36 yaş çocuk için geç mi ?

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
Çocuk yanına kalacak en güzel şey özellikle ilerde anne babasına hayırlı evlatlar olsun. Şimdi imkan varken yapın iş işten gecince pisman olursunuz. Ayrıca 45 yasında doğuran var 36 gayet güzel bir yaş ❤️

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
Birebir aynı koşullardayız. 35 yaşımın son ayında doğum yaptım, iyiki de yaptım diyorum, zerre pişman değilim. Hatta “keşke daha önce yapsaymışım” diyorum. Eğer bakabileceğinizden eminseniz, çocuğu sevgi ile büyütecekseniz bence ertelemeyin, geç kaldığınızı da düşünmeyin.

36 yas bence cocuk icin cok gec degil. Ama emin degilseniz, cocuk yapmak konusunda cokta israrli olmaya gerek yok. Cocuk cok zor ve yorucu.

Annem beni 45 yaşında doğurmuş küçükken hep sorguladım benim annem neden diğer arkadaşlarımın anneleri gibi değil diye resmen kuşak farkı vardı aramızda. Girdiğim her yeni ortamda annem deyince şaşıran bakışlar oldu annanen mi sorusuna yok annem cevapları vermekten bikmistim. Şuan 25 yaşındayım yeni bebeğim var annem 70 yaşında ve yine yalnızım benim ona ihtiyacım olduğu zamanda onun da benim bakımıma ihtiyacı var.

40 yasından sonra yumurta kalitesi ve rezervi cok hızlı sekilde düşüyor ve anomoli riski artıyor. O yuzden 40 dan once gebelik olmasını oneriyor drlar. Evlenmemiş fakat ileride cocuk istemi olan bayanlara yumurta dondurmasını tavsiye ederim.

Aynı yaştayız sizinle..5 ay önce anne oldum.Ne kadar güzel bi duygu olduğunu anlatamam ama daha erken yaşlarda tatmak isterdim...
Fiziksel olarak güçlü ve çok enerjik olmama rağmen çok yoruluyorum çünkü.Öyle ki hep 2 çocuk sahibi olmak istememe rağmen, 2. bebeği düşünemiyorum bazen.Gücümün yetemeyeceğinden korkuyorum.Kimse kızmasın ama maalesef yaş faktörü var..
Daha önce olsaydı da belki maddi olarak zorlanacaktiniz? Hiç keşkeleriniz olmasın bence. Sizin için değil genel konuşuyorum bazıları da gençliğimi yaşayamadım şimdiki aklim olsa biraz daha bekleseymişim diyorlar. Evrensel ideal bir yaş olduğunu düşünmüyorum.

Şimdi birçok kadın o yaşlarda çocuk sahibi oluyor . Anne oluyorlar.
Aslında düşününce eskiden de öyleydi. İnsanlar eski zamanlarda 7. 8. Çocuklarını 40 yaşlarında doğuruyordu. Ama o devrin kadınları ilk çocuklarını ergenlik çağındayken doğuruyordu.
Yeni eski farketmez birsürü kadın 35 yaş üstünde çocuk doğurdu .
Yani kadının yapısı buna müsait.
Sağlık sorununuz yoksa istiyorsanız yaşınız engel değil.
Ama herkes anne olacak diye bir durum yok. Kendinizi mecbur hissetmeyin.

Ciddi anlamda anneliğe hazır olduğunuzu hissetmeden böyle bir şeye kalkışmayın. Yaş olarak geç değil tabikide. Anne baba olmak büyük fedakarlıklar ve sorumluluklar gerektiriyor . Ruhen ve bedenen başka biri oluyorsunuz

Bende 32 yaşında anne oldum. Fakat ben 20 yaşında anne olsaydım daha sabırlı daha enerjik daha bazı şeylerde hevesli olabilirdim diye düşünüyorum. Yaş geçince bazı şeyler sahada zor oluyor. Ablam ilk çocuğunu 36 ikinciyi 40 ta doğurdu. Yaş geç olmuyor ama gençlikteki o enerjide olmuyor malesef. Tabi ileri yaşta çocuğun avantajıda var oda şu, daha tecrübeli bilinçli bir anne okuyorsun.
Bunlar benim görüşlerim tabi yine en son karar eşlerw kalmış. Bazı şeyler kişiden kişiye değişir neticede.

38 de dogurdum ama hersey zamaninda guzel koca kadin maymun maymun coxuk avutuyorum akranlarim ya cocugunu universiteye yolladi yada evlendirmek uzere☺️ soylede bisey var evlilik yasi eskisi gibi degil 35leri buluyor artik kendin hazirsan takilma yasa basa bence

Geç değil tabii ki. Zaman geçiyor, insan farkedemiyor, bunu da göz önünde bulundurun

İlk çocuğumu 24, 2.cocugumu 32 yasinda dogurdum.planli değildi bu durum.ikisinde de enerjim gücüm çok farkliydi.yaşla ilgili dogumda sorun olmaz bence ama, hamilelik daha farkli oluyor sanki.ben zorlandim gibi.simdi 39 olucam mesela ne bir hamilelik dogum, ne de bir bebek bakimi kaldiramam.öyle bir enerjim asla yok yapamam.he doguracak olsam evet dogururum belki, sorunum yok gibi. kendimi iyi hissediyorum biyolojik olarak.ama beyin olarak imkansiz.diyecegim o ki,sizin enerjiniz isteginiz biyolojiniz ile alakali bu durum.fakat yaş olarak bakarsaniz normal bence hamilelik.birde istemiyorsaniz tam anlami ile ki;kararsiz gördüm sizi zor gelebilir tabii...

Son düzenleme:
Değil tabi ki ama isteyip istemediğiniz burda önemli bence. Bunca zaman istek duymayıp Allah Allah yaşım mı geçiyor diyorsanız ben toplum baskısı kafanıza sızmıştır diyorum😊 Toplum baskısı olmasa çok sayıda insan çocuk sahibi dahi olmazdı bence. Evlen çocuk yap evlen çocuk yap evlen çocuk yap şeklinde toplum tarafından kodlanan/zorlanan hayatın anlamı! ister istemez bilinç altına sızıyor bence.

Konu az eski ama gorunce yazmak istedim. Kizimi 26 da oglumu da 3 ay once 34 de doğurdum. Bazi seyler genetik galiba cok rahat bir hamilelik ustune ilkine gore daha iyi bir dogum gecirdim.
Ilk bebeğimde kolikti. Onda da cok zorlandim. Ama bunda dehset bunaliyorum. Esimle beraber bakiyoruz. Su an calismiyor. Ona ragmen yasadigim seylerden mi bilmem ruhsal olarakta fiziksel olarakta zorlaniyorum.
Ama sizin durumunuz daha farkli ilk bebek ilk heyecan. Ve en onemlisi esiniz yada ailelerden ziyade siz anne olmayi istiyor musunuz? Cunku yorucu bir surec. Ha degiyor mu değiyor 😊

şimdi geç değil ama siz isteyincede olmayabilir benim 3 yıl olmadı 37 yaşında anne oldum istediğiniz an olacak diye bişey yok mutlu bi evliliğiniz varsa neden olmasın

Aynı korkular bende de vardı çocuğa yetebilir miyim, yaş farkı olumsuz bir durum mu diye. 37 ye giricem birkaç ay sonra ve tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorum. En azından 1 kere denemeyi düşünüyorum. Evlilik 2 kişi benim düşüncelerim yüzünden eşimi bu duygudan mahrum edemem. Kaldı ki eşim tedavinin zorluklarını bildiği için hiç ısrarcı olmadı sen bilirsin nasıl istersen dedi. Bence bizler fazla mantıklı düşünerek sadece kendimizi yıpratıyoruz. Eminim evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda iyi ki diyeceğiz 🌸

Çocuk isteyip istemediğinize iyice düşünüp karar verin, bu kararı vermeden önce de bir kadın doğum doktoruna muayene olun yumurta rezervinizi kontrol ettirin. Sıkıntı yok derlerse erteleyebilirsiniz. Ama bir sorun görürlerse en azından yumurtalarınızı dondurursunuz böylece ilerde çocuk isterseniz pişman olmazsınız. Doktora gitmeden karar vermeyin derim

Back
X