Doğuma Hazırlık 35 haftasindayim bebisim sadece 2130gr :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Küçük doğuma da değineyim bende 2 kilo doğmuşum düşünün ufacık el kadar birşeymişim. Hiçbir zıbın olmuyormuş içinde kayboluyormuşum o zamanlar. 2 ay süt emmişim sadece ye hep yeme sorunum var dı iştahsızdım. Ama sağlığım hep yerindeydş sık hastalanırdım ama çabuk atlatırdım ergenlik çağına gelince de hiç hastalanmamaya başladım. Hep zayıftım ama sağlıklıydım.. Ben ilerleyen zamanlarda da yemediğim için normalden küçü görünüyordum minyondum yani. Sonra ortaokulda boyum uzadı. Ama erken regl olunca boy uzamam durdu bunun zayıf doğmamla alası yok yanii. Hala minyonum ama öyle kolay hastalanmam yatağa düşmem. Bünyem kuvvetlidir. Önemli olan sağlıklı olması şimdi her imkan var elimizde hazır mamalar gıda takviyeleri, vitaminler o zaman böyle imkanlarda yoktu. Yurtdışındna halam milupa gönderirdi düşünün artık. O yüzden hiç dert etmeyin zayıf doğsa bile kısa sürede toparlar inşallah..

benim annemin bebekleri yani biz baya bi kilolu dogmusuz ..(kiz kardesim 5700 gr dogmus)masallah anneme diyorum ne yedin de o kadar kilolu dogduk diye.. onun bana dedigi nerde simdiki gibi lux.. ne vitamion ne demir hapi ne balik yagi..haftada bir anca balik yerdik , cok meyve yerdim diyor bol bol mercimek nohut kuru fasulye pirasa yemegi falan yedik diyor... genetik bu bebegin kilo alma isi.. bebek minyon olacaksa 35 kiloda alsak minyon oluyor.. kafana takma canim saglikli olmasi en onemli sey bence

bende 35 haftamdayım ve 2700 gr ayrıcada koca kafalı dr yapılı olacak dedi kızın
böyle kilo almaya devam ederse ve de gününü beklerse sezaryen ederim dedi
duruma göre davranıcaz korku, heyecan,stres pfff...:çok üzgünüm:

cnm bnce üzülecek bir şey yok erken doğan bebek inana daha hızlı kilo alıp gelişiyo benim şu an 2 yaşında bi oğlum var ve onu 36 haftalık doğurdum 2300 grdı sadece bende çok üzülmüştüm ama maşallah iştahlıydı çok güzel emdi ve bir ay snr yaşıtlarını solladı bile her ay 2 kilo falan alıyodu doktor sütümünde yaradığını söledi şu an yine hamileyim 22 haftalık ve bu bebişimde zayıf 19.haftada girmiştim usg ye ve ozaman daha 256 gr.dı normalde 280 gr falan olmaları lazımmış ortalama olarak tabi.ama allah izin verirse bunuda emziricem ve inşallah bu oğlumda abisi gibi olursa çabuk toparlar o yüzden çok üzülme doğumunada az kalmış keyfini çıkar allah tamamına erdirsin sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin

bnm de yeğnim 2.300 gr doğmuştu yastıkların üstünde taşıyoduk elimize bile alamamıştık o dereceydi yani şimdi ilkokul 1. sınıfta ve sınıfının en uzun böylusu görenler 8 yaşında felan sanıyo ...yani canı içinde olsun sağlıklı olsunda doğan bi şkilde büyüyo üzülme sen.

tatlım ben 1kılo 100 gram dogmusum ve 7aylık düşün yanı kısa zamanda toparlanmısım. ilk basta doktorlar cok zor herseye hazırlıklı olun demısler ama kısa zamanda toparlanmısım sımdı 25 yasındayım :) saglık acısından da bıkac gun kuvezde kalmamın dısında bı problem yasamamısım. kılo alayım dıye kuvezde kalmısım. sen rahat ol tatlım onemlı olan bebegının saglıgı her kılolu bebekte saglıklı olamayabılıyor gönlunu ferah tut iyi düşün iyi olsun. ayrıca cokta zayıf degıl bebegın hem dogduktan sonra annesı onu şişmanlatır:)) hayırlı dogumlar sımdıden.

buarada
BEBEGIM BUYUYOR BÖLÜMÜNDE
GEBELER ICIN BESLENME PROGRAMI DOKTORDAN ONAYLI dıye bı konu acmıstım oraya bı bak ıstersen doktorumun verdıgı liste var orda. canını sıkma yanındayız:))

Son düzenleme:
bugün kadin doktoruna gittim bebegim 2 haftada 300gr kilo aldi yani simdi 38 haftasindayiz ve oglum 2400gr, cok sevindim bu kadar kilo almasina, doktor bile dedi "ben 300gr alacagini beklemiyordum, 200gr alir diyordum " dedi, cok sevindim
yemegime devam edecegim yediklerim findik, badem kus üzümü arada bir pekmez, bol meyve

cok sevındım tatlım gördun mu bak uzulme yokyere bellı olmuyorkı zaten kılo alımı. devam yemege devamm daha vaktın varmıs madem ye babam yee bebişine yarasın inşallahh :))
buarada bebek bunları yemezmı yahu baksana fındık,badem kusuzumu,meyve vs agzının tadını bılıo bebişin

benimde bebeğim 26 haftalık 25 haftalıkken 650 gramdı yani 24 hafta kilosunda yarın tekrar gidicem doktora bakalım kaç gram almış bende hergün 1 yumurta peynir bal süt pekmez yiyorum inşallah büyümüştür kızım

Benim bebeğimde 3 hafta geriden gidiyor, en son gittiğimde 25 haftalıkttım 22 haftalık çıkyı bebiş, korkumdan doktora soramadım bile kaç gr diye.
Bende artık yediklerime dikkat ediyorum, et ve sütü artırdım. Pekmez ve cevizide hergün yiyorum. Birde arı sütüne başlıycam, inşallah faydası olur, haftaya kontrolüm var.

kızlar bende 22 haftamdayım dün doktora gittim bebeğimin kafası küçük dedi doktor 10 gün geri dedi normal gibi gözüküyo dedi ama 2. düzey ultrasyon istedi çok korkuyorum bişey çıkacak diye genetikde olabilir dedi ama ben çok üzülüyorum cuma 2. düzey ultrasyona girecem böyle bişey duydunuzmı hiç daha önce

inşallh bende sizin gibi bebeğimi sağlıklı bişekilde kucağıma alırım cuma günü 2.düzey ultrasyona girecem sabırsızlıkla bekliyorum

evet teyzesi agzinin tadini biliyor öyle gözüküyor ama inan badem ceviz findik yiye yiye yiyemez oldum, bir kac gündür azalttim...
allah bütün evlatlarimizi saglikli kucagimiza almayi nasip eylesin ve olmayanlara versin

hiç canını sıkma bebek asıl bundan sonra kilo alıyo (tabi sende) doğuma kadar 1 kilo daha alır. haftada 200 gr alıyolar genelde.

Kızlar, bebiş kilo alsın diye herşeyi denedim. Sonunda birşeyi fark ettim Meyve. Kızlar bol bol meyve yiyin. Ne ceviz, ne yumurta, ne süt, ne et nede pekmez hiçbirir bu kadar fayda etmemişti. Elinizden meyveyi düşürmeyin. Portakal, kivi, muz ve elma yiyin sürekli. Benden tavisye.

bu bir haftadir ne istah kaldi bende nede bir sey...
bir haftam kaldi sabirsizlikla oglumuzu bekliyoruz ama bizim bebisde tik yok:)
ne bir agri ne birsey...
bende istiyorumki artrik dünyaya gelsin hem biz sevinelim hemde bebisimiz:)

Canım öncelikle ultrason bebeğin birebir kilosunu vermiyor buna emin olabilirsin. Ben 40. haftada doktora gittiğimde bebeğimin 3400- 3600 civarında doğacağını artık verilerin çok net olamayacağını söylemişti doğa doğa 3280 gr. doğdu.
Şimdi sakladığım ultrasonlara baktımda benimde 36. haftada bebeğim 2460 gr diyor. Senin yine iyiyimiş. Bana da o zaman şunu ye bunu ye dediler son haftalarda deli gibi yedim de yedim fındık ceviz süt çikolata.. Ama ne oldu 40 hafta olup bebek gelmeyince 28 kilo alan ben 85 kilo oldum bacaklarım taşımadı beni bel ağrılarım başladı yerimden kalkamaz oldum Nefes bile zor alıyordum. 41. haftayı bekleyemeden. Önce suni sancı sonra mecburen sezeryan 40+1 de doğum yaptım o kadar yediğim bana şimdi göbek ve basen olarak kaldı. Çok abartma yediklerini daha 5 haftan var bundan sonrasında bebek daha hızlı kilo alacak emin ol. Herşeyin fazlası zarar...Ayrıca 3000 ile 3500 gr arası sağlıklı doğum kilosu ki bunu her halukarda tamamlar bebeğin. Ayrıca emzirme meselesine gelince öyle bir aç gelecek ki kucağına sanki biri ona içerde dokuz ay emme dersi vermiş gibi. Benim oğlumu kucağıma verdiklerinde alt dudağını emiyordu zavallım. Sonra asıldı maaşallah emiyor şimdi. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah....

evet buna katılıyorum benım kızım 1 hafta once 2.700 du gecen gun gıttık 2.600 cıktı bugun gıdıcez bakalım kac kılo aslında uzuluyodum az dıye ama arkadaslar banada cok destek oldu burda normal falan dedıler sımdı ıyıyım aglamıyorum artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…