35 yaş ve üstü anneler,adaylar gelin birlik olalım.

mybeans

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
213
7
621
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar. 35 yaş ve üstü hamile kalmak isteyenler, kalanlar diye bir grup kursak mı? 35 yaşındayım bebek istiyorum. Bugün internette araştırdım ödüm patladı. Tecrübeli arkadaşlar biraz bilgi verebilir mi? Diğer hamilelerden farklı bir yol izledi mi doktorunuz.

Merhaba arkadaşlar. 35 yaş ve üstü hamile kalmak isteyenler, kalanlar diye bir grup kursak mı? 35 yaşındayım bebek istiyorum. Bugün internette araştırdım ödüm patladı. Tecrübeli arkadaşlar biraz bilgi verebilir mi? Diğer hamilelerden farklı bir yol izledi mi doktorunuz.

Merhaba,
Ben 35 yaşımda ilk gebeliğimi yaşadım,ancak 9 hftlıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum.Tam 1 sene sonra yani şu anda 36 yaşındayım ve şükürler olsun ki; tekrar hamileyim.
Bu bir senelik dönemde benimde tekrar gebe kalamama korkum vardı.Malum sınır 35.Herşey daha zor deniliyor.
Fiziksel olarak eşiminde benimde hiçbir problemimiz yoktu. dr um kürtajdan sonra 6 ay süre verdi, o süre içersinde stresten yumurtam çatlamadı, tedavi oldum vs. bu süre tam 1 seneye kadar uzadı.Son ay yani mayıs ayında, nasılsa bundan sonra tedaviye gideceğimi düşünerek süpriz bir şekilde hamile kaldığım öğrendim.1 senelik dönemde Dr um; daha önce bir bebek kaybettiğim için, benden kan pıhtılaşma problemim olabileceğini düşünerek bazı gen testleri, kan testleri istedi.Zaten sık sık ultrasona giriyordum.Tahliller sonucu kan pıhtılaşması problemim olduğunu öğrendim ve şu an hergün karnımdan kan sulandırıcı iğne vurulmak durumundayım ta ki doğuma kadar...

35 yaşında hamile kalmak için farklı bir yol takip etmedim açıkçası.

Sen öncelikle bir dr gidip kontrol olmalısın, durumunu anlatman gerekiyor.Zaten o seni bir şekilde yönlendiriyor.Hamile kaldığın taktirde de yine Dr seni herşekilde yönlendiriyor.Bu yaşta hamile olmak riskli deniliyor,35 yaşından sonra down sendromu ve bazı anormali rahatsızlıklara sahip bebekler olabiliyor, bunlarında testleri var,ikili, üçlü, dörtlü testler yapılıyor.Oradaki risk durumuna göre değerlendirmeler yapılıyor..

Eğer bebek istiyorsan elini çabuk tutmalısın derim ben;)

İyi şanslar...

Back