• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

ooo MEB atama klavuzu yayınlamış bu saatte devlet daireleri aştı zaten kendini :1:
bölümümde 4377 kadro var içinden biri de ben olurum inşallah :nazar::nazar:

artık gece çalışır oldular :27:
inşallah ataman gerçekleşir canım puanımda iyi demiştin hayırlı haberlerini alırız :nazar:

artık gece çalışır oldular :27:
inşallah ataman gerçekleşir canım puanımda iyi demiştin hayırlı haberlerini alırız :nazar:

inşallah 10 eylülde alırım bende hayırlı haberi bekleyip görcez. sınıf öğretmenlerine çok büyük haksızlık olmuş ama geçen sene 5000 kişi aldılar 4+4+4 te 324 kontenjan vermişler. atamalarımız da yapılsın hayırlısıyla da başlıyalım artık düğün hazırlıklarınaa :16::16::16:

inşallah 10 eylülde alırım bende hayırlı haberi bekleyip görcez. sınıf öğretmenlerine çok büyük haksızlık olmuş ama geçen sene 5000 kişi aldılar 4+4+4 te 324 kontenjan vermişler. atamalarımız da yapılsın hayırlısıyla da başlıyalım artık düğün hazırlıklarınaa :16::16::16:

bende atanmak istiyorum bende evlenmek istiyorum :31:

harika bi şarkı :ssz: gece gece beni başka yerlere götürdü :ssz:

[video=youtube;DMeGCdnZV3I]http://www.youtube.com/watch?v=DMeGCdnZV3I[/video]

sağol canım benim ama benimki bugün aradı yol izinlerini iptal etmişler kendileri götürüp birliklerine teslim ediceklermiş biz de ne olduğunu anlayamadık bi de o kdr uçak bileti falan aldık diye benimki 5günlük izin almış ancak öyle çıkarabiliyoruz onu askeriyeden, yani 5 gün uzadı askerliğimiz neyse sağlık olsun napalım :31:

Canım geç olsun güç olmasın diye duruma uygun bi atasözü ile içini ferahlatabilmeyi umuyorum
Umarım komutanları kararlarını değiştirirler

Kızlaaaaarrr o nasıl bi düğündür videodur harcamadır :D:D
Bence porsche olsun bizim olsun gerisi olmasa da olur :D

İyi akşamlar kızlar okuya okuya geldim, hepinizin yazdıklarından haberim var aslında izlenimlerimi İzmir'den bildirmek isterdim ama sizi daha fazla merakta bırakmak istemedim.
Yolculuğumuz dün İzmir'den saat 18:30'da başladı. Keyifli bir yolculuktu ama otobüsün klimasından çok üşüdüm. Bolu'daki dinlenme tesislerinde totom dondu. Sıcaklığı 10 derece gösteriyordu ama hissedilen bir İzmir'liye göre 1'di bence. Sabah 08:00'de otobüsümüz Kastamonu'ya vardı. Biz otogarda değilde otellerin yoğuun olduğu merkezde indik. Otelimizi bulmamız 10 dakikamızı almadı. Merkezi gayet renkli hemen hemen her mağaza var, gayet yeterli sayılabilecek avm'si var. Bu anlattıklarımı akşam sevdicekle gezdik. Benim en hoşuma giden iki caddeyi ortasından ayıran deresi oldu. Uzunca bu dere Kastamanu Otogar sapağına kadar devam ediyor. Zaten o sapaktan Gölköy'e gidiliyor. Merkezden 10 dakika, otogardan 5 dakika mesafede Gölköy. Vardığımızda bu kadar araba beklemiyordum, Türkiye'nin her yerinden plaka gördüm. Talep çoktu. Ulaşımı dolmuşla sağladık. İçeri girdiğimizde tören alanına bizi askeri servisler götürdü. Askerler yerlerini aldı, arkalarından bando takımı ve sonrasında 15-20 dakika vali beklendi. Güzel, sıcak ve kalabalık bir törendi. Çok yandım, otele geldiğimde kıyafetimin izi boynumda ve kollarımda çıkmış. Biz tören bitmeden 8. bölüğün masasındaydık be sıraya girdik tören bitince o yanımıza gelecek imzasını babası ve o atacak bizde onu evci çıkaracaktık ama asıl mesele sonra başladı... Nasıl mı? Tören 2-2.5 saat sürdü. Askerler tören alanından ayrıldı. 7.bölüğe kadar askerleri saldılar, askerler hurra ailelerine ve bölük masalarına yöneldi. Masalardakiler ellerinde kartonlara yazılmış bölük numaralarını tutuyordu, ortalık sanki savaş alanı. Komutanları 7-8 ve 9. bölüğü 10 dakka sonra bıraktı. Masalarda sıra olmak önemli değildi kimin askeri önce gelirse onun işlemi önceye kondu. Tabi hemen hemen hepsi aynı vakitlerde ailesiyle kucaklaştı, oğlunu kapan kendi bölüğünün masasına yüklendi. Sıra olup parmakla gösterilen benim askerimin bölüğü sonradan en olaylı masa oldu. Masalardan sorumlu olan askerler sonunda çareyi masaların üzerine çıkıp ona buna bağırmakta buldu çünkü insanlar açılır mısınızdan değil açılından anlıyordu.
Gelelim bu arada benim askerimle kucaklaşma anıma ilk ben onu gördüm diğer askerleri yara yara çekilin çekilin diye sıyrıldım aralarından bu arada kayınpederimde başka yerde arıyor oğlunu. Ben boynuna bir atladım ki o an gözyaşlarım sel olup aktı. O kadar yanmışki, hiç bu kadar kötü görceğim aklımın ucundan geçmemişti. Hüngür hüngür ağladım omzunda. Dudaklar yanmış kıpkırmızı, güneşten susuzluktan çatlamış kanamış yara olmuş. Ağzının kenarı çatlamış, kulaklar burun kalınca soyuluyor. Çok kilo vermiş, göbekli göndermiştik, göbek içine çökmüş. Yemek yiyemiyormuş, yemekleri uzun dönemler yapıyormuş. Bir keresinde şu bildiğimiz kabuklu salyangozdan bile çıkmış. Ekmekte yemiyormuş. Doğuya gideceklere daha ağır eğitim veriliyormuş ondan doğuya gidecekler çok yanmış. Aralarında yanmayan bölükler vardı. Törene çıkmaya yeterli bulunmayanlar içerde yemin etmiş. Sağını solunu karıştıranlar varmış. Neyse biz zor şartlar altında askerimizi evci çıkardık. Oteller dolmuş yer bulamayanlar saat 17:00'e kadar askerinin içinde görüşeceklerdi. Gelmeyenlere tören alanındaki masa sandalye taşıma görevi kaldı bizi askeri araçların aldığı yere kadar yani nizamiyeye kadar. Sanırım en üzücü kısım buydu. Sivil kıyafetlerini giyenler askeriden belediyenin o günlük ücret karşılığı çalışan minibüslerler şehre dağıldı. Bizde önce güzel bir yemek yiyip sonra otelimize odalarımıza çekildik. Yarım saat sonra benim başım zonklamaya başladı. Bizimki eczaneden ağrı kesici almaya gitti ağrımdan yerimde duramayacak duruma gelince. Güneş çarpmış. İlacımı içip uyudum uyandığımda akşam olmuştu ve ağrım geçmişti. Bizde giyinip süslenip attık kendimizi gezmeye. Çok özlediğimiz şeyi yaptık birlikte yemek yedik. Şimdi kuzum uyuyor bense köşeyazarı edasıyla cepten yazıyorum. Bu arada Nikita'ya baktım ama o kalabalıkta göremedim.

Chelzy'cim sana gelince öğretmen evine baktık bugün, çok talep vardı dolmuşta falan. Otagara 5 dakika mesafesi yok. Gölköy'e 10 dakika yoktur bile. Merkezde yeşillikler içinde.

Kastamonu halkı İzmir'le kılık kıyafet yönündense kıyaslanamaz bile bana fazla kapalı geldiler. Törene iyi ki pantalonla gitmişim zaten sabah 08:00'de havadurumu 12 dereceyi gösteriyordu ama ayaklarımı buz kesmişti. Herkes mont ceket giyiyordu, öğlem ise İzmir sıcağı, akşamda ne soğuk ne sıcak güzel bir serinlik vardı yani şuan biraz daha soğudu.

Genel olarak aşkımı görmekten ve onunla aynı şehirde aynı havayı solumaktan çok mutluyum. 3 günlük bakıma aldım onu yatmadan dudağına lipstick sürdüm, kremledim. Bu arada alışkanlık olmuş boynundaki cüzdanı hiç çıkarmıyor, botlarınıda yanına aldı çalınmasın diye. Kıyamam ona. Şimdilik benden bu kadar, aklıma geldikçe yazarım.

tatlım bugün aşkım beni aradığında yol izinlerinin iptal olduğunu izin kullanacağını söyledi çünkü çoğu kişi öyle yapcakmış
ama akşam bi kere daha aradı ve dedi ki herkes itiraz etti karışıklık çıktı pazartesi belli olacak herşey belki yol izinlerini geri vercekler dedi
yani şu an hiç net değil.
pazartesi karar verilecekmiş.
inşallah 2 gün yol iznini verirler de askerlik uzamak zorunda olmaz

kızlarrr ben de sizden fazlasını öğrenemedim bi aradı yol izinleri iptal zorunlu olarak izin kullanıcam yoksa burdan otobüslerle sevk edilcez dedi sonra aradı iptal eski sisteme döndük dedi.
buarada ben çok karışık duygular içersindeyim. haftaya salı yurtdışına gidiorum iş için pazar gecesi döneceğim. yemin törenine gidemiyorum biiirrr, istanbulda olacağı haftasonu burda görüşemeyeceğiz ikiiiii, ben yurtdışında olduğum için çok fazla telefonla da konuşamayacağız üçççç :( belki imkan bulurum da internetten kamera falan açarız bilgisayarım yanımda olucak. izin işine önce dedim boşuna uzayacak ama bir umut da pazartesi salı çarşamba istanbulda görüşeceğiz tam kendimi o duruma hazırladım hop iptal oldu. dedim üzülme nasıl olsa kocaeli yakın o haftasonu gelirim ziyaretine çarşıya çıkarmasalar eğer orda ziyaret ederim diye umuyorum. ay kafam allak bullak oldu bizim nezman görüşüp kavuşacağımız belirsiz :((((
biran önce kurtulsunlar şu iskenderundan huzursuz oldum iyice bir öyle bir böyle. acaba ustabirliği nasıl olucak burda bir düzen oturtmuştu şimdi ustaya alışması telefon durumu komutanı da iyidi burda ustada nasıl olcak acaba???

sedulu canım inanmıyorum istanbula çıkmış tuzlaya felanmı ayyy çok güzel çok güzel :72::72::72::72:

trpili canım iyikide pantolon giymişsin bende ankaranın soğunda etek yada pantolon giysem donardım herhalde bolu ve nkara soğuktu ve ben üşüttüm sabah 12 den sonra ankaraya güneş vuruyor resmen mahfetti hala midem yerine gelemedi

bizde hengame olmadı kızlar sabah 1.2.3.... bölük masaları vardı evci izni için sadece onları yaptı babası fotokobi kuyruğu vardı babası onda en baştaydı bizde yemin töreni kapısında en baştaydı yalnız yğılma oldu sonra aşağki kapı açıldı dediler ben can habliyle merdibenlerden atladım manyağım çünkü oraya koşarken ablasınınn sesine geri döndüm bizim beklediğimiz yeri açmışlar çünkü ilk ben girdim babasıyla el ele koşuyoruz en sağa aslında kapının hemen yanındaki 1. bölük yerine oturcaktık oda öyle anı oldu

kızlar varmı daha askerinin yeri belli olan çoğumuz kavuşmuşuz çok mutlu olallım

Tripliii canım anlatmışsın ya sanki o kargaşayı ben yaşadım şu anda.Ondan demek telefonu açtı mesaj attı 1 saat kadar çok az aralıklı mesaj attı.Diyorum neden geç yazıyosun neden aramyosun.Burayı bi görsen dedi :) Demek dediği doğruymuş.Anında tribe bağladım bende dakka 1 gol 1 gibi:1: Sana üzülmeyesin diye söylemedi demek.Bizimkinin gittiği andan beri dudakları çatlak patlak yarık hep.Kavruk olduk diyor kıpkırmızı.Şimdi oteldeler bizimkilerde..Bugün ilk çarşıları.Nasıll kalabalıkmış.Mahşer gibi.

Öğretmenevini yarın arayacağım inşallah.Olmadı bir otel var benim kuzu beğenmiş.Orda kalırım belki.Tabi daha belli değil.Bugün yola çıkıyorum 3 saat sonra :14: Bayrama kadar yokum İzmirde.Yani giresundan otobus ne zamandır onlara bı ıyıce bakmak lazım.Uygun olurmu diye..Neysee muhtemelen sizde bizimmkiler gibi kahvaltı yapıyosunuzdur.İyi eglenceler tüümm sevdiklerinin yanında olanlara.

kızlarrr ben de sizden fazlasını öğrenemedim bi aradı yol izinleri iptal zorunlu olarak izin kullanıcam yoksa burdan otobüslerle sevk edilcez dedi sonra aradı iptal eski sisteme döndük dedi.
buarada ben çok karışık duygular içersindeyim. haftaya salı yurtdışına gidiorum iş için pazar gecesi döneceğim. yemin törenine gidemiyorum biiirrr, istanbulda olacağı haftasonu burda görüşemeyeceğiz ikiiiii, ben yurtdışında olduğum için çok fazla telefonla da konuşamayacağız üçççç :( belki imkan bulurum da internetten kamera falan açarız bilgisayarım yanımda olucak. izin işine önce dedim boşuna uzayacak ama bir umut da pazartesi salı çarşamba istanbulda görüşeceğiz tam kendimi o duruma hazırladım hop iptal oldu. dedim üzülme nasıl olsa kocaeli yakın o haftasonu gelirim ziyaretine çarşıya çıkarmasalar eğer orda ziyaret ederim diye umuyorum. ay kafam allak bullak oldu bizim nezman görüşüp kavuşacağımız belirsiz :((((
biran önce kurtulsunlar şu iskenderundan huzursuz oldum iyice bir öyle bir böyle. acaba ustabirliği nasıl olucak burda bir düzen oturtmuştu şimdi ustaya alışması telefon durumu komutanı da iyidi burda ustada nasıl olcak acaba???

resmen dalga geçer gibi bi öyle bi böyle diyolar. bu günkü son durum 2 günlük yol izinlerinin geri verildiği. yüzbaşı yardımcı olmuş sağolsun, ama bu yüzden birsürü asker dünden biletlerini iptal ettirmiş şimdi nasıl döncekler bilmiyorum.
umarım sizde en kısa zamanda görüşebilirsiniz canım Allahtan seninki çok yakın istanbula daha sonra bol bol görüşürsünüz inşallah..

[ı]yanına gidemedim ama bütün gün msjlaştık konuştuk cam açtı çok güzeldi yani çok tuhaftı ona msj atmak bile mutlu etti beni aradığımda hemen ulaşabilmek.. Yarında böyle geçicek hemencecik sonra yine özlemeye başlıcam. şuan sanki askerlik bitmiş gibi hissediyorum keşke öyle olsa.. [/ı]
tatlım bende aynı duygular içindeyim. Mesajlaşmak konuşmak saki askerlik bitmiş gibi hissettirdi. Yarın da böyle olcak ama en azından artık her haftasonu aynı duyguları yaşayacağımı bilmek mutlu kılıyor beni =)

sevdiceğini görüp göremeyen tüm kızlara ankara mamak mebsten selamalr aldım aşkımı geldim çok mutluyum o atmosferi yaşayıp o duyguyla onu gördüm yaa aşırı mutlu oldu inşallah sizde nizamiyelerine gider görürsünüz

bugün evli gibiydi kuzeninin kayınpederlerine gittik bizi öyle güzel ağırladılar ki onların evini adres gösterdik iyidi herşey gelin gibiydim evli gibiydik yaprdım ediyorum o gülüyorr öyle güzeldi ki sabahta yine buluşcaz artık istanbuldayım son 24 aatir yollardaydım harab oldum

mbste saat 6 da olduk o saatte bile kapılar doluydu bebekli yaşlı çok insan vardı kızlar, yemin töreni sırasında sancak geçişi herşeyde ağladım harika bir duyguydu annesi ben beraber ağladık

hepinizi çok öpüyorum

canım çok sevindim senin adına. Gidemedim göremedim ama törenin başından sonuna her anını dinledim =) tabi ki orda olup canlı kanlı izlemek vardı ama kısmet değilmiş bi nebze olsun tesellim düştü. Inşallah çok güzel zaman geçirmişsindir =)

Tripli her şeyi anlatmışsın :)) Abim de aynı öyle olmuş dudaklar çatlak patlak, yüz yanmış pişmiş :) annem bir gördü nasıl gönderdim nasıl olmuş diye ağlamaya başladı. Ama oranın güneşi baya yakıcı. törende durduk hepimizin yüzü deniz güneşinde yanmış gibi oldu.dudaklarımız acımaya başladı. yani askerlerimizin öyle olması çok doğal. biz de hemen kremlemeye başladık güneş kremi,yanık kremi,arko :)) Yürüyüşte seçemedik abimi. hepsi birbirinin aynısı gerçekten. 1.bölük yürüdü yürüdü sonra koşmaya başladı. meğer yürüyüşte bozukluk olunca koşacaklarmış :)) bizimki 5.di. sonra masanın orada abimi bulmaya gittik. soruyoruz askerlere ablamla birlikte, 5.bölük mü. ...'i tanıyomusun yok diyo postası ne diyo :) posta mı posta falan bilmiyoruz biz :) meğer koğuş demekmiş posta :)
sonra bulduk işte zor da olsa. sizi gördüm ya otuz gün ne yaşadığımı unuttum dedi. pazar da 5 de teslim olacak. İnşallah usta birliğinde çok rahat eder askerlerimiz :)

birde önceden demişlerki ailelerinize söyleyin telefonla gelmesinler. fotoğraf makinesi serbest. bizde bıraktık arabada geldik. meğer serbestmiş telefon da. gittik geri döndük aldık. arabayla gittik tören yerine. yer bulamadık. sandalyeleri alıp oturduk kaldırım köşesine:)

canım çok sevindim çok şanslısınız ya :nazar:
Nereye düştü istanbulda?

sedulu canım inanmıyorum istanbula çıkmış tuzlaya felanmı ayyy çok güzel çok güzel :72::72::72::72:

trpili canım iyikide pantolon giymişsin bende ankaranın soğunda etek yada pantolon giysem donardım herhalde bolu ve nkara soğuktu ve ben üşüttüm sabah 12 den sonra ankaraya güneş vuruyor resmen mahfetti hala midem yerine gelemedi

bizde hengame olmadı kızlar sabah 1.2.3.... bölük masaları vardı evci izni için sadece onları yaptı babası fotokobi kuyruğu vardı babası onda en baştaydı bizde yemin töreni kapısında en baştaydı yalnız yğılma oldu sonra aşağki kapı açıldı dediler ben can habliyle merdibenlerden atladım manyağım çünkü oraya koşarken ablasınınn sesine geri döndüm bizim beklediğimiz yeri açmışlar çünkü ilk ben girdim babasıyla el ele koşuyoruz en sağa aslında kapının hemen yanındaki 1. bölük yerine oturcaktık oda öyle anı oldu

kızlar varmı daha askerinin yeri belli olan çoğumuz kavuşmuşuz çok mutlu olallım

kızlar istanbul kasımpaşa deniz kuvvetleri komutalığı
mekan olarak harika bi yerde ama tabi sonuçta askerlik :31:
neyse ki çarşı izinlerinde sıkılmıcak bol bol gezer bende 2 haftada bir yanına giderim :16:

Kızlar sevgilim yemin törenine giderken şafak kağıdı hazırlamamı istemişti.
İnternettede hazır olarak sadece 460 vardı
bizde arkadaşımla oturduk uğraştık 158 gün için yaptık uzun hesap kitaplar sonucu :52:

Buraya görselini ekliyorum isteyene özel mesajla link verebilirim excel dosyasını.
indirdiğiniz dosyayı yazıcıdan çıkarıp istediğiniz gibi karalayıp boyaya bilirsiniz günleri :37:
veya excel dosyası üzerinden renk renk işaretleyebilirsiniz geçen günleri :72:

isteyen arkadaşlar burdan yazarlarsa özel mesajla atarım linki

$158.webp

Son düzenleme:
[video=vimeo;28668656]http://vimeo.com/28668656[/video]

madem diğer video beğenilmiş bugün bitane daha paylaşıyım dedim 347. dönem gelinlerine fikir olur :1:

Back
X