- 4 Şubat 2019
- 4.211
- 9.022
- 158
- Konu Sahibi duruhelva1414
Annem 37de evlenip 38de beni doğurmuş. Hemen ilk aylardan hamile kalıvermiş. Ben de sapasağlam doğdum. Hem de milletin 20liklere evde kalmış dediği yıllardam bahsediyoruz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha önce hiç evlenmemiş arkadaşım evlenip ayrılmış üstelik çocuğu olan bir adamla 39 yaşında evlendi 42 yaşında anne oldu 45 yaşında boşandı. Hayatta olmaz diye bir şey yok.Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.
Esinizle nerde tanistiniz? Aramayin zamani gelince o sizi bulur diyor ya herkes o yüzden sordum.Oncelikle gencligimi gecirdim diye dusunmeyin. Dunya Saglik Orgutu yas skalasina gore 18-65 yas “Genc”, 66-79 arasi “Orta yas” dilimine giriyor.
Ben de gerek is, gerek egitim icin dunyayi dolastim. 37 Yasimin son aylarinda daha once evlenmemis biriyle ask evliligi yaptim. Esimle 3 yas var aramizda. Su an 30 haftalik gebeyim. Dogal yollarla gebe kaldim. Hatta ilk bebegimi kalbi durdugu icin kaybedip, kurtaj oldugumda yumurta toplatsam mi acaba diye doktora danistigimda gerek olmadigini ve rezervin yeterli oldugunu soyledi. 38 yasimin bitmesine 1 ay kaldi. Kismetse 39 yasimda bebegimi kucaklayacagim. Allah’a sonsuz kere sonsuz sukurler olsun ki hala asigim.
Tavsiyem aramayin. Ararsaniz bulamazsaniz. Oyle bir anda karsiniza cikiyor ki, onceki her seyi sirf onu bulacaginiz dakika icin yasadiginizi idrak ediyorsunuz.
Allah gonlunuze gore versin.
35 yasinda tanistik. 37 yasinda evlendim. 39'da anne oldum. Ikimizin de ilk evliligi. Severek evlendik. Kimse bizi tanistirmadi. Gorucu usulu degil.Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.
Esinizle nerde tanistiniz? Aramayin zamani gelince o sizi bulur diyor ya herkes o yüzden sordum.
50 yaşında çocuk sahibi olmak pek mümkün elmedi bana ama?Benim hocam kırkında evlenip iki çocuk sahibi oldu ve doğal yollardan oldu. Bakın artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskiden kadınların kariyer yapma oranı daha düşüktü ve tek maaşla gayet ev geçindirilebildiği için erkekler de kadınlar da daha rahat evlenebiliyordu. O yüzden 20 li yaşlarda evlilik oranı fazlaydı. Şimdi şartlar koşullar değişti. Benim birçok arkadaşım 30 lu yaşlarında evlendi. Artık 20 li yaşlara erken evlilik denmeye başladı benim çevremde. 30 lu ve 40 lı yaşlar gayet uygun evlilik için. Hatta benim 50 yaşında tanışıp evlenen ve çocuk sahibi olan tanıdığım var. Hiç öyle yaşım geçti, geç kaldım diye düşünmeyin. Onlar eskidendi. Kimsenin yaşının geçtiği falan yok. Kısmetinizde varsa bal gibi de evlenirsiniz. Evlenmezseniz de dünyanın sonu değil. Her şeyin bir çözümü var bu dünyada.
Yani özel hayat olduğu için sorgulamadım ama kadının zamanında yumurtalıklarını doldurduğunu tahmin ediyorum.50 yaşında çocuk sahibi olmak pek mümkün elmedi bana ama?
Bence yaş farkı olarak düşünmeyin.25 yaşında doğuran birinin de cocuguyla kuşak çatışması olabiliyor. Maddi durumu yetersiz oldugundan evliligi oturmadığından sıkıntı yaşayabiliyor. Bence bu sorumluluğu alabileceğinizi düşünüyorsaniz yaşın önemi yok.Ben de 37 yaşındayım ve çocuğum yok. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var ama yine çocuk sahibi olmak istiyor. Benim korkum ise aradaki yaş farkı çok olacağından ve enerjim yetecek mi, çocuğuma verimli bir ebeveyn olabilir miyiz diye. Yaş geçince kafa karışıklığı artıyor bu konuda