347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Hemen cevap vereyim lovely kuzum.Cagan pasa cumadan beri bizde.Annem babam ben ve bebiş.Önce o doyuruluyor.Sonra biz.Muhtemelen ya annen ya da bakıcı tutacaksın ve yemegını yapacaklar.Boyle olmasa bile her aksam ertesi günün bebek yemeğini yapacaksın hazır olsun.Isıtıp hemen yediresin.Butun düzen ona baglı.Bir haftadır oğluşla uyuyorum.Zombi gibiyim.Gece 3-4 defa uyanıyor onu pışpışla,sütünü ver acıkmışsa.Valla zormuş hemde çok zorrr.

Günaydın canım. Gözüm korktu yeminle. Muhtemelen bakıcı tutmam aklım kalır. Kardeşim bakıcıyla büyüdü anneanne diyordu bakıcısına ve ailecek görüşüyorduk hala da görüşürüz çok iyi insanlar ama şans bir daha öyle birini bulmamız çok zor. Belki anaokulu öğretmenliği okuyan bir tanıdığımız var o atanamaz ise ben bakarım Lovely ablacım demişti evimize yakın oturuyor o olabilir ya da babaannesi var 3 durak sonra o bakıverir artık. Muhtemelen babaannesinin aklı kalır kimseye bırakmaz zaten.

dün baktım oraya canım ordaki elbiseler çok şıkır şıkır ben daha sade bişeyler istiyorum o yüzden pek uymadı bana. bide genelde hep tül etekler var kısa elbiselerde o da beni daha şişman gösteriyo diye sevmiyorum :31:

Bende çok sade giymiştim haklısın. Spazio'ya baktın mı sizin orda var mı bilmiyorum ama ordada çok sade şeyler oluyor.

Kizlar iyi geceler doktora gittim azıcık moralim bozuldu annemle geldi bize falan ates basti uyuyamiyotum
Önce bebehe baktı geçen hafta 5.6 milimdi bu hafta 14 milim gelismesi cok iyi
Rahim ağzındaki polip hamileyken yakilamazmis bebege bi zarari yokmus ama ara ara kanama yapabilir. Dedi
Asil sorun vajinal akintim yani bakteriyel vajinozis :((((( düşük tehlikesini Yükseltiyormus riskli gebeliğe girdi su an
Igne verdi onu azaltmak içinde sabah annemle.bashekim akrabamiza gidecez devket hastanesine ona göre hareket edecez
Dua edin lütfen sabah erken gidecez hastaneye bakalım o ne diyecek sonuclara
Kalp sesi 2 hafta sonra gelir dedi doktor işte böyle

Canım bende doktora gideceğim ya yarın hepsine baksın bari. Gebelik öncesi bütün araştırmaları yapsınlar. Benimde vajina girişinde küçük küçük sivilce gibi şeyler vardı daha önce gittiğimde. Bunlar bazen belirir sonra kendi kendine geçebilirde demişti. Şuan hiç elime gelmiyor muhtemelen geçti. Bana o zaman yakmamız lazım demişti ben beklemeyi tercih ettim iyi de yaptım sanırım geçti. Bu yakma bana çok korkutucu geliyor. Senin polip denen şeyi bilmiyorum ama benle aynı şey mi? Şimdi araştırıcam canım yazarım sana.

Lovelym baktriyel vajinosisle ilgili birsey görürsen nette falan Paylaş tamam mi burda :(

Canım hiç duymadım ben bunları araştırıcam şimdi.

Kizlar iyi geceler doktora gittim azıcık moralim bozuldu annemle geldi bize falan ates basti uyuyamiyotum
Önce bebehe baktı geçen hafta 5.6 milimdi bu hafta 14 milim gelismesi cok iyi
Rahim ağzındaki polip hamileyken yakilamazmis bebege bi zarari yokmus ama ara ara kanama yapabilir. Dedi
Asil sorun vajinal akintim yani bakteriyel vajinozis :((((( düşük tehlikesini Yükseltiyormus riskli gebeliğe girdi su an
Igne verdi onu azaltmak içinde sabah annemle.bashekim akrabamiza gidecez devket hastanesine ona göre hareket edecez
Dua edin lütfen sabah erken gidecez hastaneye bakalım o ne diyecek sonuclara
Kalp sesi 2 hafta sonra gelir dedi doktor işte böyle

Canim bu konuda herhangi bir fikrim yok ama moralini bozma başka bir doktorada gitmelisin.

Musss sana bir tel daha buldum canım.

Sentido Zeynep Golf ve Spa'ya da bakarmısın canım? Burası da çok güzel ve herkes memnun.

Fiyatıda 1.972 lira.

Canim bu otelede baktim fiyatlari bizim icin uygun. Tavsiyelerini nişanlımla birlikte degerlendiriyoruz. Bu arada bir arkadasim da Akka Alinda'yı tavsiye etti. Bu otel hakkinda ne düsunuyorsun?

Hımmm biraz baktım polip sarkan et parçası demekmiş. Benimki öyle bir durum değildi. Diğerine de bakıcam şimdi. Ama polip için korkulacak bir şey yokmuş canım hamilelikten sonra kazıtırsın keşke hamilelikten önce doktora gidip baktırsaydın sende bir kontrolden geçseydin canım ya.

Canim bu konuda herhangi bir fikrim yok ama moralini bozma başka bir doktorada gitmelisin.

Canim bu otelede baktim fiyatlari bizim icin uygun. Tavsiyelerini nişanlımla birlikte degerlendiriyoruz. Bu arada bir arkadasim da Akka Alinda'yı tavsiye etti. Bu otel hakkinda ne düsunuyorsun?

Musss bizim otelle anlaşmamız yok. O yüzden bu oteli bilmiyorum fakat biraz baktığımda düşük puan aldığını gördüm. Daha önceki senelerde iyi ama sonra kendini bozduğunu söylemişler hep. İyi araştır canım.

Herkese gunaydnnnlar efenimmm hum gecms olsn canim bnm umarım korkulavk bir sey deildir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar ya tum gece uyuz gbi kasindm uyuyamdm halbuki dus alip yatmstm nevresmm beyaz oyle gorunrde bocrk falanda yoktu sivrisinek dicem ama hc bieyrmde isirikta yok huylandm hep kasindm esimide uyutmadm bnde uyumamdm en son tum vucuduma kolonya surdum sanki o biraz rahatlatti aam smdide hastane gbi kokuyrm bol kolonyali ve midem bulanio :(

Bakterial vaginosis (bakteriyel vajinoz) nedir?
Bakterial vaginosis veya diğer ismi ile bakteriyel vajinoz, “Gardnerella Vaginalis” isimli anaerob bir bakteri tarafından oluşan vajinal bir enfeksiyondur. (Anaerob bakteri “oksijensiz ortamlarda üreyen bakteri” anlamına gelmektedir.)

Bakteriyel vajinosis belirtileri nelerdir?
Gardneralla vajinalis enfeksiyonu çoğu zaman bir belirti vermemekte, yani “asemptomatik” seyretmektedir. Bu şekilde rutin olarak yapılan jinekolojik muayene ve jinekolojik check up kontrollerinde bakteriyel vaginosis ortaya çıkmaktadır.

Vajina kokusu rahatsız eder...
Bakteriyel vaginosis durumunda en sık olarak ortaya çıkan belirti ise adeta “bayatlamış balık” şeklinde kötü kokulu vajinal akıntıdır. Vajina kokusunun nedeni bozulmuş olan vajinal floradır.

Kokulu akıntı özellikle, vajinal sıvının bazik özellikte sıvılarla karışımı durumunda “amin moleküllerini oluşturarak” daha belirgin hale geçmektedir. Özellikle ilişki sırasında ve adet kanamaları sırasında belirgin olarak vajinadan gelen bayat balık kokusunun duyulması hastalığın varlığını işaret etmektedir.

Vajinadan gelen kötü kokulu akıntı bazı durumlarda idrarda yanma (üretrit), vajinal kaşıntı, vajinada yanma, ilişki sırasında ağrı ve genital alanda kaşıntı şikayetlerine de neden olabilmektedir.

Diğer taraftan akıntı tipik olarak gri renkli ve sulu kıvamdadır. Bu özelliği ile de vaginal mantar enfeksiyonlarından farklılık göstermektedir.

Bakteriyal vaginosis enfeksiyonlarında ne tür riskler vardır?
Bakteriyal non spesifik vajinit enfeksiyonlarından kesin tanı konulması önemlidir. Aksi takdirde bu enfeksion kişilerde kalıcı zararlar verebilir. Bunlar;
- Pelvik İltihabi Hastalık (PIH)- PIH, rahim, tüp ve yumurtalıkların iltihabı şeklinde özetlenebilmektedir.
- İnfertilite (kısırlık)- İnfertilite en sık olarak vajina içinden yukarıya yayılarak üreyen bakterilerin rahim ve tüplerde oluşturdukları enfeksiyonların bıraktığı hasar sonucunda gelişmektedir.
- Gebelik komplikasyonları- Bakteriyel vajinosis (Gardnerella enfeksiyonu) hamilelik döneminde düşük (abort), erken doğum gibi riskler meydana getirebilmektedir.
- Doğum sonrası dönem- Doğum sonrası (postpartum) dönemde “lohusalık ateşi” (lohusalık humması) olarak da bilinen yüksek ateşli rahim enfeksiyonlarına neden olabilmektedir.

Bakteriyel vajinoz tedavisi nasıl yapılır? Bakteriyel vajinit tedavisi için ne tür ilaçlar kullanılır?
Bakteriyel vajinozis (bakteriyel vajinit) kesin olarak tedavi edilmediği taktirde PIH (pelvik enfeksiyonlara), kısırlık (infertilite), gebelik ve gebelik sonrası (lohusalık) komplikasyonlarına sebep olabilmektedir. Bu nedenle bakteriyel vajinoz tanısı konulduktan sonra tedavi şarttır.

Bakterial vaginosis tedavisinde genel olarak Metronidazol, Clindamycin veya Ornidazol grubu vajina içine (lokal) ve ağızdan alınan (sistemik etkili) antibiyotikler kullanılmaktadır.

Gebelik döneminde ortaya çıkan bakteriyel vajinit enfeksiyonları da tedavi edilmelidir.

Bakterial vaginosis tedavisinde eşler de tedavi dahil edilmeli midir?
Tüm bakterial vaginosis olguların % 79'unda erkek idrar kanalında (ürethra) da bu mikroorganizmaya rastlandığı saptanmıştır. Bu nedenle özellikle tedavi sonrası tekrarlayan (inatçı) olgularda eş tedavisi de önerilmektedir.

Son düzenleme:
Musss bizim otelle anlaşmamız yok. O yüzden bu oteli bilmiyorum fakat biraz baktığımda düşük puan aldığını gördüm. Daha önceki senelerde iyi ama sonra kendini bozduğunu söylemişler hep. İyi araştır canım.

Lovely haklı olabilirsin Akka Alinda konusunda çünkü arkadaşım ve eşi 3 yıl önce gitmişlerdi. Neyse umarım hallederiz bir an önce.

Hüm bak önemli olanları yazdım. Tedavisi basit ve bu hastalıkla karşılaşmayan çok az kadın varmış canım.

Kizlar ya tum gece uyuz gbi kasindm uyuyamdm halbuki dus alip yatmstm nevresmm beyaz oyle gorunrde bocrk falanda yoktu sivrisinek dicem ama hc bieyrmde isirikta yok huylandm hep kasindm esimide uyutmadm bnde uyumamdm en son tum vucuduma kolonya surdum sanki o biraz rahatlatti aam smdide hastane gbi kokuyrm bol kolonyali ve midem bulanio :(

Gece KK ya gelseydin, gerçi bu gece KK'ya bağlanılmıyordu:9: Ben sabah ezanından sonra kuş sesinden uyuyamıyorum. Sanki bütün kuşlar aynı anda zikrediyor. Bir ara yatak da debelenirken eşime baktım horul horul uyuyordu. Acayip sinir oldum.

Canım kolonya kaşıntıyı alıyor ama bu gibi durumlarda rahatlatıcı vücut losyonlarından sürebilirsin. Kokularıda güzel oluyor rahat uyursun. Ben kolonyayı genellikle sivrisinek ısırıp kocaman şişirdiyse üzerine hem mikrobunu kırması hemde kaşıntımı alması için soğuk soğuk dökerim iyi gelir ama böyle bir şey yoksa vücuduna kullanmanı önermem. Burnunda çok hassas şuan senin için dediğim gibi kremler daha yatıştırıcı olur.

Canım kolonya kaşıntıyı alıyor ama bu gibi durumlarda rahatlatıcı vücut losyonlarından sürebilirsin. Kokularıda güzel oluyor rahat uyursun. Ben kolonyayı genellikle sivrisinek ısırıp kocaman şişirdiyse üzerine hem mikrobunu kırması hemde kaşıntımı alması için soğuk soğuk dökerim iyi gelir ama böyle bir şey yoksa vücuduna kullanmanı önermem. Burnunda çok hassas şuan senin için dediğim gibi kremler daha yatıştırıcı olur.

Oyle bir losyonum yoktu kolonya surmemek icin cok debelendm normaldede sevmem onun kokusunu ama dayanamdm resmen yirttim kendmi en son surdumde uyuyabldm :(

Oyle bir losyonum yoktu kolonya surmemek icin cok debelendm normaldede sevmem onun kokusunu ama dayanamdm resmen yirttim kendmi en son surdumde uyuyabldm :(

Allah alah hamileliğin yaptığı bir şey mi ki bu acaba? Acaba göbüşün çıkacak ondan etler mi geriliyor? Ay bilemedim ama hamilelikten olduğunu düşünüyorum.

Lovelycim valla soyle diyim babanne ananne her halukarda seve seve bakiyorlar ama bir yere kadar.Annemin babamin su 2 senelik surecte cok yipraniklarina yorulduklarina bizzat sahit oldum.Ben anneme kiyamam artik :( Annem son bi gucumu sana sakliyorum diyor ama ben istemeyecegim.Her anlamda cocuk iletisimi,beslenme,bakim anlaminda prof derecesinde en iyi anasinifciyim diyen yanina yaklasamaz.Caganin hayalgucunu u kadar genisleten kesinlikle annemdir.Her dakika konusuyor,oyunlar oynatiyor,kitaplar okutuyor,sarkilar soyletiyor bundan eminim ama daha fazla yorulmasina izin vermem.Kadincagiz eridi resmen.He napilir? Ben abime soylemistim bunu.tutun bir bakici annem basinda dursun en azindan yorulmasin demistim ki senin yaz tatilinde falanda yok onlar 2 ay kendilerindelerdi bide...Cok buyuk sorumluluk.Hele ki bizimki gibi hiperaktifse.Eylulde nasipse krese vericekler versinler artik yani..En ideal yas calisan anneler icin 2 bucuk yas.Artik kresler tuvalet egitimi olmadan da aliyorlar.cocuklarla hepberaber ogreniyorlar bezden kurtulmayi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gunaydinlar

Humusum bozma moralini canim bebisin gelisimide iyiymis. Kesinlikle baska doktorlarada gitmelisin. Tek doktorla kalma. Konuyla ilgili hicbir fikrim yok ama arastirmaci lovely paylasmis biseyler sagolsun. Korkulacak birsey yok tedavisi falan varmis

Lovelycim valla soyle diyim babanne ananne her halukarda seve seve bakiyorlar ama bir yere kadar.Annemin babamin su 2 senelik surecte cok yipraniklarina yorulduklarina bizzat sahit oldum.Ben anneme kiyamam artik :( Annem son bi gucumu sana sakliyorum diyor ama ben istemeyecegim.Her anlamda cocuk iletisimi,beslenme,bakim anlaminda prof derecesinde en iyi anasinifciyim diyen yanina yaklasamaz.Caganin hayalgucunu u kadar genisleten kesinlikle annemdir.Her dakika konusuyor,oyunlar oynatiyor,kitaplar okutuyor,sarkilar soyletiyor bundan eminim ama daha fazla yorulmasina izin vermem.Kadincagiz eridi resmen.He napilir? Ben abime soylemistim bunu.tutun bir bakici annem basinda dursun en azindan yorulmasin demistim ki senin yaz tatilinde falanda yok onlar 2 ay kendilerindelerdi bide...Cok buyuk sorumluluk.Hele ki bizimki gibi hiperaktifse.Eylulde nasipse krese vericekler versinler artik yani..En ideal yas calisan anneler icin 2 bucuk yas.Artik kresler tuvalet egitimi olmadan da aliyorlar.cocuklarla hepberaber ogreniyorlar bezden kurtulmayi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kuzum bende evimin yakınındaki kreşlere bakıyorum hatta geçen gün kayınvalidemin yanında buranın en iyi kreşi hangisi diye sormuştum ama kayınvalidem hemen karşı çıktı ben bırakamam kreşlere diye. Bende anaokullarında daha sosyal ve daha iyi eğitim aldıklarını düşünüyorum. Hem sıkılmıyorlar. Daha disiplinli büyüyorlar. Bizde 2.5 - 3 yaşına kadar anneanne ile babaanne dönüşümlü bakar ondan sonra kreşe veririz.

Kizlar geldik doktordan tekrar yapıldı idrar tahlili cok iyi bi doktor inceleyecek sonuclari
Stankim benden vajinal kültür alındı ben zateb çekiyorum.bunu Evlendigimden beri azalmisti tekrar başladı is yerinde ki lavabolar falan aldım herhalde yanimda tuvalet kağıdı taşıyorum klozet örtüsü taşıyorum yakinda domastos taşıyacam onu sikacam sonrs yapacam tuvaletimi yani

Cok kapsamli bakıldı pazartesi çıkacak sonuçlar sabah gidecez ona göre verecek ilac iğne beni rahatlatti yani o doktor cok net dedi riskli diye iltihabi kurutslim hiçbir sorun yok dedi bakalim ne cikacak bu sefwr
Tum ilk kanlarim alındı. Kan alırken bayıldım bi de bufun çok atraksiyonluydu

Ama en güzel haber bebegimin kalp atislarini duydu doktor :) deneyima başka birsey

Kizlar geldik doktordan tekrar yapıldı idrar tahlili cok iyi bi doktor inceleyecek sonuclari
Stankim benden vajinal kültür alındı ben zateb çekiyorum.bunu Evlendigimden beri azalmisti tekrar başladı is yerinde ki lavabolar falan aldım herhalde yanimda tuvalet kağıdı taşıyorum klozet örtüsü taşıyorum yakinda domastos taşıyacam onu sikacam sonrs yapacam tuvaletimi yani

Cok kapsamli bakıldı pazartesi çıkacak sonuçlar sabah gidecez ona göre verecek ilac iğne beni rahatlatti yani o doktor cok net dedi riskli diye iltihabi kurutslim hiçbir sorun yok dedi bakalim ne cikacak bu sefwr
Tum ilk kanlarim alındı. Kan alırken bayıldım bi de bufun çok atraksiyonluydu

Ama en güzel haber bebegimin kalp atislarini duydu doktor :) deneyima başka birsey

Hadi gözünüz aydın canım, Allah'ım şifa versin. İnşallah herşey yolunda gider.

Back
X