• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 haftalık gebelikte gelişim geriliği

SEYRAN_19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2025
20
1
1
24
Arkadaşlar merhaba ,39+2 haftalık hamileyim.Bugün kontrole gittim ve bebekte gelişim geriliği olduğu 36 hafta ile uyumlu olduğu bebeğin kilo alamadığını söylediler.Çok endişeliyim 1 hafta kala böyle bişey beklemiyordum benimle aynı durumu yaşayan var mı? İçimi rahatlatın lütfen çok korkuyorum

Son haftalarda daha sık kontrol oluyor
36 hafta ile 39 arasinda 3 hafta var
Doktorunuz hic bahsetmedi mi bu durumdan?
Devlete mi gidiyordunuz?

Son haftalarda daha sık kontrol oluyor
36 hafta ile 39 arasinda 3 hafta var
Doktorunuz hic bahsetmedi mi bu durumdan?
Devlete mi gidiyordunuz?
Evet devlete gidiyorum iki haftada bir gel dedi randevu bulamadım ve ertesi haftaya sarktı bugün gittim ve bu durumla karşılaştım.

Bebegi mi beslemiyorsunuz, kan akışında mı problem var?
Bebeği besleyen ana büyük damarlar kontrol edildi mi?
Ultrasonla bakılıyor, baktılar mı?

Sizi doğuma almaları gerekiyor ne dedi doktor bu konu da.

Evet devlete gidiyorum iki haftada bir gel dedi randevu bulamadım ve ertesi haftaya sarktı bugün gittim ve bu durumla karşılaştım.
Durumunuz elveriyorsa bi özele gidin derim
Bazen cihazlarda farklilik olabiliyor
Son haftalarda haftada 1 nstye girilmesi gerekiyor cunku
Biraz ihmal etmissiniz

Devlette öğrenince ben özele gittim orada da muayene ettiler.Bebeğin suyunda vs bir problem yokmuş doktor bebeğiniz biraz minik doğacak dedi kendim de minyon bir insanım,2.900 gr olduğunu söyledi.Devlet normalde bugün yatış veriyordu bana.

Devlette öğrenince ben özele gittim orada da muayene ettiler.Bebeğin suyunda vs bir problem yokmuş doktor bebeğiniz biraz minik doğacak dedi kendim de minyon bir insanım,2.900 gr olduğunu söyledi.Devlet normalde bugün yatış veriyordu bana.
E tamam neden yatis olmadi peki?
Doguma alinmaniz icin tonla sebep var ne bekleniyor

Son haftalar üzücü bir şeyler yaşanmaması için özen gösterin bir kaç doktora gidin getekirse,doktorları sıkıştırın bebeğin sağlığı konusunda endişeli olduğunuz için

Arkadaşlar merhaba ,39+2 haftalık hamileyim.Bugün kontrole gittim ve bebekte gelişim geriliği olduğu 36 hafta ile uyumlu olduğu bebeğin kilo alamadığını söylediler.Çok endişeliyim 1 hafta kala böyle bişey beklemiyordum benimle aynı durumu yaşayan var mı? İçimi rahatlatın lütfen çok korkuyorum
Gelişim geriliği derken yani boy kiloya göre mi ezbere konuştu yoksa herşeye detaylı bakıldı mı kan akışına vs

Bende kızımı 3000 gr 50 cm doğurdum.
Hiç de minik değil inan ben minyon bir kadında değilim.
Bende 40. Haftaya girmiye 1 gün varken doğurdum.

Siz devlette ölçümü tam yapamayan doktora denk gelmişsiniz bence, doğru ölçüm çok önemli.
İnsanı telaşa sokarlar, olmadık senaryo.
İkinci bir doktor bakıp sorun görmediyse süper, doktor zaten kalp atımı, hareket, suyu, besleyen damarlara bakmıştır.

Bazen son haftalarda bebegi besleyen ana damarlarda çentik oluyor sorunsuz ilerlerken.
Ben acaba öyle mi dedim ama siz ikinci bi görüş almışsınız.
Problem görmemiş doktor.

Hadi sağlıkla kucağına al🦋

Bende kızımı 3000 gr 50 cm doğurdum.
Hiç de minik değil inan ben minyon bir kadında değilim.
Bende 40. Haftaya girmiye 1 gün varken doğurdum.

Siz devlette ölçümü tam yapamayan doktora denk gelmişsiniz bence, doğru ölçüm çok önemli.
İnsanı telaşa sokarlar, olmadık senaryo.
İkinci bir doktor bakıp sorun görmediyse süper, doktor zaten kalp atımı, hareket, suyu, besleyen damarlara bakmıştır.

Bazen son haftalarda bebegi besleyen ana damarlarda çentik oluyor sorunsuz ilerlerken.
Ben acaba öyle mi dedim ama siz ikinci bi görüş almışsınız.
Problem görmemiş doktor.

Hadi sağlıkla kucağına al🦋
Teşekkür ederim inşallah
En önemlisi son haftalar üç günde bir nst bağlıyorlar bazen haftada bir olarak üç hafta uzun ara
Bebeğin hareketlerinde bi azalma olmadı su veya nişan da gelmedi onları takip ettim bu süreçte ben 3 hafta gitmedim ama doktor zaten 2 hafta sonra gel dedi herşey 1 haftanın içinde mi oldu yoksa beni en son muayene eden doktorun gözünden mi kaçtı ölçüm bende bilemiyorum uyuyamıyorum düşünmekten

Bakın bazen 40. haftayı beklemek risktir.Anne karnında gelisim geriligi olan bebekleri 37 haftadan sonra dogurtuyorlar cunku dışarıda daha kolay buyuyorlar.Kuzenimin basina gelmisti gelisim geriligi var diye 38.haftada dogurttular 2.5 kg dogmustu disarida beslenince toparladi.Siz niye devlet hastanesinin lafini dinleyip yatış yapmadınızki 39.hafta zaten güzel bir hafta dogum icin

Benim de öyle oldu bebeğim gelişmiyordu plesantadan yeteri oksijeni alamıyormuş preeklampsi geçirdim riskli bir durum bence en acil perinatoloğa görünün acil randevu alın bakılsın
bebeğini sağlıkla kolaylıkla hayırlı şekilde kucağına alırsın inşallah

Bebeğin mevcut kilosundan ziyade önceki haftalara göre kilo alıp almaması daha önemli bir kriter. 3 hafta önceki kilosu ne kadardı? Bu 3 haftada bebek büyümüş mü?

Back
X