• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşından sonra üniversiteye gitmek isteyen ablam...

piriperi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
17
19
3
Manisa
merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!
Düşüncenizin çok saçma olduğunu düşünüyorum,kimse kimsenin hakkını gaspetmiyor eğitim herkesin hakkı,ayrıca eğitim meslek edinmek için değildir bilgilenmek içindir.

evet sevdiği için okumak istiyor fakat bi işte de çalışsın istiyor aynı zamanda yani verdiği harcadığı emeğin de ekmeğini yemek istiyor haklı olarak ..Sizce 39 yaşında başlasa 43 44 yaşlarında bi iş bulabilir mi acaba hiç mi ümit yok :KK64:

Siz kim oluyorsunuz da buna karar veriyorsunuz. Kontenjan dolulugunu ve oldu olacak issizligi de belirli bir yasi gecmis insanlara yukleyelim. Oh ne ala.

Acsin okusun tarih, cografya kitabini bilgilensin...Oldu bitti..Belgesel seyretsin...
ne kadar yanlış düşünüyosunuz eger siz de okumuş biriyseniz okuduklarınız size hiç bir şey katmamış derim...Açıkçası üniversite mezunu birinin bu kadar saçma düşüncelere sahip olacağına inanamıyorum

bırakın okusun, iş bulup bulamayacağı belli olmaz, hayat bu. ama çok iyi bir işim olacak iyi para kazanacağım diyorsa bi dürtün öyle hayaller kurmasın. kısmet deyin. fazla ümitlenme ama belli de olmaz deyin. ama yine de okusun. içinde kalacağına.

Acsin okusun tarih, cografya kitabini bilgilensin...Oldu bitti..Belgesel seyretsin...
Hanımefendi bence saçmalıyorsunuz ama neyseki koskoca eğiyim hakkını insanlar size sorarak edinmek zorunda değil.Üni.ye de gider ,oldumu 45 bi de y.lisans ettimi sana 47.üstüne master oldu 50.Sonra canı istemezse çalışmaz evine gelir belgesel izleyip çay içer!

Siz kim oluyorsunuz da buna karar veriyorsunuz. Kontenjan dolulugunu ve oldu olacak issizligi de belirli bir yasi gecmis insanlara yukleyelim. Oh ne ala.
: )) iste boyle tepkiler gelecegini bildigim icin sonuna kocaman BENCE yazdim..Sen kim oluyorsunda benim fikrimi yargiliyorsun : ) cok komiksin tepkiye bak.. okuyun bnane alim olun : )

: )) iste boyle tepkiler gelecegini bildigim icin sonuna kocaman BENCE yazdim..Sen kim oluyorsunda benim fikrimi yargiliyorsun : ) cok komiksin tepkiye bak.. okuyun bnane alim olun : )
Sizin üslubunuz tuhaf ama hak yiyor falan diyorsunuz,emekle kazanılan başarıya hak yeme derseniz herkes size tepki gösterir

Yahu insanın yaşı ilerledikçe öğrenme kabiliyeti azalır. Eğer 39 yaşında biri genç bir beyne sunulmuş soruları ondan daha fazla net yaparak atlatabiliyorsa asıl genç olan çekilsin sahalardan.

Bu ne saçmalık. Usluba bakın.. Hak yiyormuş. Nasıl bir başarısızlıkla karşı karşıya kalındı da azimli yaşı ilerlemiş insanların başarma azmine düşman olundu merak içerisindeyim..

Ablanızı her şeyden önce kararı için (kendisinden 19 yaş küçük biri olarak) tebrik ediyor, tekrar katılmayı düşündüğüm üniversite sınavında başarılar diliyorum. İYİ OLAN KAZANSIN :cool:

Yahu insanın yaşı ilerledikçe öğrenme kabiliyeti azalır. Eğer 39 yaşında biri genç bir beyne sunulmuş soruları ondan daha fazla net yaparak atlatabiliyorsa asıl genç olan çekilsin sahalardan.

Bu ne saçmalık. Usluba bakın.. Hak yiyormuş. Nasıl bir başarısızlıkla karşı karşıya kalındı da azimli yaşı ilerlemiş insanların başarma azmine düşman olundu merak içerisindeyim..

Ablanızı her şeyden önce kararı için (kendisinden 19 yaş küçük biri olarak) tebrik ediyor, tekrar katılmayı düşündüğüm üniversite sınavında başarılar diliyorum. İYİ OLAN KAZANSIN :cool:
iyi olan kazansın güzeldi. : D
sanki üniversite okumak isteyen biri değil de emekliye ayrılmayan memur kendisi. : )))) gençlerin önü açılacakmış.

[E="breakingbadd, post: 36484323, member: 616269"]Sizin üslubunuz tuhaf ama hak yiyor falan diyorsunuz,emekle kazanılan başarıya hak yeme derseniz herkes size tepki gösterir[/QUOTE]
Benim fikrim sabit bu konuda..Eger bir is olanagi olmayacaksa, umutlari olan gencecik birinin yerine gecmek iş degil..Istediginiz tepkiyi verin dusunce ozgurlugu denen birsey var..Hani egitim ozgurlugu diyorsunuzya dakikada benim ozgurlugumu hic ettiniz dusuncemi astiniz yargiladiniz..Amma ozgurlukcu ciktiniz masallah.. : )ileride bir gun cocugunuzun kontenjan dolulugundan giremedigi uuniversitede 50 yasinda amacsiz birini elinde kitap dolanirken gormeyesiniz insallah..sevgi saygi sunar bu konuda ki yorumlarima son veririm : )

[E="breakingbadd, post: 36484323, member: 616269"]Sizin üslubunuz tuhaf ama hak yiyor falan diyorsunuz,emekle kazanılan başarıya hak yeme derseniz herkes size tepki gösterir
Benim fikrim sabit bu konuda..Eger bir is olanagi olmayacaksa, umutlari olan gencecik birinin yerine gecmek iş degil..Istediginiz tepkiyi verin dusunce ozgurlugu denen birsey var..Hani egitim ozgurlugu diyorsunuzya dakikada benim ozgurlugumu hic ettiniz dusuncemi astiniz yargiladiniz..Amma ozgurlukcu ciktiniz masallah.. : )ileride bir gun cocugunuzun kontenjan dolulugundan giremedigi uuniversitede 50 yasinda amacsiz birini elinde kitap dolanirken gormeyesiniz insallah..sevgi saygi sunar bu konuda ki yorumlarima son veririm : )[/QUOTE]
Size cevap vermek istemiyorum agerçekten ama sinirim bozuldu.Düşüncenizi dile getirmişsiniz güzel ama konuşurken biraz insanları düşünün.bu kişi gazide vs öğretmenlik okursa bir dershanede iş bulabilir,bulmasa bile okuyup okumamayı size sormaz.Eğer benim çocuğum 50 yaşında amca yüzinden üniye giremezse bu amcamın daha çok çalıştığını gösterir.Çalışan kazanır bu kadar basit.Eğer benim çocuğum kont.dolayı giremezse amcadan daha az çalışmıştır ve daha az haketmiştir.Daha çok çalışsaydı o girseydi;)

Canim sevkini kirmak istemem ama 40 yas ustu universite arkadaslarim neredeyse hocanin bilgisini kat be kat zorlayacak duzeydelerdi. Hele ki ; 55 yasinda bir adam vardi, hep 90 ustu alirdi hocayi da sorulariyla ters koseye yatirirdi. :KK53:

Dedigin gibi iyi olan kazansin, iyi olan okusun. :D

iyi olan kazansın güzeldi. : D
sanki üniversite okumak isteyen biri değil de emekliye ayrılmayan memur kendisi. : )))) gençlerin önü açılacakmış.
Şahsen Önüm kapalıysa düşkün olduğum keyfim yüzündendir :D

Ya da sanki pide kuyruğu da ilk giden kapıyo diğerlerine kalmıyo :KK53:

Back
X