• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 36 aylik kizimla wc günlüğü cok zor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
serbest olun . cok baski yapıyorsunuz .
yapsin altina kendi rahatsiz olsun . sabir edin kizmayin . cisi vs geldigini hissedince istersen lazimliga gidelum deyin . gidelim mi değil gidelim deyin yok derse israr etmeyin

ademgunes sitesine bakın bi suru kayid var.
bende şimdi adem güneşin sitesine bakacam teşekkürler...

Kaka ocin kizima biraz sure verfim tepkisiz sakin uyarilarla devam edecem...

Rabbim bana sabir versin ...kivraniyor buyuk tuvaletini yapmiyor camasirina birazcik yapmis sıkıyor resmen ve rahatsizda olmuyor....disimi sıkıp gulucuk yapiyorum bisey yokmus gibi davraniuorum...

ada yaoma boyle .
anliyordur o senin disini sktigini.. cocuklar hisseder.

senin yavrun kakadan korkuyor bak ben sana diyeyim .

kakasini yaparken görmesin olur mu bi sekilde gormesini engelle canim .

Lutfen sabir et sakin ol bu günler gececek ve o alisacak . onemli olan psikolojisi iyi olarak gecsin bu sureci .

ne kadarlikti kizin?

ada yaoma boyle .
anliyordur o senin disini sktigini.. cocuklar hisseder.

senin yavrun kakadan korkuyor bak ben sana diyeyim .

kakasini yaparken görmesin olur mu bi sekilde gormesini engelle canim .

Lutfen sabir et sakin ol bu günler gececek ve o alisacak . onemli olan psikolojisi iyi olarak gecsin bu sureci .

ne kadarlikti kizin?
Canim kizim 37 aylik olduu ...benim kizim gec oturdu .,gec y, gec konustu ...2.5 yasinda konusmaya basladi yavas yavad simdide sakir sakir kinusuyor susturabilene ask olsun ;)))oyle olunca beklemek zorunda kaldik 3 yas olunca hemen mayis gibi basladik...

Evet kakadan korkuyor soyledi bize :KK66:)) bugun iftarda misafirlerim vardi onlara diyrki ohhh kaka yaptim rahatladim diye anlatiyor:KK66:))

Biraz zaman ama cook korkuyorum yaa ogrenemez ise....ne olacak diye uykularim kaciyor bazen :(((

Biraz zaman ama cook korkuyorum yaa ogrenemez ise....ne olacak diye uykularim kaciyor bazen :KK43:((
öğrenir ya . baksana bi suru insan var hepimiz wcye gidiyoruz .merak etme. sakin ol .

Bugun resmen cildirdim 5 kere kakayi kulota yapti kucuk kucuk ilk ikisinde yikadim pakladim..10 dakika sonra yine yapti ilk ikisinde gayet sakindim anlattim tamam dedi guzelce giydirdim baktim yine kivraniyor kizim hadi tuvalete dedim yook gelmeyecem dedi veee kivrana kivrana yine yapti taaak dedi canima 3 oldu zaten iftara kalmis 2 saat kizdim o hali ile banyoda beklettim agladi agladi duymamazliktan geldim gittimki birde ustune cis yapmis kizdim hatta bira bagirdim anlattim sonra yine popoyu yikadik yine temiz giydirdim..

Esim geldi dedim bende sinir kalmadi dedim anlatirken ama kizim duymadan bu yine kivraniyor dedim kizim hadi tuvalete yok dedi esim konustu hadi kizim yoook yapmayacam dediii..ve 10 dakika sonra yine yapti bu sefer degistirmeyelim biraz banyoda beklesin dedik beklerken tabiii agliyor yine uyardik anlattik bu sefer sesler yukseliyor tabiii ister istemez..yine yikadik giydirdik..iftara gectik biz masadayken bir baktik odaya gecti yine yapti ama artik masadan kalkacak halim kalmadi neredeyse oturup aglayacam......

Baktik kizmakta hic biseye yaramiyor iftardan sonra aldik yine popo yikandi temiz kiyafet giydirip disari gezmeye goturduk evin havasi degissin...

Kakayi zor tutuyor cunku cook yumusak surekli sebze yemegi ve kayisi yediriyorum...

Benim umudum kalmadi ogrenmeyecek...yikarken diyorum kiii kizim bak tuvalete yaparsan ustun kirlenmez daha neler neler anlatiyorum hayir yapmayacam diyor....daha ne diyeyim

Hic ogrenmeyecek gibi hic umudum kalmadi ....cook inat ve o inat kirilmiyor....

Veee oldu 6 .kakasi bari birden yapsaadaa hepsi ciksada kurtulsak ..kucuk kucuk yapinca insan degistir degistir sıkıntı..

Biri bana desin ki ogrenir diyeee ne yapacagimi bilmiyorum ..yapiyor rahatsizda olmuyorrrr oyle geziyorr biz gormeyelim diye cisede gitmiyorrr ne yapayimmm beeennn

Tecrubeli anneler ne olur bana akil verin valla evimizde huzur kalmadiiii...kaka yapmiyor kizim ....oturmuyor inatla cis icin oturuyor sifon cekiyor bye bye yapiyor kaka gelince oturmuyor kivrana kivrana gun icerisinde parca parca camasarina yapiyor dun 6 kere yapti bugun su saat itibari ile 4 kere.....

öğrenir ya . baksana bi suru insan var hepimiz wcye gidiyoruz .merak etme. sakin ol .
Canim , tecrubeli bir anne olarak lutfen bana fikir ver yada ben neler yaptik yazayim dogru yoldamiyim baska ne yapabilirim fikir verirmisin lutfen....

Bugun 20.gun oldu sanirim egitime baslayali...basladigimiz 3 gun icerisinde cisi cozuk gecede cook sukur kuru kalkiyor..bi ara kabizlik yasar gibi oldu yediklerine dikkat ederek onunda onune gectik kabiz olmadigi halde asla kaka gelince tuvalete oturmayi reddediyor...

Kakayi tutmakta zorlangi icin parca parca gunde 9 kere camasarina yapiyor birkerede de yapmiyor cunku tutmaya calisiyor savasiyor..bundan iki uc gun once tuvalete gidelim diyorum yok gelmem yapmayacam diyor...vee camasarina yapiyor onceleri guzelce silip temizleyip bak kizim lkanin yeri burasi diye acikliyordum her defadinda tamam anne diyor ama yine ayni hatta kivrandigini gorunce hadi gidelim diyorum yoook yook diye bagiriyor..

Esimle iki gun soyle yapalim dedik kakali bir sekilde 30 dakika banyoda bekletiyoruz bu seferde agliyor agliyor o aglarken biz yine aciklama yapiyoruz bi bakiyoruz bu sefer ciside ustune yapiyor...bunu iki gun icerisinde 5 defa denedik ama kesinlikle olumlu sonuc almadik anne bici bici diye bagiriyor yani yikaa beni yika diye...

Bu sefer ben korktum bu sefer ciside mi artik soylemeyecek diye ama cook sukur cisi soyluyor...

Ne yapayim her kaka yaptiginda tuvalete teklif edeyim gelmezse sesimi cikartmayayim mi yapsin mi kii zaten yapiyor ;)))boyle boyle mi alisacak ....

Simdi klozetin karsinda dolabim var ustune onun gorecegi bi yere iki adet cook sevdigi oyuncagi aldik koyduk her cis yapinca anne kaka tuvalete yapinca verecek diyor...

Nasil devam edeyim ?? Pedagog gitsek kii bulundugum yerde pedagog yook :((( 3 yasinda daha bazen beni bile dinlemiyor ki anlatirken...baska seyler anlatiyor...

Pedagog icin bir ay gecmesini beklemelimiyim ??? hic ogrenmeyecek gıbi geliyor cunku kulota yaptikca bunu normal kabul edip boyle devam ederse diye endiseliyim....

Canim , tecrubeli bir anne olarak lutfen bana fikir ver yada ben neler yaptik yazayim dogru yoldamiyim baska ne yapabilirim fikir verirmisin lutfen....

Bugun 20.gun oldu sanirim egitime baslayali...basladigimiz 3 gun icerisinde cisi cozuk gecede cook sukur kuru kalkiyor..bi ara kabizlik yasar gibi oldu yediklerine dikkat ederek onunda onune gectik kabiz olmadigi halde asla kaka gelince tuvalete oturmayi reddediyor...

Kakayi tutmakta zorlangi icin parca parca gunde 9 kere camasarina yapiyor birkerede de yapmiyor cunku tutmaya calisiyor savasiyor..bundan iki uc gun once tuvalete gidelim diyorum yok gelmem yapmayacam diyor...vee camasarina yapiyor onceleri guzelce silip temizleyip bak kizim lkanin yeri burasi diye acikliyordum her defadinda tamam anne diyor ama yine ayni hatta kivrandigini gorunce hadi gidelim diyorum yoook yook diye bagiriyor..

Esimle iki gun soyle yapalim dedik kakali bir sekilde 30 dakika banyoda bekletiyoruz bu seferde agliyor agliyor o aglarken biz yine aciklama yapiyoruz bi bakiyoruz bu sefer ciside ustune yapiyor...bunu iki gun icerisinde 5 defa denedik ama kesinlikle olumlu sonuc almadik anne bici bici diye bagiriyor yani yikaa beni yika diye...

Bu sefer ben korktum bu sefer ciside mi artik soylemeyecek diye ama cook sukur cisi soyluyor...

Ne yapayim her kaka yaptiginda tuvalete teklif edeyim gelmezse sesimi cikartmayayim mi yapsin mi kii zaten yapiyor :KK66:))boyle boyle mi alisacak ....

Simdi klozetin karsinda dolabim var ustune onun gorecegi bi yere iki adet cook sevdigi oyuncagi aldik koyduk her cis yapinca anne kaka tuvalete yapinca verecek diyor...

Nasil devam edeyim ?? Pedagog gitsek kii bulundugum yerde pedagog yook :KK43:(( 3 yasinda daha bazen beni bile dinlemiyor ki anlatirken...baska seyler anlatiyor...

Pedagog icin bir ay gecmesini beklemelimiyim ??? hic ogrenmeyecek gıbi geliyor cunku kulota yaptikca bunu normal kabul edip boyle devam ederse diye endiseliyim....
Şuan belliki hazır değil hazır olsa çoktan alışmıştı zaten biraz ara ver ama unutturma bırak kendisi söyleyecektir zaten sen kendin gerildikçe kızında hissediyor oda geriliyor annesi biraz rahat ol her sabah uyandığında önce kendine herşeyin yolunda olduğunu söyle önce sen inan sonra kızına inan ve güven emin ol zamanı gelince kendi söyleyecek. Ben o 2 günde bırakan çocukları çok merak ediyorum doğrusu. Bizde kızımla 2 güne başlıycaz tekrar eğitimlere hayırlısı bakalım.

Şuan belliki hazır değil hazır olsa çoktan alışmıştı zaten biraz ara ver ama unutturma bırak kendisi söyleyecektir zaten sen kendin gerildikçe kızında hissediyor oda geriliyor annesi biraz rahat ol her sabah uyandığında önce kendine herşeyin yolunda olduğunu söyle önce sen inan sonra kızına inan ve güven emin ol zamanı gelince kendi söyleyecek. Ben o 2 günde bırakan çocukları çok merak ediyorum doğrusu. Bizde kızımla 2 güne başlıycaz tekrar eğitimlere hayırlısı bakalım.
Sagol canim , cook sukur aksam uzeri kivrandigini gordum aldim otutturdum yapinca soyle dedim elinede tableti verdim pamuk prenses masalini izlerken bi bagirdiii anne baba gelin kaka yaptim diyee biz yine esimle dedik kesin minnacik yapmistur diye ama bi gittik ki gercekten ciddi kaka yapmis alkisladik odul verdik ayy bende esimde cok mutlu olduk....insallah gerisi gelir

Sagol canim , cook sukur aksam uzeri kivrandigini gordum aldim otutturdum yapinca soyle dedim elinede tableti verdim pamuk prenses masalini izlerken bi bagirdiii anne baba gelin kaka yaptim diyee biz yine esimle dedik kesin minnacik yapmistur diye ama bi gittik ki gercekten ciddi kaka yapmis alkisladik odul verdik ayy bende esimde cok mutlu olduk....insallah gerisi gelir
Hadi gözün aydın devamı gelir merak etme bir kere yapmış görmüş yapar artık inşaallah

Gozunuz aydin. Biz de tuvalet egitimindeyiz bugun 22. Gunumuz doldu. Ilk zamanlar benim oglan da tutuyordu kakasini,günde2-3 kez kaka yapan cocuk 3 günde bir kez ancak yapar oldu,o da artik tutamadigi için kaciriyordu.gunde 20 kez kakam geldi diyordu 20 kez tuvalete gidiyorduk ama bi türlü yapmıyordu suyla oynuyordu falan felan. . Bi gun tuvalete soktum yine boyle bi zamanda,ben de ev supuruyorum, onu kendi haline biraktim yani. Sonra bagirmaya basladigini duydum "kaka git kaka git" diye. Gittim bi baktim da yapmis kakasini. Nasil mutlu oldum anlatamam. Yani bu belki size fikir verir. Kendi haline birakinca yapti. Bezliyken de gozumuzun onunde yapmazdi kuytulara girerdi.yavrucum annesi basinda hadi kaka yapalim diye bekledigi icin yapamamis.Tabi donunu doldurdugu da oldu:) simdi yaptiktan sonra su dokuyor tuvalete,gule gule kaka,annenin yanina git yine gel diyor. Tabii bazen yine varken kakam yok diye inat ettigi olmuyor degil ama o da zamanla asilacaktir..

Gozunuz aydin. Biz de tuvalet egitimindeyiz bugun 22. Gunumuz doldu. Ilk zamanlar benim oglan da tutuyordu kakasini,günde2-3 kez kaka yapan cocuk 3 günde bir kez ancak yapar oldu,o da artik tutamadigi için kaciriyordu.gunde 20 kez kakam geldi diyordu 20 kez tuvalete gidiyorduk ama bi türlü yapmıyordu suyla oynuyordu falan felan. . Bi gun tuvalete soktum yine boyle bi zamanda,ben de ev supuruyorum, onu kendi haline biraktim yani. Sonra bagirmaya basladigini duydum "kaka git kaka git" diye. Gittim bi baktim da yapmis kakasini. Nasil mutlu oldum anlatamam. Yani bu belki size fikir verir. Kendi haline birakinca yapti. Bezliyken de gozumuzun onunde yapmazdi kuytulara girerdi.yavrucum annesi basinda hadi kaka yapalim diye bekledigi icin yapamamis.Tabi donunu doldurdugu da oldu:) simdi yaptiktan sonra su dokuyor tuvalete,gule gule kaka,annenin yanina git yine gel diyor. Tabii bazen yine varken kakam yok diye inat ettigi olmuyor degil ama o da zamanla asilacaktir..
Insallah devami gelir ayni benim kizda bezliyken odasina gider orada yapardi ...simdi bi kac kez daha boyle yapsa alisir heralde kaka soyletme isinide halledersek bitti bu is diyecegiz...benim kivraniyor soylemiyor ben goturunce yapti....

Veee cok sukur kizim bugunde kakasini tuvalete yapti sanirim artik alisiyor coook mutluyum...

2 ay oldu kakayı öğrenemedik günlerce tutuyor yapmıyor en son lavman yapıyoruz artık :(((

Back
X