3 tane dediğim şöyle ki o ales puanımla 3 başvuru yaptım. biri zaten tezsizdi 1 yıl sürdü. öğretmenlik için. diğeri islam hukuku,(2 yıl) diğeri de din psikolojisi.(tez dönemindeyim.) 5 senedir okuyorum. din psikolojisinde tezimi bitirmedim daha. eşim gidince bitirecektim aslında ama yazacak güç bulamadım kendimde.

alesin çalışılacak bir yanı yok ki canım. paragraf ve anlam sadece. bilgi sormuyorlar. zaten matematiğe de zaman kalmıyor. mantık sorularında alıştırma yapabilirsin belki. ben ilk sınava girdiğimde kaç soru olduğunu bile bilmiyordum. ne sorulduğunu hiç bilmiyordum. 87 almıştım. benim alanım sözel olduğu için sadece mat 1 çözüyorum. kesinlikle zaman yetişmez imkansız. neredeyse her soruya 1 dakikadan daha az zaman harcadım ama mantık sorularında takılıyor insan. insanın beyni patlıyor. insani bir yanı yok.

bu sınavda sadece 19 matematik çözebildim ama tüm mantık sorularını yaptım. oradan fark atarım diye umut ediyorum.
yukarıda yazdım canım. şu an din psikolojisindeyim. ama açık öğretim psikolojiye başlayıp, dikey geçişle örgün eğitime geçmeyi düşünüyorum. açık öğretimde bir şey öğrenilmez zaten. o da en az 5 yılımı alır herhalde. benimki hastalık. tedavisi de yok galiba. :44: ösym'nin tüm sınavlarına giriyorum. annem bıkmıştı en son. evlenince geçecek sandı. işin kötüsü eşimin de aklına girdim. yarış yapıyoruz şimdi.

yurt dışı görevi de çıkabilir eşime bir iki yıla kadar. gidersek aslında orada yeni bir bölüm okusam diye hevesleniyorum.

bağımlılık belki de bilmiyorum. :44:
sen hangi alanda yaptın canım?