35 yaş sonrası evlilik ve bebek imkansız mı?

Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.
Daha önce hiç evlenmemiş arkadaşım evlenip ayrılmış üstelik çocuğu olan bir adamla 39 yaşında evlendi 42 yaşında anne oldu 45 yaşında boşandı. Hayatta olmaz diye bir şey yok.

Oncelikle gencligimi gecirdim diye dusunmeyin. Dunya Saglik Orgutu yas skalasina gore 18-65 yas “Genc”, 66-79 arasi “Orta yas” dilimine giriyor.

Ben de gerek is, gerek egitim icin dunyayi dolastim. 37 Yasimin son aylarinda daha once evlenmemis biriyle ask evliligi yaptim. Esimle 3 yas var aramizda. Su an 30 haftalik gebeyim. Dogal yollarla gebe kaldim. Hatta ilk bebegimi kalbi durdugu icin kaybedip, kurtaj oldugumda yumurta toplatsam mi acaba diye doktora danistigimda gerek olmadigini ve rezervin yeterli oldugunu soyledi. 38 yasimin bitmesine 1 ay kaldi. Kismetse 39 yasimda bebegimi kucaklayacagim. Allah’a sonsuz kere sonsuz sukurler olsun ki hala asigim.

Tavsiyem aramayin. Ararsaniz bulamazsaniz. Oyle bir anda karsiniza cikiyor ki, onceki her seyi sirf onu bulacaginiz dakika icin yasadiginizi idrak ediyorsunuz.

Allah gonlunuze gore versin.
Esinizle nerde tanistiniz? Aramayin zamani gelince o sizi bulur diyor ya herkes o yüzden sordum.

Merhabalar. Bu konuda çok başlık açılmış biliyorum. Ama bir de benim derdimi benden dinleyin istiyorum. Ben 35 yaş üstü hiç evlenmemiş bir bayanım. Gençliğimi işim nedeniyle Anadolu’yu dolaşarak geçirdim. Zaman nasıl geçmiş anlamadım bile. Bir bakmışım tüm arkadaşlarım evlenmiş hatta ikinci bebeklerini bile yapıyorlar. Ben hala yalnızım. Benim hayalimdeki benim gibi hiç evlilik yapmamış biri ile evlenmek. Ama bu mümkün mi bilmiyorum. Ve anne olmak istiyorum. Ne dersiniz bu konuda? 35 yaş üstü eşinin ve kendinin ilk evliliği olup rahatça anne olanlarınız var mı? Teşekkür ederim.
35 yasinda tanistik. 37 yasinda evlendim. 39'da anne oldum. Ikimizin de ilk evliligi. Severek evlendik. Kimse bizi tanistirmadi. Gorucu usulu degil.

Benim hocam kırkında evlenip iki çocuk sahibi oldu ve doğal yollardan oldu. Bakın artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskiden kadınların kariyer yapma oranı daha düşüktü ve tek maaşla gayet ev geçindirilebildiği için erkekler de kadınlar da daha rahat evlenebiliyordu. O yüzden 20 li yaşlarda evlilik oranı fazlaydı. Şimdi şartlar koşullar değişti. Benim birçok arkadaşım 30 lu yaşlarında evlendi. Artık 20 li yaşlara erken evlilik denmeye başladı benim çevremde. 30 lu ve 40 lı yaşlar gayet uygun evlilik için. Hatta benim 50 yaşında tanışıp evlenen ve çocuk sahibi olan tanıdığım var. Hiç öyle yaşım geçti, geç kaldım diye düşünmeyin. Onlar eskidendi. Kimsenin yaşının geçtiği falan yok. Kısmetinizde varsa bal gibi de evlenirsiniz. Evlenmezseniz de dünyanın sonu değil. Her şeyin bir çözümü var bu dünyada.

Benim hocam kırkında evlenip iki çocuk sahibi oldu ve doğal yollardan oldu. Bakın artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskiden kadınların kariyer yapma oranı daha düşüktü ve tek maaşla gayet ev geçindirilebildiği için erkekler de kadınlar da daha rahat evlenebiliyordu. O yüzden 20 li yaşlarda evlilik oranı fazlaydı. Şimdi koşullar değişti. Benim birçok arkadaşım 30 lu yaşlarında evlendi. Artık 20 li yaşlara erken evlilik denmeye başladı benim çevremde. 30 lu ve 40 lı yaşlar gayet uygun evlilik için. Hatta benim 50 yaşında tanışıp evlenen ve çocuk sahibi olan tanıdığım var. Hiç öyle yaşım geçti, geç kaldım diye düşünmeyin. Onlar eskidendi. Kimsenin yaşının geçtiği falan yok. Kısmetinizde varsa bal gibi de evlenirsiniz. Evlenmezseniz de dünyanın sonu değil. Her şeyin bir çözümü var bu dünyada.

Ben 27 yaşımda evlendim..30 umda çocuğumu kucağıma aldim... ikinci çocuğumu dogurdugumda 37 yasimdaydim. Lise arkadaşım gezdi,tozdu, 37 yasinda meslek sahibi evi barki olan bir adamla evlendi hemen hamile kaldı 38 inde ikizlerini kucağına aldı.Arkadasimla konuşurken hep takılırım "ikinci cocugumu iyiki dogurmusum yoksa senin iki kızının olmasını çok kiskanirdim şimdi " diye .Allah karşınıza gönlünüze göre bir hayat arkadaşı çıkarır inşallah.

Evlenirsiniz. Benimde 36 yasinda bir arkadaşım geçen gün nasil hamile olacaksam karşıma kimse çıkmıyor yaş ileri olunca çıkan kişi sayısı az oluyor haliyle kısmet falan tarzında konustu🙄 belki karşınıza çıkan kişiler sizin de azdır ama cok seçici olmayın boşanmış biri olabilir. Ne bileyim cok takılmayın bazı şeylere. Cevremde evlenmek isteyen 50 yasinda biri daha var ama o da doktor,kimseyi beğenmedi ben doktorum o öğretmen olmasin dedi boyu uzun olsun dedi dedi de dedi.🙄 Çocuk meselesine gelince çocuğunuz da olur
O iş kader kısmet isi birazda 20 yasinda evlenip senelerce cocugu olmayan var. Zaten yaşınız genç daha. Gelişen tıpla 50 yasinda bile neredeyse bebek sahibi olunabiliyor bu konuda da rahat olun.

Benim hocam kırkında evlenip iki çocuk sahibi oldu ve doğal yollardan oldu. Bakın artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskiden kadınların kariyer yapma oranı daha düşüktü ve tek maaşla gayet ev geçindirilebildiği için erkekler de kadınlar da daha rahat evlenebiliyordu. O yüzden 20 li yaşlarda evlilik oranı fazlaydı. Şimdi şartlar koşullar değişti. Benim birçok arkadaşım 30 lu yaşlarında evlendi. Artık 20 li yaşlara erken evlilik denmeye başladı benim çevremde. 30 lu ve 40 lı yaşlar gayet uygun evlilik için. Hatta benim 50 yaşında tanışıp evlenen ve çocuk sahibi olan tanıdığım var. Hiç öyle yaşım geçti, geç kaldım diye düşünmeyin. Onlar eskidendi. Kimsenin yaşının geçtiği falan yok. Kısmetinizde varsa bal gibi de evlenirsiniz. Evlenmezseniz de dünyanın sonu değil. Her şeyin bir çözümü var bu dünyada.
50 yaşında çocuk sahibi olmak pek mümkün elmedi bana ama?

Nerede yaşıyorsunuz ?
Ne iş yapıyorsunuz ?
Güvendiğiniz bir arkadaş ya da yakın çevrede bir tanıdığınız varsa evlenmek istediğinizi söyleyip aday varsa düşünürüm gibi konuşabilirsiniz.
Yumurta dondurabilirsiniz ilerisi için.
Artık tıp çok gelişti ileri yaşta da çocuk sahibi olunabiliyor.
Bunun dışında aktivite kurs vs gidip kendinizi geliştirebilirsiniz.
Eski okul ünv lise arkadaşlarınız varsa onlarla whatsap grubu vs üzerinden iletişim kurabilirsiniz belki onlardan da evlenmemiş vardır.
Mesleğinizle ilgili kurs ve seminerlere gidebilirsiniz.
Oralarda belki çıkar birileri.
Şans kısmet biraz da belki pozitif olmak.
Ve de hayatın merkezine koymamak.
Umarım bulursunuz hayırlı birini :)

Beklentiyi sıfırlayınca oluyor.
Benim düşüncem de bu.
Beklenti = Hayalkırıklığı.
Beklentiye girdikçe takıntı yapıyorsunuz. Ve bu sizi yıpratıyor. Bende sizin gibi takıyordum. Ne zaman 32 yaşındayken aman olmasa da olur. Önemli olan huzurlu bir hayat dedim. Kabule geçtim. Karşıma erkek arkadaşım cıktı. Zorlayınca olmuyor bu işler..

Bir de kıyas yapmayın. Benimde kuzenlerim evli. 1. Çocukları var 2.veya 3. Çocuğa dönüyorlar. Ama kıyas yapmıyorum. Gerçi zaten tek çocuk istiyorum. Ama birkaç tane çocuk da istesem önce huzurlu bir evlilik derdim.Evlilik saati belli derler. bir de sirf korkudan 26 yaşında bir iki ayda evlenen kuzenim var. Mutlu değil. O yüzden önemli olan sizin için dogru kişiyi bulmak diye düşünüyorum.

Bir de sırf evlenmemiş olsun demeyin. Belki çocuksuz boşanmış biri de olur. Bazı erkekler kendine uymayan biriyle evlenip de ayrılabilir. Ama tabi iyi araştırın. Neden boşandığı önemlidir..

Çocuk konusu da tamamen kısmet. Benim kuzenim 24te evlendi. 7 yil çocuğu olmadi. 31 'de hamile kaldı. Şimdi 33te gene hamile. Hemde doğal yollarla..
O çocuk doğacaksa doğar.

Yani kendinizi sıkmayın. Beklentiye girmeyin. Fakat çevrenizden tanışmak isteyen olursa şans verin. Çevrenize evlensem güzel olurdu deyin. Belki sizi birileriyle tanıştırmak isteyen olur. Ama en önemlisi rahat olun. Olursa olur deyin. Ne zaman beklentiyi düşürürseniz o zaman oluyor..Hakkınızda hayırlısı olsun..

Ben de 37 yaşındayım ve çocuğum yok. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var ama yine çocuk sahibi olmak istiyor. Benim korkum ise aradaki yaş farkı çok olacağından ve enerjim yetecek mi, çocuğuma verimli bir ebeveyn olabilir miyiz diye. Yaş geçince kafa karışıklığı artıyor bu konuda
Bence yaş farkı olarak düşünmeyin.25 yaşında doğuran birinin de cocuguyla kuşak çatışması olabiliyor. Maddi durumu yetersiz oldugundan evliligi oturmadığından sıkıntı yaşayabiliyor. Bence bu sorumluluğu alabileceğinizi düşünüyorsaniz yaşın önemi yok.

Neden imkansız olsun ki. Annem beni 42 yaşındayken doğurmuş mesela. Ayrıca İnsanlar 35'den sonra daha önceki çocuklarına kardeş yapıyorlar. Bu da biraz uçuk bi örnek olacak ama şarkıcı Kibariye 56 yaşında hamile kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam

35 de tanıstık 37 de evlendım ekım ayında 38 yaşında olacagım.Ilk yıldan cocuk sahıbı olmak zor odemeler vs ve hazır hıssetmeyle baglantılı bırsey...2021 yılında artık düşünuyorum eğer rabbım verırse 39 yada 40 da anne olur yıne buraya yazarım.. sevgılerımle..

Bu arada hersey kader kısmet ama sızınde tabı ısteklı olmanız onemlı eve kapanmayın.Ben hep askı aradım fıkırlerım uyussun ıstedım aynı zamanda esımı gec buldum yas yolun yarısı bulduk bırbırımızı uzun yasamak nasıp olsun.Oyle herseye kulp bulan ınsanlar oluyor karsına gelınce gercek kısmetın kulp bıle bulmazsın

Teyzemi örnek vermek istiyorum.
Kendisi 77 doğumlu, 2018 sonunda evlendi. Yani 41 yaşındaydı. Kısmet işte.
Hemen doktor kontrolüne başladılar çocuk için. Tüp bebek konusu geçmişken (vakit kaybı olmaması için, çünkü biliyorsunuz bir yaştan sonra yumurta rezervi için bir ay bile önemli)
Yine de önce klomen vs denemek istediler. Ve Haziran ayında hamile kaldı. Evliliklerinin 8. Ayıydı. Biraz zor hamilelik geçirdi 42 yaşında Anne olmuştu şimdi minik yavrumuz 4 aylık ☺️
Ayrıca annemde kardeşimi doğurduğunda 39 yaşını doldurmasına 1 ay vardı. 2 ay deneyip olmayınca Klomen desteği ile 2. denemesinde hamile kaldı :)
Ben ise ilk bebeğime 22 yaşında hamile kalabilmek için 13 ay beklemiştim. Hiçbir sorun yokken..
Hem evlilik hem bebek bunların elbet bir zamanı olduğuna inanan kesimdenim.
Verdiğim birinci derece örneklerler de umarım kanıtlayabilmişimdir :)

Back
X