Ben şahsen turkuazın çok ferah bir hava verdiğini düşündüğüm için önermiştim ama sen turkuaz yerine pembe de kullanabilirsin. Hem avizen koyu bir kahvede değil. Ben kahverengiyi çok severim sütlü kahve ise en sevdiğim renktir. Bilir herkes çevremde sütlü kahveye akan sular durur. Annem çok dalga geçer hatta daha yaşın kaç gidiyorsun gene kahvelere diye ama ne yapabilirim olgun insan olgun renklerden hoşlanır.:33:

Canım öyle ya da böyle hayırlısı olsun diyorum ama anladığım kadarıyla sizdede hata var biraz geçe bırakmışsınız sanki. Ben kokteyli çokta mantıklı bulmuyorum zaten. Arkadaşlarınızla nikah sonrası eğlenmeye gidin çok daha keyifli olur.

esasen bızde hata payı 0 çünkü biz her şeyi konuşup paramızı ona göre verdik problem cıkmayacak dendi zaten son nikah die altnıda çizmişti oraya not düşmemeleri onalrın eksikliği çünkü teyitleştik ve problem yoktu kokteyl parasnıda nıkahtan 1 hafta önce ıstemıslerdi biz onu bile ayarladık geri kalan bızı baglamazdı ki neyse kısmet değilmiş demekki kızlar...

bende şimdi o parayı farklı degerlendrcem bızden 30 kişi nişanlımdan 30 kişi 60 kişilik bir yemek organizede edeblrm hemde cebıme paramda kalır komsuları vs programa dahil etmicem zaten komsularda bu tarz etkınlık yapınca bızı cagrmuıolar bızde akraba akrabaya eglenrz güzel bir yer buldm hafta sonu gidicem görüşmeye

Canım pembeyle de olur neden olmasın hemde çok tatlı olur perdelerini kahveli kremli pembeli de seçebilirsin. Ben şahsen turkuazın çok ferah bir hava verdiğini düşündüğüm için önermiştim ama sen turkuaz yerine pembe de kullanabilirsin. Hem avizen koyu bir kahvede değil. Ben kahverengiyi çok severim sütlü kahve ise en sevdiğim renktir. Bilir herkes çevremde sütlü kahveye akan sular durur. Annem çok dalga geçer hatta daha yaşın kaç gidiyorsun gene kahvelere diye ama ne yapabilirim olgun insan olgun renklerden hoşlanır.:33:

renk konusunda sütlü kahve koyu kahve kahvenin her tonuna senelerdir aşığım ve her kıyafetim soft benim annem arkadaşlaırm çok kızar kahve ve beyaz giyiniyorum diye ayakkbılar bile sporda olsa hep kahve ve tonları nedense sıkılmaıdm

kahve ve pembe çok uyar canım öyleki açık kahve yavruağzı ve pudra ben bu tonları seviyorum :)))))))))

evet bende bu fikre tam destek veriyorum turkuaz ve beyaz hatta şu sıralar yemek bende turkuaz renge çok çok takılmaya başladCaım bir fotoğraf görmüştüm koltuklar beyaz tülller beyazın tonları yastıklar turkuazdı çok hoşuma gitmişti bembeyaz değilde turkuaz ve beyazın bütünlüğü çok huzur verir ki mavi ve beyaz uyumunu çok seviyorum

Canım benim salon koltuklarım açık krem sadece berjerlerim kahveli mavili çiçek desenli ve aynı desenden krem koltuklarımın üzerinede kırlent yapıldı 1-2 tane öyle çok değil. Telefonumda koltuklarım paketli olduğu için bir bölümünü yırttık fotoğrafını çektik resmi var atabilirsem atacağım. Kahverengiyle mavinin yanyana ne kadar güzel durduğunu görün.

ya bnde kahve,krem,toprak tonları bej,tatlı yeşiller haki zümrüt gibi patel tonlarnı cok severım salonumda nıtekım oyle kırlentlerımı rengarenk yaptrdm cok sade durmasn dıe ama yatak odamdakı avıze perdeyı gözümde netlestıremedgmden size sormak istedm mavili pembeli çizgilerde bir perde alacgm kızlar fikrlernz ıcın sonsuz teşekkürlerrrr çok rahatladm en azından gözümde canlandı

Canım benim salon koltuklarım açık krem sadece berjerlerim kahveli mavili çiçek desenli ve aynı desenden krem koltuklarımın üzerinede kırlent yapıldı 1-2 tane öyle çok değil. Telefonumda koltuklarım paketli olduğu için bir bölümünü yırttık fotoğrafını çektik resmi var atabilirsem atacağım. Kahverengiyle mavinin yanyana ne kadar güzel durduğunu görün.

senin evini özellikle merak ediyorum sebebi country modern bileşkesi olduğu için ben country salon yapmamaya karar verdim ama çok modern baktığımızda soğuk durdu sanki biraz cıvıl cıvıl karakterist özellik olmalı gibime geliyor

koltuğun modellerini felan çok merak ediyorum lütfen ama lütfen paylaş canım

nişanlım bir odayı turkuaz mavi istiyor bir oda yapılcaksada krem l koltuk olabilir diyoruz hatta pembiş pembiş soft renk ağırlıklı bir tarz istiyorum ben kısmet ama

koltukları naısl aldın yatak oluyormu bazası varmıdır

$image.webp

Çok anlaşılır mı bilmiyorum ama berjerlerim böyle.

senin evini özellikle merak ediyorum sebebi country modern bileşkesi olduğu için ben country salon yapmamaya karar verdim ama çok modern baktığımızda soğuk durdu sanki biraz cıvıl cıvıl karakterist özellik olmalı gibime geliyor

koltuğun modellerini felan çok merak ediyorum lütfen ama lütfen paylaş canım

nişanlım bir odayı turkuaz mavi istiyor bir oda yapılcaksada krem l koltuk olabilir diyoruz hatta pembiş pembiş soft renk ağırlıklı bir tarz istiyorum ben kısmet ama

koltukları naısl aldın yatak oluyormu bazası varmıdır

Canım yerleşeyim evimi paylaşacağım mutlaka ama sana şunu söyleyim şuanda kafanda renk belirleme fikirlerin çok değişiyor bunun için bol bol gezmeli dekorasyon dergilerini karıştırmalısın çok okuyup gezip görmelisin yakından ya da internetten. Ben iyi bir iş çıkarttığımı düşünüyorum ama bunu ölçmek için sizinle mutlaka paylaşacağım en ince detaya kadar fotoğraflayacağım ve yılmadan tüm sorularınızı cevaplayacağım.

Koltuklarım normalde uzaktan kumandalı ve yatak olabilme özelliğine sahipti ama ben bu sistemi kaldırttım çünkü yatak olan koltuklara mekanizme eklendiğinden daha sert süngerli oluyor ben daha yumuşak olsun diye bu olayı iptal ettirdim. Yanlış hatırlamıyorsam bazasız aldık ama yatak olmadığını kesinlikle biliyorum. Çünkü sertlik istemedim.

Canım bizde severiz elbetteki ama öyle kesin adetler yok bizde büyükler bekler falan diye gençler nasıl düşünürler ne yapmak isterlerse yaparlar. Ik mık etmez kimse "aa tatile mi gitmişler!!" demezler. Biz zaten sürekli iç içeyiz anneannelerimiz, babaannelerimizle birlikte o yüzden yokluğumuz koymaz kimseye. Onlar dışındada bayramda kimseye gitmeyiz zaten anne babalar ve onların anne babalarına gideriz sadece.

eşimin ailesi de benim ailem de çok kalabalık... benim teyzeme falan evlendikten sonra kaç kez gittik ama onun tarafına hiç gitmedik 3 ay oldu evleneli ayıp olacaktı gitmesek yani hepsi aradan çıksın dedik :1::1::1::1:

Kızlar ben çıkıyorum öpüyorum hepinizi. Kayınvalidem elektirikçiyi ayarlamış avizeleri taktırmaya götürecekmiş, banyo aksesuarları için falan delinecek onları ayarlatacakmış bende yetişeyim diyorum. Bir de bugün suyumuzu kontrol edeceğiz dua edin bağlanmış olsun suyumuz bu hafta temizlik olacak.

Perniccim kalabalıksanız tabi ki normal canım bir de ailede büyükler varsa bizde en büyükler nişanlımın babaannesi ile benim anneannem başka büyüğümüz yok. Torunlar, teyzeler hep büyüklerimizde oluyor biz aynı gün herkesi aradan çıkarıyoruz.

Kızlar bakıyorum heyecan dorukta.

Bayram tatilinde tatile gittim. Denizden çıkmadım. Ama her güzel şey gibi tatilde bitti:37:

Hayat tatil olsa:1:

kuzucuklar okuyorum ama son sayfaya gelene kadar neye cevap vereceğimi unutuyorum, son 4-5 sayfayı aslında sabahtan beri kaç kere okudum ama aklımda bi ton şey var şimdi hatırladığım kadarıyla yazayım bişeyler :1:

düğün yapmak ne zormuş yaa bi bitsede hayırlısıyla derin bir ohh çeksek artık
o kadar yoruldum ki anlatamam. beynimde bir sürü yapılacak edilecek şeyler dolanıp duruyo. hele davetiye dağıtma işini saymıyorum bile o kadar liste yaptım ama gene karışıyo gene karışıyo:1:

bugün çamaşır makinamız hariç beyaz eşyalarımız bağlanmış o da yarın bağlanacakmış inşallah. perdeciyle konuştum çarşamba ya da perşembe perdelerimizde takılıyor. hafta sonu da yerleşiyoruz hayırlısıyla :nazar:

lovelym bende kahve-turkuaz uyumuna bayılıyorum ya da kahve uçuk pembe tonları. senin berjerinde güzel duruyo gördüğüm kadarıyla. siizn işlerde yavaşta yavaş yoluna girmeye başladı kalanı su gibi gelir merak etme

nena aksilik için çok üzüldüm ya. nasıl insanlar var yaptığı içi doğru düzgün yapmıyorlar. bide üste çıkmaya çalışıyorlar. gelde sinir olma şimdi. üzülme sen belki aile arası bişe yapmanız daha çok içinize sinecek. hem parasıda cebinize kalacakmış. onla eksikleriniz varsa onu tamamlarsınız. her şeyde bir hayır var demişler. hayırlısı nasılsa öyle olsun. nişanlınada bravo nazar değmesin herşeyini yaptı

gizim daha 1 seneye yakın zamanınız var şimdiden böyle şeyler için kafanı yorup kendini üzme. bir şeylerden kısar birikiminizi yaparsınız. her şey oluyo hiç merak etme.

nişanlımında askere gidene kadar 1 kuruş birikimi yoktu 1 senede biriktirdiğiyle her şeyi kendisi yaptı. ne dediysem ikiletmeden aldı sağolsun. bizde her şeyi hemen hemen yarı yarıya yaptık. yatak odası ve köşe koltuğu biz aldık. salon koltuğunu ve yemek odasını o aldı. beyaz eşyaları ve perdeyi 2 ye böldük öyle ödedik.
yani herşey bir şekilde yoluna girip oluyor şimdiden düşünme sen bunları. önünüzde zamanınız bol. halledersiniz

kızlar iyi akşamlar bugüğn yuvamıza evimize bakmaya gitttik beyaz eşyaları nişanlımla ortak alıcaz yakın zamanda çünkü ben orada evlenene kadar yaşayabilirim mutfağı banyoyu ekim ayı gelmeden bitiricez

şimdi beyaz eşya ve model bakıyorum inox istiyorum eve daha yeni geldim varmıdır tavsiye edeceğiniz modeller

Kızlar bugün unuttuğumuz bir şey var sanırım. Bugün hepimizin sevdiklerinin askere gitmesinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Geçen sene bugün onsuzluğumun ilk günüydü ve ağlıyordum. Şimdi ise allahım sağlık verdikçe hep benimle.

Bizde evimize gittik avizelerimiz takıldı. Banyo aksesuarları takıldı. Kapıya "welcome" yazan ferforje bir saat almıştık onu koridora taktırdık. Sokak kapısını açınca karşımıza çıkıyor. Muhteşem oldu. Hatta bu işlerimizi yapan kişinin de bugün eşiyle evlilik yıldönümüymüş saati nerden aldığımızı sordu. Çok beğendi ona hediye etmek isterdim ama kayınvalidemin hediyesi olduğu için sesimi çıkaramadım.

Gizim benim beyaz eşyalarım topikte var, yerlerine de yerleşti ve çokta güzel oldu hepsi ama sen Arçelik düşünmüyorsun sanırım düşünseydin tavsiye edebilirdim gerçi daha kullanmaya başlamadım ama fiyat ve performans olarak bence Arçelik diğerlerinden önde benim için bir sınıf. Hem tasarımları da çok şık. Böyle bir soru geleceğini bilseydim fotoğraflarını da çekerdim.

Suya gelince yarın sabah 09:00 gibi bağlanacakmış. Perşembe temizliği ayarlayacağız öyle olursa cuma eşyalar gidecek ve haftasonu da biz yerleşmeye başlıyoruz.:32:

Altımıza da gelin gelecek diyordum ya onlar tamamiyle yerleşmişler. Amaaan bugün kapılarının önü ayakkabıdan geçilmiyordu aman ne kalabalık. Kendi evimize zor çıktık onların ayakkabılarına basmıcaz diye. Çeyiz sermemi ne yapıyorlar herhalde ne geri bir yere geldim dedim görünce. Hiç hiç hoşlanmadığım şeyler bunlar benim.:20:

Son düzenleme:
Kızlar kayınvalidemin hediyesi bahsettiğim saatimde bu. Sokak kapısı açılınca tam karşımızda.

FERFORJE-ASKILI-DUVAR-SAATI-UCRETSIZ-KARGO__86881279_0.jpg

Çift taraflı bu resimdeki gibi istasyon saati diye geçiyor.

istasyon-duvar-saati-2.jpg

Son düzenleme:
geçen yıl bugün gittiler ben 11 ağustosta veda ettim ona ne çabuk 1 yıl geçmiş lovelym diyorduk ya yaz gelicek düğünler olucak kavuşcaz cidden doğru imiş daha dün gibi üzülmelerimiz sorunlarımız çıkışları bile dün gibi ne çabuk 1 yılı yedik

lovelym bizde bundan alıcaz ama nasıl nereye koycaz bilmiyorum sen paylaşırsın zaten nasıl koyacağını

bende o çeyiz serme olayına girmiycem babam dedi yavaştan götürürz sen evlenene kadar orada bile kalabilirsin dedi kalabalık asevmiyorum kimse benim eşyamı dizmesin ben kendim yaparım yahu

inciceciğim çok ama çok sağol allah yuva kurana yardım ediyor

kızlar bizde şanslıyız bayramda pek ziyaretimiz olmadı nişanlım ailesi ile bize geldi babanesi onlarda diye 3. gün ben gittim ve babanne büyük diye hala teyze herkes onlarda idi diğer halalarıda aradım hal hatır sorayım diye benim dedemle aynı yerde yaşıyoruz yazın köye gider ona rağmen çok gelen oldu biz gitmeyiz zaten ben öyle oldum olası bayram dolaşmalaırnı sevemedim fırsatım olmadı hep bize geliyorlar

Back
X