35 yaş sonrası evlilik ve bebek imkansız mı?

duruhelva1414

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
22
36
3
Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.

35yasustu anne olan bırcok bayan var
20lı yaşlarda olamayan da var
Çocuk ısı kader kısmet
Bence öncelikle kadın doguma gıdıp hormon testi yaptırabılırsınız.
Bırde evlılık de ılla keskın cızgılerınız olmasın
Hıc evlnememıs yerıne boşanmış cocugu olmayan bırını de dusunebılırsınız

Tabiiki mümkün.
Ama hiç evlenmemiş diye ısrar etmek yerine çocuksuz boşanmış birine bir kahve şansı vermelisiniz.
İstatistik olarak hiç evlenmemiş sayısı 35üstünde azalıyor.
Boşanmış ama iyi bir insan da olabilir önyargılı olmayın. Mesela biri sadece anlaşamadığı için boşanmıştır, diğeri annesiyle aynı apartmanda yaşama arzusundan dolayı hiç evlenmemiştir. Bilemezsiniz. Bu kriteriniz iyi insanları da kaçırmanıza sebep olabilir.

35yasustu anne olan bırcok bayan var
20lı yaşlarda olamayan da var
Çocuk ısı kader kısmet
Bence öncelikle kadın doguma gıdıp hormon testi yaptırabılırsınız.
Bırde evlılık de ılla keskın cızgılerınız olmasın
Hıc evlnememıs yerıne boşanmış cocugu olmayan bırını de dusunebılırsınız
Evet boşanmış da olabilir. Ama çocuk sahibi olursa o benim yapabileceğim bir şey değil kesinlikle. Kendimi çok iyi tanıyorum. Bir de çocuklu erkeklerin ikinci evliliklerinde çocuk istememe ihtimalleri olduğunu okumuştum. Ondan dolayı bu kesinlikle istemediğim bir durum.

Evet boşanmış da olabilir. Ama çocuk sahibi olursa o benim yapabileceğim bir şey değil kesinlikle. Kendimi çok iyi tanıyorum. Bir de çocuklu erkeklerin ikinci evliliklerinde çocuk istememe ihtimalleri olduğunu okumuştum. Ondan dolayı bu kesinlikle istemediğim bir durum.
zaten çocuğunuz olmadığı ıcın cocuklu düşünmemenız normal

Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.
Çocuk işi kader kısmet. Rabbimin mucizeleri sonsuzdur. Onun dışında bekar erkekler de çok fazla Rabbimin hazineleri sonsuzdur. Inan dua et ve bekle.

35 40 yaşında tek çocuğu olan bir kadıni hadi ikinci yokmu tek çocuk olmaz ikinci nerede diye baskılayan toplum 35 yaşında hiç evlenmemis bir kadina artık yaşın geçti bir çok şey için geç kaldın düşüncesini empoze ettiği için geç mi diye karamsarlığa kapiliyorsunuz. Hiç birşey için geç değil genceciksiniz daha

32 yaşında ve bekarım. Genelde bu durum beni rahatsız etmiyor ama forumdaki başlıklardan snraa acaba beni de rahatsız edior mu die kendimi sorgulamaya başlamadım değil :))

Herkesin bi yerde kısmeti vardır die düşünüyorum.Önemli olan doğru insanı bulmak.Evlenmek için evlenmenin bir anlamı yok.Sadece kendi adıma şöyle bir düşüncem var..35 yaşıma gelip hala evlenmezsem yumurtalıklarımı dondurmayı düşünüyorum..Şu an çocuk için büyük bir arzum yok ama çok geç evlenirsem ve ilerde çocuk istersem sıkıntı yaşamamak adına bu fikir mantıklı geldi.Siz de düşünebilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim yakın arkadaşım 42 yaşında 41 yaşında evlendi 42 de meleği dünyaya geldi şuan 3 aylık eşinin de kendisinin de ilk evliliği. Ben şuan 30 yaşındayım aynı yaşta olduğum bir arkadaşım iki evlilik yaptı ikisinden de boşandı iki çocuğu var. Vel hâsıl kelam bu işler nasip Allah iyilerle karşılaştırsın

Oncelikle gencligimi gecirdim diye dusunmeyin. Dunya Saglik Orgutu yas skalasina gore 18-65 yas “Genc”, 66-79 arasi “Orta yas” dilimine giriyor.

Ben de gerek is, gerek egitim icin dunyayi dolastim. 37 Yasimin son aylarinda daha once evlenmemis biriyle ask evliligi yaptim. Esimle 3 yas var aramizda. Su an 30 haftalik gebeyim. Dogal yollarla gebe kaldim. Hatta ilk bebegimi kalbi durdugu icin kaybedip, kurtaj oldugumda yumurta toplatsam mi acaba diye doktora danistigimda gerek olmadigini ve rezervin yeterli oldugunu soyledi. 38 yasimin bitmesine 1 ay kaldi. Kismetse 39 yasimda bebegimi kucaklayacagim. Allah’a sonsuz kere sonsuz sukurler olsun ki hala asigim.

Tavsiyem aramayin. Ararsaniz bulamazsaniz. Oyle bir anda karsiniza cikiyor ki, onceki her seyi sirf onu bulacaginiz dakika icin yasadiginizi idrak ediyorsunuz.

Allah gonlunuze gore versin.

Tıbben bir probleminiz yoksa evlilik ve çocuk sahibi olmak için yaşınız asla geç değil. Bence öncelikle iyi bir doktora muayene olun. Durum nedir bi öğrenin. Sonra kafanızı boşaltıp doğru insanı bulmaya odaklanın. Çok da armudun sapı, üzümün çöpü demeye gerek yok, sonuçta kimse mükemmel değil. Merhametli ve sorumluluk sahibi olması en önemli özellikler bence. Bu arada çocuksuz istemenize kesinlikle hak veriyorum, bence de sizin için doğru olan bu. Yolunuz açık olsun 🌺

38 yaşında evlendim. Ilk yıl korunduk. Hemen çocuk istemedik. 2. Yıl korunmayı bıraktığım ay doğal yollarla hamile kaldım. 40 yaşında anne oldum. Herşey normal ilerledi.
Rahat ol... Nasip kısmet herşey... Evlenmek istiyorsan neden evlenemedigini düşün ve o konular uzerinde çalışma yap. Mesela hep işte isen biraz farklı etkinlikler yap. Farklı ortamlarda insanlar tanımaya çalış . Sosyal çevreni genişletmeye çalış. Bence evlenip boşanmış birilerine de şans verebilirsin... Nasip kısmet....

Ben 36 yaşında evlendim 3.denemede hamile kaldım sıkıntı olmadı ama eşimin ilk evliligi değildim

Ben de 37 yaşındayım ve çocuğum yok. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var ama yine çocuk sahibi olmak istiyor. Benim korkum ise aradaki yaş farkı çok olacağından ve enerjim yetecek mi, çocuğuma verimli bir ebeveyn olabilir miyiz diye. Yaş geçince kafa karışıklığı artıyor bu konuda

Back
X