347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

ne güzel kayınvalidenle böyle zevklerinizin uyuşması hep böyle iyi anlaşırsınız inşallah..pazar günü evini tam yerleştirince ne mutlu olacaksın kimbilir daha da hevesleneceksin ve daha çok özleyeceksin dikkat et alınganlıklar artabilir:1:

Canım maşallah gerçekten herkesi imrendiriyoruz bu konuda. Zevkli hatun kayınvalidem.:1: Bugün de robot almış bana çeyizimde olduğunu bilmeden değiştirecek şimdi istediğim tost makinasını alacak. Haftasonu gelsin diye iple çekiyorum valla. Bilse bizimki onun yeri çok ayrı.:16:

Şimcik sizlere sorularım var benimde kızlar.

Facebookta etkinlik oluşturacağız artık bir kaç güne.

Sizce şu nasıl olur etkinliğimiz için? Çok hoşuma gitti benim bu Özdemir Asaf'ın şiiri. Evleniyoruz yazacağız zaten başlığa altına sadece bu şiir.

Gülüş bir yanaşımdır bir öbür bir kişiye;
Birden iki kişiyi döndürür bir kişiye...
Anılarından kale yapıp sığınsa bile,
Yetmez yalnız başına bir ömür bir kişiye.

Ya da bu mu olsa?

Bir zamanlar ömrümüze yetecek bir aşk ararken, şimdi aşkımıza yetecek bir ömür diliyoruz.

Ve...

Sizleri düğünümüze konuk, mutluluğumuza tanık olmaya davet ediyoruz.

Son düzenleme:
Bir de şiiri böyle buldum.

Her bakış bir yanaşımdır bir öbür kişiye,
Döndürür birden iki kişiyi bir kişiye,
Anılardan kale yapıp sığınsan bile,
Yetmez yalnız başına bir ömür bir kişiye...

İnciçiçeğim sen nerelerdesin? Kolayladınız mı biraz daha? Çeyizler gitti mi?

Bende bu hafta temizlik çarşamba 2. gelinlik provası, perşembe yemek odası ve yatak odası gelecek, cuma da çeyizlerim gidiyor, cumartesi-pazarda yerleşiyorum kısmetse.:31:

canım bayramda 3 gün denizdeydim pek giremedim nasıl yorulmuşum anlatamam

geçen hafta bütün eşyalarım ve çeyizlerim gitti ama yerleştirmeye başlamadık. nişanlımın ailesi cuma gün gelicek hep beraber o zaman yerleştirmeye başlıcaz hafta sonu yavaş yavaş hallederiz heralde. perdelerimde bu hafta takılıcak. daha halılar, avizeler ve mutfak masam alınacak ufak tefek eksiklikler falan da var bakalım yerleşince daha eksik neler çıkacak :26:
beyaz eşyalar için servis bayramdan önce gelicekti gelmemiş umarım bu hafta en kısa zamanda hallederler

bende gelinlik için perşembe ya da cuma gidicem en son astar halini görmüştüm bakalım ne alemde acayip meraklardayım.
yoğun günler başladı hiç dinlenemeden yavaştan davetiye dağıtmaya da başladık.

bizde etkinlik oluşturmadık daha ya bu ara oluştursak iyi olucak
ben yazdığın sözlerin hepsini beğendim ama kısa olan daha bi hoşuma gitti sanki 2. yazdığındı sanırım sırasını unuttum şimdi :1:

347. DÖNEM ASKER YARENLERİNİN DÜĞÜN TARİHLERİ

İnciçiçeği35: 29 Ağustos 2013 Kına
30 Ağustos 2013 Düğün....................18:123:

Lovely35: 7 Eylül 2013 Kına
14 Eylül 2013 Düğün....................33:123:

Nena87: 21 Eylül 2013 Kına
22 Eylül 2013 Düğün....................41:123:​

canım bayramda 3 gün denizdeydim pek giremedim nasıl yorulmuşum anlatamam

geçen hafta bütün eşyalarım ve çeyizlerim gitti ama yerleştirmeye başlamadık. nişanlımın ailesi cuma gün gelicek hep beraber o zaman yerleştirmeye başlıcaz hafta sonu yavaş yavaş hallederiz heralde. perdelerimde bu hafta takılıcak. daha halılar, avizeler ve mutfak masam alınacak ufak tefek eksiklikler falan da var bakalım yerleşince daha eksik neler çıkacak :26:
beyaz eşyalar için servis bayramdan önce gelicekti gelmemiş umarım bu hafta en kısa zamanda hallederler

bende gelinlik için perşembe ya da cuma gidicem en son astar halini görmüştüm bakalım ne alemde acayip meraklardayım.
yoğun günler başladı hiç dinlenemeden yavaştan davetiye dağıtmaya da başladık.

bizde etkinlik oluşturmadık daha ya bu ara oluştursak iyi olucak
ben yazdığın sözlerin hepsini beğendim ama kısa olan daha bi hoşuma gitti sanki 2. yazdığındı sanırım sırasını unuttum şimdi :1:

Ay İnciçiçeğim çok az kaldı nerdeyse 2 hafta var.:52: Pernic gibi bir bakmışız seninde evlenmen üzerinden kaç gün geçmiş. Ağustos sonu şaka maka benimde 2 haftam kalıyor. Bu arada bizde bu hafta yerleşiyoruz aynı hafta evimiz yerleşecek.:46: Bu akşam evime gidicem bende çok özledim.

Etkinlik için klasik bir şey yazmak istemiyorum acaba şiiri mi yazsam. Çok iddaalı bir sözde olmamalı. Bilemedim ne yapayım. Arkadaşlar geldikçe fikir belirtirse sevinirim.

Bayramda da boş durmadım Ikea'dan peçetelik ve tel süzgeç aldım aşkımla.

pe297418.jpg

pe099056.jpg

benim peçeteliğimden :1::1::1::1::1::1::1::1: çok şeker ya kullanımı da çok şık oluyor güle güle kullan

herkese merhabalarrrr nasılsnz ben 5 gündür tatildeydim topiğe ugrayamadm herkesin geçmiş bayramı mubarek olsun...

sevglmle tatiln keyfnı cıkardım hiç boş durmadm biraz paramz vardı kendimze torpil yaptık canlarım bayramda kımseye gtmedm aramadm sormadm kayın valıdemlerde dahıl ayıp mı ettim hyr kım ne ekerse onu biçer iide yaptm :9:

kızlar evımın resımlernı atamyrm pcmde bluetooth yok harıcı usble de ugrastm olmadı tlfnmda duruo ama gönderemıorum ki :(

eşyalarm c.tesi gelıyorrr haftayada perde halı ve beyaz esyalrm gelıo ceyızımı ıse eylulun ılk pazarı goturmeı dusunuorum :9:

gizzzim bana sormussun her seyın nasıl ustesınden geldgmızı bunun cvbını sana uzun uzun vermek ısterdım ama ne yazıkkı cvbı yok bız bıle şaşkınlık içerisindeyz her seyı yaptgmzın evet ufak tefek borclandk ama yapılmyck bır sey degılmıs bosuna strese grmısım kafaı yemısım nişanlım sayesnde her seyı yaptk o cok sistemli ve asla boş yere para harcamayan bir cocuk bu sayede halledebılıoruz küçük eksiklermz illa var ama evlnnce yavas yavas tamamlamayı dusunuyoruz sakın dert edıp üzme canını başbaşa verin her seyı yaparsnz... kayın valıdem 1 defa sormadı nasıl halledıosnz dıe böyle soguk ınsanlar

Günaydın kızlar..... bayramınız nasıl geçti :1: benim tüm akrabaları gezmekle geçti yeni gelin olarak :3::3::3::3:

Ben sadece kayınvalidemlere ve anneanneme gittim bu bayram. Nişanlımın babaannesi ve halası tatildeydi onlara gidemedik. Bol dinlenerek geçti bu bayram hatta sıkıldım bile evde. İnşallah diğer bayrama güneye bir taraflara kaçmayı düşünüyoruz bakalım.

Nena öyle kolay gibi anlatmışsın ki ama o kadar da kolay değil aslında ki bunu en iyi sen bilmelisin canım bence anne baba desteği olmadan çok zor ama dediğim gibi herşey tam olmak zorunda değil evlendikten sonra da çoğu şey tamamlanabilir. Ben düşünüyorum ve varlıkları için hep şükrediyorum bizim anne ve babalarımız olmasaydı biz bu işin altından asla kalkamazdık. Onlar sayesinde borç nedir bilmiyoruz. Evlilik için birikim şart çünkü çok para gidiyor. Biz şuan rahat 40 bini devirdik. Bu kendi başımıza karşılayabileceğimiz bir meblağ değildi. Bugün de oturma odası köşe takımı için aradılar mesela kalan bin lirayı kapatmak için. Nasıl çıkaralım verelim şimdi ikimizde maaşlı çalışan insanlarız. Evet allah evlenecek olana yardım ediyor bu söze geçirdiğim bu süre zarfında daha çok inandım ama birikim ve aile desteği de mutlaka ki önemli onların yardımıyla bu sürecin daha kolay geçeceği yadsınamaz bir gerçek.

nena canım çok sağol yorumun içimi ferahlattı bizim avantajımız kira derdimiz olmayacak ama o kira parasıyla borç ödiceğme ya ev birikimime koyarım yada araba alırıdım bilemiyorum ki

bide benim aileme çok yük neden bindireyim diyorum babam banyo mutfağı yenilese nerden baksak 20 bin olucak bazen üzülüyorum

dün burdan başka ilk kez teyzeme açtım bu konuyu teyzem çok iyidir hep akıl alırım sen annene babana kıyıyorsun o neden kıyamıyor durumları yok değil ki dedi bilmiyorum ben nişanlıma çok güveniyorum oda hiç para harcamaz gereksiz harcama ben yaparım genelde ama biriktirirmde şimdi önümüzde 10 ay var ev bellli biz bu işin altından kalkacakmıyız diye kafa patlatıyorum yapan nasıl yapıyor diyorum

lovelym 40 bin gerçekten çok para şimdi ben aileme o kadar bindiremem en iyisi sizinkiydi kayınvaliden atak çünkü herşeyi naıl yapıcağnı biliyor annende kendi üzerine düşeni yapıyor ben hep sizinki gibi olmasını hayal etmiştim nişanımda öyle oldu bize yük binmedi herşeyi ailller hallleti bana bohçaya 3 bin harcıycaklarına bilezik alsalardı koltuk alsalardı daha sevinrdm ihtiyacım yoktu ama bir adete bile böle ise yapacak herkes üzerine düşeni

şimdi bunları yazıyorum çünkü kızxlar çok kafamı taktım nena o sıkıntıları yaşarken anlammıştım bilmiyordum ailem duysa taktığımı üzülür biz yaparız der ama ben onlara kıymak istemiyorum herkes üzerine düşeni yapsın ailem zora alıştırmadı beni bu ise başlı başına zor

nişanlımın ailesi çok iyiler ama benim nişanlım çok burnunun dikine gidiyor nişandada yardım beklemicem dedi ama herşeyi babası yaptı belki ailesi kızmıştır ona bu olmuycakmı budamı olmuyacak oğlum kendin kalkamazsın demişlerdir belki ablası zorlamıştır bu öle kabul etmiştir aç kabadayı derler yaa işte o

ama onun bu muhtaç olmama huyu üniversiteyi bitirdim ben hallederim tavırları yüzünden ben ezilmek istemiyorum o ailesini zora sokamıyorsa ben neden sokayım ailem çok hevesli ben onların ilk mürveti olucam

ne yapacağmı ne edeceğmi bilemiyorum ruhum sen güçlü kızsın ikiniz yuvanızı kurun diyor ama o zaman kinlenmicemmi insanlara o insanlar beni çok seviyorlar durumları yok olan aileye gelin giden arkadaşım el ele vrdi yaptı ama bunların durumları var ki var yani oturdukları evi arabaları var şimdi ailemn 4 tane evi var diye ben zengin olmuyorum sadece kira gelirleri vardır ki ailem yaşayın orası senin evin dedi daha napsınlar diyorum

neyse umarım bende bu süreçleri iyi atlatırım aksi halde üzülceğim ve herşeyi komple bırakacağım günler geliyor içime atıyorum buraya yazdıklaırmı nişanlımla konuşmadım konuşmayı üdşünümüyorum içimi pek dökemem kopuyor fırtına sırf bişeyleri görsün diye en basit tv ve buzdolabı baktık yataşa gittik koltuk ünite yemek odası baktık neyse böyleee işteee

nena canım çok sağol yorumun içimi ferahlattı bizim avantajımız kira derdimiz olmayacak ama o kira parasıyla borç ödiceğme ya ev birikimime koyarım yada araba alırıdım bilemiyorum ki

bide benim aileme çok yük neden bindireyim diyorum babam banyo mutfağı yenilese nerden baksak 20 bin olucak bazen üzülüyorum

dün burdan başka ilk kez teyzeme açtım bu konuyu teyzem çok iyidir hep akıl alırım sen annene babana kıyıyorsun o neden kıyamıyor durumları yok değil ki dedi bilmiyorum ben nişanlıma çok güveniyorum oda hiç para harcamaz gereksiz harcama ben yaparım genelde ama biriktirirmde şimdi önümüzde 10 ay var ev bellli biz bu işin altından kalkacakmıyız diye kafa patlatıyorum yapan nasıl yapıyor diyorum

lovelym 40 bin gerçekten çok para şimdi ben aileme o kadar bindiremem en iyisi sizinkiydi kayınvaliden atak çünkü herşeyi naıl yapıcağnı biliyor annende kendi üzerine düşeni yapıyor ben hep sizinki gibi olmasını hayal etmiştim nişanımda öyle oldu bize yük binmedi herşeyi ailller hallleti bana bohçaya 3 bin harcıycaklarına bilezik alsalardı koltuk alsalardı daha sevinrdm ihtiyacım yoktu ama bir adete bile böle ise yapacak herkes üzerine düşeni

şimdi bunları yazıyorum çünkü kızxlar çok kafamı taktım nena o sıkıntıları yaşarken anlammıştım bilmiyordum ailem duysa taktığımı üzülür biz yaparız der ama ben onlara kıymak istemiyorum herkes üzerine düşeni yapsın ailem zora alıştırmadı beni bu ise başlı başına zor

nişanlımın ailesi çok iyiler ama benim nişanlım çok burnunun dikine gidiyor nişandada yardım beklemicem dedi ama herşeyi babası yaptı belki ailesi kızmıştır ona bu olmuycakmı budamı olmuyacak oğlum kendin kalkamazsın demişlerdir belki ablası zorlamıştır bu öle kabul etmiştir aç kabadayı derler yaa işte o

ama onun bu muhtaç olmama huyu üniversiteyi bitirdim ben hallederim tavırları yüzünden ben ezilmek istemiyorum o ailesini zora sokamıyorsa ben neden sokayım ailem çok hevesli ben onların ilk mürveti olucam

ne yapacağmı ne edeceğmi bilemiyorum ruhum sen güçlü kızsın ikiniz yuvanızı kurun diyor ama o zaman kinlenmicemmi insanlara o insanlar beni çok seviyorlar durumları yok olan aileye gelin giden arkadaşım el ele vrdi yaptı ama bunların durumları var ki var yani oturdukları evi arabaları var şimdi ailemn 4 tane evi var diye ben zengin olmuyorum sadece kira gelirleri vardır ki ailem yaşayın orası senin evin dedi daha napsınlar diyorum

neyse umarım bende bu süreçleri iyi atlatırım aksi halde üzülceğim ve herşeyi komple bırakacağım günler geliyor içime atıyorum buraya yazdıklaırmı nişanlımla konuşmadım konuşmayı üdşünümüyorum içimi pek dökemem kopuyor fırtına sırf bişeyleri görsün diye en basit tv ve buzdolabı baktık yataşa gittik koltuk ünite yemek odası baktık neyse böyleee işteee

Giz bu kadar takmamalısın kafana çünkü herşey yoluna giriyor. Daha 1 sene varken bunları düşünüp kendini üzmen çok anlamsız çünkü asıl hazırlık süreci 5 ay kala başlıyor ama hazırlıkların hızlandığı dönem ise son 2 ay kala yani. Sen şimdi bunlar için kendini üzmemelisin çünkü daha ortada bir şey yok. Sana bu kadar güzel nişan bohçası hazırlamış aile eminim üzerlerine ne düşüyorsa yapmak isteyecektir. Senin ailen size bir ev veriyor, içini bile yaptırıyor daha ne yapsın. Elbette yatak odasını mutfağı yine siz yapacaksınız ama geri kalanını kesinlikle üstlenmemelisin çünkü geri kalan erkek tarafına düşen şeyler.

Bu arada Giz kayınvalidem ne biliyor bu konuları ne atak aslında biliyor musun... Kayınvalidem sadece çok iyi bir insan ve çocuklarına acayip düşkün bir anne. Elinde 50 lirası varsa ve sen 50 liralık bir şey beğendiysen hiç düşünmeden elindeki parayı son kuruşuna kadar harcar senin için. Yoksa kayınvalidemlerin de ilk mürveti. Burda atak, girişken, konuşkan ve herşeyi organize eden biri varsa o da benim aslında herşey bende bitiyor. Kayınvalidemden, kayınpederime, nişanlıma kadar herkesin ne yapması gerektiğiyle ilgili ben yol gösteriyorum. Para mı yatacak şuraya para yatırılacak, şuraya başvurulacak bunları hep ben ayarlıyorum. Nişanlım hep toplantıda bütün evle ilgili telefonları bana yönlendiriyor ben cevaplıyorum. Eve adamlar geliyor kayınvalidem hemen beni arıyor. İş tamamen bende bitiyor. Kayınvalidemlerin bizim için yaptığı en güzel şey kredi çekmiş olup bizi borçsuz evlendirecek olması. Para olmayınca hiç bir şey olmuyor çünkü o yüzden onlara minnettarım. Anlamasalar bile devamlı ilgi alakalarını eksik etmediler. O yüzdendir ki onları çok seviyorum, haklarını da ödeyemem.

Giz bu kadar takmamalısın kafana çünkü herşey yoluna giriyor. Daha 1 sene varken bunları düşünüp kendini üzmen çok anlamsız çünkü asıl hazırlık süreci 5 ay kala başlıyor ama hazırlıkların hızlandığı dönem ise son 2 ay kala yani. Sen şimdi bunlar için kendini üzmemelisin çünkü daha ortada bir şey yok. Sana bu kadar güzel nişan bohçası hazırlamış aile eminim üzerlerine ne düşüyorsa yapmak isteyecektir. Senin ailen size bir ev veriyor, içini bile yaptırıyor daha ne yapsın. Elbette yatak odasını mutfağı yine siz yapacaksınız ama geri kalanını kesinlikle üstlenmemelisin çünkü geri kalan erkek tarafına düşen şeyler.

canım inan buraya yazmak hep içimi rahatlatmıştır mutlu etmiştir yani resmen 1 sene oldu ki biz buraya yazıyoruz akıl alıyoruz üzülüyopruz gülüyoruz

bu yorumun mutlu etti çünkü siz benden daha öndesiniz ve biliyorsunuz size sora sora öğreniyorum eve tkendime dert edindim nedensiz yere belki kira ödemicem ama kira öder gibi borç öderim bu zamanda millet 1000 kiraya veriyor ben onla aldıklaırmı öderim napayım diyorum

kötü bir durumdada değilim ama kendimi biliyorum içime atar kurarda kurarrım kendimi üzerim

geri kalanı üslenmiycem canım çünkü benim ailem yapmasa el ele verip yapardık ama bu konuda ailemin yanında olucam babam mutfağı yaptırıyorsa ben banyoya girşcem bende ailemi düşünmeliyim daha bunlar oturup konuşulmadı üdğün bu haftas sonu görümcem evlensin bizde bohçayı götürcez daha anca o zaman konuşulur

aralık ayında gün alacağız ki mayısa kadar yapacaklarımızı yapalım gelinliği ocak şubat gibi bakıcaz ki uygun oluyor o zamanlar

canım kayınvalidene maşalllah allah eksiklerini vermesin benimkilerde çok iyi kayınvalidem melek gibi ağzı var dili yok çok seviyor beni bunu biliyorum bende onları çok seviyorum iyi ki varlar

bizim nişan sürecinde görümcem sağolsun çok koşturdu herşeyi aldırdı çok hevesliydi onun hoşuna gidiyor herşeyi ensevdiğim şeylerden yapıyor bayramlık almışlar inan ben kendime pantolonu öyle dar paça klasik seçmem gitmiş seçmiş ama ne güzel oldu bluz gömlek ben bu kadar cuk oturan bulamıyorum ki nişanlımda bana bayramlık aldı ama onunkiler salaş mesela ama ailesinin aldıkları çok çok güzel bana değer veriyorlar ablası herşeyi zevkime göre yapıyor seviyorum onları

şimdi üdğün sürecimde üzülmek istemiyorum en korktuğum şey kendimi değersiz hissetmem hani ben kayınbabamı arayıp mobilya bakıcaz diyemicekmiyim ki ben girişken biriyim derim ama nişanlım yok gerek yok felan diyecek biliyorum neysee şimdi kendi canımı bunlarla sıkmıcam

su akar yolunu bulur bunlar sebep değil millet nelerle uğraşıyor bizim en azından başımızı sokacağmız ev bellli oldu buda bişeydir :))))))))

desteğiniz için sağolun ben burdan çok şey öğreniyorm hergün

Ben sadece kayınvalidemlere ve anneanneme gittim bu bayram. Nişanlımın babaannesi ve halası tatildeydi onlara gidemedik. Bol dinlenerek geçti bu bayram hatta sıkıldım bile evde. İnşallah diğer bayrama güneye bir taraflara kaçmayı düşünüyoruz bakalım.

Nena öyle kolay gibi anlatmışsın ki ama o kadar da kolay değil aslında ki bunu en iyi sen bilmelisin canım bence anne baba desteği olmadan çok zor ama dediğim gibi herşey tam olmak zorunda değil evlendikten sonra da çoğu şey tamamlanabilir. Ben düşünüyorum ve varlıkları için hep şükrediyorum bizim anne ve babalarımız olmasaydı biz bu işin altından asla kalkamazdık. Onlar sayesinde borç nedir bilmiyoruz. Evlilik için birikim şart çünkü çok para gidiyor. Biz şuan rahat 40 bini devirdik. Bu kendi başımıza karşılayabileceğimiz bir meblağ değildi. Bugün de oturma odası köşe takımı için aradılar mesela kalan bin lirayı kapatmak için. Nasıl çıkaralım verelim şimdi ikimizde maaşlı çalışan insanlarız. Evet allah evlenecek olana yardım ediyor bu söze geçirdiğim bu süre zarfında daha çok inandım ama birikim ve aile desteği de mutlaka ki önemli onların yardımıyla bu sürecin daha kolay geçeceği yadsınamaz bir gerçek.

evli olarak geçirdiğin ilk bayramda gelini herkes bekliyor :1::1::1::1:

Gizom beni dinle bak boş yere kendini üzüyorsun. Bizler belli bir yere kadar yetişebiliyoruz alınacaklara. Hayat çok pahalı. İnanki ben geçenlerde iki banyo sabunu, bir el sabunu, paşabahçeden iki vazo bir şekerlik aldım migrostan (indirimdeydi) 49 lira tuttu inanamadım. Evin temizlik malzemeleri 120 lira tuttu mesela. Gıda listesi yaptık içinde et yok bir şey yok 300 lira tuttu. Bence nianlının ailesi üstüne düşeni yapacaktır ha oldu da yapamadılar dua et başınızı sokacağın bir eviniz var ve bu dönemde kira ödememek gerçekten çok iyi bir şey geçim sıkıntısını herkesten çok daha az hissedersiniz belki de hissetmezsiniz.

Back
X