Doğuma Hazırlık 39+1 Planlı Sezaryan Geç Bir Tarih Değil mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

smolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
404
1.254
113
Merhabalar, son dakika dün Dr unumu değiştirdim. Normalde devlet hastanesinde doğum yapacaktım ama son an özel hastane tercih etmek durumunda kaldık. Şuan 37+2 günlük hamileyim. Dr dan çok memnun kaldım, gayet ilgiliydi ve bana 7 Aralık için sezaryan günü verdi. Bana geç bir tarih olarak geldi. Ya daha önce doğum başlarsa diye endişeleniyorum. Sizce tekrar Gidip tarihi 38 + lara çekmesini istesem mi? Bu konuda fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim kafam çok karışık.

Hayir daha gec bile olabilir benim daha gecti planli sezeryan tarihim. Oglum 9 aylik olmak uzere su an. Simdiki aklim olsa dogumun baslamasini bekler oyle sezeryan yaptirirdim illa ki sezeryan olacaksa tabi. Ogluma haksizlik yapmisim gibi geliyor su an.

Hayir daha gec bile olabilir benim daha gecti planli sezeryan tarihim. Oglum 9 aylik olmak uzere su an. Simdiki aklim olsa dogumun baslamasini bekler oyle sezeryan yaptirirdim illa ki sezeryan olacaksa tabi. Ogluma haksizlik yapmisim gibi geliyor su an.
Bende çok kararsızım bir yandan daha önce olsun istiyorum bir yandan da bencillik mi bu düşüncem diye kötü hissediyorum. Dr um da daha önce doğum başlarsa alırız sezaryana bir sıkıntı yaşamazsın dedi. İnşallah bekler oğlum doğum tarihini..

ilk dogumumda normal olur diye beklemistim dogal olarak ama sezeryan oldu. Simdi doktorum 38. haftada alacagini söyledi yine normal dogum ihtimalim yoktu cünkü, bebek iriydi ilkindeki gibi. Ben de tam tersi erken degilmi diyorum. Bir bakima benim icin cok iyi cünkü cok zorlaniyorum simdiden uykusuzum. Bebegimin kilosu ileride bile ama yine de erken mi diye endise etmiyor degilim. Ama bu haftalarda normal dogan cocuk sayisi da fazla. Yani cok incelememek lazim. Doktora emaet ediyorum kendimi.

Bende çok kararsızım bir yandan daha önce olsun istiyorum bir yandan da bencillik mi bu düşüncem diye kötü hissediyorum. Dr um da daha önce doğum başlarsa alırız sezaryana bir sıkıntı yaşamazsın dedi. İnşallah bekler oğlum doğum tarihini..
Karar sizin tabi ki ama dedigim gibi su an ogluma baktikca keske gelecegi tarihe (sezeryan tarihine) kendi karar verseydi diyorum. Herhangi bir terslik var mi risk falan?

Karar sizin tabi ki ama dedigim gibi su an ogluma baktikca keske gelecegi tarihe (sezeryan tarihine) kendi karar verseydi diyorum. Herhangi bir terslik var mi risk falan?
Yok hayır herşey yolunda çok şükür sadece ben sabırsızlık yapıyorum sanırım. Devlet hastanesindeki Dr um da 38 +5 için gün vermişti ama dediğim gibi karat değiştirdiğim için kısmetse özel de doğum yapacağım

Yok hayır herşey yolunda çok şükür sadece ben sabırsızlık yapıyorum sanırım. Devlet hastanesindeki Dr um da 38 +5 için gün vermişti ama dediğim gibi karat değiştirdiğim için kısmetse özel de doğum yapacağım
Ayni seyi yasamisiz. Aslinda hersey normldi bende de dogal dogum icin. Ben inat ettim iste. Hastaneye evim uzakti bi panik halindeydim hep ama gerek yokms. Uzak dediysem ilceden ile gectik hastaneye gitmek icin. Doktrum ayni seyleri demisti baslasa bile atlar gelirsin aliriz diye.

Devlet hastanelerinde 39. Haftanın dolmasını bekliyorlar artık bizim gelinimizde salı günü sezeryan olacak o gün 39+3 olacak bende dua ediyorum inş o gün sancın olurda Bebek de o gün doğmak ister diye aslında ne kadar geç alınırsa o kadar iyi olur 1 gün 1 gündür tarihi erkene almayın ve en önemli tavsiyem normal doğum yapın en güzeli

Merhaba bende 35. haftadayım bebeğim makat gelişli olduğu için doktorum sezaryen tarihi verdi. beklenen doğum tarihi 2 Ocak iken 26 aralığa sezaryen tarihi verdi. Ben de bebeğim normal zamanında dünyaya gelsin hem de 2017 de doğsun istiyorum. Ama doktorum pek sıcak bakmadı. Hem sancı hem sezaryen sıkıntısı çekersin diyor. Bu bakış açısı doktordan doktora değişiyor mu acaba?

Bence de ne kadar durursa o kadar kar. zaten birçok doktorda sezeryan olsa bile planlı değilde bebegin kendi geleceği zamanı yine kendisinin belirlemesinin daha iyi oldugunu söylüyor. Hem çocuk hazır olmuş oluyor , hem süt daha erken gelir , hem vücut doğum için gerekli hormonları salgılamaya başlamış oluyormuş. Yani her açıdan geç olması iyidir tabi ki kontrol eden doktor en iyisini bilir bi problem yoksa geçerli bu durum ;)

Merhaba kızlar sezeryanlarınız isteğe bağlı mı ben sezeryan olmak istiyorum kesinlikle doktorda hastane yönetimide izin vermiyo sizin ne durumda karar verildi

Merhaba kızlar sezeryanlarınız isteğe bağlı mı ben sezeryan olmak istiyorum kesinlikle doktorda hastane yönetimide izin vermiyo sizin ne durumda karar verildi
Benim ilk doğumum sezaryan olduğu için ikincisinde de sezaryan yapabiliyorlar ama önce normal Doğumu da teşvik etmedi değil son gittiğim Dr. İlk doğumumda ise 7 yıl önce kendi isteğimle sezaryan olmuştum. O zamanlar tabi her özel hastanede isteğe bağlı yapılabiliyordu sezaryan.

Benim ilk doğumum sezaryan olduğu için ikincisinde de sezaryan yapabiliyorlar ama önce normal Doğumu da teşvik etmedi değil son gittiğim Dr. İlk doğumumda ise 7 yıl önce kendi isteğimle sezaryan olmuştum. O zamanlar tabi her özel hastanede isteğe bağlı yapılabiliyordu sezaryan.

Merhabalar, son dakika dün Dr unumu değiştirdim. Normalde devlet hastanesinde doğum yapacaktım ama son an özel hastane tercih etmek durumunda kaldık. Şuan 37+2 günlük hamileyim. Dr dan çok memnun kaldım, gayet ilgiliydi ve bana 7 Aralık için sezaryan günü verdi. Bana geç bir tarih olarak geldi. Ya daha önce doğum başlarsa diye endişeleniyorum. Sizce tekrar Gidip tarihi 38 + lara çekmesini istesem mi? Bu konuda fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim kafam çok karışık.
Benim ilk doğumum 40.haftada sezeryan oldu,şimdi de sezeryan olacak mecburen. Ne güzel 39a kadar bekleyen doktor bulmuşsun işte niye üzülüyorsun.İnş. benim doktor da bekletir de bebiş karnımda azıcık daha büyür :)

Evet bilen eden varsa yazsin benim de kafam cok.karisik..planli.sezeryan 40.haftada olsa cocuk icin gec mi.olur ki?

Ne kadar geç o kadar iyi bence. Daha önceleri 38.haftalarda alınıyormuş planlı sezeryanda bebekler. Ama şimdi geciktiriyır dr.lar. bebek için anne karnında ne kadar kalırsa , yani gününü geçmediği müddetçe o kadar faydalı. 2 sezeryan oldum 3. kez hamile kalırda planlı bi şekilde doğum yapabilirsem mümkün olan en geç tarihi isterim, sağlıkla ilgili bi problem olmadıkça şahsen.

Ne kadar geç o kadar iyi bence. Daha önceleri 38.haftalarda alınıyormuş planlı sezeryanda bebekler. Ama şimdi geciktiriyır dr.lar. bebek için anne karnında ne kadar kalırsa , yani gününü geçmediği müddetçe o kadar faydalı. 2 sezeryan oldum 3. kez hamile kalırda planlı bi şekilde doğum yapabilirsem mümkün olan en geç tarihi isterim, sağlıkla ilgili bi problem olmadıkça şahsen.

Iste simdilik yok duruyo ama,belli olmaz da hadi bi problem cikarsa anlik..ve gec kalinmis olursa diye korkuyorum :(

Benim ilk doğumum 40.haftada sezeryan oldu,şimdi de sezeryan olacak mecburen. Ne güzel 39a kadar bekleyen doktor bulmuşsun işte niye üzülüyorsun.İnş. benim doktor da bekletir de bebiş karnımda azıcık daha büyür :)
Haklısınız kendi sabırsızlığım sebebiyle tüm bu kafa karışıklıklarım sanırım. Bekleyeceğim inşallah ben de

Back
X