347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

birde askerlik önceden daha uzundu benim babam 20 ay yapmış.. amcam 24 ay yapmış.. 2 sene çok kötü.. babam askerdeyken babası vefat etmiş cenazesine bile yetişememiş.

aynen canım çok değişik bi heyecan
yemin törenine giderken ilk buluşmaya gidiyormuşum gibi heyecanlanmıştım yaa

birde askerlik önceden daha uzundu benim babam 20 ay yapmış.. amcam 24 ay yapmış.. 2 sene çok kötü.. babam askerdeyken babası vefat etmiş cenazesine bile yetişememiş.

aynen çok üzücüüü
bunada çok şükürrr, iyi olsunlarrr ben başka hiçbirşey istemiyorummm yaa

plakaları bir görebilsekkkkk

aynen canım çok değişik bi heyecan
yemin törenine giderken ilk buluşmaya gidiyormuşum gibi heyecanlanmıştım yaa

Aynen canımm yaa sanki ilk buluşmaya gidiyomuş gibi heycanlandım. Serbest bırakmalarını beklerken dakikada bir saçımı başımı düzeltip el aynama bakıyodum her an gelicek falan diye

plakaları bir görebilsekkkkk

görücez tatlım görücezz yeterkii canımızı sıkmayalımm içimizi ferah tutalımm olumlu düşünelim.
460 gün asker bekleyenler var o bekleyenler bizim başladığımız 158 güne ulaştıklarında bile ne kadar mutlu olmuşlardır kimbilir.
Bizim süremiz onlara göre gerçekten çok çok az.
askerlik başlıyo 2 ay geçmeden plakalara geliyoruz

Son düzenleme:
aynen çok üzücüüü
bunada çok şükürrr, iyi olsunlarrr ben başka hiçbirşey istemiyorummm yaa

herkes öncelikle iyi olmalarını istiyorr tabikide.. ama asker öncesi gibi konuşmayıda istiyor.. nerdeyse 1 ay olucak iyi dayandım diyorum... acemi birlikteyken bişe dedi çok kalbimi kırdı. 2 gün konuşmadık sonra aradı ses etmedim konu ile alakalı.. yemin töreninden sonra uzun uzun konuştum. bir derdin varsa asker sonrasına sakla diye.. ordayken konuşamıyoruz benim kalbim çok kırıldı dedim.. asker sonrası konuşuruz dedim kavga ediceğimiz tek bişe söyleme bana demiştim.. çünkü insan kötü oluyor.. bir de konuşup anlatamayınca.

Biz zaten aman birşey belli etmeyelim,moralimizi yüksek tutalım derken pisikolojimiz ister istemez etkileniyor.Telefon etmesini dört gözle bekliyorum ama yarim o kadar sıkkın o kadar üzgün konuşuyor ki ne diyeceğimi bilemiyorum.az kaldı sayılı gün sabret vb.bir sürü şey söylüyorum ama sanki hiç bir işe yaramıyor,nasıl telkin edeceğiz kızlar ya,benim nişanlım daha bugün kendi birliğine teslim oldu 4 gün başka birliklerdeydi,şimdi gittiği yer baya zorlukları olan bir yermiş(kıbrısta)kaşık yoktu ekmeyi kaşık yaptık dediği an içimden bir şeyler koptu,çayı da tabakta içmişler,bizimki çok zorlanıyor,hiç alışamıycak sanki

benimkide öyle hiç memnun değil.. kirli çarşaflarda uyuyormuş.. ve sevgilim bu konularda çok hassas bir insandır. bende aynı şeyleri söylüyorum az kaldı idare et.. ama pek yararı olmuyor. az kaldı diosun ama daha 4 ay var diyor.. idare et diyorum ama yok.. her aradığında burası çok kötü diyor.

Çok büyük bir süreç ve çok güçlü olmamız gerekiyor,bize çok iş düşüyor evet çünkü bence en mutlu oldukları an bizimle telefonla konuştukları an.1-2-3 dk onlar için ve bizim için çok önemli,Allah yardımcıları olsun,şartlar bu kadar sert olmasa daha iyi adapte olucaklar ama maalesef.bekliyeceğiz...sabırla...

ayy kızlar bugün en son sabah 11de konusmustuk bu saate kadar aramasını bekledım. bende sizin gibi telefona yapısık yasayanlardanım askım asker oldugundan beri.

bugün tüm gün haberleri izledim filan sinirlerim nasıl yıprandıysa aşkım aradığında sesini duyduğum an varya nasıl bir ağlama aldı beni ayyy resmen sinirlerim boşaldı yaaa kıyamam ben ona bitanem benim o da aşkım ben iyiyim ağlama diyor canım benim...

askere gidince çoook iyi anlaşılıyor önemsemediğimz şeylerin aslında ne kadar önemli olduğu

kızlar iyi akşamlar ben sevgilime 25 şehit haberini söyledim o biliyor sanıyordum meğersem bilmiyormuş tv hiç yokmuş ustada malesef söyledim ayrıntıya girdim kötü oldu çok pişmanım bilmiyordum offf hastayım yaa garip ruh halindeyim

benim sevgilim elektik elektronik mühendisi ve birkaç inşaat mühendisyle beraber komutan çağırmış birkaç soru sormuş soru detaylarını sölemedi ilk aradğında şimdi ise kaygılıyım dedi bende lütfen akım elektik böle şeylere kalkışma dikkatli ol özellikle eski yapılardan uzak dur die derken 25 şehiti böle söledim bilinçsiz oluyor herşey dedim

o ise kaygım şu yanlış bişi yapıp vebal almak istemiyorum hiç o işi yapmak istemiyorum dedi iş ne anlamıyorum ama sanırım ordaki teknik donanımla ilgili bişi boş durmucaktı doğru ama şaşırdım henüz yeni mezun ona güvenmeleri hata

geççççç bugün geçççç artık günler akıp gidin

aşkım herşeye rağmen tüm konuşmasında seni seviyorum unutma beni özledim dedi sürekli tekrar etti orası o kadar katı ve o hala duuygularıyla hareket ettti sevindim bunla avunuyorum

bugün yüzüm onla konuştu die güldü yoksa kötü bir gün geçirdim geçirdik ülke olarak

kızlar iyi akşamlar biliyorum düşününce tedirğinliğim saçma ama bugün giden 25 can ihmal yüzünden gitti deneyimsizlik yanlış yönlendirme sonucu ve neden gittikleri belli bile değil o yüzden acıyor içim

benim sevgilimde sabah 7.30 da aradı.. tekrar ara dedim ama daha da aramadı.

canım benim üzülme hepimiz aynı durumdayız bende keşke telefonda ağlamasaydım dedim ama napim tutamadım kendimi ( biz de çok yıpranıyoruz onları beklerken ve bazen tutamayabiliyoruz kendimizi. çok dua et inşallah sonu çok güzel olcak

ben yemin töreninden beri çok hastayım düzelemiyorum iyileşmeyi istemiyor sanırsam bünyem kendimi mahfettim annem herkes tepkili direk kilo veriyorm üzülünce şimdi ben bunu yapıyorum ya allah cezamı vericek benim biliyorum şehit yakınları yapsın benim bunu yapmaya hakkım yok dimi

korkuyorum ama korkuyorum onun kimsesi olammaktan korkuyorum onun değerini çok iyi anladım ben duygularım daha çok yanımda olur oldu katılığım hep gitti

oda sinirlenmeye başladı sabırı büyüdü bana karşı daha anlayışlı artık

ama korkuyorum biliyorum haksızlık biliyorum büyütüyorum ama korkuyorum

dün 20:45 te aradı bugün ise 17 de aradı ilk kez 20 saat duymadım 5 yıl boyunca böyle bişi yaşamadım ben 5 ten beri sürekli arıyor ama o aramadğı saatler boyunca ben kendimi çok harab ettim

sende ağlama canım ne olur telefonda ağlayarak konuşpta üzmeyin sevdiklerinizi bende yaptım onu ahhh ne büyük hata artık gülerek açalım telefonlarını

ben bügun öyle donuk konuştum öyle bırakmıştım ki 25 şehidi söleyince demek buydu herşey dedi haklıydı başka nasıl konuşabilirdim ki

herkesin yarine dua ediyorum tez vakit sağ salim kavuşalım askerlerimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…