36 yaş çocuk için geç mi ?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.434
1.590
333
Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..

Bence gec degil ama oncelikle cocuk isteyip istemediginize karar verin bence

36 Yaş tıbbi açıdan zarar mı getirmeye başlıyor ki, O daha ileri bir yaş için geçerli değil mi artık zaten günümüzde bu yaşlarda oluyor genellikle bu işler, İş güçmüş bilmem neymiş derken bu vakte sarkıyor zaten bence siz çocuk sahibi olmayı istemiyorsunuz mesala ben de siz gibiyim

bu cok kısısel ve evlılıgıne gore konusulacak bır konu
dayım ıle yengemın ılk cocukları yengem 35 yasındayken oldu oyle ıstedıler oyle uygun gorduler ıkıncı dogumunu da 40 yasında yaptı onuda oyle uygun gordu

saglıgınız yerındeyse evlılıgınız cocuk ıcın uygunsa maddı durumunuz eve gelecek yenı kısıyı kaldırabılıyorsa anne baba olacak yetıdeysenız ıstedıgınız yasta ıstedıgınız kadar dogurabılırsınız bızce sakıncası yok :)

esınızle bırlıkte vermenız gereken bır karar bu pısmanlık konusunuda onunla konusmanız daha dogru olur sız ıkınız bırbırınızı ıyı tanırsınız netıcede

35 yaş çocuk için elbette geç değil artık insanlar geç evleniyorlar zaten. Ama 20 li yaşlarda hamile kalmakla 35 yaşta hamile kalmak aynı olmuyor tabii. Hem hamile kalmak zorlasabiliyor hem de hamilelik süreci zor geçebiliyor. Çocuk sahibi olmak çiftin birlikte karar vermesi gereken bir konu tek tarafın kararıyla olmaz bence

Çok istememe rağmen aşırı zorlandım ben. 31 yaşındayım. Bugün uyusun diye göz babağğnın içine baktım. Bence yaş geçtikçe enerji ve sabır da azalıyor.
Bebek için hiç bir zaman tam emin olunamıyor

evet, evliliginde ve maddi konularda sikintin yoksa bekleme. zaten bir sekilde olacak ins

Anam beni de kırkında doğurmuş

Şanlıyız kız desene.
eskıler 40 yasında ılla dogururlarmıs annemın teyzelerı,babanem,annanem,annemın yengelerı hep 40 yasında mutlaka dogum yapmıs ama son dogumlarını yapmıslar
onunda nedenını ogrendım nıye hepınız anlasmıs gıbı 40 yasında son dogumlarınızı yaptınız dıye
40 yasında dogum yapınca menepoz daha gec gerceklesıyormus menepoza da en erken gıren annem oldu o da 50 yasında gırdı bu bır tesadufmudur bılımsel acıklaması var mıdır bılemıyorum ben suan nıye tum sulalemın rahım fılmını cekıp ortaya koydum onu da bılmıyorum buda işte boyle bır anımdır

Benim annem de geç girdi menapoza 50 üstü. Dediğiniz gibi bilimsel bir açıklaması vardır belki.
He benimkiler tren kaçmadan belki bu da kız olur mantığı ile yapılmışım.

Benim annem de geç girdi menapoza 50 üstü. Dediğiniz gibi bilimsel bir açıklaması vardır belki.
He benimkiler tren kaçmadan belki bu da kız olur mantığı ile yapılmışım.
bızımkılerde belkı kız olur dıye yapmıslar en son cocukların hepsı kız yok artık yemın ederım eskıler bu ısı bılıyor + gec menepozda bonusu

bızımkılerde belkı kız olur dıye yapmıslar en son cocukların hepsı kız yok artık yemın ederım eskıler bu ısı bılıyor + gec menepozda bonusu
Valla öyle nokta atışı. Hem cinsiyet olsun hem yanında hediyesi olsun. Ha bu arada buraya belki bu da kız olur diye bir tane daha yapayım mı diye konu açılsa linç yer.

sımdı oku ıse gır tanıs evlen dogur dıyene kadar 35 oluyor zaten cok normal yaslar 35 ıcın gec dememek gerek neye gore gec 21 aralıkta 35 olucam kendımı cok genc hıssedıyorum sahsen :)

dayımla yengemden bahsetmıstım ya 35 ve 40 da cocuk sahıbı oldular dıye suan bu konu benım tum sulalemin üreme konusuna donustu ınanamıyorum
neyse ...
o zamanlar herkes cok erken evlenıp doguruyordu kımse de nıye bu yas , gec kaldınız falan demedı kendınızı hazır hıssetmenız onemlı o cocukla omur gecırecek olan sızlersınız

Keyif aldım okurken anınıza sağlık

geç değil , Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…