Nasıl yetisirsek yetiselim yapmamız gerekenler var eşimiz ve ailesine karşı beklentileri olacak yapmazsan sorun olacak. Nişanlın haklı kimse Sana zorla yapamayacagin bi şeyi istemez istese de yapamayacagini söylersin sorun olmaz.
demi bence de ama annem diretiyor hatta hakkımı helal etmemlere kadar gitmişti konu bi aranişanda halasının evi miydi bilmiyorum ekmekleri kaldırdım diye bi sürü laf söylemişti bana
bilmiyorum sanırım kendimi ezdirmemi istemiyor :)
evet yapmam
Bu ezdirmek ezilmek değilki... kusura bakma ama bu saçma bi düşünce :)
Annen mi yapıyor peki? Belki bana yapmıyosun onlara yaparsan karışmam gibi diyodur inat yani :))
Bende yapmıyorum ama yaptığım çok oldu hiç bir işten de gocunmam.. yapmadan da duramam hele başka bir yerde..
Anladım iyiymis Ben cçalışıyorum diye yapmıyorum hafta sonu bazen yapıyorum :)Bende yapardım çok önceden ama oda oda yani kendi odamı yada oturma odasını vs. Her zaman yapmazdım. Şimdide misafir geleceği zaman salonu falan temizlerim. Onun dışında annem yapmamı istemedi yani git şurayı temizle gibi bi laf duymadım ondan o yapma diyor sanırım :))
evlenince onlara gittiğimizde bişey yapmamı yemek, iş vs. gibi. Bende öyle yetişmedim evet ama nişanlım aksini istiyor benden işte anneme yardımcı olursun falan filan gibi. Bende dedim işte sen benim ne yapıp ne yapamayacağımı biliyosun dedim. O da senden kimse yapamayacağın bişey istemez merak etme dedi. Sence haklı mı?
Bende yapardım çok önceden ama oda oda yani kendi odamı yada oturma odasını vs. Her zaman yapmazdım. Şimdide misafir geleceği zaman salonu falan temizlerim. Onun dışında annem yapmamı istemedi yani git şurayı temizle gibi bi laf duymadım ondan o yapma diyor sanırım :))
Selam iyi akşamlar yarenlerrrr....
ince bi mevzu bu biraz.. ben şahsen eğer 15 günde bir ya da ayda bir onları ziyarete gitmişsem, kalkıp benden yemek temizlik vs. yapmamı bekleyemez kimse, sonuçta ben bi nevi misafir olacam orda.
amaa örneğin yemek yenecektir, sofrayı kurmaya yardım edersin, kaldırmaya yardım edersin, bunlar görgüdür. bunu gittiğimiz herhangi bir misafirlikte bile yapmıyo muyuz? servis başlarken soruyoruz "yardım edilecek bişey varmı" diye, tabakların çayların taşınmasına yardım ediyoruz, boşları alıp taşıyoruz mutfağa vs..
bu tür ufak tefek işler yapılır, yapılmalıdır, yapılmazsa ayıp olur. sonuçta o kişi bizim büyüğümüz. biz oturalım sırf o hizmetlensin olmaz öyle şey..
ama eni konu gidip yemeğini temizliğini bulaşığını ütüsünü yapmak asla bana göre değil
ince bi mevzu bu biraz.. ben şahsen eğer 15 günde bir ya da ayda bir onları ziyarete gitmişsem, kalkıp benden yemek temizlik vs. yapmamı bekleyemez kimse, sonuçta ben bi nevi misafir olacam orda.
amaa örneğin yemek yenecektir, sofrayı kurmaya yardım edersin, kaldırmaya yardım edersin, bunlar görgüdür. bunu gittiğimiz herhangi bir misafirlikte bile yapmıyo muyuz? servis başlarken soruyoruz "yardım edilecek bişey varmı" diye, tabakların çayların taşınmasına yardım ediyoruz, boşları alıp taşıyoruz mutfağa vs..
bu tür ufak tefek işler yapılır, yapılmalıdır, yapılmazsa ayıp olur. sonuçta o kişi bizim büyüğümüz. biz oturalım sırf o hizmetlensin olmaz öyle şey..
ama eni konu gidip yemeğini temizliğini bulaşığını ütüsünü yapmak asla bana göre değil
A.s iyi akşamlar naber
İyilik işte ne olsun canım senden naber
valla bizde yılda 1 gideriz anca bence :) bide benim özel durumum var bilmiyorum inşallah sıkıntı olmaz ilerde bakalım
Bende iyiyim cok şükür
Ne yaptın bakalım misafirleri?
Misafirleri yolladım oturdum
Erken kalkmışlar :)
Haa bende sizde kısa oluyor sandım ziyaret :))İşleri çıktı gitmek zorunda kaldılar
Haa bende sizde kısa oluyor sandım ziyaret :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?