Tuvalet Eğitimi 36 aylik kizimla wc günlüğü cok zor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
28 aylık benim kızım, bihafta sonra 29 olucak
ben de soğuk diye hep külot üstü pijama giydirmiştim, günde 15 kere çiş yaptı, hiç rahatsız olmadı, eşofmanı hep çekti, lazımlığa oturdu 1 saat kalktığı an yaptı gene altına, hiç rahatsız olmadı
ama bi kere tesadüf üstünde külot vardı sadece, yaptı çişi, anneçişöyaptım dedi bacağından akınca,ilk kez rahatsız oldu
demem o ki, külotla tek bırakacak kadar ısınmadan başlamamamk lazım galiba
senin ki kaç aylık?
Benim kzimda 37 aylik olduuuu artik....benim kizimda birkez olsun tuvalete denk gelmediiiii.....rahatsiz olmuyor cis yapinca agliyor ama yinede degistirmezsem orali olmuyor.....herkes bir haftada ogrenir diyorlar umarim oyle olur

Eveeet gunu ozetleyeyim bir kez olsun tuvalete yapmadi...:(((( kaka hic yapmadi belliki tuttu cunku hergun yapardi.....

Tuvalette 5 dakikada durduk 50 dakikada durduk yok banamasin demedi yapmadi.tuvalette oyun hamurlari ile ona sekiller yaptim sarkilar soyledik olmadiii...bir bebegi vardi agzini ve cis yapsin diye deldik bebegin icine mutfakta su koyduk hemen klozete oturttuk aaaa bakk dedik bebek cis yapiyor diye ilgiyle izlediiii bende yapacam dedi oturdu ama tiik yok...

3., 5 saat ugrastik yapmadi ve oyle uyudu ...simdi kontrol ediyoruz hala yatagada yapmamis....saati kurdum kalkip bakayim islak yatmasin kesin yapar...alez serdim hasta bezlerinide serdim bakalim yarin ne olacak...

Dun gece iki kere kalktik ikisinde de bir ton cis yapmis heryeri islakti ...sabah yine cisle uyandi ...kahvalti yaptirdik sonra tekrar gotutduk 15 dakika oturduk yok bisey kalkti 10 dakika sonra balkonda birakti...yaparken ayyy diyor...neyse banyo yaptirdim sonra ara ara götürdüm yine yapmadi sonra bi baktik ayyy cis dedi veee yapti....

Henuz tuvalete denk gelmedi cisi ...kaka ise yapmiyor tutyor belli...yemeklerine sizma zeytinyagi koyuyorum ama yapmadi ....

Coook sukur kizim bir kere cisini tuvalete yapti evde bayram havasi oldu alkislar çikolatalar havada ucustu ayyy kendiside bir mutlu oldu sarildik optuk cok guzeldi ....

Merhaba benim oglumda cok ama cok hircin herseyi inadina yapiyor hNgisini atlatsam bilemedim 1 aydir cis egitimine basladik lazimliga yaptirmaya calisiyorum tabi cok zorlandim sinirlendim bagirdirdim kizdim oturdum agladim ya sabir cektim ama simdi simdi lazimliga yapio arada altina kacirsada lakin kasla goz arasi yaptigi cisi kakayi ters cekiriyor dokuyor. Her yaptigi bir damla kakayi lazimligin tam ortasina gelmio arkasina gelio kalkio pis temizle dio temizleyim derken yere yapio oturuo bakio yada ben zorla siki tutup popodaki kakayi temizleyim derken aninda lazimligi ters cevirio. Eaim cildirio sunu bezle git bununla ugrasioz altina bilerek yapio bununla mi ugrasacagiz die soyleniyor o soylenince ben sinirlendigimi bile belli edemiyorum. Ikinciyede hamileyim otur kalk cok zor oluyor bel agrimdan aksam yuruyemeyecek duruma geliyorum iki buklum yuruyorum ustune 2 tane bel fitigim var derdim tek bununlada bitmiyor 1.5 yasindan itibaren tutturdu kendim yiyecem die nese baslarda hosuma gitti izin verdim ama sonradan sonraya bas edemez oldum. Ne yiyorsa etrafa sacio. Dokuyor. Isteyerek. Elindeki catali kasigi masaya dogru bize dogru atio doyunca kalanida etraffa sacio. Masada ne var ne yok her yere sacilio bardaklar tabaklar kiriliyor. Onunki her ne kadar plastikte olsa bizimkiler kiriyor ellindekini firlatinca. Sonra hic tv izlemio. Tek basina hic oynamiyor 10 dk tek basina oyalanmiyir. Hep ya beni ya da babasini istiyor daha cok ben ilgilenmek zorunda kaliyorum. Resim defteri renkli kalemler pazillar legolar oyuncaklari hep var ama hep benimle oynuyor ev eşyalarımı oyuncak yapiyor elekrtikli supurge fon makinasi mutfak esyalarim hep oyuncagi ne yapsam ne etsem bas edemiyorum oturuyorum konusuyorum anlatiyorum olmuyor kiziyorum bagiriyorum vuruyorum olmuyor konusmuyorum kusuyorum yine olmuyor ne yapacagimi bilmiyorum hic bise fayda etmedi. Ustune 9 9.30 da uyuyor aksam sabah 5 en gec 5.30 da ayakta ne yapsam ne etsem bilmiyorum. En son bu da benim kaderim ne yapim allah imtihan ediyor diyorum ama cok zorlaniyorum cokkk

Benim kızım iki yaşını doldurdu başladım. Ise başlayacağım için bırakmadım da. Pişmanım çünkü tam inatlik donemiydi. Tuvalete gitmek istemiyordu. Ben de zorladım. Yani sabrımın tasip kızdığım zamanlar oluyordu. Inş psikolojisini kötü etkilememisimdir diyorum. Sabah uyanınca ilk sıvı alimindan 15 20 dakika sonra hemen hemen kahvaltı bitiminde tuvalete götürüyordum genelde yapıyordu. Sonra da yarım saate kırk dakikaya bir götürüyordum genelde denk geliyordu. Sonra araları uzatıyorsun zaten. Ama iki buçuktan sonra daha uysal oldu ne dediğimi daha iyi anlıyor keşke az daha bekleseydim diyorum

Benim ilk çocuğum üç yaşına girmeden alıştı hemde öyle uğraşarak değil bir iki söylemeyle korkuyordu tabi hatta uzun süre korktu ama hemen de yapmaya başladı söylemeye gel gelelim ikinci üçü dolduracak ama ne yapsam da söylemiyor gidip saklanıp yapıyor sağa sola ve gelip anne çiş yaptım diyor kaka bile yapıyor bezini açıyorum belki söyler diye ama nafile ben kakasını temizlemekle kalıyorum

Merhaba benim oglumda cok ama cok hircin herseyi inadina yapiyor hNgisini atlatsam bilemedim 1 aydir cis egitimine basladik lazimliga yaptirmaya calisiyorum tabi cok zorlandim sinirlendim bagirdirdim kizdim oturdum agladim ya sabir cektim ama simdi simdi lazimliga yapio arada altina kacirsada lakin kasla goz arasi yaptigi cisi kakayi ters cekiriyor dokuyor. Her yaptigi bir damla kakayi lazimligin tam ortasina gelmio arkasina gelio kalkio pis temizle dio temizleyim derken yere yapio oturuo bakio yada ben zorla siki tutup popodaki kakayi temizleyim derken aninda lazimligi ters cevirio. Eaim cildirio sunu bezle git bununla ugrasioz altina bilerek yapio bununla mi ugrasacagiz die soyleniyor o soylenince ben sinirlendigimi bile belli edemiyorum. Ikinciyede hamileyim otur kalk cok zor oluyor bel agrimdan aksam yuruyemeyecek duruma geliyorum iki buklum yuruyorum ustune 2 tane bel fitigim var derdim tek bununlada bitmiyor 1.5 yasindan itibaren tutturdu kendim yiyecem die nese baslarda hosuma gitti izin verdim ama sonradan sonraya bas edemez oldum. Ne yiyorsa etrafa sacio. Dokuyor. Isteyerek. Elindeki catali kasigi masaya dogru bize dogru atio doyunca kalanida etraffa sacio. Masada ne var ne yok her yere sacilio bardaklar tabaklar kiriliyor. Onunki her ne kadar plastikte olsa bizimkiler kiriyor ellindekini firlatinca. Sonra hic tv izlemio. Tek basina hic oynamiyor 10 dk tek basina oyalanmiyir. Hep ya beni ya da babasini istiyor daha cok ben ilgilenmek zorunda kaliyorum. Resim defteri renkli kalemler pazillar legolar oyuncaklari hep var ama hep benimle oynuyor ev eşyalarımı oyuncak yapiyor elekrtikli supurge fon makinasi mutfak esyalarim hep oyuncagi ne yapsam ne etsem bas edemiyorum oturuyorum konusuyorum anlatiyorum olmuyor kiziyorum bagiriyorum vuruyorum olmuyor konusmuyorum kusuyorum yine olmuyor ne yapacagimi bilmiyorum hic bise fayda etmedi. Ustune 9 9.30 da uyuyor aksam sabah 5 en gec 5.30 da ayakta ne yapsam ne etsem bilmiyorum. En son bu da benim kaderim ne yapim allah imtihan ediyor diyorum ama cok zorlaniyorum cokkk
ALLAH kolaylik versin gercekten zor bide hamilesin yukun daha fazla ...bizimkide cok inat hala ben yapmayacam diyor...

Benim ilk çocuğum üç yaşına girmeden alıştı hemde öyle uğraşarak değil bir iki söylemeyle korkuyordu tabi hatta uzun süre korktu ama hemen de yapmaya başladı söylemeye gel gelelim ikinci üçü dolduracak ama ne yapsam da söylemiyor gidip saklanıp yapıyor sağa sola ve gelip anne çiş yaptım diyor kaka bile yapıyor bezini açıyorum belki söyler diye ama nafile ben kakasını temizlemekle kalıyorum
Ayyy cok zormus ikinci cocuk dusunemez oldum

Bugun iki kere tuvalete cis yapti kakayi hic yapmadi kakada ikinci gun karni sis coook uzuluyorum bol zeytin yagi veriyorum ...kavun verdim bugun kavun bagirsak calistirir diye...acikcasi kakayi ortalığa yapmasına raziyim suan karni sis cunkuuu...

Ayyy cok zormus ikinci cocuk dusunemez oldum
İşte huylar aynı olmuyor ki benim ilk çocuğum gayet uyumluydu hemen öğrendi ama ikinci 33 aylık ve inatla alışmak istemiyor herşeyin bilincinde olmasına rağmen

Bugun iki kere tuvalete cis yapti kakayi hic yapmadi kakada ikinci gun karni sis coook uzuluyorum bol zeytin yagi veriyorum ...kavun verdim bugun kavun bagirsak calistirir diye...acikcasi kakayi ortalığa yapmasına raziyim suan karni sis cunkuuu...
Senin işinde zor canim kaka cis konusunda allahtan sadece ama en son aldiris yapmamakta iyi yapmışsın mutlaka söyleyecektir 3.4 gün belki 1 hafta etrafa yapar sonra illaki söyleyecektir sabret bol bol atlatirsin allahin izni ile nasıl anlattığında şöyle mutlaka

Senin işinde zor canim kaka cis konusunda allahtan sadece ama en son aldiris yapmamakta iyi yapmışsın mutlaka söyleyecektir 3.4 gün belki 1 hafta etrafa yapar sonra illaki söyleyecektir sabret bol bol atlatirsin allahin izni ile nasıl anlattığında şöyle mutlaka
sağol canım inşallah atlatırım ama bazen sinirim çok bozuluyor eşim izin aldı evde birlikte hallediyoruz ;)))1 haftaya inan razıyım ama hiç öğrenmeyecek gibi:(((

gece yine bir ton çişle uyandı sabah 06,00 da çişe götürdük yaptı ..ondan sonra tüm gün balkona yaptı ..5 dakika oturuyoruz olmuyor 15 dakika oturuyoruz olmuyor dün 1 saat oturduk da ciş yaptı başardın dedik sevdik öptük çikolata verdik tamam anne bitti artık çişi yaptım okula gidelim diyor ;))) kızım diyorum bundan sonr ahep çişimizi kakamızı buraya yapacağız tamam mı diyorum hayır anne yaptım bitti diyor ;))) zannediyor ki bir kere yaptım olay bitti ;)))

şimdi öğle uykusuna yatmıştı uysnmış demek kalkıp gelmek istemiş altına yapmış değiştirdim güzellikle anlattım geri yatırdım :(((

Benim ki bu gün kanepeye işedi üstelik iki gün önce sildim kanepeleri tekrar silmek zorunda kaldım:KK34:

Bugun neler yapti uc kere kacirdi uc kere tuvalete yapti tabii cok tutuyor birakmiyor toplu yapiyor gibi....bol su verdim ki bagirsak calissin bugun 3.gun ama calismadi maalesef.biraz once armut kavun yedirdim ki iki meyvede kakayi yumusatir ayrica duphalac surup bir tatli kaşığı icirdim bugun yapmazsa yarinda verecem ilactan...gaz yapiyor bol bol ama kaka yok...offff simdi kafaya onu taktim..

Hatta bi ara odada gelmeee anne dedi kaka yapacakti bende bilerek duymazdan geldim ki yapsin ama yapmadi ne yapmaliyim fikri olan var mi ? Bu hafta hep sebze yenegi yedirecem yarin kabak alip corba yapacam kabakta iyi gelir bagirsaga...

Cook sukur kakayi yapti 3.gunun sonunda kulota yapti olsun hatta yaptigini gorduk gormemezlikten geldik ki yapsin zaten sancili yapti ....sonra gittik yanina hemen kendi dedi anne kaka yaptim dedim olsun kizim bidahakine tuvalete yaparız dedim...kaka cis nereye yapılır dedik tuvaleti gosterdi....kakayi kulottan klozete atttik bye bye yaptik ..popoyu yikadik kremledik simdi uykuya gecti...

Kizim kabiz olunca ve 3 gun gecince resmen sikintidan bende kabiz oldum ...o yapinca bende kendim cooook rahatladim ;)))))

Okuyorum kabizlik cocuklarda kotu kendimden bilirim anal fussur rahatsizligim var nedemek en iyi ben bilirim...oturma banyolari kremlerle cozerdim sorunu...

Bizde bugun basladik.
Cisi geldikce soyledi.bir tek oglen uykudan kalkinca unuttu soylemeyi.
Ilk gun bir kez kacirma gayet guzel ve basarili bir gun :-)

Dün öğle uykusunda ve gece altına kaçırdı. Gece kalkmış aglio ıslak die. Üstümüzü değiştirdin geri yatırdım 2.30du saat sabah 6 da uyandı kuru idi. Başlarda güzel gidiosun şu ara cisi sık kaçırır oldu kızmak da istemiom bakalım bugün nasıl gececek

Back
X